і сильно воно там пропечеться 40-45 градусним повітряним потоком?Scoffer: ↑ 16.01.2025 13:24 І шо тільки не вигадають аби лише ATX не переробляти.
Відправлено через 6 хвилин 56 секунд:
До речі схема dual axial flow through на їхній картинці виглядає як мінімум не гірше. Менше проц підігріватиметься. А то зараз підхід чудовий: відяха холодна, а інше хай пропечеться
Последние статьи и обзоры
Новости
Nvidia розповіла про особливості системи охолодження відеокарт GeForce RTX 50-ї серії у виконанні Founders Edition
-
oversteve
Member
-
Scoffer
Member
oversteve
Яким 40 градусним? Ти про що? Це тобі не водянка на 420. Вихлоп в навантаженні буде 70+ і цей поток напряму пре на радіатор проца, котрий в свою чергу теж не холодний.
Яким 40 градусним? Ти про що? Це тобі не водянка на 420. Вихлоп в навантаженні буде 70+ і цей поток напряму пре на радіатор проца, котрий в свою чергу теж не холодний.
-
oversteve
Member
не буде там ніяких 70+, дай боже, щоб повітря до 50 прогрілося, якщо там нормальна циркуляціяScoffer: ↑ 16.01.2025 13:36 oversteve
-
Scoffer
Member
Та і то 70 це дуже оптимістично, 70 зараз дають 3.5 слотові одоробла на 4090, а то 2 слоти і вище жор. Як би всі 90 не було на цих фаундерсах.
-
kairo
Member
Там 900 градусів вихлоп)) Якщо серйозно, то просто тепле повітря.Scoffer: ↑ 16.01.2025 13:36 oversteve
-
Scoffer
Member
kairo
От мені можна не розповідати. Руку тримати на повному вихлопі 4090 асус стрікс проблематично, а це значить 60+. Так ти подивись на радіатор стрікса, і на сабжевий. На чіпі теж 70-75 в ігрулях, бублик навіть не дивився.
От мені можна не розповідати. Руку тримати на повному вихлопі 4090 асус стрікс проблематично, а це значить 60+. Так ти подивись на радіатор стрікса, і на сабжевий. На чіпі теж 70-75 в ігрулях, бублик навіть не дивився.
-
oversteve
Member
не плутайте температуру гпу, пам'яті і хотспоту і температуру повітря, яке крізь радітор проходить, там і близько такої немаєScoffer: ↑ 16.01.2025 13:38 Та і то 70 це дуже оптимістично, 70 зараз дають 3.5 слотові одоробла на 4090, а то 2 слоти і вище жор. Як би всі 90 не було на цих фаундерсах.
-
Scoffer
Member
oversteve
Я нічого не плутаю. Розігріваєш карту, береш руку і сунеш в вихлоп. Припікає? Значить 60+
Я нічого не плутаю. Розігріваєш карту, береш руку і сунеш в вихлоп. Припікає? Значить 60+
-
dead_rat
Member
Ти не плутаєш температуру чіпа і температуру вихлопа повітря?Scoffer: ↑ 16.01.2025 13:38 Та і то 70 це дуже оптимістично, 70 зараз дають 3.5 слотові одоробла на 4090, а то 2 слоти і вище жор. Як би всі 90 не було на цих фаундерсах.
Відправлено через 36 секунд:
При 60 воно дуже гаряче, а не припікаєScoffer: ↑ 16.01.2025 13:46 oversteve
-
Scoffer
Member
dead_rat
Воно і є дуже гаряче. 40 там на виході з системника хіба що, якраз ноги гріє
Воно і є дуже гаряче. 40 там на виході з системника хіба що, якраз ноги гріє
-
kairo
Member
Карти такого рівня явно беруть не для того, щоб ставити в китайські гроби за 50 баксів. Якісний корпус із достатньою кількістю вентилів, водянка на проці і буде все на низьких температурах навіть із 5090.Scoffer: ↑ 16.01.2025 13:43 kairo
Відправлено через 2 хвилини 4 секунди:
Мені повітря із карти не припікало, коли збирав та тестував ПК.Scoffer: ↑ 16.01.2025 13:43 kairo
От мені можна не розповідати. Руку тримати на повному вихлопі 4090 асус стрікс проблематично, а це значить 60+.
-
Scoffer
Member
kairo
У мене китайський гроб називається BE QUIET 801. А щодо водянки, то чо одразу не фреонку?
У мене китайський гроб називається BE QUIET 801. А щодо водянки, то чо одразу не фреонку?
