На кой он мне нужен,если даже 12600 с головой хватает ?и я не фанатею от ютуб геймеров у которых поколения и производительность = 180фпс или 190фпс в игре,а в реале свой 12600 обновлю возможно на 13700/к не более ибо для обычного смертного за глаза и для любой карты хватитNekros: ↑ 14.05.2025 21:02А що на кшталт нового 1851?powerpizza: ↑ 14.05.2025 20:59 Эм ну ок,могу обновить 12600 до 14700 14900?и?
Новини
Останні статті і огляди
Intel розпочала розробку графічної архітектури Xe4 для відеоадаптерів Arc Druid
-
powerpizza
Member
-
alexeygalas
Member
Nekros
Мовчиш, підозрюю що в тебе була b350 або b450 з 3600х. А 5900х ти разом з новою платою b550 купив, але всім кричиш, що одна віра один сокет без заміни плати. Так?І ти так і не відповів - чого купив маючи b550 3600x а не одразу 5900x? Дурна трата грошей же?
-
FastBullet
Member
Якщо буде конфігурація Zen 6 3D+Zen 6C (12 ядер+32 ядра), що дасть 42 ядра та 54 потоки, то я би точно замінив би 9700Х)))alexeygalas: ↑ 14.05.2025 21:13Ти за своїми руками дивись - з моїми все в порядкуNekros: ↑ 14.05.2025 21:09У мого друга 9800х3d, ніяких проблем. Те щось у тебе якісь локальні трабли чи руки з дупиНу з 12 ядер в тих задачах, для яких комп профіту нема. 16 потоків достатньо. І який ти думаєш буде приріст заміни скажемо 9700х на 10700х ? Вартий він буде? Заради 5-10%?Nekros: ↑ 14.05.2025 21:09Ддр6 на ам5 точно не буде, але буде ще як мінімум одне покоління з 12 ядрами на 1 CCX
-
powerpizza
Member
Там пока не понятно,держат в секрете,будет или про b580 с 24гб для дизайнеров и работы или будет таки b770 с норм памятью и шиной 256+ для игруль на уровне 5070FastBullet: ↑ 14.05.2025 21:14 Intel says ‘stay tuned’ to those asking for Arc B770
ну в общем вы поняли))) ждем конкурента 9060ХТ и 5060 Ти)))
-
alexeygalas
Member
Тільки в роботі, де 90% робочого часу юзається 3-4 потоки а 10% часу (експорт результатів) всі потоки - 54 шт це оверкіл. Немає сенсу витрачати гроші на такий.FastBullet: ↑ 14.05.2025 21:17Якщо буде конфігурація Zen 6 3D+Zen 6C (12 ядер+32 ядра), що дасть 42 ядра та 54 потоки, то я би точно замінив би 9700Х)))
Я потім зрозумів, що і з 265к погарячкував. Можна було 245к взяти - його би теж вистачило. Просто експорт би був на трошки довший. А на роботі би це не відобразилось. Але я спочатку взяв цп, а от плату довго чекав. Коли приїхала плата - повертати цп вже було пізно. Якби була конфігурація 6+12 - було би ідеально для цієї роботи
Востаннє редагувалось 14.05.2025 21:24 користувачем alexeygalas, всього редагувалось 1 раз.
-
FastBullet
Member
скорее всего будет и то и то)) потому что анонсирован новый чип G31, а В580 юзает G21powerpizza: ↑ 14.05.2025 21:18Там пока не понятно,держат в секрете,будет или про b580 с 24гб для дизайнеров и работы или будет таки b770 с норм памятью и шиной 256+ для игруль на уровне 5070FastBullet: ↑ 14.05.2025 21:14 Intel says ‘stay tuned’ to those asking for Arc B770
ну в общем вы поняли))) ждем конкурента 9060ХТ и 5060 Ти)))
-
Lorichic
Member
У интела приросты за 4 года между разными сокетами примерно как у амд в рамках одной платформы, я думаю об этом речь, 7700к/1600 vs 11900k/5800x3d, первая и последняя пары вышли в одно время, у амд это один сокет, у интела три.alexeygalas: ↑ 14.05.2025 20:42Через 4 роки буду оновлювати. А там - хоч 2 сокети хоч 7 хоч 15 вийде за той час - наплювати. Куплю актуальне те, що буде показувати кращий результат в задачах, які на нього покладатимуться.
