Новости
Последние статьи и обзоры
Заміна термогелю на Gigabyte Radeon RX 9070 XT допомогла знизити температуру пам’яті на 7°C
-
Stamb
Member
anatolikostis
вендори признали що то їхні проблеми чи ремонт за кошт користувачів?
вендори признали що то їхні проблеми чи ремонт за кошт користувачів?
-
anatolikostis
Member
Stamb
во время гарантии это их проблема, дальше никто ничего не признает: проблемы ковбоя с недостатком желания сделать дюрабилити приходится решать самим индейцам.
во время гарантии это их проблема, дальше никто ничего не признает: проблемы ковбоя с недостатком желания сделать дюрабилити приходится решать самим индейцам.
-
EvhenS
Member
kairo
Якщо тут не прибрали, то там дельта ще більше.
Якщо тут не прибрали, то там дельта ще більше.
-
kairo
Member
Ми не знаємо, яка дельта в RTX50 картах, зате прекрасно знаємо, яка нормальна дельта на усіх інших поколіннях відеокарт за останні років 20, і це ~10 градусів. Аргумент, що 34 градуси, це нормально, бо в RTX50 невідомо скільки, це не виправдання.
P.S. Типовий whataboutism))
Последний раз редактировалось kairo 30.05.2025 14:52, всего редактировалось 1 раз.
-
Ray2000gt
Advanced Member
Срібна фольга. Технології не стоять на місті.Kashtan: ↑ 30.05.2025 09:15 Коли я цікавився темоінтерфейсами, кращий варіант для врам вважався мідна фольга з неелектропровідною термопастою, мабуть фазова була б оптимумом. А що нині найефективніше?
-
aaleksandrenko
Member
Цікаво, що такі ж рідкі термопрокладки використовує Gigabyte Aorus Master RTX 5090.
Це ніяк не заважає їй мати низькі температури і обходити, наприклад, MSI Suprim (повітряну версію) -
Це ніяк не заважає їй мати низькі температури і обходити, наприклад, MSI Suprim (повітряну версію) -
-
anatolikostis
Member
массовая установка медных пятаков на банки памяти в RTX3000-поколении потянула на тот свет немало видеокарт, но теперь-то место медных пятаков займет другая тепло-и токо- проводная хренотень с примерно тем же исходомRay2000gt: ↑ 30.05.2025 14:41Срібна фольга. Технології не стоять на місті.Kashtan: ↑ 30.05.2025 09:15 Коли я цікавився темоінтерфейсами, кращий варіант для врам вважався мідна фольга з неелектропровідною термопастою, мабуть фазова була б оптимумом. А що нині найефективніше?
(термопаста с любыми изолирующими свойствами там не поможет).
технологии изобретения колеса не стоят на месте.
-
Kashtan
Member
Посилання на срібло та тести з нею?Ray2000gt: ↑ 30.05.2025 14:41Срібна фольга. Технології не стоять на місті.Kashtan: ↑ 30.05.2025 09:15 Коли я цікавився темоінтерфейсами, кращий варіант для врам вважався мідна фольга з неелектропровідною термопастою, мабуть фазова була б оптимумом. А що нині найефективніше?
Відправлено через 1 хвилину 25 секунд:
П'ятаки - можливо. Але під фольгою я мав на увазі цілі рамки під конкретну модуль ГПУ, вони нікуди не з'їдуть, і в мене є знайомі які на ампери ставили їх - і нічого окрім профіту не отримали.anatolikostis: ↑ 30.05.2025 14:47массовая установка медных пятаков на банки памяти в RTX3000-поколении потянула на тот свет немало видеокарт, но теперь-то место медных пятаков займет другая тепло-и токо- проводная хренотень с примерно тем же исходом
(термопаста с любыми изолирующими свойствами там не поможет).
технологии изобретения колеса не стоят на месте.
-
waryag
Member
Є випадки оголення чипів пам'яті, вихід з ладу лише питання часу. Прокладки в більшості випадків відпрацьовують гарантійний термін, що вже класно у порівнянні з новинкою.Plush_Dragon: ↑ 30.05.2025 11:15Посипалася це дуже гучна заява. Жодного випадку виходу карти з ладу не зафіксовано.
