Флагманський процесор AMD Ryzen Threadripper PRO 9995WX відзначився в базі HWBot

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Polyaan
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 21.07.2025 22:50
Polyaan: 21.07.2025 22:47 Ну скинь результаты в реальных задачах.арм 4 сек тредриппер 8 сек. Если нет, то пиши разработчикам бенча, жди ответа, а потом, "дорогой дневник.."
якийсь потік свідомості
Есть ещё несвидомость. Вижу от вас. Изучите разницу.
ПС нет укр языка и я не парюсь на текущем устройстве.
pelia
Member

Повідомлення

І навіть якщо, теоретично, ціна за однакову кінцеву продуктивність буде однаковою (припустимо треба придбати більше арм, чим х86 і це покриє продуктивність), то так все одно робити не будуть, бо обслуговування стане дорожче
yuriy_dd
Member

Повідомлення

pelia: 21.07.2025 22:52 Ви так верещите про те споживання, ніби корпи про то взагалі думають. Якщо вони будуть думати за споживання, а не продуктивність, то їх зіжруть конкуренти
так власне так і є - всі думають за споживання, особливо в дата центрах

в США - як жарт - як тільки десь буде дешева електрика - шукай там поруч ДЦ від Гугл

і думаю про енерго-ефективність не я, а всі виробники проців, я вам приведу заголовки:

- Анонсовано новий процесор Snapdragon 8 Elite - він на 40% потужніший за попередника і на 27% енергоефективніший
- MediaTek офіційно анонсувала флагманський чіп Dimensity 9400 - забезпечує на 40% більшу енергоефективність
- Ryzen 9 9900X має знижений TDP на 30%, що значно підвищує енергоефективність
- Intel представила процесори Core Ultra 200V Lunar Lake - Intel заявляє про "історичну" енергоефективність x86

думаєте ви краще знаєте за всіх них?

Відправлено через 1 хвилину 53 секунди:
pelia: 21.07.2025 22:54то так все одно робити не будуть, бо обслуговування стане дорожче
АРМ сервери вже купують, їх % росте
а Амазон AWS купує більше частину АРМ серверів ніж х86

просто поцікавтесь, перед тим як писати
item2
Member

Повідомлення

Earanak
На жаль, Cinebench 2024 не дає лінійний приріст і погано масштабується у випадку, якщо проц має більше 32-х ядер. Юрій вже знайшов результати 96 ядерного ріпера: 7125. Для порівняння 9970x на 32 ядра видає близько 4000 у Cinebench 2024. 9950x на 16 ядер - 2400. Intel Xeon на 144 e-ядра спостерігає навіть регрес - лише близько 2500 балів. Той же Cinebench 2023 значно краще масштабується на багатоядерних CPU. Але в CB 2024 ARM виглядає більш виграшно.
Earanak
Member

Повідомлення

item2, я это и имел ввиду, в том числе и в прошлой теме писал что на подобных процах обычная не-Extreme версия Сайнбенча становиться нерепрезентативной. Да, надо было мне это иначе сформулировать, точнее выразить мысль и уточнить что про линейный прирост речь шла про обычные среднестатистические мейнстрим процы.
Earanak: 19.07.2025 13:13 С такими мощностями Cinebench скорее всего уже теряет репрезентативность — процессор проходит тест слишком быстро, и к концу часть бакетов может просто отваливаться. Раньше для таких ситуаций делали экстрим версию Сайнбенча, где сложнее сцена и/или выше разрешение рендера :think: А так что, он его походит за 5 секунд
yurius_r
Member

Повідомлення

yuriy_dd
в той час як АРМ проц Ampere Altra Max 2021 року, показує результат 5000+ при споживані менше 250 Вт
Щось не захожу цього результату, дайте лінку будь ласка
nazar-pc
Ентузіаст

Повідомлення

yuriy_dd: 21.07.2025 17:56
гляньте - споживає менше, працює чи не у 2 рази швидше - на вашому ж лінку:

https://www.phoronix.com/benchmark/resu ... ips-1.svgz
https://phoronix.com/benchmark/result/a ... ips-2.svgz

ну і на Ватт - теж не погано:

https://phoronix.com/benchmark/result/a ... tes-1.svgz
https://phoronix.com/benchmark/result/a ... ing-1.svgz
Ви сторінку вниз прокрутіть і гляньте на Geometric Mean результат, а не вибірково на кілька специфічних де Ampere вдається обігнати AMD.
В абсолютній більшості задач Ampere програє і дуже сильно. Якщо вам потрібно саме те де Ampere виривається вперед - може бути логічно брати його, але це скоріше виключення з правил.

