Вийшов мод, який замінює генерацію кадрів Nvidia DLSS на AMD FSR 3

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Member

sselesnes: 18.12.2023 19:55 win10 6900xt cyberpunk. Дало увімкнути DLSS, але в fsr/dlss frame generation вибрати не дає. hags потрібен для цього чи ні?
Наче, кажуть, потрібно FSR Quality включити, тоді генератор запрацює. HAGS для моду непотрібен.
Последний раз редактировалось item2 18.12.2023 20:24, всего редактировалось 1 раз.
taras_cs
Member

Навіть не так.
Кадри 0, 1, 2, 3, 4, .... - рендеряться
Кадри 0.5, 1.5, 2.5, 3.5 - екстраполюються
phobosse
Member

sselesnes: 18.12.2023 19:55win10 6900xt cyberpunk. Дало увімкнути DLSS, але в fsr/dlss frame generation вибрати не дає. hags потрібен для цього чи ні?
так. на ютубі в інструкції бачив, що HAGS треба вмикати. правда там також було написано, що працює тільки на Nvidia RTX, можливо це відносилось тільки до конкретного мода з відео, не знаю
daesz
Member

taras_cs: 18.12.2023 20:12
Ray2000gt: 18.12.2023 19:34
Куди б він не залазив, зчитати майбутній вектор руху гравця він не зможе. Хоча це не означає, що це неможливо. Просто потрібні більша потужність, щоб ШІ навчився передбачати дії гравця.
А йому і не треба рух гравця передбачати. Він має 2 кадри, задача - побудувати за ними третій, всього лише
Я це вище написав, але хтось не погодився. Певно чергова жертва штеуда :gigi:

Відправлено через 1 хвилину 17 секунд:
taras_cs: 18.12.2023 20:24 Навіть не так.
Кадри 0, 1, 2, 3, 4, .... - рендеряться
Кадри 0.5, 1.5, 2.5, 3.5 - екстраполюються
Ні ну ви що, у інтела будуть рендеритись 0, 2, 4, 6, 8 і тд, а екстраполюватись 1, 3, 5, 7, 9 і тд, це ж зовсім інша технологія.
Живемо у вік інновацій жи :lol:
Последний раз редактировалось daesz 18.12.2023 20:37, всего редактировалось 1 раз.
Nutbar
Member

Якось так дивно сформульовано в статті…
замінюють в іграх технологію Nvidia DLSS Frame Generation (DLSSG) на аналог від «червоного» чипмейкера.
і потім
механізм AMD Fluid Motion Frames, що відповідає за генерацію кадрів у FSR 3, доступний на рівні драйвера
Але це ж не одне і те саме. Fluid Motion Frames це повна лажа, яка працює після рендеру картинки і вимальовує проміжний кадр, як це роблять ті ж телевізори. А от FSR3 FG бере векторні данні з гри і будує кадр. То про що мова, який саме аналог? Якщо мова про FSR3 FG, то нашо взагалі згадувати FMF?
kalakawa
Member

Wonderboy: 18.12.2023 19:49Ти хоч розумієш різницю між хорошою графікою і кількістю фпс?
друже, втрачаєш лице
саме так працює FG - чим більше фпс, тим краща картинка
не слід вступати в полеміку якщо не знаєш предмет розмови
Wonderboy: 18.12.2023 19:49Хоча кому я це кажу, любителю DLSS мильця на 120 фпс...
це іронічно читати від того, хто грає з TAA(методом виключення). хоча й варто визнати що в деяких випадках длсс милить зображення, але правильно приготований він завжди чіткіший та чистіший за TAA. я взагалі не розумію цієї мантри про мильний длсс в часи, коли в іграх крім ще гіршого ТАА більше нічого нема
Wonderboy
Member

kalakawa: 18.12.2023 21:01друже, втрачаєш лице
Синок, я більше 10 років дивлюся фільми лише з уплавнялкою SVP. Платною, купленою. Не тобі мені розказувати, чи знаю я предмет розмови :laugh:
kalakawa: 18.12.2023 21:01це іронічно читати від того, хто грає з TAA(методом виключення)
Я граю або зовсім без згладжування, або з MSAA, або з DSR 4x.
Розказувати за чіткість при DLSS, та ще й в FullHD.... Не приймай більше ці препарати.
kalakawa
Member

