AMD покращить FSR 4 в оновленні Project Redstone

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

bez5dva: 21.05.2025 17:31 эти борцы с фреймгенами как будто не понимают, что через несколько лет это уже будет включенная по дефолту настройка...
Ага, особенно в онлайн играх :rotate:
Enjthesilence
Member

waryag: 21.05.2025 17:08
Enjthesilence: 21.05.2025 16:00 Краще вона хоча б зі своїми вчорашніми топами поділилась апскейлером сучасним))
Вчорашні топи це півбіди (покупці знали, на що йшли), проблема с актуальними і навіть перспективними АПУ, що міцно сидять на РДНА3.5.
хто знав? якби умовний власник 7900хтх знав, що через рік його кинуть з фср4, я більш ніж впевнений багато хто задумався над придбанням цієї карти)
erkins007
Member

Enjthesilence: 21.05.2025 17:49
хто знав? якби умовний власник 7900хтх знав, що через рік його кинуть з фср4, я більш ніж впевнений багато хто задумався над придбанням цієї карти)
Да все знали. Было сразу ясно что мыльный софтварный фср не может конкурировать с тензорным длсс. Естественно что тензорный фср4 не может работать на картах без тензоров, так же как длсс не может работать на GTX картах.
Так что все знали чего ожидать, но АМДшники играли в игру "лучи не нужны, тензоры не нужны, только святой натив". А теперь удивляются как же это так АМД копирует технологии нвидиа, но только для новых карт.
А их физически нельзя на старые карты завезти.
Вот уже условный фср5 будет доступен и на 9000 поколении как щас длсс4 доступен на 20 картах.
Кстати даже если вы приверженец натива, то тензоры вам совсем не помешают - ИИ сглаживание без апскейлинга, реконструкция лучей, нейронный шейдинг, та же генерация кадров(2х уже отлично отлажена и работает идеально). Да и рабочих приложений использующих тензорные ядра уже очень много.
Почему АМД 7лет отрицала такой прекрасный инструмент я не знаю, но факт есть факт - тензорные блоки в современных ГПУ это обязательный компонент.
item2
Member

Я цю проблему почав вирішувати з іншого боку (розуміючи, що фейкові кадри все одно скрізь пхатимуть). Клавіатура і миша додають свою затримку. Звичайні моделі мають інпут лаг 10-30 мс. 60 Гц монітор теж додасть до 20-30 мс. Прочитав купу оглядів на Rtings перед купівлею своєї периферії 2 роки тому. Монітор краще високогерцевий з FreeSync. Reflex теж скорочує, але трохи їсть кадри.

В результаті якщо з'явиться додатковий лаг від генерації (наприклад, 10 мс), його можна компенсувати іншими способами. Тоді сумарна затримка не збільшиться. Ну і треба чекати що там з обіцяним Reflex 2, який "повертатиме" кадри, щоб зменшити затримку.
Геральт
Active Member

item2
А який в вас час реакції, що лишні 10мс відчуваються?
item2
Member

Геральт: 21.05.2025 18:52 item2
А який в вас час реакції, що лишні 10мс відчуваються?
Не те, щоб 10 мс відчуваються. Просто навів приклад. Миша і клава зараз в межах 3-4 мс в тестах rtings. Раніше була Logitech середньобюджетна з 20-30 мс. Монітор не супершвидкий. Швидкі олед ще дорогі.

Загальний час реакції на сайті humanbenchmark.com від 156 мс. Але тут треба відняти реакцію мозку. А вона в середньому згідно з chatgpt 100-150 мс. Тобто приблизно 156 - 100 = 56 мс. Не знаю наскільки ця цифра реальна, але профапаратури в мене немає, вибачайте :)
Nortrom
Member

Почему АМД 7лет отрицала такой прекрасный инструмент я не знаю
Финансовые трудности, им надо было после 2015 восстановится + привязка разработчиков к консолям, по принципу сначала консоли, а потом по остаточному принципу, на все остальное.
В этом случае PS6 на носу, поэтому RDNA4 как мост для тренировки.
в RDNA5/UDNA будут большие изменения в сравнении с RDNA4. Больше инфы узнаю в конце\начале след года, но пока нету 100% подтвержденной инфы, какие технологи будут использоваться, кроме SWC/Matrix Cores, но изменений немало будет.

