Intel підбила фінансові підсумки другого кварталу: $2,9 млрд збитків

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
l-m
Member

Повідомлення

Nekros: 25.07.2025 19:36Хто поступається, у чому?
l-m: 25.07.2025 19:08Якщо подивитись звіт, то Client Computing Group, який нас, звичайних користувачів цікавить, має прибуток $2,05 мільярди при виторзі $7,87.
Це гарний показник, та він помітно кращий ніж в АМД - Q1 2025 (за Q2 ще немає звіту) - виторг $2.3 мільярда (в 3.42 рази поступається Інтел), операційний прибуток $496 мільйонів (у 4.14 рази менше за Інтел). Так що Інтел і продає процесорів та логіки в рази більше, і відсоток прибутку з продажів має вищий.
Відправлено через 4 хвилини 36 секунд:
Nekros: 25.07.2025 19:36Що це змінює?
Нічого. Це просто свідчить про те що в Інтел немає ніяких проблем у десктопному сегменті, з точки зору продажів та прибутку, навіть попри всі їх проколи та зниження популярності серед ентузіастів.
Nekros
Member

Повідомлення

l-m: 25.07.2025 20:11
l-m: 25.07.2025 19:08Якщо подивитись звіт, то Client Computing Group, який нас, звичайних користувачів цікавить, має прибуток $2,05 мільярди при виторзі $7,87.
Це гарний показник, та він помітно кращий ніж в АМД - Q1 2025 (за Q2 ще немає звіту) - виторг $2.3 мільярда (в 3.42 рази поступається Інтел), операційний прибуток $496 мільйонів (у 4.14 рази менше за Інтел). Так що Інтел і продає процесорів та логіки в рази більше, і відсоток прибутку з продажів має вищий.
По-перше це відсебятина з не вірними цифрами, по друге де доход синіх?
Доходи нема, є виторг і чисті збитки у 3млрд
Виторг «червоного» чіпмейкера за січень-березень склав $7,4 млрд, показавши 36% приріст щодо показників аналогічного періоду минулого року. Водночас чистий прибуток компанії виріс до $709 мільйонів.
Відправлено через 2 хвилини 24 секунди:
l-m: 25.07.2025 20:15 Це просто свідчить про те що в Інтел немає ніяких проблем у десктопному сегменті, з точки зору продажів та прибутку
Новину про звільнення 25к співробітників ви не читали?
:lol:
l-m
Member

Повідомлення

Nekros: 25.07.2025 20:17По-перше це відсебятина з не вірними цифрами, по друге де доход синіх?
Це дані фінансових звітів.
Якщо ви маєте докази що АМД чи Інтел їх фальсифікують, то можете зробити розкриття, та при наявності розуму й ресурсів заробити мільйони на коливаннях акцій.
Але у вас розуму не вистачає навіть подивись звіт та зрозуміти у ньому хоча б щось, окрім двох загальних цифр, навіть коли вам двічі показують на що дивитись.
З таким рівнем розвитку який сенс вести далі дискусію? Не вірю що з третього чи четвертого разу щось зміниться.

Nekros: 25.07.2025 20:20Новину про звільнення 25к співробітників ви не читали?
Звісно:
l-m: 25.07.2025 19:08Інтел в серверах здувається, та неефективно витрачає кошти в інших підрозділах та загалом, це вже інше питання.
l-m: 25.07.2025 19:33АМД не викидає гроші на спроби запустити сучасні техпроцеси, не витрачає мільярди на неефективне адміністрування, реструктуризацію, маркетинг тощо
Що горохом об стіну.
Осягнути що крім підрозділу Client Computing Group є інші — це непосильна задача :facepalm:
Nekros
Member