Если интел будет также буксовать то вполне реально что через 4 года он выкатит процессор(естественно на новом сокете)с производительностью будущего 24 ядерного 10950x3d
-
powerpizza
Member
Ну по крайней мере b580 вышла очень успешной ,с января сижу,тьфу тьфу доволен ,кстати подход интересен,в отличии от зелёных те выпускают топ сначала,а тут наоборот выходит среднячокFastBullet: ↑ 14.05.2025 21:24скорее всего будет и то и то)) потому что анонсирован новый чип G31, а В580 юзает G21powerpizza: ↑ 14.05.2025 21:18
Там пока не понятно,держат в секрете,будет или про b580 с 24гб для дизайнеров и работы или будет таки b770 с норм памятью и шиной 256+ для игруль на уровне 5070
-
alexeygalas
Member
Lorichic
Ну я ж не гадаю, що буде через 4 роки. Тоді і подивимось. Що буде тоді краще - те і візьму. Я ж не фанбой. Буде амд краще - згачить буде станція на амд. А якщо інтел буде кращий в іграх раптом - перероблю ігрову консоль на інтел. Але сокети тут просто не в касу. Хоч скільки їх там буде.
Бо коли міняєш раз в ddr - завжди буде новий
Ну я ж не гадаю, що буде через 4 роки. Тоді і подивимось. Що буде тоді краще - те і візьму. Я ж не фанбой. Буде амд краще - згачить буде станція на амд. А якщо інтел буде кращий в іграх раптом - перероблю ігрову консоль на інтел. Але сокети тут просто не в касу. Хоч скільки їх там буде.
Бо коли міняєш раз в ddr - завжди буде новий
-
FastBullet
Member
це вже від потреб залжеить, але апгрейд точно вартий))alexeygalas: ↑ 14.05.2025 21:22Тільки в роботі, де 90% робочого часу юзається 3-4 потоки а 10% часу (експорт результатів) всі потоки - 54 шт це оверкіл. Немає сенсу витрачати гроші на такий.FastBullet: ↑ 14.05.2025 21:17Якщо буде конфігурація Zen 6 3D+Zen 6C (12 ядер+32 ядра), що дасть 42 ядра та 54 потоки, то я би точно замінив би 9700Х)))
Я потім зрозумів, що і з 265к погарячкував. Можна було 245к взяти - його би теж вистачило. Просто експорт би був на трошки довший. А на роботі би це не відобразилось. Але я спочатку взяв цп, а от плату довго чекав. Коли приїхала плата - повертати цп вже було пізно. Якби була конфігурація 6+12 - було би ідеально для цієї роботи
бо я ще пам'ятаю часи, коли всі казали, що Q6600 не потрібен для ігорьььььььььь))) бо вистачить і одного ядра)
Так чи інакше з виходом Zen 6C 256 ядер це вже реальність. Ну звісно воно там під сервера, може під віртуалки, що дуже доречно, якийсь там хостинг, напевне ще є задачі про які я і не знаю...
Бо я ще не впевнений чи вийшов патч, щоб вінда (не серверна) могла прцювати більше ніж з 64 ядрами 128 потоками))) а так вішаєшь щось типу VMWare чи подібне, а потім вже все інше)) і те саме стосується віндовго єксплоурера, який так і не навчився копювати файли швидше ніж 4 Гб/с)))
-
alexeygalas
Member
По темі - сподіваюсь будуть малі версії нових архітектур gpu від intel. І саме для мене головне - будуть повноцінні дрова на linux, в яких регулюватиметься оберти вентилятора. Хотів зараз взяти a310 eco низькопрофільну 1 слот в свій сервер нас для jellyfin, бо вона нереально круто кодить av01 і h265 з vpp tonemaping із dv/hdr10 в sdr. N100 не має av01 і справляється з одним важким фільмом за раз. 2 одночасно вже нижче 24 фпс. Але при 6вт це дуже круто. Хотів вже було замовити - аж на ютуб побачив, що ці sparkle a310 eco в стоку вищать як різані. Тому і передумав.
Сподіваюсь з дровами щось порішається.
-
FastBullet
Member
Он очевиден, например Ферраи или Бугатти продают сотни машин в год, ну пускай до 10 000 (и это только про Феру, но не про Бугатти) А тойота, что-то около 15 млн против 1000 штук)) так и Интел, решили в самый массовый сегмент. чтобы хотя бы окупить то что вложилиpowerpizza: ↑ 14.05.2025 21:25Ну по крайней мере b580 вышла очень успешной ,с января сижу,тьфу тьфу доволен ,кстати подход интересен,в отличии от зелёных те выпускают топ сначала,а тут наоборот выходит среднячокFastBullet: ↑ 14.05.2025 21:24
скорее всего будет и то и то)) потому что анонсирован новый чип G31, а В580 юзает G21
Отправлено спустя 11 минут 37 секунд:
Здаэться дрова на разі слабке місце у Інтел( А хіба там нема альтернатив у яблука?? Чи N100 за 100 баксів від китайців - це топ перфоманс пер долляр)?alexeygalas: ↑ 14.05.2025 21:36 По темі - сподіваюсь будуть малі версії нових архітектур gpu від intel. І саме для мене головне - будуть повноцінні дрова на linux, в яких регулюватиметься оберти вентилятора. Хотів зараз взяти a310 eco низькопрофільну 1 слот в свій сервер нас для jellyfin, бо вона нереально круто кодить av01 і h265 з vpp tonemaping із dv/hdr10 в sdr. N100 не має av01 і справляється з одним важким фільмом за раз. 2 одночасно вже нижче 24 фпс. Але при 6вт це дуже круто. Хотів вже було замовити - аж на ютуб побачив, що ці sparkle a310 eco в стоку вищать як різані. Тому і передумав.
