Огляд та тестування ігрового 27″ 4K-монітора MSI MPG 272URX QD-OLED з частотою оновлення 240 Гц

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

alexeygalas: 30.06.2025 20:58
dreamcome: 30.06.2025 18:05на ОЛЕД нет подстветки пикселей здесь каждый пиксель самосветящийся
QD-OLED - це LCD з OLED підсвіткою
Ахаха, тепер відгукується Самсунгу їх брудний маркетинг коли вони свої ЖК називали QLED, щоб морочити людям голову :laugh:

P.S. QD-OLED це різновид OLED, звісно ніякого LCD там немає, але так їм й треба :D
alexeygalas
Member

l-m: 30.06.2025 21:02Ахаха, тепер відгукується Самсунгу їх брудний маркетинг коли вони свої ЖК називали QLED, щоб морочити людям голову
Ну я ж написав не буквально. Просто там фактично колір утворюється за рахунок проходження синього світла через якісь кристалічні часточки. А в класичній реалізації просто відфільтроване до білого попередньо світло просвічує через зафарбований люмінофор. Від того і втрата яскравості через проходження великої к-ті фільтрів. На справді QD-OLED дуже класна реалізація
l-m
Member

alexeygalas: 30.06.2025 21:17А в класичній реалізації просто відфільтроване до білого попередньо світло просвічує через зафарбований люмінофор.
Це не класична, а W-OLED від LG.
"Класичний" OLED це AMOLED, де безпосередньо через трафарет наноситься пігменти потрібного кольору, та вони його випромінюють напряму без додаткових фільтрів. Переваги — енергоефективність (тому в мобільних пристроях використовується), недолік — занадто висока вартість для великих діагоналей.
Kashtan
Member

alexeygalas: 30.06.2025 21:00
dreamcome: 30.06.2025 18:05на ОЛЕД нет подстветки пикселей здесь каждый пиксель самосветящийся
QD-OLED - це LCD з OLED підсвіткою (образно не буквально)

Відправлено через 2 хвилини 45 секунд:
123456: 30.06.2025 16:46Трястись над желізом кожен квартал и грати в 60 фпс - при частоті 240 Гц))))).
На відміну від консольних ігор ПК версії мають налаштування графіки в опціях. І є режим Custom. 4K не означає Ultra. І перестаньте (всі хто це робить) називати QHD образливим словом 2K. 2K це 2048
2.5к вас заспокоїть? Я особисто 2к використовую, бо це коротше писати ніж 2.5к або 2,5к - всім і так ясно про що йдеться.
Enjthesilence
Member

гарний монітор дає найсильніший імпакт від користування пк, яка б карта у вас не стояла, поганий монітор все зіпсує. для кіно та ігор, олед - це зло, після нього ви забуваєте про всі інші варіанти.
Vpupkin
Member

Enjthesilence: 30.06.2025 21:47це зло, після нього ви забуваєте про всі інші варіанти.
Йес, після оледів більше не хочу бачити рк з кривою підсвіткою та милом у русі.
Tesseract
Member

Я звичайно розумію, що стаття замовна, але могли б хоч два слова написати про структуру пікселя, яка відрізняється від стандартного RGB, та ще й залежить від діагоналі. Якщо кому цікаво, то ось тут подробиці:
OldGoodGames
Member

Середня вартість, грн 51999
якщо ті хто може собі дозволити не задонятять таку суму на ЗСУ зараз, можуть замість монітора отримати гарбуз :shuffle:
AssayMAS
Member

123456: 30.06.2025 16:46грати в 60 фпс - при частоті 240 Гц))))).
судя по скринам с аиды64 там вертикальных Герц 240 дутых и 40 реальных - но методика подсчёта скрыта туманом войны от капиталиста.
а в разрешении 1920Х1080 он аж 120Гц вытягивает и ЗАЧЕМ-ТО 60Гц тоже вшито наверно из за гостинга не вот прям сча, а через пару лет.
так что 240Гц то как-то по волшебному (во сне) насчитали.
alexeygalas: 30.06.2025 21:00перестаньте (всі хто це робить) називати QHD образливим словом 2K. 2K це 2048
1920Х1080= 2 073 600 = 2КК - ты что в линейку не играл, там цены только так пишут
люди нажать еще 1 раз на К не могут вот и пишут иногда 2кк = 2М пикселей
Kassatka
Member