Повідомлення

l-m: 25.07.2025 20:31
Nekros: 25.07.2025 20:17По-перше це відсебятина з не вірними цифрами, по друге де доход синіх?
Якщо ви маєте докази що АМД чи Інтел їх фальсифікують, то можете зробити розкриття, та при наявності розуму й ресурсів заробити мільйони на коливаннях акцій.
Маю докази твоєї брехні :gigi:
Виторг «червоного» чіпмейкера за січень-березень склав $7,4 млрд, показавши 36% приріст щодо показників аналогічного періоду минулого року. Водночас чистий прибуток компанії виріс до $709 мільйонів.
Що ж до окремих напрямів бізнесу, близько половини доходів компанії посідає підрозділ, що відповідає за продукцію для центрів обробки даних. Минулого кварталу його виручка склала майже $3,7 млрд (+57% щодо I кв. 2024-го)
Сегмент клієнтських та ігрових продуктів, де враховуються, наприклад, CPU Ryzen, відеокарти Radeon та SoC для ігрових консолей, приніс компанії $2,9 мільярда виручки (+28%)
Я вас зрозумів, ви вже так намагаєтесь відбілити синє що почали ділити їх підрозділи та рахувати їх кількість продажу а не то стільки вони на цьому заробляють додавши сюди вигадки що АМД більш нікуди не вкладається :lol:
Востаннє редагувалось 25.07.2025 20:43 користувачем Nekros, всього редагувалось 1 раз.
daesz
Member

Повідомлення

l-m: 25.07.2025 20:31Що горохом об стіну.
Осягнути що крім підрозділу Client Computing Group є інші — це непосильна задача
Тут же не про це мова :
У свіжій фінансовій доповіді корпорація Intel відзвітувала про $12,9 млрд виторгу за підсумками другого кварталу.
і
Якщо у другому кварталі 2024-го Intel повідомляла про $1,6 млрд чистих збитків, то цього року вони зросли до $2,9 млрд.
тобто витрати за рік квартал були
12.9 + 2.9 = 15.8 млрд
а виторг тільки
$12,9 млрд
Тобто комусь потрібно різницю оплачувати зі своєї кишені.
Це рентабельно з точки зору інвесторів?
Ви, здається, не дурний пан, думаю, відповідь самі знайдете на це запитання.

В той час як амуде потратили 6.7, та виторгувати 7.4, з чистими 0.7 млдр. Це прибудтки за які купляєш собі яхту нову чи вкладаєш у покращеннях архітектур (саме тому, напевно, червоні карти останні 2 покоління виглядали цікавіше). На відміну від синього мусору, який на одному квіктаймі 20 річної давності пробує "вирулити".

Додам ще до цього посту - що ці 2.9 млрд цього квартал які потрібно комусь заплатити з своєї кишені це щоб вийти в 0, тобто не заробити, не отримати прибути, а повернути назад те, що вклав на початку кварталу.
Востаннє редагувалось 25.07.2025 20:48 користувачем daesz, всього редагувалось 3 разів.
Timedemo
Member

Повідомлення

нічого страшного з інтелом не буде. вичухаються. Не перший раз у них подібна ситуація. Це велика машина, перенаправлять фінанси в інші напрямки, і буде все добре. Не одними процесорами вони живуть.
Nekros
Member

Повідомлення

Timedemo: 25.07.2025 20:42 нічого страшного з інтелом не буде. Не одними процесорами вони живуть.
А чим ще? :rolleyes:
Мабуть серверами? :lol:
Зображення

Відправлено через 4 хвилини 19 секунд:
daesz: 25.07.2025 20:40 Додам ще до цього посту - що ці 2.9 млрд цього квартал які потрібно комусь заплатити з своєї кишені це щоб вийти в 0, тобто не заробити, не отримати прибути, а повернути назад те, що вклав на початку кварталу.
Але мамкін економіст каже що поступається і усьо тут, поступається!!! :laugh:
l-m: 25.07.2025 19:33 Кардинально нічого не зміниться, АМД так і буде в рази поступатись Інтел, хоч у другому кварталі, хоч через рік.
l-m
Member

