Ага, особенно в онлайн играхbez5dva: ↑ 21.05.2025 17:31 эти борцы с фреймгенами как будто не понимают, что через несколько лет это уже будет включенная по дефолту настройка...
Новости
Последние статьи и обзоры
AMD покращить FSR 4 в оновленні Project Redstone
-
Mumik
Member
-
Enjthesilence
Member
хто знав? якби умовний власник 7900хтх знав, що через рік його кинуть з фср4, я більш ніж впевнений багато хто задумався над придбанням цієї карти)waryag: ↑ 21.05.2025 17:08Вчорашні топи це півбіди (покупці знали, на що йшли), проблема с актуальними і навіть перспективними АПУ, що міцно сидять на РДНА3.5.Enjthesilence: ↑ 21.05.2025 16:00 Краще вона хоча б зі своїми вчорашніми топами поділилась апскейлером сучасним))
-
erkins007
Member
Да все знали. Было сразу ясно что мыльный софтварный фср не может конкурировать с тензорным длсс. Естественно что тензорный фср4 не может работать на картах без тензоров, так же как длсс не может работать на GTX картах.Enjthesilence: ↑ 21.05.2025 17:49
хто знав? якби умовний власник 7900хтх знав, що через рік його кинуть з фср4, я більш ніж впевнений багато хто задумався над придбанням цієї карти)
Так что все знали чего ожидать, но АМДшники играли в игру "лучи не нужны, тензоры не нужны, только святой натив". А теперь удивляются как же это так АМД копирует технологии нвидиа, но только для новых карт.
А их физически нельзя на старые карты завезти.
Вот уже условный фср5 будет доступен и на 9000 поколении как щас длсс4 доступен на 20 картах.
Кстати даже если вы приверженец натива, то тензоры вам совсем не помешают - ИИ сглаживание без апскейлинга, реконструкция лучей, нейронный шейдинг, та же генерация кадров(2х уже отлично отлажена и работает идеально). Да и рабочих приложений использующих тензорные ядра уже очень много.
Почему АМД 7лет отрицала такой прекрасный инструмент я не знаю, но факт есть факт - тензорные блоки в современных ГПУ это обязательный компонент.
-
item2
Member
Я цю проблему почав вирішувати з іншого боку (розуміючи, що фейкові кадри все одно скрізь пхатимуть). Клавіатура і миша додають свою затримку. Звичайні моделі мають інпут лаг 10-30 мс. 60 Гц монітор теж додасть до 20-30 мс. Прочитав купу оглядів на Rtings перед купівлею своєї периферії 2 роки тому. Монітор краще високогерцевий з FreeSync. Reflex теж скорочує, але трохи їсть кадри.
В результаті якщо з'явиться додатковий лаг від генерації (наприклад, 10 мс), його можна компенсувати іншими способами. Тоді сумарна затримка не збільшиться. Ну і треба чекати що там з обіцяним Reflex 2, який "повертатиме" кадри, щоб зменшити затримку.
В результаті якщо з'явиться додатковий лаг від генерації (наприклад, 10 мс), його можна компенсувати іншими способами. Тоді сумарна затримка не збільшиться. Ну і треба чекати що там з обіцяним Reflex 2, який "повертатиме" кадри, щоб зменшити затримку.
-
Геральт
Active Member
item2
А який в вас час реакції, що лишні 10мс відчуваються?
А який в вас час реакції, що лишні 10мс відчуваються?
-
item2
Member
Не те, щоб 10 мс відчуваються. Просто навів приклад. Миша і клава зараз в межах 3-4 мс в тестах rtings. Раніше була Logitech середньобюджетна з 20-30 мс. Монітор не супершвидкий. Швидкі олед ще дорогі.
Загальний час реакції на сайті humanbenchmark.com від 156 мс. Але тут треба відняти реакцію мозку. А вона в середньому згідно з chatgpt 100-150 мс. Тобто приблизно 156 - 100 = 56 мс. Не знаю наскільки ця цифра реальна, але профапаратури в мене немає, вибачайте
-
Nortrom
Member
Финансовые трудности, им надо было после 2015 восстановится + привязка разработчиков к консолям, по принципу сначала консоли, а потом по остаточному принципу, на все остальное.Почему АМД 7лет отрицала такой прекрасный инструмент я не знаю
В этом случае PS6 на носу, поэтому RDNA4 как мост для тренировки.