-
alexeygalas
Member
Це скоріше топ в плані тиші бо нема вентилятора. А енкодінг відео - найскладніша для нього робота. Бо 98% часу він по суті обслуговує raid, качає і роздає торенти. А також роздає по nfs/samba файли.FastBullet: ↑ 14.05.2025 21:48100 баксів від китайців - це топ перфоманс пер долляр)?
Ну і в мене не від китайців а від тайванців ))
Asus n100 d4 csm
- спойлер
- Зараз вже не такий безлад в середині бо pico psu поміняв на конвенціональний sfx блок
Відправлено через 9 хвилин 5 секунд:
Зараз в цей корпус з регулюванням вентилятора під лінух і av01 є лише quadro rtx 2000e ada. Але вона коштує 900 баксів
-
FastBullet
Member
так)) це цікаві штуки, в першу чергу своєю енергоефективністю)alexeygalas: ↑ 14.05.2025 22:01Це скоріше топ в плані тиші бо нема вентилятора. А енкодінг відео - найскладніша для нього робота. Бо 98% часу він по суті обслуговує raid, качає і роздає торенти. А також роздає по nfs/samba файли.FastBullet: ↑ 14.05.2025 21:48100 баксів від китайців - це топ перфоманс пер долляр)?
Ну і в мене не від китайців а від тайванців ))
Asus n100 d4 csm
- спойлер
- 20250427_155328(1).jpg
Зараз вже не такий безлад в середині бо pico psu поміняв на конвенціональний sfx блок
-
alexeygalas
Member
На windows все ок. Якби і на лінуксі з нею все ок. Вона кодує і все робить. Просто однослотові низькопрофільки дуже гучні. А саме дрова лінуксу не дають регулювати криву. Деякі люди викручувались тим, що запускали віртуалку він, через спаркл утиліту правили криву і закривали. Але проблема всеодно є - крива незашивається в біос карти. І при рестарті все злітаєFastBullet: ↑ 14.05.2025 21:48дрова на разі слабке місце у Інтел
Тому я прийшов до того, що з процесорною графікою гемору не буде і простіше юзати саме її. Ще для мене раптом стало відкриття, що навіть в алдерах і рапторах проци до хх500 мали графіку uhd730 і один енкодер відео. А починаючи з i5-xx500 там вже uhd770 і аж 2 енкодери відео. Схоже що в arrow lake може бути така ж мулька. 235 буде швидшим за 225
Востаннє редагувалось 14.05.2025 22:18 користувачем alexeygalas, всього редагувалось 1 раз.
-
FastBullet
Member
За 900 баксів може краще ОДРАЗУ купити Мак Міні М4, там хоч і є вертушка, але схоже вона майже не вимкається, при наймі при невеликих навантаженнях)
Отправлено спустя 5 минут 21 секунду:
Отправлено спустя 5 минут 21 секунду:
то може пошукати іншу Арку, та кинути її і не в корпус, а через райзер))?alexeygalas: ↑ 14.05.2025 22:13На windows все ок. Якби і на лінуксі з нею все ок. Вона кодує і все робить. Просто однослотові низькопрофільки дуже гучні. А саме дрова лінуксу не дають регулювати криву. Деякі люди викручувались тим, що запускали віртуалку він, через спаркл утиліту правили криву і закривали. Але проблема всеодно є - крива незашивається в біос карти. І при рестарті все злітаєFastBullet: ↑ 14.05.2025 21:48дрова на разі слабке місце у Інтел
Тому я прийшов до того, що з процесорною графікою гемору не буде і простіше юзати саме її. Ще для мене раптом стало відкриття, що навіть в алдерах і рапторах проци до хх500 мали графіку uhd730 і один енкодер відео. А починаючи з i5-xx500 там вже uhd770 і аж 2 енкодери відео. Схоже що в arrow lake може бути така ж мулька. 235 буде швидшим за 225
-
alexeygalas
Member
FastBullet
Ну дорого вийде. А потім як мені до неї сата контроллер із 5 3.5 дисками приліпити. В мене ж сервер зібраний. Просто треба підмахнути основу і все. Навіть без перевстановлення лінуху
Відправлено через 3 хвилини 13 секунд:
Я на алі надибав навіть на 380, вперше таку побачив
https://a.aliexpress.com/_EGM3WUW
Відправлено через 4 хвилини 46 секунд:
FastBullet
Є ще отака пасивна https://videocardz.com/press-release/ma ... 0-launched
Я навіть набрів на постачальника в Україні. Хотів вже замовляти. Але він совісний виявився і запитав що я на ній робитиму. І виявилось що матрокс має кастомні дрова і тільки під вінду. А на дженерік вона не заводиться. А коли я ще за прайс спитав - то він сказав що вона теж як та квадра під 900 євро коштує виявляється.
