Ускоритель Nvidia A100 с интерфейсом PCIe получит 80 ГБ памяти HBM2e

Обсуждение статей и новостей сайта
Автор
Повідомлення
Alligator
Member

Повідомлення

pixels: 27.06.2021 03:19
Alligator: 26.06.2021 23:38
Сегодня да. А завтра оказывается у 100500 XEON стоят в домашних ПК, а у ряда юзеров карты TITAN в SLI ибо прогресс не стоит на месте и то, что стоит много у.е. сегодня со временем переходит в стоимость металлолома. Почему б тогда не пообсуждать и сравнить мнение через 10 лет? :-P

Так чи інакше, зараз прогрес уповільнився. Раніше, починаючі з кінця 90х, все швидко йшло як в процах так і ВК, жорсткі диски як на дрожах росли. Зараз за останні, щонайменше, 10 років я таких темпів не бачу. О 2012 взяв 3770 та до останнього часу він мене повністю влаштовував. З ВК трохи веселіше, але там теж значно все уповільнилось. А за останні 5 років з 1080 по нині продуктивність навіть в 2 рази не стала вище. Так що я би не став казати так впевнено, що буде через 10 років :lol: . Бо що там кажуть, 40** серію уже перенесли на далеке майбутнє
10 лет назад SSD позволить могли единицы, сейчас это стандарт каждого ПК под системе, причем такой, что nVME стал вполне домашним сегментом и доступен во всех середник и выше ноутах. Разница между 3770 и 11700k тоже космос, зачем поменяли если всё устраивало? :rotate:
pixels
Member

Повідомлення

Alligator: 27.06.2021 03:32
pixels: 27.06.2021 03:19

Так чи інакше, зараз прогрес уповільнився. Раніше, починаючі з кінця 90х, все швидко йшло як в процах так і ВК, жорсткі диски як на дрожах росли. Зараз за останні, щонайменше, 10 років я таких темпів не бачу. О 2012 взяв 3770 та до останнього часу він мене повністю влаштовував. З ВК трохи веселіше, але там теж значно все уповільнилось. А за останні 5 років з 1080 по нині продуктивність навіть в 2 рази не стала вище. Так що я би не став казати так впевнено, що буде через 10 років :lol: . Бо що там кажуть, 40** серію уже перенесли на далеке майбутнє
10 лет назад SSD позволить могли единицы, сейчас это стандарт каждого ПК под системе, причем такой, что nVME стал вполне домашним сегментом и доступен во всех середник и выше ноутах. Разница между 3770 и 11700k тоже космос, зачем поменяли если всё устраивало? :rotate:
ссд - так, АЛЕ за останні 5 років там теж прогресе майже нема в плані об'єму. 250-500 як раніше були в топі так і зараз. nVME - це лише швидкість, але як на мене, що якісний сата ссд, що м2 - в роботі майже не відрізняються, може якщо ваш софт генерує сотні гігабайт кешу за сеанс - то так, може бути. Великі об'єми до сьогодні - не доступні, вартість велика.

А по хдд, я в 2011 купляв 2*2тб, це було норм і по ціні и по об'єму, зараз ці цифри досі актуальні

Чому зробив апгрейд, а чому б ні. Звичайно, зараз краще, але це на та різниця, яка в мене була коли перейшов с целерона 366мгц на кукурудзяний 2400 (Northwood наче то лайно називалося). Ото де був космос. А різниця була 4 роки (з 1999 до 2002)
Alligator
Member

Повідомлення

pixels
До чиа в домашний ПК взял 14 Тб HDD+1Tb NVMe почти даром, когда в 2015 в сервер брали два SSD samsung Pro 850 2Tb по штуке баксов каждый, сейчас же за штуку баксов можно купить два таких SSD и ещё на пару ТБ HDD хватит :gigi:
Да и всякие pci/u2/m2... варианты стоят относительно не дорого в сравнение с тем, что было пару лет назад.
Прогрес ОЗУ так же виден.
Сегмент домашних CPU перерос в 6/12 когда Интел 100500 лет диктовал i7 4 ядра, 8 потоков. Единственное, что все начинают топить в сторону "экологии" и умудряются ухудшать продукцию, теже автомобили теперь имеют старый движок с минимумом модернизаций но 100500 фильтрами для евро 100500 снижая мощность и срок эксплуатации :lol:
pixels
Member

Повідомлення

Alligator
Ти порівнюєш ціни коли технологія тілько-но з'являється на ринку, та її ж коли вже вона вже скрізь. А на рахунок екоґретитумбергу - так, це дичина, нехай манерам це розповідають

Відправлено через 3 хвилини 43 секунди:
Якщо порівняти ссд та М2 , то для більшості завдань окрім лінійного запису наосліп наврядчи відрізниш. Чого не можно сказати про хдд
Malygos
Member

Повідомлення

всего 250 ватт, топовая видяха, пацаны :gigi: не то что керогаз 3080 и 3090 :lol: :idea:
Відповісти