Повідомлення

Nekros: 25.07.2025 20:33
l-m: 25.07.2025 20:31
Маю докази твоєї брехні :gigi:
Це доказ твоєї тупості:
l-m: 25.07.2025 20:31у вас розуму не вистачає навіть подивись звіт та зрозуміти у ньому хоча б щось, окрім двох загальних цифр, навіть коли вам двічі показують на що дивитись.
У моїх постах чітко зазначено дохід та прибуток якого підрозділу я вказую. Та пояснено чому при цьому загалом вся компанія збиткова. Третій раз цитувати не буду, сліпий не побачить, тупий не зрозуміє.
Nekros: 25.07.2025 20:33 Я вас зрозумів, ви вже так намагаєтесь відбілити синє що почали ділити їх підрозділи та рахувати їх кількість продажу а не то стільки вони на цьому заробляють додавши сюди вигадки що АМД більш нікуди не вкладається :lol:
Ні не зрозуміли, а вигадали маячню.
Я взагалі не фанат Інтел. Вважаю що їх високі продажі клієнтських процесорів та логіки відносно АМД не є обґрунтованими з точки зору споживацьких характеристик. Та недолюблю за багаторічну антикористувацьку політику, агресивний маркетинг, зловживання монопольним становищем у минулому, використання антиринкових методів конкуренції тощо.
Я просто констатую цифри, але навіть не вважаю їх заслуженими. Однак моє ставлення не впливає на факти.

daesz: 25.07.2025 20:40Тут же не про це мова
Про це. Я погодився з людиною що з Інтелом нічого не станеться якщо він позбавиться фабрик - viewtopic.php?p=4009397#p4009397
Як аргумент навів що у них навіть зараз гарно йдуть справи у Client Computing Group (тут всіх цікавить саме його продукція, та велика частина її вже виготовляється на TSMC), та всі їх проблеми через погане стратегічне планування та управління, а не тому, що їх процесори ніхто не купляє.
Все інше вами перераховане це очевидні речі, з тим що загалом Інтел збиткова неефективна компанія я ніколи не сперечався :dontknow:
daesz
Member

Повідомлення

Nekros: 25.07.2025 20:55Але мамкін економіст каже що поступається і усьо тут, поступається!!!
Вони поступаються в % ринку, але не все на % ринку сходиться.
Якщо я був інвестором, то мені не потрібно було б навіть фінансового консультанта, щоб зрозуміти - минулого кварталу збитки 1.6млрд, цього - 2.9. Тобто ситуація погіршується. А інвестори інвестують не по доброті душевній, а щоб отримати виторг. І на противагу є інша компанія, яка отримала ~10% чистого виторгу. Виглядає перспективно, чи не так? Чому не вкласти свої кошти в неї - і вкладення назад отримаєш, і прибутки зверху, а компанія ще й за рахунок нового припливу коштів більше надприбутків, можливо, здобуде.
f24gun69
Member

Повідомлення

s1nedus: 25.07.2025 11:51 Не понимаю радости форумчан, минус конкуренция это к хорошему не приведет
" аби в сусіда корова здохла"
Це ж класіка ( та кліника) :lol:
daesz
Member

Повідомлення

l-m: 25.07.2025 21:02Все інше вами перераховане це очевидні речі, з тим що загалом Інтел збиткова неефективна компанія я ніколи не сперечався
:up:
В найближчий час не загнеться точно, але штучно підтримувати її на плаву без реструктуризації та викидання баласту - в довгій перспективі точно не вийде. Байден коли підписував закон про фінансування інтела, напевно думав, як його європейські колеги - влив 2 млрд на розвиток напівпровідників і все, компаніє пірує :D

Хотів знайти тему, щоб процитувати, де йшлось про те що чи то Німеччина, чи то ЄС вкладалає 2 млрд у виробництво напівпровідників, а знайшов ось це :
https://www.overclockers.ua/ua/news/int ... -net-loss/
Це реально сумно.
l-m
Member

