Clair Obscur: Expedition 33, Blue Prince і Split Fiction — найкращі ігри першої половини року за рейтингами Metacritic

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

waryag: 01.07.2025 08:08жмакати в таймінг (який починає змінюватися та маскуватися) одну з трьох кнопок
Бляха, а ця гра в мене виші висіла :D
Ні, я не буду зараз її критикувати, бо виглядає пристойно і люди хвалять, але таймінги (як і всі інші застарілі qte) я на дух не переношу.
waryag
Member

Ostin: 01.07.2025 08:36Бляха, а ця гра в мене виші висіла :D
Ні, я не буду зараз її критикувати, бо виглядає пристойно і люди хвалять, але таймінги (як і всі інші застарілі qte) я на дух не переношу.
Якщо бути зовсім точним, їх 4. :gigi:

Переважна більшість - це ухиляння (або більш профітне, але ризиковане парування). І це не зовсім QTE, механічно це більш схоже на парування у соулсах. А прижок і хрома-парування додані для різноманітності і щоб карати за тицяння ухиляння префаєром.
Геральт
Active Member

waryag
Та парируванння ж
Спаровування

По темі: черговий доказ того, що не варто орієнтуватись на метакритику
mult
Member

unique-neon
Мабуть так і зроблю :)
В принципі з цим ніколи не було проблем, в іграх це налаштування є, а в цій щось трохи не вийшло :)
Enjthesilence
Member

waryag: 01.07.2025 08:08
Enjthesilence: 30.06.2025 22:02я розумію що цей жанр собою представляє, але ж тут чисто головою думати не треба, просто жмякай в таймінг кнопку, ну просто ураганний геймплей так. потім заходиш в "спліт фікшн" де за 10 годин проходження гри, зустрічаєш нову геймплейну механіку кожен рівень, а деякі геймдизайнерські рішення я взагалі перший раз за 25 років "ігрового досвіду" побачив і розуміючи наскільки сучасному геймеру треба мало для "готі", не дивуюсь чому останні роки виходить так мало дійсно цікавих проектів.
Чим далі, тим більше треба думати. Збирати білди зі зброї і піктосів, а потім і персонажів (всі мають різні механіки). І жмакати в таймінг (який починає змінюватися та маскуватися) одну з трьох кнопок :gigi:
Хіба що проти лейтових босів все починає зводитися до виводу Маель на віртуозні "стендалі" і двох сапортів (хоча і Люне регулярно може дати кілька мільйонів дамагу).
Я пройшов гру, ніякого цікавого білдапу в ній нема, про що там думати? Ну є таймінги так, ще й кривенько реалізовані під анімації різних ворогів, де наче тапаєш в таймінг, а на ділі треба просто завчити його. Ну людям зайшло і добре, з гарного це те що тіпи пішли з юбіків і зробили нормальну гру маленькою командою, точно не шедевр і «революцію» як тут кажуть, але «непогану» це точно
waryag
Member

Геральт: 01.07.2025 08:57Та парируванння ж
Спаровування
Подивився в гуглі, називається... Прикол - через пошук він видає парирування, а через перекладач - парування :rotate:

Відправлено через 12 хвилин 32 секунди:
Enjthesilence: 01.07.2025 10:32Я пройшов гру, ніякого цікавого білдапу в ній нема, про що там думати?
Звичайно, там не РОЕ, але мені було цікаво погратися з різними білдами: автоатаки, стрільба, заточка під певні спели і т.п. І з часом умови змінювалися. Спочатку дефіцит мани та й опцій мало. Потім - побільше і вже треба обирати. Далі - впираєшся в ліміт дамагу 10к. Потім - знімаєш його, отримуєш опцію ходити двічі і т.п.

Могло бути ще краще, якщо б не дефіцит матеріалів для апгрейду зброї та випадання багатьох піктосів та апгрейдів вже в лейті, коли вони вже слабкі.
MessiaH
Member

Earanak
Визуально в оригинале всё дичайше убого и всрато смотрится. Очень мыльно, низкокачественные текстуры, при этом статерры проскакивают, линия фреймтайма корявенькая. И при этом всём визуальном убожестве 5090 выдаёт жалкие 90 кадров в 4к
razzil
Junior

Clair це шедевр. Граю на PS5, 77" телік, 5.1 звук, це просто вир емоцій. Шалено затягує.
Ответить