Для S.T.A.L.K.E.R. 2: Heart of Chornobyl вийшов патч 1.4. Заявлено понад 700 виправлень та покращень

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Alligator
Member

Повідомлення

Alekss: 15.05.2025 19:50
Звезда S0-2: 15.05.2025 17:27 Нифига себе, 700 исправлений! Это ж надо было столько налажать!
оновлення 1.1 - вирішує понад 1800 проблем
оновлення 1.1.3 - усуненням технічних проблем, «вильотів» під час компіляції шейдерів
велике оновлення 1.2 - Загалом же українська студія заявляє про більш ніж 1700 поліпшень
оновлення 1.3.1 - усунення десятків помилок EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION та інших «вильотів».
вийшов патч 1.4. - Заявлено понад 700 виправлень

Итог: 1800+1700+700=3200 виправлень c декабря 2024.
1. 1700 поліпшень не означає усунення 1700 проблем, це може бути тупо 1700 поліпшень і 0 виправлень проблем.
2. Проблеми з'являються постійно, це не означає, що в день релізу їх 1800, їх може бути 100500 з котрих знали лише про 1800, а потім спливають нові, виправлення одних помилок створює інші і т.д.
tornadox
Member

Повідомлення

Ijachok: 15.05.2025 15:18А тут хтось грає на Лінуксі? Використовуєте якісь моди? І чи вони взагалі мають працювати через Протон?
Спитав в частині форума де 90% сидить на вк Нвідія і більше нічого крім вінди не бачили :gigi:
По факту, так, моди не пробував ще.
Kashtan
Member

Повідомлення

Звезда S0-2: 15.05.2025 17:27 Нифига себе, 700 исправлений! Это ж надо было столько налажать!
оновлення 1.1.3 - усуненням технічних проблем, «вильотів» під час компіляції шейдерів
велике оновлення 1.2 - Загалом же українська студія заявляє про більш ніж 1700 поліпшень
оновлення 1.3.1 - усунення десятків помилок EXCEPTION_ACCESS_VIOLATION та інших «вильотів».

4200
quppeq
Member

Повідомлення

Азазелло: 15.05.2025 19:09 Пограв годинку після патчу...враження тільки негативні:покращення не замітив,але щось зробили з самою грою...Йду собі по зоні в прокачаному екзоскелеті,ще й на поясі висять артефакти для фізичного захисту-два компаси та кубік рубіка,зустрічаю групу звичайних бандитів і вони з простих АКМ за кількасот метрів моментально роблять з мене решето,а я їх толком і не побачив.Втрачається весь сенс качати броню :(
В грі є софткапи на резісти (що все ж логічно, танчити все підряд це занадто). Може раніше софткап нормально не працював і вам здавалось що ви танк
Софткап, якщо не помиляють, це щось типу 5 поділок, чи щось таке. По суті якщо ходити в початковому комбезі з артом на максимум захисту - вже наче макс броні буде
Kashtan
Member

Повідомлення

Sailor Popeye: 15.05.2025 15:54
Enjthesilence: 15.05.2025 15:37 пів року гру фіксять, це навіть не обростання новим контентом, це фікси і намагання втілити хоча б свої обіцянки з щоденників розробки. але смішно, що пів року вони намагаються хоча б наздогнати оригінальну трилогію за реалізацією ші мутатнтів і людей, це все ще не рівень а-лайф оригіналу.
але молодці що фіксять і не забили на гру, похвально. дійсно через рік-два після закінчення цього "дочасного доступу" і виходу длс, цікаво буде перепройти гру ще раз.
Та це вже стабільна ситація в геймдеві. Он Кіберпак декілька років фіксили, враження ігри можна купляти тільки як "настояться"
Повідомте про це авторам KDC, і першої і другої частини.
Enjthesilence
Member

Повідомлення

Kashtan: 15.05.2025 21:14

Та це вже стабільна ситація в геймдеві. Он Кіберпак декілька років фіксили, враження ігри можна купляти тільки як "настояться"
Aca
Member

Повідомлення

ойой за 10 хвилин гри 3 зависання намертво. Мдяс.
RQWAN
Junior

Повідомлення

Азазелло: 15.05.2025 19:09 Пограв годинку після патчу...враження тільки негативні:покращення не замітив,але щось зробили з самою грою...Йду собі по зоні в прокачаному екзоскелеті,ще й на поясі висять артефакти для фізичного захисту-два компаси та кубік рубіка,зустрічаю групу звичайних бандитів і вони з простих АКМ за кількасот метрів моментально роблять з мене решето,а я їх толком і не побачив.Втрачається весь сенс качати броню :(
Якщо не помиляюсь, артефакти для фіз. захисту зі значенням «максимально» не стакаються. Тобто одного компаса уже достатньо для максимального ефекту.

Однак я особисто перевіряв арти на витривалість. Вони бафали ефект, але не пропорційно.
спойлер
при перегрузі 1 грозова ягода відновлювала стаміну за 13 сек.
2 ягоди за 9 сек.
3 ягоди за 7, і кожна наступна економила ще 1 сек.

