Новости
Последние статьи и обзоры
Відеокарта GeForce RTX 5050 отримає мікросхеми GDDR6 зі швидкістю 20 ГТ/с
-
Yalg
Member
В принципе все хорошо кроме TDP, откуда там 130 ватт, частоту за 3ггц загнали? Такая штука в 75 должна влезать, думаю будут плоские однослотовые с низкой частотой и без доп. питания, или два слота и пассив.
Вопрос в цене, а то я считаю что конкурентом ей есть 6600(хт), ибо дешевле и выгоднее на $.
Вопрос в цене, а то я считаю что конкурентом ей есть 6600(хт), ибо дешевле и выгоднее на $.
-
anatolikostis
Member
техпроцесс практически такой же как и у 40хх: откуда она должна жрать меньше, если частоты чипа и банков памяти подросли, а техпроцесс не уменшился?
ждем итерации нового техпроцесса на 60хх-серии.
-
my7Moon
Junior
Непогана заміна 1080ТІ
-
AssayMAS
Member
не скажи - берёшь карту с пассив охладом, колхозишь крутилятор - меняешь крутилятор раз в пару лет ради тишины и термопасты раз в пять лет и оно проработает десятилетие (ну у меня такой опыт с пассивными охладами radeon 2600XT до сих пор жива, а вот gf6200 чето артифачит).Conqistador: ↑ 13.06.2025 15:55пассив это и есть самое настоящее извращение,
Но опять в пассивных картах всегда экономят на металле радиатора... или в исполнении с вентиляторами на размерах вентиляторах - а приколхоженный стандартный 80мм (запитанный от 5Вольт - не все вентиляторы будут крутить) выходит в разы лучше.
Вот у меня сча 1030 там 80мм вентилятор приколхозил меньше 40% карта не умеет - это у неё 1200 - 1300 оборотов (100% = 2100 оборотов) , а бывает дорогой 80мм вентилятор на 300-800 оборотов минимальных и от 5 вольт работает без управления - но такие надо искать.
-
Klon
CG graphikos fan
nazar-pc
Conqistador
Melofon
в мене була 1050ті з доп живленням , але було але = вона працювала без доп живлення на знижених частотах, а при підключенні живлення вмикала розгон. Прирост був десь 20-30% .
Це точно пам'ятаю, бо бп не вивозив залізо і я вимикав живлення відяшки при підключенні двух додаткових хдд + сидірому
Conqistador
Melofon
в мене була 1050ті з доп живленням , але було але = вона працювала без доп живлення на знижених частотах, а при підключенні живлення вмикала розгон. Прирост був десь 20-30% .
Це точно пам'ятаю, бо бп не вивозив залізо і я вимикав живлення відяшки при підключенні двух додаткових хдд + сидірому
-
Plush_Dragon
Member
Сумніваюсь що буде саме gddr6. Вони хотіли її в 5060 ставити, але дефіцит на ринку, амуде замовленнями на цю стару пам'ять завалили виробників.
-
Melofon
Member
Klon
Это не правда про 20-30% с доп питанием, люди сравнивали две 1050ти с доп и без и там разница пару процентов, а вот в разгоне ну может пять, какие 20-30% если та что с доп питанием могла 2050мгц а та что без 2030мгц а по памяти они обе гнались абсолютно одинаково , но та что с доп питанием могла жрать как не в себя до 90-100 ватт а без доп питания максимум 85 ватт, но вот убей не верю я про ваши 20-30% прироста бо +20-30% это уже была бы производительность RX470 4GB но 1050ти никогда не догоняла её в каком бы она не была разгоне.
Это не правда про 20-30% с доп питанием, люди сравнивали две 1050ти с доп и без и там разница пару процентов, а вот в разгоне ну может пять, какие 20-30% если та что с доп питанием могла 2050мгц а та что без 2030мгц а по памяти они обе гнались абсолютно одинаково , но та что с доп питанием могла жрать как не в себя до 90-100 ватт а без доп питания максимум 85 ватт, но вот убей не верю я про ваши 20-30% прироста бо +20-30% это уже была бы производительность RX470 4GB но 1050ти никогда не догоняла её в каком бы она не была разгоне.
-
smilex
Member
Ну не один же техпроцесс влияет на потребление, 900 серия была на том же техпроцессе как 600/700, но жрала меньше при сопоставимой производительностиanatolikostis: ↑ 13.06.2025 18:20 техпроцесс практически такой же как и у 40хх: откуда она должна жрать меньше, если частоты чипа и банков памяти подросли, а техпроцесс не уменшился?
-
waryag
Member
Там и по архитектуре минорные изменения.smilex: ↑ 13.06.2025 19:24Ну не один же техпроцесс влияет на потребление, 900 серия была на том же техпроцессе как 600/700, но жрала меньше при сопоставимой производительности
Немного улучшили лучики с ИИ, выпилили физикс.
