Xiaomi G Pro 27 і його баги

Мониторы и другие устройства отображения информации
Автор
Member

Ще один міні лед який у нас не доступний
спойлер
Vigоr
Junior

Прошивка 1.0.09 (БЖ евро, меню не кєтаЙ) багів не виявлено ;)
Як ще потестувати?
daesz
Member

Vigоr
daesz: 05.10.2025 04:22
спойлер
DEM
Коментар не мій (з відгуків на "розетці")
спойлер
Відкривав думаючи хоча б не було битих пікселів, як в інших коментаторів. Їх не було. В цьому плані все чудово.

На своєму досвіді порівнювати можу з Zowie XL2546K (топовий геймерський монітор для шутерів), дешевим HP монітором на VA матриці 144hz та Steam Deck OLED. Тобто, є всі типи матриць для порівняння.

Це мій перший монітор з Mini LED і я був трохи неприємно здивований нюансами, про які не казав ніхто в оглядах. Про Mini LED часто говорять як про майже OLED за менші гроші, це не зовсім так.

Наприклад, коли на чорному або просто темному фоні є невеликий білий об'єкт, наприклад, курсор мишки в windows, підсвітка local dimming буде дуже тиха і курсор буде тусклим і сірим замість білого. Іноді його стає ледь помітно. У такому ж сценарії курсор на OLED має повну яскравість і виглядає як яскрава зірка на чорному фоні.

На відео я показав як невеликі світлі об'єкти затемняються, якщо поряд тільки темний фон.

Те саме трапляється зі світлим текстом на темному фоні. Наприклад, при програмуванні в VSCode з темною темою. Там текст різного кольору на темно синьому фоні. Контраст і яскравість падають драматично. Приходиться виключати local dimming і перетворювати mini led на звичайний LCD, інакше парцювати неможливо.

Ще один помітний сценарій, при перемиканні між світлими і темними сайтами в браузері, інші елементи інтерфейсу браузера, які повинні залишатись незмінними (вкладинки, адресна строка) теж міняють яскравість через затемнення або висвітлення підсвітки local dimming.

Також, стабільність картинки в деяких сценаріях не найкраща. Перемикання local dimming помітно. Особливо на темному не нейтрально сірому фоні (наприклад, на темно синьому).

В іграх це не помітно. Сказав би, що в цілому підходить для ігор. Тільки елементи інтерфейсу, особливо невеликі, залежать від яскравості фону і оточення, хоча не повинні.

Ще по іграм, картинка в русі десь на 90% така ж стабільна, як на Zowie XL2546K. А цей монітор ще нещодавно був еталоном для шутерів. Тож, тут проблем немає. При порівнянні з дешевим монітором на VA матриці - набагато краще.

В цілому. За свої гроші надає чудову картинку, яскравий. І mini led все одно краще, ніж звичайний LCD. Міг би рекомендувати цей монітор. Але треба мати на увазі моменти, які я описав. Я точно не можу сказати, що це експіріенс невідмінний від OLED.
спойлер
Відео з нього ж.
Проблема із червонуватими кольорами була виправлена починаючи із прошивки 1.07 і далі, тільки якщо у вас уже монітор на старій прошивці - то змінити це ніяк не вийде.
Інше відео, щоб більш наочно розуміти про що мова :
спойлер

Сам розглядав цей монітор до покупки, але так і не зібрався. А за той час на нього ціна виросла. Поки не обрав нічого, інший варіант який пригледівся був AOC Q27G3XMN/BK, але в нього VA матриця і ціна аналогічна до сяомі, при тому він реально у всьому гірший; на іноземних прощадках між цими 2 моніторами різниця в 100$, і по тій ціні АОС виглядає як непоганий монітор, брати його за 15к (19) - це треба бути особливого складу розуму імхо :(

Відправлено через 2 години 40 хвилин 25 секунд:
Зараз глянув на MUB, бачу АОС випустили новий варіант цього монітору; 300$ рекомендована, але знову ж таки VA :puke:
спойлер
Банально порівняти зображення на вашому іншому моніторі проти сяомі на предмет червоного відтінку на білих/сірих/блідо синіх зображеннях/об'єктах.
Відео з прикладом у процитованому повідомленні.
Олсо, біле хейло буде присутнє на будь-якому miniled ips, це пробелема саме ips матриці і це не вилікується взагалі ніяк.
От, наприклад, 4к miniled ips vs 2k miniled va
спойлер
Giseler
Junior

Vigоr: 28.11.2025 15:00 Прошивка 1.0.09 (БЖ евро, меню не кєтаЙ) багів не виявлено ;)
Як ще потестувати?
Поділіться, будь ласка, де замовляли та яка дата виготовлення на коробці. Дякую!
Vigоr
Junior

Дата на коробці 06.25 куплено в "Розетка". Меню не кєтаЙ, на морді XIAOMI - типо глобалка :D
Червоного відтінку ніде немає.
Ответить