Тож як не крути - h810 i ultra 5 235 в сумі вийде значно дешевше ніж h610 + 12100 або a620 + 7600 + одна з тих карточок ))
От тільки шось асус шо асрок тягнуть і не релізять дошки itx h810
Ну дорого вийде. А потім як мені до неї сата контроллер із 5 3.5 дисками приліпити. В мене ж сервер зібраний. Просто треба підмахнути основу і все. Навіть без перевстановлення лінуху
Відправлено через 3 хвилини 13 секунд:
Ну це вже буде як то кажуть какашка в ополонці )) і щодо іншої - дрова то всеодно ті ж будуть і поставити її на постійні 30% обертів не вийде.FastBullet: ↑ 14.05.2025 22:19то може пошукати іншу Арку, та кинути її і не в корпус, а через райзер))?
Я на алі надибав навіть на 380, вперше таку побачив
https://a.aliexpress.com/_EGM3WUW
Відправлено через 4 хвилини 46 секунд:
FastBullet
Є ще отака пасивна https://videocardz.com/press-release/ma ... 0-launched
Я навіть набрів на постачальника в Україні. Хотів вже замовляти. Але він совісний виявився і запитав що я на ній робитиму. І виявилось що матрокс має кастомні дрова і тільки під вінду. А на дженерік вона не заводиться. А коли я ще за прайс спитав - то він сказав що вона теж як та квадра під 900 євро коштує виявляється.
Тож як не крути - h810 i ultra 5 235 в сумі вийде значно дешевше ніж h610 + 12100 або a620 + 7600 + одна з тих карточок ))
От тільки шось асус шо асрок тягнуть і не релізять дошки itx h810
-
Lorichic
Member
alexeygalas
8500g 6тыс, по спекам встройка может аппаратно
8500g 6тыс, по спекам встройка может аппаратно
- спойлер
-
alexeygalas
Member
Lorichic
Не встиг написати на перед. Знав, що хтось та й згадає за фенікси. Розглядав і його. Так там і правда vcn 4.0 і він вміє av01. Але він значно програє по швидкості, коли vpp увімкнений. Дуже просідає. І плюс на лінукс там були проблеми з ними в ffmpeg. Не знаю може пофіксили вже, але пів року тому на форумі викладали тестовий відос. І 8500g видавав якусь риготину рожево зелену по краях кадру. Певно якісь трабли із фреймбуфером. Може вже і пофіксили. Не знаю. Але з vpp tonemaping він доднаково дуже сильно зливає квіксінку. А без тонмапінгу hdr10 фільми після переходу в sdr зображення дуже бліде і темне.
Не встиг написати на перед. Знав, що хтось та й згадає за фенікси. Розглядав і його. Так там і правда vcn 4.0 і він вміє av01. Але він значно програє по швидкості, коли vpp увімкнений. Дуже просідає. І плюс на лінукс там були проблеми з ними в ffmpeg. Не знаю може пофіксили вже, але пів року тому на форумі викладали тестовий відос. І 8500g видавав якусь риготину рожево зелену по краях кадру. Певно якісь трабли із фреймбуфером. Може вже і пофіксили. Не знаю. Але з vpp tonemaping він доднаково дуже сильно зливає квіксінку. А без тонмапінгу hdr10 фільми після переходу в sdr зображення дуже бліде і темне.
-
Lorichic
Member
alexeygalas
Чесно говоря сомнительно, мне кто-то в теме ранее(адепт интела) доказывал что феникс не умеет кодить 444 10бит, только интел. , потому что у него не получилось с амд, пока не записал фрагмент, ну да ладно, делай чего хочешь
Сори, там вопрос был о 10 бит HEVC
viewtopic.php?p=3871499#p3871499
Чесно говоря сомнительно, мне кто-то в теме ранее(адепт интела) доказывал что феникс не умеет кодить 444 10бит, только интел. , потому что у него не получилось с амд, пока не записал фрагмент, ну да ладно, делай чего хочешь
Сори, там вопрос был о 10 бит HEVC
viewtopic.php?p=3871499#p3871499