Більше того, продуктивність від споживання залежить не лінійно.
Ryzen андервольтили з хорошими результатами ще, здається, з першого покоління.
І з Epyc теж якщо не помиляюсь були тести на Phoronix з різним рівнем споживання.
yuriy_dd
Member

Повідомлення

item2: 22.07.2025 03:24Юрій вже знайшов результати 96 ядерного ріпера: 7125
буду чесним - це не я знайшов, це тут хтось дав
item2: 22.07.2025 03:24Для порівняння 9970x на 32 ядра видає близько 4000
це високо-частотний проц, тому і результат хороший навіть на мало ядер
item2: 22.07.2025 03:249950x на 16 ядер - 2400
можливо це на розігнаному 9950x, бо я бачу результат: 2130 споживаючи 200 Вт
https://www.anandtech.com/show/21524/th ... x-review/8
item2: 22.07.2025 03:24Intel Xeon на 144 e-ядра спостерігає навіть регрес - лише близько 2500 балів
99% - що це Зеон на слабких ядрах
item2: 22.07.2025 03:24Той же Cinebench 2023 значно краще масштабується на багатоядерних CPU
думаєте вони спеціально погіршили маштабування?
Earanak: 22.07.2025 03:26С такими мощностями Cinebench скорее всего уже теряет репрезентативность — процессор проходит тест слишком быстро
Cinebench 2024 - має фіксований час на проходження - 10+ хвилин. Він не може пройти тест скоріше.
Може ви не знаєте про що пишете?
yurius_r: 22.07.2025 08:32 в той час як АРМ проц Ampere Altra Max 2021 року, показує результат 5000+ при споживані менше 250 Вт
Щось не захожу цього результату, дайте лінку будь ласка
о, дуже правильний підхід - не вірити а перевіряти :beer:

там ще багато чого є
nazar-pc: 22.07.2025 09:36Ви сторінку вниз прокрутіть і гляньте на Geometric Mean результат, а не вибірково на кілька специфічних де Ampere вдається обігнати AMD.
В абсолютній більшості задач Ampere програє і дуже сильно. Якщо вам потрібно саме те де Ampere виривається вперед
так і є. А як ви пояснюєте що в певних тестах АРМ на стільки кращий?
я пояснюю це виключно оптимізацією софта. х86 - оптимізовували десятиліттями
Earanak
Member

Повідомлення

yuriy_dd: 22.07.2025 15:28Cinebench 2024 - має фіксований час на проходження - 10+ хвилин. Він не може пройти тест скоріше.
Може ви не знаєте про що пишете?
:facepalm:
Earanak: 21.07.2025 18:03Тут скорее проблема в R23 версии. Циклические тесты в Cinebench на 10 минут тут проблемы не решают
Earanak: 19.07.2025 13:13Я знаю что там есть режим цикличных тестов в 10 минут, это сути проблемы не меняет. Он его походит за 5 секунд
А Cinebench 2024 не может меньше 10 минут проходится, ага... Но есть нюанс :laugh:
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Earanak: 22.07.2025 16:25А Cinebench 2024 не может меньше 10 минут проходится, ага... Но есть нюанс
ви відключили "Minimum Test Duration" і після цього притензії що тест занадто швидко проходить?
Earanak
Member

Повідомлення

yuriy_dd, внимательнее читайте что я писал и вопросов не будет. Тестируйте как хотите свои АРМ процессоры.
Все что я хотел сказать по теме Сайнбенчей я уже сказал, уточнил и конкретизировал. Мне эта тема больше не интересна.
Да и добавить мне по этому поводу нечего :dontknow: Удачи с вашими АРМ процессорами :beer:
А я пойду порендрю на богомерзких бесперспективных и не энергоэффективных x86 )))
yuriy_dd
Member

Повідомлення

Earanak

а на вашому 9950Х - скільки планок оперативки?
Filabatya
Member

Повідомлення

4*48
yuriy_dd
Member

Повідомлення

а на якій частоті працює? розганяли?
Відповісти