Повідомлення

daesz: 25.07.2025 21:05Якщо я був інвестором, то мені не потрібно було б навіть фінансового консультанта, щоб зрозуміти - минулого кварталу збитки 1.6млрд, цього - 2.9. Тобто ситуація погіршується. А інвестори інвестують не по доброті душевній, а щоб отримати виторг. І на противагу є інша компанія, яка отримала ~10% чистого виторгу. Виглядає перспективно, чи не так? Чому не вкласти свої кошти в неї - і вкладення назад отримаєш, і прибутки зверху, а компанія ще й за рахунок нового припливу коштів більше надприбутків, можливо, здобуде.
Все не так однозначно (знаю як це звучить, але :) ).
Допустимо керівництво АМД щось клюне в дупу, та вони вирішать що більше не можуть дивитись як Нвідія заробляє всі гроші світу, а отже її треба наздогнати. Почнуть вкидати мільярди у розробку й відповідно можуть залізти у великі збитки.
Тут далі питання як подібну ризиковану стратегію сприйме ринок — якщо повірить що в АМД вийде, то будуть в неї інвестувати та купувати її акції, адже перед очима є приклад конкурента, яка зараз є найдорожчою компанією у світі. Якщо не повірять, то навпаки будуть продавати акції, АМД буде важче отримати запозичення тощо.
Інтел намагалась догнати не Нвідію, а TSMC, що теж непогано, але у них такий шлейф невдач та брехні, що в них вже майже ніхто не вірить, тому й маємо, те що маємо :dontknow:
Nekros
Member

Повідомлення

l-m: 25.07.2025 21:02 У моїх постах чітко зазначено дохід та прибуток якого підрозділу я вказую.
А навіщо ви робите того що вас не просили розділяючи компанію на підрозділи?
Чи ви вірите що кошти які заробив відділ Client Computing Group підуть виключно їм на розробку?
Компанія заробляє гроші як єдина система та перерозподіляє по власному розсуду.
А коли у неї збитки 3млрд, то вони візьмуть гроші з вашого любимого Client Computing Group і будуть закривати їми дири у інших підрозділах.
В той час як АМД з прибутку у 700млн буде вкладувати їх у розвиток або купляти яхти
Але поступаються АМД, ну тут клініка :gigi:
daesz
Member

Повідомлення

l-m: 25.07.2025 21:27
daesz: 25.07.2025 21:05Якщо я був інвестором, то мені не потрібно було б навіть фінансового консультанта, щоб зрозуміти - минулого кварталу збитки 1.6млрд, цього - 2.9. Тобто ситуація погіршується. А інвестори інвестують не по доброті душевній, а щоб отримати виторг. І на противагу є інша компанія, яка отримала ~10% чистого виторгу. Виглядає перспективно, чи не так? Чому не вкласти свої кошти в неї - і вкладення назад отримаєш, і прибутки зверху, а компанія ще й за рахунок нового припливу коштів більше надприбутків, можливо, здобуде.
Все не так однозначно (знаю як це звучить, але :) ).
Допустимо керівництво АМД щось клюне в дупу, та вони вирішать що більше не можуть дивитись як Нвідія заробляє всі гроші світу, а отже її треба наздогнати. Почнуть вкидати мільярди у розробку й відповідно можуть залізти у великі збитки.
Тут далі питання як подібну ризиковану стратегію сприйме ринок — якщо повірить що в АМД вийде, то будуть в неї інвестувати та купувати її акції, адже перед очима є приклад конкурента, яка зараз є найдорожчою компанією у світі. Якщо не повірять, то навпаки будуть продавати акції, АМД буде важче отримати запозичення тощо.
Інтел намагалась догнати не Нвідію, а TSMC, що теж непогано, але у них такий шлейф невдач та брехні, що в них вже майже ніхто не вірить, тому й маємо, те що маємо :dontknow:
Я мав на увазі саме кошти які Су отримала за квартал з надприбутків. Враховуючи, що ЦПЮ відділок і так процвітає - вона цілком може вкласти трохи більше власних коштів у розвиток відділку ВК (ну чи просто використати їх для переману якихось топових працівників/інженерів у свої ряди).
Тим більше, що зараз на ринку опиниться купа працівників, яких інтел поскорочує. І це в першу чергу інженери, які трохи корисніші за маркетолухів та менеджмент, і їх навіть не потрібно переманювати, бо це "фрі ейджентс" :)
l-m
Member