-
smilex
Member
ну я про это и говорю, не только уменьшениям техпроцесса можно добиться уменьшения жораwaryag: ↑ 13.06.2025 20:32Там и по архитектуре минорные изменения.smilex: ↑ 13.06.2025 19:24Ну не один же техпроцесс влияет на потребление, 900 серия была на том же техпроцессе как 600/700, но жрала меньше при сопоставимой производительности
-
Enjthesilence
Member
як же той фізікс тобі спокою не дає)waryag: ↑ 13.06.2025 20:32Там и по архитектуре минорные изменения.smilex: ↑ 13.06.2025 19:24Ну не один же техпроцесс влияет на потребление, 900 серия была на том же техпроцессе как 600/700, но жрала меньше при сопоставимой производительности
-
waryag
Member
Хочеш розповісти про більш суттєві зміни?Enjthesilence: ↑ 13.06.2025 20:42 як же той фізікс тобі спокою не дає)
-
Enjthesilence
Member
а чого можна очікувати без зміни техпроцесу? нові шейдери поки в одній грі використовуються, длсс4 працює на всіх картах ртх, від 10 до 30% (різниця різних моделей) приріст продуктивності за покоління, краще енергоспоживання, нова холодна врама з гарним ос. в цілому це більше виглядає як рефреш, ніж щось нове, але до чого тут той фізикс? я розумію про нього всі забули, особливо власники радеонів про нього мовчали, але тут вирізали 32бітку у 2025 році, все зрада)) не фср4 звичайно, але десь поруч я так розумію)waryag: ↑ 13.06.2025 21:17Хочеш розповісти про більш суттєві зміни?Enjthesilence: ↑ 13.06.2025 20:42 як же той фізікс тобі спокою не дає)![]()
-
Melofon
Member
Так что пруфы в студию будут? Бо 20-30% это для любой видеокарты нереальный прирост при разгоне, и пофиг что одна из них без доп питания бо это у чипу вполне достаточно и 75-85 ватт которые может обеспечить pci-e слот, так что ваше заявление это просто сказки или просто слишком жирное преувеличение.Klon: ↑ 13.06.2025 18:59Прирост був десь 20-30% .
-
Klon
CG graphikos fan
с пруфами ви помилились на років 8 або коли вона вийшла, у мене був якийсь кітай (зелений АОРУ или щось на А), можливо без живлення воно і давало ватт 60, а з живленням 100+ .Melofon: ↑ 13.06.2025 22:01Так что пруфы в студию будут? Бо 20-30% это для любой видеокарты нереальный прирост при разгоне, и пофиг что одна из них без доп питания бо это у чипу вполне достаточно и 75-85 ватт которые может обеспечить pci-e слот, так что ваше заявление это просто сказки или просто слишком жирное преувеличение.
Пам'ятаю щось по ядру вона підскакувала до 2000, або щось таке, якщо без живлення скидало до 1,5 = то вот вам і було 20% в залежних від ядра іграх.
Треба покопаться = пошукати що за модель була і чекнути її спеки, помню по тестам в іграшках щось таке було, а там можливо память подводить, або я тестив з розгоном.
Последний раз редактировалось Klon 13.06.2025 22:45, всего редактировалось 1 раз.
-
Ektalion
Member
Той фізикс мав в х10 раз більше сенсу, ніж недопромені. Ти ще тоді під столом бігав, тому навіть не маєш нормального уявлення про нього.Enjthesilence: ↑ 13.06.2025 20:42 як же той фізікс тобі спокою не дає)
-
Melofon
Member
Klon
Ну я не в курсе что у вас там было но я точно знаю как должно быть бо я таких видеокарт много испробовал.
Ну я не в курсе что у вас там было но я точно знаю как должно быть бо я таких видеокарт много испробовал.
-
Enjthesilence
Member
прям х10? в яких іграх назви будь ласка, хоча б 5 таких де був в ньому прям сенс)) жалюгідно виглядає радєонщік, який намагається мені розповісти про те який х32 фізикс крута штука в іграх 15 річної давнини, продовжуйEktalion: ↑ 13.06.2025 22:44Той фізикс мав в х10 раз більше сенсу, ніж недопромені. Ти ще тоді під столом бігав, тому навіть не маєш нормального уявлення про нього.Enjthesilence: ↑ 13.06.2025 20:42 як же той фізікс тобі спокою не дає)
-
Volodya811
Member
Ця карта нормально підійде для роботи з фото і відео, а також для гри в онлайн шутери типу КС ГО. Головне, щоб ціна була до 10 тис грн - тоді це буде народною картоюmy7Moon: ↑ 13.06.2025 18:23 Непогана заміна 1080ТІ