P.S ПК, это как обкатка технологий между поколениями консолей, поэтому мы на протяжение всего цикла консолей видим +- одну и ту же графику ;)
waryag
Member

Enjthesilence: 21.05.2025 17:49 хто знав? якби умовний власник 7900хтх знав, що через рік його кинуть з фср4, я більш ніж впевнений багато хто задумався над придбанням цієї карти)
Умовний власник брав карту заради продуктивності в нативі і великого обсягу пам'яті. Ті, хто бажав промінців чи апскейлерів, обирали нвідіа.
man1242
Member

Enjthesilence: 21.05.2025 16:00
waryag: 21.05.2025 15:32

Фейковые кадры появились не вчера. Более того, добрая АМД поделилась ими со старыми РТХ )
Краще вона хоча б зі своїми вчорашніми топами поділилась апскейлером сучасним))
Живой пример с 24гб врам, памяти много а карта керпич без фср4 :D
taras_cs
Member

powerpizza: 21.05.2025 14:58Задрали со своими фейк кадрами шо зелёные шо синие шо красные,у дебилов мир сошёлся не на настоящей производительности ,а вымышленной ещё и с желе в управлении
Якби ви знали, як ваші очі та мізки вас дурять, коли формують зображення...

Маю сумніви щодо того, чи зможете відрізнити в сліпому тесті DLSS4/FSR4 Balanced від натіва.
man1242
Member

item2: 21.05.2025 18:27 Я цю проблему почав вирішувати з іншого боку (розуміючи, що фейкові кадри все одно скрізь пхатимуть). Клавіатура і миша додають свою затримку. Звичайні моделі мають інпут лаг 10-30 мс. 60 Гц монітор теж додасть до 20-30 мс. Прочитав купу оглядів на Rtings перед купівлею своєї периферії 2 роки тому. Монітор краще високогерцевий з FreeSync. Reflex теж скорочує, але трохи їсть кадри.

В результаті якщо з'явиться додатковий лаг від генерації (наприклад, 10 мс), його можна компенсувати іншими способами. Тоді сумарна затримка не збільшиться. Ну і треба чекати що там з обіцяним Reflex 2, який "повертатиме" кадри, щоб зменшити затримку.
На зелёной подделке в новом думе без фрейм гена 25мс задержка а с рефоекс и фреймгеном х2 задержка уже 21 :D чудо B-)
taras_cs
Member

Enjthesilence: 21.05.2025 17:49хто знав? якби умовний власник 7900хтх знав, що через рік його кинуть з фср4, я більш ніж впевнений багато хто задумався над придбанням цієї карти)
Та є в ній якісь там ШІ прискорювачі, тому багато хто (і я теж) очікували, що додадуть їх підтримку пізніше. Але склалося як склалося. Схоже, що потужності не вистачило, або невдало їх там зробили, що важко вбудовувати в пайплайн. Або дійсно кинули користувачів та не витратились на підтримку.
The AMD Radeon RX 7900 XTX features dedicated AI accelerator blocks integrated within its RDNA 3 architecture. Specifically, it has 192 AI accelerators, which are distinct hardware units designed to accelerate AI-related matrix operations critical for machine learning workloads.
Nekros
Member

man1242: 21.05.2025 21:37 На зелёной подделке в новом думе без фрейм гена 25мс задержка а с рефоекс и фреймгеном х2 задержка уже 21 :D чудо B-)
Чим затримку міряєш? Більшість софта міряє затримку від показника фпс а не реальну :gigi:
man1242
Member

