Realtek ALC4080 клацающий звук на початку і кінці відтворення звуку

Общие вопросы по настройке и разгону. А также прочие околокомпьютерные вопросы
Автор
HWBOT OC Team

Stray: 15.05.2023 14:45всю пачку від мсі ставив (доречі там нічого про налаштування звуку немає)
Уверены? В серии MPG (даже не MAG, которая ниже, но тоже "игровая") плюс на USB кодеке? Ничего нет? Вообще? :eek: :-/
Stray
Member

acm_fan: 15.05.2023 16:38
Stray: 15.05.2023 14:45всю пачку від мсі ставив (доречі там нічого про налаштування звуку немає)
Уверены? В серии MPG (даже не MAG, которая ниже, но тоже "игровая") плюс на USB кодеке? Ничего нет? Вообще? :eek: :-/
є, окрема від msi center приблуда - Realtek Audio Console (стилізована під msi, доречі) - але там можна аж максимум подивитися на сумнівні ефекти, типу я в душі :gigi:, і зміну герцовки/бітності до купи з headphone power параметром, який погоди не робить
Stray
Member

Alex+, terminahtor, acm_fan, Donate, KSMerg, DevDM, SilberV, Shpoker

короч, гайз, ви будете в захваті (можливо :gigi:), бо проблеми з клацаючим звуком повністю відсутні у разі використання jaud1 порта на материнці (який використовується для front io).

це звісно знущання, а не фікс, але воно, принаймні, працює :gigi:
Alexsandr
Member

Моет прерывания используются один и те же для звука и еще чего-то. Обычно это не представляет проблем, но бывают исключения.
werneo
Member

Привіт, є якийсь фікс для цієї біди окрім JAUD чи DAC/AMP? Сиджу на strix b650e-e + 7800x3d і це потріскування вже затрахало, і судячи з форумів і реддіт, ніхто ніякого адекватного фікса не знайшов.

А ше є якась біда з мікрофоном якої не було на попередній матерів. Звукова в рандомний момент виключає фільтри (подавлення шумів і видалення ехо), просто в рандомному порядку. Сидиш шпілиш якийсь мультиплеєр чи кооп з друзяками в діскорді, посеред гри на мікрофоні відвалюються фільтри, і ти всім в діскорді хрипиш і шумиш. Треба або викл-вкл фільтри, або перетикнути навушники.
Евгений King
Member

Є простий фікс від засипання звукової карти, коли звук виводиться на оптику/коаксіал цифрою, називається SoundKeeper, наче ось він:
спойлер
https://github.com/vrubleg/soundkeeper
Він же змусить не засипати карту, коли виводиться звук в аналогу. Невелика програмка, що постійно відтворює звук поза межами чутного діапазону і не дозволяє звуковій карті спати, це стосовно потріскувань на початку і в кінці відтворення.

Стосовно мікрофону, для початку вимкніть в диспетчері пристроїв усі APO, Software components, та аудіо входи/виходи, що зайві, у випадку з діскордом можна вимкнути взагалі все, в тому числі від Реалтеку, бо у Діскорду є власний Крісп. В менеджері звукових пристроїв вимкніть монопольний режим мікрофону, всі додаткові покращення та виставте максимальну частоту і бітрейт. Ну й переведіть діскорд на "наступне покоління звукової підсистеми" та запускайте від адміністратора, всі баги мікрофону мають зникнути.
Donate
Member

werneo: 16.04.2025 13:02 Привіт, є якийсь фікс для цієї біди окрім JAUD чи DAC/AMP? Сиджу на strix b650e-e + 7800x3d і це потріскування вже затрахало, і судячи з форумів і реддіт, ніхто ніякого адекватного фікса не знайшов.

А ше є якась біда з мікрофоном якої не було на попередній матерів. Звукова в рандомний момент виключає фільтри (подавлення шумів і видалення ехо), просто в рандомному порядку. Сидиш шпілиш якийсь мультиплеєр чи кооп з друзяками в діскорді, посеред гри на мікрофоні відвалюються фільтри, і ти всім в діскорді хрипиш і шумиш. Треба або викл-вкл фільтри, або перетикнути навушники.
Спробуйте оновити драйвер...

https://rog-forum.asus.com/t5/downloads ... 7/page/333

Я свіжий завжди качаю тут, взагалі ніяких проблем :rotate:
Hardware requirements (AMD) : ASUS ROG/TUF/PRIME/ProArt motherboards with AMD 3xx/4xx/5xx/6xx/8xx series chipsets (except ROG with ALC40xx).
Hardware requirements (Intel) : ASUS ROG/TUF/PRIME/ProArt motherboards with Intel 2xx/3xx/4xx/5xx/6xx/7xx/8xx series chipsets (except ROG with ALC40xx).
Хоча я бачу там немає підтримки ALC40хх
werneo
Member

Donate: 16.04.2025 13:39
werneo: 16.04.2025 13:02 Привіт, є якийсь фікс для цієї біди окрім JAUD чи DAC/AMP? Сиджу на strix b650e-e + 7800x3d і це потріскування вже затрахало, і судячи з форумів і реддіт, ніхто ніякого адекватного фікса не знайшов.