Щодо іншого, в перших партіях застосовували дуже багато цього термогелю. Так, зрозуміло що це не Гіга робили, а виконавці системи охолодження на замовлення. Але Гігабайт мали контролювати.
В даному випадку, мені здається, ідея заміни на термопрокладки це дурня. Як вони теж течуть тут розповідать мабуть не треба, а термін служби досить малий. Думаю достатньо було просто видалити залишки термогелю, тонким шаром його залишити, і це дало б більший ефект.
-
anatolikostis
Member
за крайние 4 года к вашему выбору, кроме арктика и безликих китайцев разного кольору, навалило приличное кол-во достойного кач-ва thermal pads/thermal putty от гелид, термалрайт, термалгризли, лаирд, фехонда и т.д., которые совсем даже не плачут силиконовым маслом, разве что изредка потеют. например, мои тр одиссеи максимально сухие - везде.Як вони теж течуть тут розповідать мабуть не треба
-
l-m
Member
По-перше, 20 років тому не завжди навіть у самому кристалі ГПУ був датчик температури, не кажучи вже про масив таких датчиків, щоб з них вибирати найгарячіший (Hotspot).kairo: ↑ 30.05.2025 14:38 зате прекрасно знаємо, яка нормальна дельта на усіх інших поколіннях відеокарт за останні років 20, і це ~10 градусів.
Навіть 10 років тому ще не було.
Першими були Radeon RX Vega 64 у 2017 році, але без офіційної підтримки, з нею тільки у 2019 на Radeon VII. У Нвідії взагалі тільки у 2020.
По-друге, ГПУ різних архітектур відрізняються між собою тим наскільки одні елементи більше гріються ніж інші, а також розташуванням датчиків які можуть це зафіксувати.
Втім на всіх ГПУ архітектури RDNA дельта була близько 20 градусів в середньому. І це цілком норма. На RDNA4 десь на градусів 5 стало вище.
TL;DR - 34 градуси у Гіги це погано, але й норма для RDNA4 ~20-25, а ніякі не 10.
-
kairo
Member
Якщо вже придиратись:l-m: ↑ 30.05.2025 17:52 По-перше, 20 років тому не завжди навіть у самому кристалі ГПУ був датчик температури, не кажучи вже про масив таких датчиків, щоб з них вибирати найгарячіший (Hotspot).
Навіть 10 років тому ще не було.
1999 NVIDIA GeForce 256. Один із перших GPU із внутрішнім датчиком температури.
2018 NVIDIA Turing (RTX 20xx). З'являється термін Tjunction.
2019 AMD RDNA (RX 5700). Вперше офіційно введено Hotspot temp.
Так, не двадцять років тому. Я цифру назвав умовно, дійсно помилився.
RDNA 3 мав високу дельту через "горбатий" композитний GCD+MCD дизайн, тому hotspot був вищим за середню GPU температуру на 15–20°C.Втім на всіх ГПУ архітектури RDNA дельта була близько 20 градусів в середньому. І це цілком норма.
Це монолітний кристал, в попередньому поколінні зрозуміло, радіатор не міг рівномірно лягти на всю поверхню чипу, тут чому такий великий хотспот?На RDNA4 десь на градусів 5 стало вище.
Звідки ви взяли, що 25 градусів, це норма?TL;DR - 34 градуси у Гіги це погано, але й норма для RDNA4 ~20-25, а ніякі не 10.
-
Plush_Dragon
Member
З прокладками все досить залежить від температури, та ще й як повезе з виробником та конкретною партією, бо 99% в нас це китайщина.waryag: ↑ 30.05.2025 16:24
Є випадки оголення чипів пам'яті, вихід з ладу лише питання часу. Прокладки в більшості випадків відпрацьовують гарантійний термін, що вже класно у порівнянні з новинкою.
А цей гель дуже схожий на термопасту. Тобто його достатньо було тоненьким шаром розмазати, а потім нормально притиснути без зазорів.
Амуде карти гарячі, дуже гарячі, тому все ж таки на мою думку цей майстер зробив ведмежу послугу.
-
l-m
Member
Якось неймовірно тупо намагатись придиратись "виправляючи" вірні дані на якусь маячню.kairo: ↑ 30.05.2025 18:06 Якщо вже придиратись:
1999 NVIDIA GeForce 256. Один із перших GPU із внутрішнім датчиком температури.
2018 NVIDIA Turing (RTX 20xx). З'являється термін Tjunction.
2019 AMD RDNA (RX 5700). Вперше офіційно введено Hotspot temp.
Сам її генеруєш чи копіюєш галюцінації чатГПТ?
