Nvidia розповіла про особливості системи охолодження відеокарт GeForce RTX 50-ї серії у виконанні Founders Edition

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

Scoffer: 16.01.2025 13:24 І шо тільки не вигадають аби лише ATX не переробляти.

Відправлено через 6 хвилин 56 секунд:
До речі схема dual axial flow through на їхній картинці виглядає як мінімум не гірше. Менше проц підігріватиметься. А то зараз підхід чудовий: відяха холодна, а інше хай пропечеться :laugh:
і сильно воно там пропечеться 40-45 градусним повітряним потоком? :think:
Scoffer
Member

oversteve
Яким 40 градусним? Ти про що? Це тобі не водянка на 420. Вихлоп в навантаженні буде 70+ і цей поток напряму пре на радіатор проца, котрий в свою чергу теж не холодний.
oversteve
Member

Scoffer: 16.01.2025 13:36 oversteve
Яким 40 градусним? Ти про що? Це тобі не водянка на 420. Вихлоп в навантаженні буде 70+ і цей поток напряму пре на радіатор проца, котрий в свою чергу теж не холодний.
не буде там ніяких 70+, дай боже, щоб повітря до 50 прогрілося, якщо там нормальна циркуляція
Scoffer
Member

Та і то 70 це дуже оптимістично, 70 зараз дають 3.5 слотові одоробла на 4090, а то 2 слоти і вище жор. Як би всі 90 не було на цих фаундерсах.
kairo
Member

Scoffer: 16.01.2025 13:36 oversteve
Там 900 градусів вихлоп)) Якщо серйозно, то просто тепле повітря.
Scoffer
Member

kairo
От мені можна не розповідати. Руку тримати на повному вихлопі 4090 асус стрікс проблематично, а це значить 60+. Так ти подивись на радіатор стрікса, і на сабжевий. На чіпі теж 70-75 в ігрулях, бублик навіть не дивився.
oversteve
Member

Scoffer: 16.01.2025 13:38 Та і то 70 це дуже оптимістично, 70 зараз дають 3.5 слотові одоробла на 4090, а то 2 слоти і вище жор. Як би всі 90 не було на цих фаундерсах.
не плутайте температуру гпу, пам'яті і хотспоту і температуру повітря, яке крізь радітор проходить, там і близько такої немає
Scoffer
Member

oversteve
Я нічого не плутаю. Розігріваєш карту, береш руку і сунеш в вихлоп. Припікає? Значить 60+
dead_rat
Member

Scoffer: 16.01.2025 13:38 Та і то 70 це дуже оптимістично, 70 зараз дають 3.5 слотові одоробла на 4090, а то 2 слоти і вище жор. Як би всі 90 не було на цих фаундерсах.
Ти не плутаєш температуру чіпа і температуру вихлопа повітря?

Відправлено через 36 секунд:
Scoffer: 16.01.2025 13:46 oversteve
Я нічого не плутаю. Розігріваєш карту, береш руку і сунеш в вихлоп. Припікає? Значить 60+
При 60 воно дуже гаряче, а не припікає
Scoffer
Member

dead_rat
Воно і є дуже гаряче. 40 там на виході з системника хіба що, якраз ноги гріє :laugh:
kairo
Member

Scoffer: 16.01.2025 13:43 kairo
От мені можна не розповідати. Руку тримати на повному вихлопі 4090 асус стрікс проблематично, а це значить 60+. Так ти подивись на радіатор стрікса, і на сабжевий. На чіпі теж 70-75 в ігрулях, бублик навіть не дивився.
Карти такого рівня явно беруть не для того, щоб ставити в китайські гроби за 50 баксів. Якісний корпус із достатньою кількістю вентилів, водянка на проці і буде все на низьких температурах навіть із 5090.

Відправлено через 2 хвилини 4 секунди:
Scoffer: 16.01.2025 13:43 kairo
От мені можна не розповідати. Руку тримати на повному вихлопі 4090 асус стрікс проблематично, а це значить 60+.
Мені повітря із карти не припікало, коли збирав та тестував ПК.
Scoffer
Member

kairo
У мене китайський гроб називається BE QUIET 801. А щодо водянки, то чо одразу не фреонку? :laugh:
kairo
Member

Scoffer: 16.01.2025 13:52 kairo
У мене китайський гроб називається BE QUIET 801. А щодо водянки, то чо одразу не фреонку? :laugh:
Ви так написали, наче водянка, це якась екзотика.
oversteve
Member