Повідомлення

Nekros: 25.07.2025 21:27А навіщо ви робите того що вас не просили розділяючи компанію на підрозділи?
Пояснення було у моєму є першому пості:
l-m: 25.07.2025 19:08Client Computing Group, який нас, звичайних користувачів цікавить
Адже людина вочевидь переживала за процесори, а не за все інше, чому її має хвилювати доля інших підрозділів?
ЇЇ заспокоїли, я навів додаткові аргументи на користь думки 1234waltz. Але далі прибіг Nekros у якого проблеми зі сприйняттям інформації та почалось :insane:
Nekros: 25.07.2025 21:27Але поступаються АМД
Боже. Ладно. Давай ще раз, але дещо іншими словами. Раптом станеться чудо.
Інтел продала чіпів для ноутбуків та десктопів за квартал на $7,87 млрд, АМД на $2,3 (3.42 рази менше).
Інтел з цього отримала прибутку $2,05 млрд, АМД - $496 мільйонів (4.14 рази менше).
Так що саме так, АМД значно поступається за продажами на ринку чіпів для ноутбуків та десктопів.
І цей підрозідл в Інтел навіть більш маржинальний ніж в АМД.
Це факт. Навіть прикрий, бо АМД явно заслуговує зараз на більшу частку ринку (ця примітка для того, якщо з першого разу не дійшло, що не через любов до Інтел я це пишу, а просто тому, що це правда).
Nekros: 25.07.2025 21:27тут клініка
Добре що знайшов, не забудь записатись на лікування.
Pathfinder
Member
Звідки: Кожне покоління геймерів повинно отримати свого чекалкера

Повідомлення

До речі дивлячись на Інтел, крім прикладу нокли не треба забувати і про приклад АМД. Які теж після придбання АТІ і бага на перших феномах залізла в збитковість. ЯМНП теж близько -2 лярди. І довго так вигрібала. Лише прихід СУ дав поштовх до гарного менеджменту, плюс розум попереднього і нового менеджменту не закопувати нову, але невідомо як спрацюючу архітектуру. А враховуючи масштаби інтела -2 лярди ні про що. А ось закриття Ізраїльского підрозділу, який зміг гарно апдейнути архітектуру, це мінус.
Nekros
Member

Повідомлення

l-m: 25.07.2025 22:01 Так що саме так, АМД значно поступається за продажами на ринку чіпів для ноутбуків та десктопів.
100% ти же не будеш брехати? :gigi:
У березні 2025 року AMD продала 31 600 процесорів, тоді як Intel вдалося продати всього 7500. Це означає, що 78% частки ринку дісталося AMD, і лише 21% - Intel.
Що стосується виручки, то доходи AMD на Amazon склали 7,8 млн. доларів. Це приблизно на 420% більше виручки Intel - всього 1,5 млн. доларів
.
Востаннє редагувалось 25.07.2025 23:01 користувачем Nekros, всього редагувалось 1 раз.
tablestikus
Member

Повідомлення

Nekros
я сумніваюсь в наведених тобою цифрах. це ж сльози якісь, а не поставки що інтела що амд
Nekros
Member

Повідомлення

tablestikus: 25.07.2025 22:59 Nekros
я сумніваюсь в наведених тобою цифрах. це ж сльози якісь, а не поставки що інтела що амд
https://www.techspot.com/news/107417-am ... ating.html

В цифрах від l-m сумнівів нема? :gigi:
tablestikus
Member

Повідомлення

Nekros: 25.07.2025 23:03
tablestikus: 25.07.2025 22:59 Nekros
https://www.techspot.com/news/107417-am ... ating.html
так би і сказав - що це цифри продажів на амазоні в рітейлі в штатах
Відповісти