Вигадка мамкиних теоретиків, які не розуміють що ГПУ складається з різних структур, які по різному гріються.kairo: ↑ 30.05.2025 18:06 RDNA 3 мав високу дельту через "горбатий" композитний GCD+MCD дизайн, тому hotspot був вищим за середню GPU температуру на 15–20°C.
У 7600 XT на RDNA 3 монолітний кристал, а дельта ~20 градусів.
Відповідь вище.kairo: ↑ 30.05.2025 18:06 чому такий великий хотспот? .
Статистика.kairo: ↑ 30.05.2025 18:06 Звідки ви взяли, що 25 градусів, це норма?
-
kairo
Member
Я написав, що із датою помилився, бо взяв умовну цифру. Це немає значення в межах теми обговорення.l-m: ↑ 30.05.2025 18:30 Якось неймовірно тупо намагатись придиратись "виправляючи" вірні дані на якусь маячню.
Так це вже питання до АМД та партнерів, що вони навіть на монолітному кристалі ентрі-левел картки мають дельту 20 градусів.Вигадка мамкиних теоретиків, які не розуміють що ГПУ складається з різних структур, які по різному гріються.
У 7600 XT на RDNA 3 монолітний кристал, а дельта ~20 градусів.
Це не баг, це фіча))Відповідь вище.
Це не відповідь.Статистика
-
Kashtan
Member
Дякую, продавця я знайду, мені б тести.unique-neon: ↑ 30.05.2025 10:50Я не спеціаліст в темі, але спробував би щось з товарів EUGENEY_KH з форуму. Там місцями дивовижні відгуки.Kashtan: ↑ 30.05.2025 09:15Коли я цікавився темоінтерфейсами, кращий варіант для врам вважався мідна фольга з неелектропровідною термопастою, мабуть фазова була б оптимумом. А що нині найефективніше?
-
Megaclite
Member
кристал горбатий напевноkairo: ↑ 30.05.2025 11:17 Температура GPU 53, температура GPU Hotspot 87. Дельта 34 градуси! Це що за трешак?![]()
-
Striker
Member
Якщо витечуть всі термосоплі, голі елементи почнуть перегріватися, троттлити, карта рано чи пізно вийде з ладу. Це ж як би гарантійний випадок. Не моя ж вина, що воно витекло. Тим паче проблема відома. Якщо Гігабайт не буде ремонтувати такі випадки, то це дуже серйозний удар по репутації. Особисто я потім більше в житті нічого не куплю від цього бренду. Зараз я поки ще щасливий власник Aorus 9070 XT з 4 роками гарантії, а далі буде видно.
Відправлено через 1 годину 10 хвилин 56 секунд:
Цікаво, наставившим мінуси на моєму пості, з чим ви не згодні?
Відправлено через 1 годину 10 хвилин 56 секунд:
Цікаво, наставившим мінуси на моєму пості, з чим ви не згодні?
-
anatolikostis
Member
термогель имеет один серьезный недостаток: он содержит мало теплопроводного метариала - оксидов металлов (достаточно посмотреть его плотность), и состоит из базы, которая утекает со временем.Plush_Dragon: ↑ 30.05.2025 18:16 А цей гель дуже схожий на термопасту. Тобто його достатньо було тоненьким шаром розмазати, а потім нормально притиснути без зазорів.
нагруженные пром-асики на него никогда не переходили в отличие от вендоров ноутбуков и видеокарт.
-
N0il
Member
У меня 5080 SFF от Gigabyte , температуры на уровне 4070 super ti msi expert. Разницу в размере системы охлаждения и TDP объяснять не буду. Термо гель работает, делайте нормальные сборки. Я бы не стал верить тестам кого-то там, где-то там. Меня больше беспокоит что производитель, перестал использовать термо прокладки с обратной стороны платы. Это действительно беда, установить их не потеряв гарантии, не получится.erkins007: ↑ 30.05.2025 11:31 Что было в голове у менеджеров гигабайта я не знаю. Качественные прокладки служат годами