Inqizitor2022
Інтел робить те, що вимагає ринок. Мені, наприклад, може і хотілось би два ядра по 20 ГГц, але ринок хоче 20 годин ноута без підзарядки і кнопку голосового помічника на нейронках. Тому буде ринку 20 годин без підзарядки і кнопка навіть якщо це означає зниження пікової продуктивності.
Як-то кажуть, бійся своїх бажань.
Останні статті і огляди
Новини
Intel обіцяє непоганий приріст IPC в енергоефективних ядрах Skymont
-
Scoffer
Member
-
Sanc
Member
А за тим, що те, що колись буде замість Р ядер -- нові умовні М ядра в кількості 1-4 штук з 1,5кратно більшою площею, які будуть в 1,5-2 рази ефективніше, що важливо в будь якій ігровій чи робочій задачі, де перші 4 ядра грузяться на реальну 100, а решта по 50-80.Inqizitor2022: ↑ 01.06.2024 18:29 Я дико извиняюсь и хочу понять, о чём нам пытается говорить Интел и что вообще происходит:
1. Есть какие-то энергоэффективные ядра
2. Интел обещает скорость, как у Тайгерлейка на ноуте, у меня как раз ноут такой с 8 Тайгерами, от десктопа никакой разницы, только частота 3000 если все 8 ядер кочегарят, то есть Интел как бы нам обещает 100500 таких ядер в десктопных процессорах, правильно?
3. У энергоэффективных ядер есть разгон свыше 4 ггц.
Сразу вопрос - а зачем больше 2 Р ядер тогда, если Интел обещает Е ядра как Р ядра почти по скорости? А если сделает возможность разгона этих Е ядер до 6 ггц - то тогда Р ядра вообще становятся не нужны!
А нові Еn ядра дотягнуть до нинішніх Р при 50% площі Р ядер
Тобто сьогоднішня формула 8Р+16Е перетвориться в завтрашню 4М+12Еn, де 1М=1,75Р і 1Еn= 1Р, при 1Р=0,7Е по продуктивності.
При тому в серваках і ноутах будуть тупо Еn ядра і навіть LPE ядра.
Це те для чого Інтел взагалі взявся за Е-ядра і так двигає їх в маси.