kairo: 30.06.2025 19:21 Це ваш особистий сценарій. Я чітко бачу різницю між 60 та 120 Гц. При чому, в мене після одного із оновлень Вінди скинуло частоту до 60 Гц і я відразу це відчув. На рахунок споживання, на 4090, різниця в ~10 Вт.
А я колись року 2015 активно користувався медіаплеєром Total Media Theatre для перегляду відео, у тому числі в 3D. То ця софтина на момент перегляду фільму тимчасово перемикала герцовку на 24 Гц і бувало, що після припинення перегляду щось іноді глючило і Вінда так і залишалась у режимі 24 Гц, поки я вручну не виставлю знову 60 Гц. То в подібних сценаріях 24 чи 30 Гц на робочому столі відчуваються мною прежахливо. Курсор миші рухається як через желе. :puke:
Тож в принципі я уявляю, як інші люди реально отримують профіт від 120-165 Гц у порівнянні з 60-75 Гц, у тому числі як на робочому столі, так і в більш динамічних іграх, де треба обертати камеру. Але 240 Гц не можу уявити для чого реально корисні, окрім шутерів, а відносно шутерів я затятий лютий ворог відколи здулося виробництво класичних AAA RTS-ігор.

Відправлено через 8 хвилин 42 секунди:
wolf359: 30.06.2025 19:27 В такому випадку варто спробувати знизити герцовку до 30. Мб вийде знизити енергоспоживання в 4 рази. :gigi:
Тож герцовка 30 мені жах яка некомфортна, при тому що між 60 та 120 різниця суб'єктивно не відчуваю. На приставці типу Dendy все було комфортно у 24 Гц без усілякої желейності, але мабуть тому, що там просто нема управління мишкою. Тож якщо сидіти як тру-хакер у режимі командного рядка та текстово-консольних прог типу під MS-DOS, то мабуть можна зекономити ще електрику переходом на 30 Гц :) .

Відправлено через 18 хвилин 33 секунди:
Ну а так подібно до того, як масово грають у шутери і став дуже малий попит на класичні RTS, так само купа людей женуться за високою герцовкою та цураються великих діагоналей, через що дисплеї з великою роздільною здатністю та великою діагоналлю дуже нішеві, а 50-дюймового 8K-екрану взагалі не випустили ні серед ТВ, ні серед моніків. :weep: Тому дисплеї 240+ Гц я сприймаю як такого ж ворога, як індустрію шутерів, сучасних ігрових приставок під ТВ та вертикальних коротких відео.
AssayMAS
Member

Kassatka: 01.07.2025 01:20люди реально отримують профіт від 120-165 Гц у порівнянні з 60-75 Гц
особенно когда 120-165Гц дутые насчитанные по особым секретным Азиатским методикам, а 60-75Гц реальные.
Фоновый свет 220Вольт решает - даже у светодиода есть микропульсации - и чтобы не было стробоскопического эффекта освещай свой "монитор" 2-3 лампами разной природы (типо светодиод - но от разных вендоров и "температур", или 2 светодиода 1 люминесцентная).
Kassatka: 01.07.2025 01:20Тому дисплеї 240+ Гц я сприймаю як такого ж ворога
я тоже как увидел на них цены и понял "за 8К грвн фейковые 240Гц" "за 50К грвн реальные 240Гц"
Dragobes
Member

Дякую за огляд 🙏
Читав матеріал з думками про 322URX.
Artem_M
Member

Цікаво було б в живу подивитись, чим ррі 163 відрізняється від 109.
MSiAventador
Member

26,5″ 4К за 52Кілогривні... :lamer:
Геральт
Member

Kassatka: 01.07.2025 01:20 То в подібних сценаріях 24 чи 30 Гц на робочому столі відчуваються мною прежахливо.
Дивно. 15 кадрів в іграх - ок, а 24 на роб. столі - "прежахливо" :popcorn:
Менше зерно, менша потреба в згладжуванні, менші вимоги до потужності ВК
alexeygalas
Member

Artem_M
Тим що з 30см вдивляючись не побачиш пікселів.
У мене є QHD 24 та 4K 27. На QHD 24 приємна картинка але якщо добре добре вдивитись пікселі можна побачити. На 163ppi вже неможливо розгледіти. А 200 там вже кристально чисто
Inqizitor2022
Member

Воу воу, а где тесты мерцания панели в плане ШИМ и где тесты VRR flickering?! Без этого обзор похож на рекламу.
И да, порадовало, что на выгорание панели целых 3 года гарантии! Роскошно! :laugh: :lol:
alexeygalas
Member

Inqizitor2022
https://www.rtings.com/monitor/reviews/ ... rx-qd-oled
це 32. Доволі не погано
FastBullet
Member

alexeygalas: 30.06.2025 15:42
Так це ще не дорого за QD-OLED 240hz
За такі гроші є вже 5к
l-m
Member