Wonderboy: 18.12.2023 21:24Не тобі мені розказувати, чи знаю я предмет розмови
Ну виявилося ж що не розумієш, раз задвинув про різницю між фпс та графікою
Wonderboy: 18.12.2023 21:24Я граю або зовсім без згладжування, або з MSAA, або з DSR 4x.
DLDSR + DLSS, не дякуй за халявний фпс без помітного негативного впливу на картинку
Wonderboy: 18.12.2023 21:24Розказувати за чіткість при DLSS, та ще й в FullHD.... Не приймай більше ці препарати.
Ну от бачиш, чисто поверхневі судження якісь без спроби прочитати що я пишу
істина тут:
kalakawa: 18.12.2023 21:01хоча й варто визнати що в деяких випадках длсс милить зображення, але правильно приготований

Та тут:

Вух, розжував як міг
sselesnes
Member

RX 6000 amernime

>You can enable HAGS by installing wintoys from the Microsoft store, navigate to boost inside wintoys and click enable. restart your pc and it should be on.

Доступно тільки якщо в SetupCLI під час встановлення вибрати Driver Operation mode-> RdNID Mode
Потім, якщо не перезавантажуватись, а перейти в main menu->[8] Kernel GPU Toolbox/Parameter Management буде доступне це:
>Page 2 : Option 25 [Enable] or [Extended] or [HW ASIC MODE 2] or [HW ASIC Extended MODE 2]
and Page 5 : Option 26 (in DXGMX Section)
that only way i was able to enable it

начебто ні: HAGS існує з версії 20H1 або 2004 - Windows 10 May 2020 Update
>it is only for windows 11.

PS: в мене не спрацювало
Последний раз редактировалось sselesnes 18.12.2023 21:57, всего редактировалось 3 раза.
Wonderboy
Member

kalakawa: 18.12.2023 21:33DLDSR + DLSS, не дякуй за халявний фпс без помітного негативного впливу на картинку
Блаженні віруни ))) Раджу ще протерти очі наждачкою, гірше не буде :laugh:
Ray2000gt
Advanced Member

taras_cs: 18.12.2023 20:12
Ray2000gt: 18.12.2023 19:34
Куди б він не залазив, зчитати майбутній вектор руху гравця він не зможе. Хоча це не означає, що це неможливо. Просто потрібні більша потужність, щоб ШІ навчився передбачати дії гравця.
А йому і не треба рух гравця передбачати. Він має 2 кадри, задача - побудувати за ними третій, всього лише
Логічно. Але що має бути на наступному кадрі можна лише припускати. Адже ми не про статичну картинку зараз говорим.
fizik419
Junior

Wonderboy: 18.12.2023 21:24 Я граю або зовсім без згладжування, або з MSAA, або з DSR 4x
DSR це найкраще що зробила нвідія, але людям легше написать яке dlss якісне бо на статичних картинках з порівняннями все ок. Хоча самому зайти в control panel і ввімкнути dsr це пару хвилин роботи.
GreenMile
Member

fizik419: 19.12.2023 00:57
Wonderboy: 18.12.2023 21:24 Я граю або зовсім без згладжування, або з MSAA, або з DSR 4x
DSR це найкраще що зробила нвідія, але людям легше написать яке dlss якісне бо на статичних картинках з порівняннями все ок. Хоча самому зайти в control panel і ввімкнути dsr це пару хвилин роботи.
Людям з 30 ФПС в кіберпанку саме що потрібно - це увімкнути dsr :gigi:
Ответить