Ем, для того щоб з нуля натренувати і запровадити норм модель, окрім датасайнтіста потрібен дата/МЛ-інженер, ШІ/МЛ-архітект і так далі. І це швидше і якісніше зробить галера з повним пакетом послуг, ніж ваш один штатний датасайнтіст. А от потім, для постійної актуалізації і підтримки (бо дані вони швидко змінюються і застарівають) достатньо в принципі одного датасайнтіста чи дата-аналіста (dead_rat: ↑ 23.06.2025 13:52 GreenMile
А нащо датасайнтіст, що один раз натренує модель і піде? його цінність на 90% в розумінні домену і ітеративному покращенні моделі. Люди в попередній конторі працювали по 5+ років в середньому
Це звісно такий абстрактнй випадок у вакуумі, але в цілому зараз аутсорс в пенвих галузях дуже часто вже набагато вигідніший за штатних робітників з точки зору В2В рішень.
Ну камон, ви як перший раз. Укладається договір на конкретні послуги і конкретні прописані результати, далі акт приймання послуг і так далі. Там така шляпа "от я вам щось накидав, воно щось видає, ну я пішов" не прокатує.dead_rat: ↑ 23.06.2025 13:52Консалтер на фіксований час просто покидає усе разом в модель - от бачите, щось робе, ну я пішов