Nekros: 21.05.2025 23:10
man1242: 21.05.2025 21:37 На зелёной подделке в новом думе без фрейм гена 25мс задержка а с рефоекс и фреймгеном х2 задержка уже 21 :D чудо B-)
Чим затримку міряєш? Більшість софта міряє затримку від показника фпс а не реальну :gigi:
С головы придумал, а так там импут лаг 100мс при х4 и это не играбельно, а вот амд щас выпустит
erkins007
Member

man1242: 21.05.2025 21:37На зелёной подделке в новом думе без фрейм гена 25мс задержка а с рефоекс и фреймгеном х2 задержка уже 21 чудо
Х2 не особо добавляет задержку. В том же кибере при х2 у меня она 33 вместо 31 без него. А вот х4 уже 55 что сильно хуже.
man1242
Member

erkins007: 21.05.2025 23:46
man1242: 21.05.2025 21:37На зелёной подделке в новом думе без фрейм гена 25мс задержка а с рефоекс и фреймгеном х2 задержка уже 21 чудо
Х2 не особо добавляет задержку. В том же кибере при х2 у меня она 33 вместо 31 без него. А вот х4 уже 55 что сильно хуже.
Буду дома скину скрины, а так разница в 1,5мс между х2 и х3
myravei
Member

1. Хто грає на 55+ діагоналі знають, що апскейлер це жах, краще понизити налаштування, але бути в нативі 4к.
2. Майкрософт флай сім 2024 жере 22+гб VRAM в 4к
Що робити з 16 гб в 2025 для 4к ...
Аціо
Member

Що там кажуть тотальний мор 9070 та 9070хт почався, спочатку чорні екрани у іграх, а потім цеглина.
У Сапфір там взагалі фурор - який кращі в Галактиці відеокарти робить, не те що той огидний Паліт у Нвідії, от він фу фу фу адже роками працює добре.
Так чудові нові карти, беріть...
Якщо це саме брак, то його відсоток у Сапфіру під 20%+, але здогадуюсь що інші просто мовчки міняють не починаючи обговорень, так що скоро почнеться у нас на ринку кругообіг тисячі-тисяч мертвих карт, адже гарантія, офіціал, ота уся муть. Ну звичайно радники цього не помітять, і так мінуснути мене, мінуснути та заперечити не забудьте.
kairo
Member

myravei: 22.05.2025 00:12 1. Хто грає на 55+ діагоналі знають, що апскейлер це жах, краще понизити налаштування, але бути в нативі 4к.
2. Майкрософт флай сім 2024 жере 22+гб VRAM в 4к
Що робити з 16 гб в 2025 для 4к ...
1. Я граю на 55'' діагоналі в 4К часто із DLSS(55'' ТВ + 32'' Монік). На ТВ побачити різницю ще важче ніж на моніторі, через більшу відстань від очей до екрану. Чи ви сидите в 30 см від 55'' дисплею?))
2. Не споживає вона стільки ВРАМ. Я її якраз на ТВ і грав до речі.

Ось тести Microsoft Flight Simulator 2024:
Resolution 3840x2160:
Video cards with 24 GB of video memory: consume 11 GB
https://***.com/racing-simulators-/ ... st-gpu-cpu

Цю гру в любому випадку ніяка карта крім 4090 та 5090 в нативних 4К Ультра не вивезе.
Последний раз редактировалось kairo 22.05.2025 00:50, всего редактировалось 4 раза.
FirstTDM
Member

myravei: 22.05.2025 00:121. Хто грає на 55+ діагоналі знають, що апскейлер це жах, краще понизити налаштування, але бути в нативі 4к.
Какая именно видяха выдает "жах" в 4K? Какие настройки?
myravei: 22.05.2025 00:122. Майкрософт флай сім 2024 жере 22+гб VRAM в 4к
В тестах пишут что использует 8-11ГБ. Там что-то изменилось с последними патчами? Откуда стало 22ГБ?
Ответить