Офіційно: S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl вийде на PlayStation 5 наприкінці року

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Vpupkin: 09.07.2025 21:57
waryag: 09.07.2025 21:12Сталкер кривенький.
Та усе що на УГ5 винлядає дивно, це зловживання еффектами в екранному просторі :censoured: :puke:

Відправлено через 36 хвилин 29 секунд:
dying light чомусь може в тіні, а сталкер ні, напевно 5090 не під силу те що 1080 могла :dontknow:
спойлер
Изображение
Изображение
а це вбогий софтверний люмен не вивозить, з хардвейрным будуть тіні.
з візуальних модів рекомендую трайнути: https://www.nexusmods.com/stalker2heart ... l/mods/535 та https://steamcommunity.com/sharedfiles/ ... earchtext=
Dremjke
Member

Fen1xz: 09.07.2025 20:19А когда надо МП сталкеру если не сейчас ? Через год, два, десять ? По хорошему он вообще должен быть на релизе. Не я GSC за язык тянул что б обещали мп, не я писал в магазинах, в описаниях к изданиям приписку "костюм\оружие переносится в многопользовательский режим". Не так и долго до первой годовщины осталось, а многопользовательский режим всё так же на бумаге и остаётся.
Суть в тому, що гра на даний момент, м'яко кажучи, недороблена. Навіть не те, що до сих пір купа багів - то зрозуміло, а саме те, що вона досі залишається у вигляді альфа-тесту. Це я кажу, пройшовши гру через місяць після релізу і залишивши в ній 120 годин. Вони той самий А-Life обіцяли, якого нема. Відсутність мультиплеєру - це найменша із проблем. Нехай спочатку гру до нормального стану дороблять.
waryag
Member

Fen1xz: 09.07.2025 19:46 А мультиплеер они когда анонсировать собираются ? Или типо с кп2077 прокатило, авось и у нас прокатит ?
Смысл в мульте будет только при хорошем техническом состоянии и наличии оригинальных идей. В нынешнем состоянии с вероятными проблемами мертвого кода это будет печальное зрелище.
Ijachok
Member

Dremjke: 09.07.2025 23:43
Fen1xz: 09.07.2025 20:19А когда надо МП сталкеру если не сейчас ? Через год, два, десять ? По хорошему он вообще должен быть на релизе. Не я GSC за язык тянул что б обещали мп, не я писал в магазинах, в описаниях к изданиям приписку "костюм\оружие переносится в многопользовательский режим". Не так и долго до первой годовщины осталось, а многопользовательский режим всё так же на бумаге и остаётся.
Суть в тому, що гра на даний момент, м'яко кажучи, недороблена. Навіть не те, що до сих пір купа багів - то зрозуміло, а саме те, що вона досі залишається у вигляді альфа-тесту. Це я кажу, пройшовши гру через місяць після релізу і залишивши в ній 120 годин. Вони той самий А-Life обіцяли, якого нема. Відсутність мультиплеєру - це найменша із проблем. Нехай спочатку гру до нормального стану дороблять.
120 годин? Нащо ж себе так мучити? Завжди дивувало, що люди витрачають десятки, а то і сотні годин на те, що їм не подобається, чи що вважають настільки недоробленим, щоб називати це альфа-версією. Коли вона була у недостатній, як на мене, кондиції (регулярно вилітала, довго запускалась + рипів звук), я просто не грав. Нормально почав грати десь із патча 1.4, награв 54 години (ще не пройшов). Думаю пройти і повернутись перепроходити аж на умовну 2.0, може із DLC
VovaII
Member

Keyser Soze: 09.07.2025 21:04Уже представляю лица владельцев Playstation, которых гоняют по пустой карте пешком километры из одного конца в другой ради прохождения очередного задания
waryag: 09.07.2025 21:08Там Кодзима как раз выкатил вторую часть своего симулятора ходьбы
— Цікаво де народу більше ходити доведеться? Питання не таке і просте, бо у самурайської доставки є потужний бонус у вигляді МП, що значно скорочує походеньки для збирання матеріалів для побудови більш швидких засобів пересування.
Геральт
Active Member

VovaII
В сталкері завдання переважно в тій самі локації, сайдів не так багато, на контракти можна забити. "довгий" бектрекінг є в останній 1/3, але на воді там не аж так довго бігати.
в кодзіми, щоб щось побудувати треба довго і нудно гріндити. Ну і карта в сталкері - центр мегаполісу, порівняно з DS1. Отам вона дійсно пуста і мертва
VovaII
Member

Геральт
В DS так і не пограв. Не вистачило терпіння пролог пройти...
Хтось писав, що проходження в DS2 стало ще простіше: ставиш початок дороги і все. А на наступний день, вся дорога вже побудована. І нема потреби ходити і ресурси шукати. :)
Breathtaking
Junior

Vpupkin: 09.07.2025 21:57
waryag: 09.07.2025 21:12Сталкер кривенький.
Та усе що на УГ5 винлядає дивно, це зловживання еффектами в екранному просторі :censoured: :puke:

Відправлено через 36 хвилин 29 секунд:
dying light чомусь може в тіні, а сталкер ні, напевно 5090 не під силу те що 1080 могла :dontknow:
спойлер
Изображение
Изображение
Dying Light дуже багато в чому краще нових ігор та навіть другої частини. Фізика, тіні, управління, зношуваність зброї, оптимізація.
erkins007
Member

Enjthesilence: 09.07.2025 23:02візуальних модів
Разработчики поехали кукухой и любые моды отключают достижения.
Kyro
Member