В мене з цим новим драйвером біда. Колонки підключені в задню панель, а навушники з мікрофоном в передню. При встановленні останнього драйвера з сайту rog, звук на передній панелі стає надзвичайно тихим. Якщо зазвичай в мене звук поставлений на 30, і я його взагалі ніколи не змінюю, і ще вдогонку скручую гучність в іграх, то з новим драйвером мені треба його крутити на 100, і того навіть не достатньо. Я його ставив декілька днів назад, а потім відкатував назад.

Отправлено спустя 4 минуты 17 секунд:
Евгений King: 16.04.2025 13:34 Є простий фікс від засипання звукової карти, коли звук виводиться на оптику/коаксіал цифрою, називається SoundKeeper, наче ось він:
спойлер
https://github.com/vrubleg/soundkeeper
Він же змусить не засипати карту, коли виводиться звук в аналогу. Невелика програмка, що постійно відтворює звук поза межами чутного діапазону і не дозволяє звуковій карті спати, це стосовно потріскувань на початку і в кінці відтворення.

Стосовно мікрофону, для початку вимкніть в диспетчері пристроїв усі APO, Software components, та аудіо входи/виходи, що зайві, у випадку з діскордом можна вимкнути взагалі все, в тому числі від Реалтеку, бо у Діскорду є власний Крісп. В менеджері звукових пристроїв вимкніть монопольний режим мікрофону, всі додаткові покращення та виставте максимальну частоту і бітрейт. Ну й переведіть діскорд на "наступне покоління звукової підсистеми" та запускайте від адміністратора, всі баги мікрофону мають зникнути.
От фішка в тому, що звук спотворюється на стільки, що навіть крісп не помагає.
спойлер
Изображение
Я правильно розумію, ці всі галочки познімати і поставити 24/192k?
Евгений King
Member

werneo: 16.04.2025 13:48
спойлер
Изображение
Звук спотворюється бо проходить два шумодави, а не тільки Крісп
Так - тут все зняти і виставити максимум, і читайте що ще писав, в диспетчері пристроїв всі APO та software componets вимкніть, та вимкніть в розділах звуку зайві девайси.
werneo
Member

спойлер
Donate: 16.04.2025 13:39

Hardware requirements (AMD) : ASUS ROG/TUF/PRIME/ProArt motherboards with AMD 3xx/4xx/5xx/6xx/8xx series chipsets (except ROG with ALC40xx).
Hardware requirements (Intel) : ASUS ROG/TUF/PRIME/ProArt motherboards with Intel 2xx/3xx/4xx/5xx/6xx/7xx/8xx series chipsets (except ROG with ALC40xx).
Хоча я бачу там немає підтримки ALC40хх
П.С. Я бачив посилання на цей тред на реддіт, хлопаки писали шо треба його тегнути з тим яка в тебе мать, і він дасть посилання на останній драйвер. Спробую це зробити.

Отправлено спустя 5 минут 1 секунду:
Евгений King: 16.04.2025 13:51
werneo: 16.04.2025 13:48
спойлер
Изображение
Звук спотворюється бо проходить два шумодави, а не тільки Крісп
Так - тут все зняти і виставити максимум, і читайте що ще писав, в диспетчері пристроїв всі APO та software componets вимкніть, та вимкніть в розділах звуку зайві девайси.
В "sound" playback ввімкнені тільки Headphones і Speakers, а в recording тільки мікофон.
спойлер
Изображение
Буду вдячний, якщо ткнете мене носом в те, що саме треба вимкнути?
Евгений King
Member

werneo: 16.04.2025 13:56 Буду вдячний, якщо ткнете мене носом в те, що саме треба вимкнути?
Все в software components, все від Nvidia
Тобто 1-7 вимикайте
9 можна вимкнути якщо мікшер не використовується
7mindfields
Member

Була така проблема на старому сінкпаді при підключенні навушників у 3.5мм мініджек, при відтворенні звуку на початку і завершенні кожного разу було чути звук, схожий на приєднання навушників до розʼєму. Не впевнений що це софтверна проблема (оновлював драйвери, ставив він10/11, підключав різні навушники, видаляв пристрої в диспетчері), лікував зовнішнім dac від apple 3.5mm - usb-c, вартість якого менше $10.
Ответить