в RDNA5/UDNA будут большие изменения в сравнении с RDNA4. Больше инфы узнаю в конце\начале след года, но пока нету 100% подтвержденной инфы, какие технологи будут использоваться, кроме SWC/Matrix Cores, но изменений немало будет.
P.S ПК, это как обкатка технологий между поколениями консолей, поэтому мы на протяжение всего цикла консолей видим +- одну и ту же графику
-
waryag
Member
Умовний власник брав карту заради продуктивності в нативі і великого обсягу пам'яті. Ті, хто бажав промінців чи апскейлерів, обирали нвідіа.Enjthesilence: ↑ 21.05.2025 17:49 хто знав? якби умовний власник 7900хтх знав, що через рік його кинуть з фср4, я більш ніж впевнений багато хто задумався над придбанням цієї карти)
-
man1242
Member
Живой пример с 24гб врам, памяти много а карта керпич без фср4Enjthesilence: ↑ 21.05.2025 16:00Краще вона хоча б зі своїми вчорашніми топами поділилась апскейлером сучасним))waryag: ↑ 21.05.2025 15:32
Фейковые кадры появились не вчера. Более того, добрая АМД поделилась ими со старыми РТХ )
-
taras_cs
Member
Якби ви знали, як ваші очі та мізки вас дурять, коли формують зображення...powerpizza: ↑ 21.05.2025 14:58Задрали со своими фейк кадрами шо зелёные шо синие шо красные,у дебилов мир сошёлся не на настоящей производительности ,а вымышленной ещё и с желе в управлении
Маю сумніви щодо того, чи зможете відрізнити в сліпому тесті DLSS4/FSR4 Balanced від натіва.
-
man1242
Member
На зелёной подделке в новом думе без фрейм гена 25мс задержка а с рефоекс и фреймгеном х2 задержка уже 21item2: ↑ 21.05.2025 18:27 Я цю проблему почав вирішувати з іншого боку (розуміючи, що фейкові кадри все одно скрізь пхатимуть). Клавіатура і миша додають свою затримку. Звичайні моделі мають інпут лаг 10-30 мс. 60 Гц монітор теж додасть до 20-30 мс. Прочитав купу оглядів на Rtings перед купівлею своєї периферії 2 роки тому. Монітор краще високогерцевий з FreeSync. Reflex теж скорочує, але трохи їсть кадри.
-
taras_cs
Member
Та є в ній якісь там ШІ прискорювачі, тому багато хто (і я теж) очікували, що додадуть їх підтримку пізніше. Але склалося як склалося. Схоже, що потужності не вистачило, або невдало їх там зробили, що важко вбудовувати в пайплайн. Або дійсно кинули користувачів та не витратились на підтримку.Enjthesilence: ↑ 21.05.2025 17:49хто знав? якби умовний власник 7900хтх знав, що через рік його кинуть з фср4, я більш ніж впевнений багато хто задумався над придбанням цієї карти)
The AMD Radeon RX 7900 XTX features dedicated AI accelerator blocks integrated within its RDNA 3 architecture. Specifically, it has 192 AI accelerators, which are distinct hardware units designed to accelerate AI-related matrix operations critical for machine learning workloads.