-
kairo
Member
Ви так написали, наче водянка, це якась екзотика.Scoffer: ↑ 16.01.2025 13:52 kairo
-
oversteve
Member
так це китайський гроб
-
NST1983
Member
У мене вода 360 зверху, і навіть на 7900 XT пекло зверху, причому кулерів в системі багато і карта знаходиться в silent режимі і має набагато більші радиатори..kairo: ↑ 16.01.2025 11:27Якщо проц на воді, то відвід тепла від ВК на нього ніяк не вплине.NST1983: ↑ 16.01.2025 11:08 Бідний проц та озу.. Для них це буде ПЕКЛО (Я про 5090)
А якщо буде 600 ватт, то що? А ОЗУ, яка на прямому потоці від жарища?
-
Scoffer
Member
kairo
Може і не екзотика, але від заміни компонентів сума змінюється не дуже. Зараз у мене на відяху дує чисте холодне повітря, а з радіатором водянки попереду буде підігріте процесором. Так, воно не таке гаряче, але все таки. Можна в принципі впендюрити радіатор зверху, передні якось там розбавлятимуть, але в такому випадку чи не здається що з десяток вентиляторів всього-навсього для охолодження відяхи і проца попахують трішки маразматичною схемою і тим, що в АТХ час щось змінювати?
Відправлено через 2 хвилини 33 секунди:
oversteve
Вже винайшли радикально кращі гроби?
Може і не екзотика, але від заміни компонентів сума змінюється не дуже. Зараз у мене на відяху дує чисте холодне повітря, а з радіатором водянки попереду буде підігріте процесором. Так, воно не таке гаряче, але все таки. Можна в принципі впендюрити радіатор зверху, передні якось там розбавлятимуть, але в такому випадку чи не здається що з десяток вентиляторів всього-навсього для охолодження відяхи і проца попахують трішки маразматичною схемою і тим, що в АТХ час щось змінювати?
oversteve
-
kairo
Member
В мене 4090 зверху якої 280мм вода. Ніякого некла не було, навіть коли розганяв карту до 600 Вт. Все тепло нормально виводиться за межі корпусу, температури усіх комплектуючих нормальні. І це в мене 13600КФ, а не якийсь енергоефективний АМД проц.NST1983: ↑ 16.01.2025 14:01 У мене вода 360 зверху, і навіть на 7900 XT пекло зверху, причому кулерів в системі багато і карта знаходиться в silent режимі і має набагато більші радиатори..
Відправлено через 10 хвилин 1 секунду:
Мова все таки йде про Хай-Енд компоненти, звісно тут треба добре організоване охолодження. Ось такий варіант досить поширений:Scoffer: ↑ 16.01.2025 14:06 kairo
oversteve
- спойлер
-
Scoffer
Member
kairo
Я ж не сперечаюсь з тим що можна зробити щоб було тихо і прохолодно. Я просто кажу що і схема, і ціна цього рішення сильно вищі ніж могли б бути. А все від тримання за багато років як застарілий форм-фактор пекарні.
Відправлено через 21 хвилину 35 секунд:
Гроби розміром з гроби, якісь провода, шланги по всьому корпусу, мільйон вентиляторів в усі сторони. Ну куди таке годиться? Все має встромлятись в слоти і вперед. Бажано ще й без розбірки самого корпусу.
Я ж не сперечаюсь з тим що можна зробити щоб було тихо і прохолодно. Я просто кажу що і схема, і ціна цього рішення сильно вищі ніж могли б бути. А все від тримання за багато років як застарілий форм-фактор пекарні.
Відправлено через 21 хвилину 35 секунд:
Гроби розміром з гроби, якісь провода, шланги по всьому корпусу, мільйон вентиляторів в усі сторони. Ну куди таке годиться? Все має встромлятись в слоти і вперед. Бажано ще й без розбірки самого корпусу.
-
NST1983
Member
Вірю що не має, але можна фото?kairo: ↑ 16.01.2025 14:17В мене 4090 зверху якої 280мм вода. Ніякого некла не було, навіть коли розганяв карту до 600 Вт. Все тепло нормально виводиться за межі корпусу, температури усіх комплектуючих нормальні. І це в мене 13600КФ, а не якийсь енергоефективний АМД проц.NST1983: ↑ 16.01.2025 14:01 У мене вода 360 зверху, і навіть на 7900 XT пекло зверху, причому кулерів в системі багато і карта знаходиться в silent режимі і має набагато більші радиатори..
Відправлено через 10 хвилин 1 секунду:Мова все таки йде про Хай-Енд компоненти, звісно тут треба добре організоване охолодження. Ось такий варіант досить поширений:Scoffer: ↑ 16.01.2025 14:06 kairo
oversteve
Вже винайшли радикально кращі гроби?Я собі усі кульки вручну налаштував на мінімальні оберти, щоб все тихенько працювало.
- спойлер
-
dead_rat
Member
NST1983
Славно і нема зайвого пустого місця
Славно і нема зайвого пустого місця