Поставил 1.5, увидел улетающие за горизонт тушки гопоты. Не хватало таким еще PS5 осквернять.
Изображение
Dremjke
Member

Ijachok: 10.07.2025 09:50120 годин? Нащо ж себе так мучити? Завжди дивувало, що люди витрачають десятки, а то і сотні годин на те, що їм не подобається, чи що вважають настільки недоробленим, щоб називати це альфа-версією. Коли вона була у недостатній, як на мене, кондиції (регулярно вилітала, довго запускалась + рипів звук), я просто не грав. Нормально почав грати десь із патча 1.4, награв 54 години (ще не пройшов). Думаю пройти і повернутись перепроходити аж на умовну 2.0, може із DLC
Хто сказав, що не сподобалась? Я би не провів в грі 120 годин, якби мені було не ОК в ній. Але це не відміняє того факту, що над грою ще працювати і працювати.
Планую повернутись і перепройти з виходом DLC і маю надію, що до того моменту хоча б мейнквести софтлокатись не будуть.
анти__бот
Member

я ось пройшов гру пару днів назад, нормальна гра як на мене всього пару разів набридало бігати бо небуло по дорозі нових місь які можна оглянути, сюжет проходити сподобалось, а другорядних квестів мало і один навіть заглючив з нашийниками, дикого спавну ворогів перед носом не було.
А ось питаня там взагалі така графіка що ніби піском пересипано все чи то в мене за старой 5700хт таке?

Відправлено через 1 хвилину 18 секунд:
а ще той алайф наче вже трохи працює бо досить часто можна зустріти різні групи сталкерів по зоні вони навіть щось лутають з ворогів і зупиняются біля багать.
VovaII
Member

анти__бот: 10.07.2025 14:32а ще той алайф наче вже трохи працює бо досить часто можна зустріти різні групи сталкерів по зоні вони навіть щось лутають з ворогів і зупиняются біля багать.
З одного боку: приємно що є той алайф. А з іншого: як у тебе перед носом будуть зачищених оббирать, а ти тільки ходи воюй у драній броні і без патронів...
анти__бот
Member

VovaII
доречі майже завжди по дорозі насипано тих патронів, ще трішки підлутуєш і вистачає якщо не лізти в кожен файт, я часто прбігав і не чипав ні ворожих сталкерів ні мутантів і грошей за квести і частини мутанків з артефактами якраз ставало щоб баланс якись тримався, кайфанув коли з вартівського Коршунова дали пкм на 5.45 не сподобалось тільки що в стрічці цього кулемета всеодно 7.62 відображаются, а потім кайфанув з гауски шрама якою ходив без приціла монолітовців бахав

Відправлено через 6 хвилин 14 секунд:
проблем доставляли тільки мабуть псевдогіганти живучі шо капець, і зустрічаются часто за гру, весь бк на них можна випускати, один раз коли йшов з лаби там де від ідей шрама можна відмовитись знайшов рпг і два заряда і вирішив з собою прихопити і якраз знайшов другорядний квест здається в селі кровосісів там я тому псевдогіганку всадив ті два заряди а йому начхати :laugh:
Последний раз редактировалось анти__бот 10.07.2025 16:24, всего редактировалось 1 раз.
VovaII
Member

анти__бот
Та я якось завис на пів-дорозі. Фактично зупинився в тому сучасному інституті, де фпс впав так що я аж очам не повірив.
анти__бот
Member

VovaII
зараз нормально з фпс я грав на 5700х3д і 5700хт
VovaII
Member

анти__бот: 10.07.2025 16:24псевдогігант
— Доречі питання: а є значення куди йому влучати? Голова/потилиця/ноги/тіло/спина? І на що які монстри краще "відгукуються"? Автомат/пістолет/дріб/бронебійні/граната/гауска/...? Десь у першій третині, всілякій свиноті дріб добре заходить, бандитам і пістолета в око достатньо, а далі?

Відправлено через 2 хвилини 13 секунд:
VovaII: 10.07.2025 16:24фпс впав так що я аж очам не повірив.
— Важко описати, але таке враження, наче до мишки кирпич прив'язали.
skyod69
Member

Kyro: 10.07.2025 12:36 Поставил 1.5, увидел улетающие за горизонт тушки гопоты. Не хватало таким еще PS5 осквернять.
Изображение
Ви не розумієте,то мейнстрім зараз! У мене в Mount and Blade 2 Bannerlord цілі коняки підлітали вище неба,текнолоджія
tornadox
Member

waryag: 09.07.2025 19:45А потім почнуть різати під свіч2! :D
вчора якраз вийшло порівняння ПК версії і Свіч2 версії кіберпанка на діджитал фаундрі. І візуально це практично повністю інша гра, крім того що порізані текстури, місцями різні ефекти відсутні, а також якщо дивитися на рівень ПК то рівень графіки десь на рівні Very Low. Тобто якщо хтось розказує про "потужність" цієї консолі в порівнянні з х86 хендхелдами, то єдине що там добавляє потужності це кастомний ДЛСС.
waryag
Member

Vpupkin: 09.07.2025 21:09 А ігри які так можуть вже давно вийшли.
В масі це коридорники чи дуже камерні опенворлди без особливого графонію.
Vpupkin: 09.07.2025 21:57 dying light чомусь може в тіні, а сталкер ні, напевно 5090 не під силу те що 1080 могла :dontknow:
Ви б глянули відео з ютуба про основні методи створення тіней і проблеми та переваги кожного.
Ответить