Scoffer: 16.01.2025 13:52 kairo
У мене китайський гроб називається BE QUIET 801.
так це китайський гроб :dontknow:
NST1983
Member

kairo: 16.01.2025 11:27
NST1983: 16.01.2025 11:08 Бідний проц та озу.. Для них це буде ПЕКЛО :insane: :insane: (Я про 5090)
Якщо проц на воді, то відвід тепла від ВК на нього ніяк не вплине.
У мене вода 360 зверху, і навіть на 7900 XT пекло зверху, причому кулерів в системі багато і карта знаходиться в silent режимі і має набагато більші радиатори..
А якщо буде 600 ватт, то що? А ОЗУ, яка на прямому потоці від жарища? :facepalm:
Scoffer
Member

kairo
Може і не екзотика, але від заміни компонентів сума змінюється не дуже. Зараз у мене на відяху дує чисте холодне повітря, а з радіатором водянки попереду буде підігріте процесором. Так, воно не таке гаряче, але все таки. Можна в принципі впендюрити радіатор зверху, передні якось там розбавлятимуть, але в такому випадку чи не здається що з десяток вентиляторів всього-навсього для охолодження відяхи і проца попахують трішки маразматичною схемою і тим, що в АТХ час щось змінювати?

Відправлено через 2 хвилини 33 секунди:
oversteve
Вже винайшли радикально кращі гроби?
kairo
Member

NST1983: 16.01.2025 14:01 У мене вода 360 зверху, і навіть на 7900 XT пекло зверху, причому кулерів в системі багато і карта знаходиться в silent режимі і має набагато більші радиатори..
А якщо буде 600 ватт, то що? А ОЗУ, яка на прямому потоці від жарища? :facepalm:
В мене 4090 зверху якої 280мм вода. Ніякого некла не було, навіть коли розганяв карту до 600 Вт. Все тепло нормально виводиться за межі корпусу, температури усіх комплектуючих нормальні. І це в мене 13600КФ, а не якийсь енергоефективний АМД проц.

Відправлено через 10 хвилин 1 секунду:
Scoffer: 16.01.2025 14:06 kairo
Може і не екзотика, але від заміни компонентів сума змінюється не дуже. Зараз у мене на відяху дує чисте холодне повітря, а з радіатором водянки попереду буде підігріте процесором. Так, воно не таке гаряче, але все таки. Можна в принципі впендюрити радіатор зверху, передні якось там розбавлятимуть, але в такому випадку чи не здається що з десяток вентиляторів всього-навсього для охолодження відяхи і проца попахують трішки маразматичною схемою і тим, що в АТХ час щось змінювати?
oversteve
Мова все таки йде про Хай-Енд компоненти, звісно тут треба добре організоване охолодження. Ось такий варіант досить поширений:
спойлер
Изображение
Я собі усі кульки вручну налаштував на мінімальні оберти, щоб все тихенько працювало.
Scoffer
Member

kairo
Я ж не сперечаюсь з тим що можна зробити щоб було тихо і прохолодно. Я просто кажу що і схема, і ціна цього рішення сильно вищі ніж могли б бути. А все від тримання за багато років як застарілий форм-фактор пекарні.

Відправлено через 21 хвилину 35 секунд:
Гроби розміром з гроби, якісь провода, шланги по всьому корпусу, мільйон вентиляторів в усі сторони. Ну куди таке годиться? Все має встромлятись в слоти і вперед. Бажано ще й без розбірки самого корпусу.
NST1983
Member

kairo: 16.01.2025 14:17
NST1983: 16.01.2025 14:01 У мене вода 360 зверху, і навіть на 7900 XT пекло зверху, причому кулерів в системі багато і карта знаходиться в silent режимі і має набагато більші радиатори..
В мене 4090 зверху якої 280мм вода. Ніякого некла не було, навіть коли розганяв карту до 600 Вт. Все тепло нормально виводиться за межі корпусу, температури усіх комплектуючих нормальні. І це в мене 13600КФ, а не якийсь енергоефективний АМД проц.

Відправлено через 10 хвилин 1 секунду:
Scoffer: 16.01.2025 14:06 kairo
oversteve
Мова все таки йде про Хай-Енд компоненти, звісно тут треба добре організоване охолодження. Ось такий варіант досить поширений:
спойлер
Изображение
Я собі усі кульки вручну налаштував на мінімальні оберти, щоб все тихенько працювало.
Вірю що не має, але можна фото?
хай.jpg
dead_rat
Member

NST1983
:up: Славно і нема зайвого пустого місця
Ответить