Новини
Останні статті і огляди
Arctic випускає високопродуктивні вентилятори P12 Pro та P14 Pro
-
Vasyanya1
Member
3000 обертів, як я розумію, розраховані на сервери, де питання шуму не є актуальним.
-
HazardVadim
Junior
Я один кто использует какие то старинные вентиляторы которым лет 15 от сгоревших блоков питания. Но с замененной смазкой подшипников. Не шумят и ещё лет 15 будут работать если раз в пару лет капельку смазки выдавливать на ось. 
-
dead_rat
Member
Та ні, таких підглухуватих діячів багато. Без обідHazardVadim: ↑ 06.07.2025 09:43 Я один кто использует какие то старинные вентиляторы которым лет 15 от сгоревших блоков питания. Но с замененной смазкой подшипников. Не шумят и ещё лет 15 будут работать если раз в пару лет капельку смазки выдавливать на ось.![]()
-
LVladislavchik
Member
Я один збираю компи, в яких за роки експлуатації тільки фільтри раз в декілька місяців треба почистити без необхідності розбирати все щоб долити масла в вентилятор?HazardVadim: ↑ 06.07.2025 09:43 Я один кто использует какие то старинные вентиляторы которым лет 15 от сгоревших блоков питания. Но с замененной смазкой подшипников. Не шумят и ещё лет 15 будут работать если раз в пару лет капельку смазки выдавливать на ось.![]()
-
Filabatya
Member
Холівар власників системників на столі проти підлоги, що таке безшумна робота)))
-
dead_rat
Member
В когось за вікном дорога, коли навіть фен не чути. Хтось живе за містом у тиші.Filabatya: ↑ 06.07.2025 16:53 Холівар власників системників на столі проти підлоги, що таке безшумна робота)))
У деяких знайомих компи в простої шуміли так, що знаходитися у кімнаті було не комфортно, але їм норм
-
voo
Junior
- спойлер
- Vladys77: ↑ 05.07.2025 22:23
Ну не знаю, в мене вони всі підключені через контролер вентиляторів Arctic. Він всі вентилятори регулює по підключеному в перший порт.kairo: ↑ 05.07.2025 22:11
Про це написано в огляді на hwcooling:- спойлер
- The biggest weakness of the P14 Max will probably be considered by many to be the high minimum speeds. Or rather, high stable minimum speeds. The word stable is important here for the reason that yes, the fan does start spinning via PWM at around 400 rpm, but it only holds steady from around 900 rpm (which, incidentally, is the lower limit – around 3.25 V – for DC control). At lower speeds, the speed control is unstable, fluctuating and the motor struggles with lack of power. This is also accompanied acoustically, by its whirring, but mainly by a mode of operation where it can’t maintain lower speeds and spins up to higher speeds at regular intervals.
Найбільшою слабкістю вентилятора P14 Max, ймовірно, багато хто вважатиме високі мінімальні оберти. А точніше — високі стабільні мінімальні оберти. Слово стабільні тут важливе, оскільки так, вентилятор справді починає обертатися через ШІМ вже приблизно з 400 об/хв, але стабільно працює лише з приблизно 900 об/хв (що, до речі, відповідає нижній межі — близько 3,25 В — при регулюванні через постійну напругу). На нижчих обертах керування швидкістю нестабільне, спостерігаються коливання, а двигун відчуває нестачу потужності. Це також супроводжується акустично — дзижчанням, але головним чином режимом роботи, за якого вентилятор не може утримувати низькі оберти та періодично розкручується до вищих швидкостей.
Мінімальні оберти встановлені десь на 400 при мінімальній температурі. Але при 40° вони в мене вже починають розкручуватись нормально. Чути лише шум вітрового потоку.
Є парк вентиляторів Р14, Р14 PWM, P12 MAX, BioniX P12.
Якщо налаштувати оберти із зупинкою, Р14 та P12 MAX завжди чутно як стартують, є гул та цокіт. Р14 - в вертикальному положенні цокіт менше, в горизональному положенні - більше.
BioniX P12 - один з чотирьох, встановлених горизонтально, цокотить сильно. Два встановлені вертикально стартують нечутно. Але BioniX P12, наскільки пам'ятаю, не зупиняється повністю, всі звуки які є - чутно при запуску системника.
Р14 PWM стоять на машинах, де криві не налаштовував, вони обертаються постійно. Стартують нечутно.
Тож для Р14 та P12 MAX при налаштуванні кривої не юзається повна зупинка, всі вентилі обертаються постійно: Р14 - керується по струму, з мінімальним рівнем 15%, P12 MAX - з мінімальним рівнем 10% PWM. Так тихіше.
-
Melofon
Member
voo
У меня стоят уже года два+ три корпусных Arctic P12 PWM PST A-RGB 0dB Black и если настроить обороты с фан-стопом то какой-то из трех или два из трёх цокатят при старте (но это очень короткий цокот и довольно тихий), но потом очень тихо работают все, в простое зимой 400об/мин, в нагрузке 600-800об/мин, летом в простое 500-600об/мин и в нагрузке 700-800об/мин и их не слышно ни в простое ни в нагрузке (в нагрузке кулер процессора шумнее), а если убрать звук кулера то на 800об/мин их немного слышно, и то только если ухо поднести у корпусу, на расстоянии метра уже практически нет. Фан-стоп тоже обычно не использую хоть он и есть даже в бп, всё равно их практически не слышно в простое. Вот эти новые прошки меня заинтересовали.
У меня стоят уже года два+ три корпусных Arctic P12 PWM PST A-RGB 0dB Black и если настроить обороты с фан-стопом то какой-то из трех или два из трёх цокатят при старте (но это очень короткий цокот и довольно тихий), но потом очень тихо работают все, в простое зимой 400об/мин, в нагрузке 600-800об/мин, летом в простое 500-600об/мин и в нагрузке 700-800об/мин и их не слышно ни в простое ни в нагрузке (в нагрузке кулер процессора шумнее), а если убрать звук кулера то на 800об/мин их немного слышно, и то только если ухо поднести у корпусу, на расстоянии метра уже практически нет. Фан-стоп тоже обычно не использую хоть он и есть даже в бп, всё равно их практически не слышно в простое. Вот эти новые прошки меня заинтересовали.
-
Artem_M
Member
Коли воно вже з'явиться у нас у продажі? По тестам наче мають непоганий статичний тиск і підходять для встановлення на радіатори.
На оф сайті була акція: 5 штук за 27 євро + безкоштовна доставка, але тільки в межах ЄС...
На оф сайті була акція: 5 штук за 27 євро + безкоштовна доставка, але тільки в межах ЄС...