А на рухунок вильотів, я не знаю. В мене на пристарілому сетапі за 170 год вилітала тільки на компіляції шейдерів.
спойлер
і7 3770к @ 4.5
16 гб опер.
3060ті
ССД через сата
Hotspur
Member

Повідомлення

RQWAN: 15.05.2025 21:41А на рухунок вильотів, я не знаю. В мене на пристарілому сетапі за 170 год вилітала тільки на компіляції шейдерів.
везе. в мене до 1.2 вильоти були регулярні. система в профілі 3700х+32 ОЗУ+ 5700
Ijachok
Member

Повідомлення

Hotspur: 15.05.2025 22:15
RQWAN: 15.05.2025 21:41А на рухунок вильотів, я не знаю. В мене на пристарілому сетапі за 170 год вилітала тільки на компіляції шейдерів.
везе. в мене до 1.2 вильоти були регулярні. система в профілі 3700х+32 ОЗУ+ 5700
От в мене трохи вильотів буває, намагаюсь вичислити, де гра стабільніша - на Вінді чи Лінуксі)
На Лінуксі плюс - що драйвер жодного разу не треба було перевстановлювати. Або перезапустити, або перезавантажитись. А на Вінді - один раз переставив драйвер.

До речі, а який драйвер AMD на Вінді використовуєте? Я спочатку найновіший пробував, зараз перейшов на той, який випустили до Сталкера. Може якийсь старіший спробувати?
Барбарис
Member

Повідомлення

Я не знаю, зайшов після останнього патчу та пограв без проблем, навіть нову гру почав: компіляція стала швидше, завантаження теж.
Hotspur
Member

Повідомлення

Ijachok: 15.05.2025 22:24До речі, а який драйвер AMD на Вінді використовуєте? Я спочатку найновіший пробував, зараз перейшов на той, який випустили до Сталкера. Може якийсь старіший спробувати?
24.12.1
Gold_Star
Member

Повідомлення

xIIImaL: 15.05.2025 16:08
Ijachok: 15.05.2025 15:18 А тут хтось грає на Лінуксі?
спойлер
Без названия.jpg
FarCry
Member

Повідомлення

Зрівняв з тим що було вчора.
+ Компіляція шейдерів наче б то стала проходить швидше.
+ Вильотів як не було - так і немає.
+ З'явилися декалі, яких не було раніше. Можна кромсати трупаки і тд...
+ Гра на мою думку стала трохи краще дружити з освітленням та тінями (плацебо?)

- Почалися піглагування кожні 1-2 хвилини. Не можу зрозуміти з чим вони пов'язані. Навіть у пустому полі.
- NPC як вели себе дивно - так нічого і не змінилося. Дехто в упор не бачить Скіфа, інші за кілометр.

? Монстри трошки краще стали оббігати та атакувати. А може і ні.
Megaclite
Member

Повідомлення

tornadox: 15.05.2025 20:50
Ijachok: 15.05.2025 15:18А тут хтось грає на Лінуксі? Використовуєте якісь моди? І чи вони взагалі мають працювати через Протон?
Спитав в частині форума де 90% сидить на вк Нвідія і більше нічого крім вінди не бачили :gigi:
Неправда, 90% форума сидить на Радеонах
Судячи з коментів
Артем123
Junior

Повідомлення

гений в группе)
cspp
Member

Повідомлення

За 3200 исправлений
можно новую игру написать :laugh:
nutman
Member

Повідомлення

У меня вылетов на 1.1.3 не было, но спустя время в моей памяти этот опыт запечатлелся как жёсткий бетатест, что я только не делал в этой игре. Хоть бы заплатили или на работу взяли, вот так и занимайся альтруизмом
AFU_power
Member

Повідомлення

tornadox: 15.05.2025 20:50
якщо про сталкер2, моди під протоном працюють, бо вони просто модулі анріла, їх анріл сам все робить при запуску(сканує папки, підбирає файли модів), проходив на рог алай з модами на точність нпс(нарешті пофіксили нпс з двухстволками що лупили за кілометр), покращений стелс(нпс соколи що бачать через дерева, кущі та дрібні прогалини в текстурках і колізій) і графон нерфив, щоб це якось могло запускатись на встройці Radeon 780m в адекватному фепеесі

Відправлено через 13 хвилин 1 секунду:
Ijachok: 15.05.2025 22:24який випустили до Сталкера
це дуже груба помилка, в мене на старішому драйвері втрата була до 20 кадрів, бо я намагався використовувати драйвери Радеон про та аналогічно Нвідія студіо, які старіші і начебто стабільніші, по факту довго шукав проблему низького фпс поки не зрозумів, що справа була в дровах
kairo
Member

Повідомлення

Kashtan: 15.05.2025 21:14

Перший KCD1 був дуже сирий на релізі, через що багато хто закинув гру. А от друга частина так, реліз набагато кращий технічно.
Відповісти