-
Nekros
Member
Чим затримку міряєш? Більшість софта міряє затримку від показника фпс а не реальнуman1242: ↑ 21.05.2025 21:37 На зелёной подделке в новом думе без фрейм гена 25мс задержка а с рефоекс и фреймгеном х2 задержка уже 21чудо
![]()
-
man1242
Member
С головы придумал, а так там импут лаг 100мс при х4 и это не играбельно, а вот амд щас выпуститNekros: ↑ 21.05.2025 23:10Чим затримку міряєш? Більшість софта міряє затримку від показника фпс а не реальнуman1242: ↑ 21.05.2025 21:37 На зелёной подделке в новом думе без фрейм гена 25мс задержка а с рефоекс и фреймгеном х2 задержка уже 21чудо
![]()
![]()
-
erkins007
Member
Х2 не особо добавляет задержку. В том же кибере при х2 у меня она 33 вместо 31 без него. А вот х4 уже 55 что сильно хуже.man1242: ↑ 21.05.2025 21:37На зелёной подделке в новом думе без фрейм гена 25мс задержка а с рефоекс и фреймгеном х2 задержка уже 21 чудо
-
man1242
Member
Буду дома скину скрины, а так разница в 1,5мс между х2 и х3erkins007: ↑ 21.05.2025 23:46Х2 не особо добавляет задержку. В том же кибере при х2 у меня она 33 вместо 31 без него. А вот х4 уже 55 что сильно хуже.man1242: ↑ 21.05.2025 21:37На зелёной подделке в новом думе без фрейм гена 25мс задержка а с рефоекс и фреймгеном х2 задержка уже 21 чудо
-
myravei
Member
1. Хто грає на 55+ діагоналі знають, що апскейлер це жах, краще понизити налаштування, але бути в нативі 4к.
2. Майкрософт флай сім 2024 жере 22+гб VRAM в 4к
Що робити з 16 гб в 2025 для 4к ...
-
Аціо
Member
Що там кажуть тотальний мор 9070 та 9070хт почався, спочатку чорні екрани у іграх, а потім цеглина.
У Сапфір там взагалі фурор - який кращі в Галактиці відеокарти робить, не те що той огидний Паліт у Нвідії, от він фу фу фу адже роками працює добре.
Так чудові нові карти, беріть...
Якщо це саме брак, то його відсоток у Сапфіру під 20%+, але здогадуюсь що інші просто мовчки міняють не починаючи обговорень, так що скоро почнеться у нас на ринку кругообіг тисячі-тисяч мертвих карт, адже гарантія, офіціал, ота уся муть. Ну звичайно радники цього не помітять, і так мінуснути мене, мінуснути та заперечити не забудьте.
У Сапфір там взагалі фурор - який кращі в Галактиці відеокарти робить, не те що той огидний Паліт у Нвідії, от він фу фу фу адже роками працює добре.
Так чудові нові карти, беріть...
Якщо це саме брак, то його відсоток у Сапфіру під 20%+, але здогадуюсь що інші просто мовчки міняють не починаючи обговорень, так що скоро почнеться у нас на ринку кругообіг тисячі-тисяч мертвих карт, адже гарантія, офіціал, ота уся муть. Ну звичайно радники цього не помітять, і так мінуснути мене, мінуснути та заперечити не забудьте.
-
kairo
Member
1. Я граю на 55'' діагоналі в 4К часто із DLSS(55'' ТВ + 32'' Монік). На ТВ побачити різницю ще важче ніж на моніторі, через більшу відстань від очей до екрану. Чи ви сидите в 30 см від 55'' дисплею?))myravei: ↑ 22.05.2025 00:12 1. Хто грає на 55+ діагоналі знають, що апскейлер це жах, краще понизити налаштування, але бути в нативі 4к.
2. Не споживає вона стільки ВРАМ. Я її якраз на ТВ і грав до речі.
Ось тести Microsoft Flight Simulator 2024:
Resolution 3840x2160:
Video cards with 24 GB of video memory: consume 11 GB
https://***.com/racing-simulators-/ ... st-gpu-cpu
Цю гру в любому випадку ніяка карта крім 4090 та 5090 в нативних 4К Ультра не вивезе.
Последний раз редактировалось kairo 22.05.2025 00:50, всего редактировалось 4 раза.
-
FirstTDM
Member
Какая именно видяха выдает "жах" в 4K? Какие настройки?myravei: ↑ 22.05.2025 00:121. Хто грає на 55+ діагоналі знають, що апскейлер це жах, краще понизити налаштування, але бути в нативі 4к.
В тестах пишут что использует 8-11ГБ. Там что-то изменилось с последними патчами? Откуда стало 22ГБ?myravei: ↑ 22.05.2025 00:122. Майкрософт флай сім 2024 жере 22+гб VRAM в 4к