Upgrade ноутбука Acer 5552g

Все вопросы о ноутбуках
Автор
Alex

YAYA:На мостах нічого не робив
а нужно, каждые полгода менять прокладку на севере, иначе от пасты-шмасты толку мало.
YAYA:поставив в 2012 році збільшену батарею, яка припідняла корпус суттєво і місце для вентиляції
до лампочки
YAYA
Member

Fishnya
Та ніяк не дізнаюся, не міняв ніколи чіпи на мостах, тому й задав тут це питання.
Fishnya
Alex

YAYA
а откуда вообще возникла идея его заменить самому? :rolleyes:
если принцип работы, то на ютубе есть, без нюансов, но суть понять можно.
anatolikostis
Member

YAYA
насчет резкого буста от 4-ядреного старого атлона - не уверен, он ниже по частоте, хоть и вдвое больше ядер :dontknow:
возможно стоить посмотреть на Phenom II N660 (35W, 3 GHz) - самый высокочастотный их более-менее доступных быстрых двукотловых решений (хотя цена...).
или же выбор между N970 (4c) и N870(3c).
подозреваю, что такое железо может в полной мере Вин10-ку и не потянуть (то дров нет, то сама 10-ка посчитает диким барахлом) и все плюсы от многоядренности не распатенцивалятся.
тестю оставил N870(3c)+Win7x64 - работает и он доволен: фильмы, тытруба, футбол через всякие плееры, на ура! :up:
YAYA
Member

Fishnya
Та ідея не проблема :idea: :D
З технікою трохи дружу: правда як хоббі більше авто займався, та й багато інших маю захоплень, тому якось до заліза в компів я був прохолодний. А останні півроку перебрав сам комп батьків який віддав їм ще в 2008, то й якось трохи до комп. заліза потягнуло. І тут вирішив апнути свій асер і дружини, яким по 8 років. Та мій асер щось як раз захандрив. От і вирішив запитати чи зможу я сам замінити цей чіп, бо досвіду такого ще не мав. Взагалі то еха91 винен :gigi: що я почав читати цей форум, я взагалі мимо проходив :lol:

Отправлено спустя 11 минут 8 секунд:
anatolikostis
Ноут 1080 відео тягає із завантаженням проца у 50-65%, навіть цей що стоїть. Просто іноді коли серфиш в інтернеті то є сайти які його завантажують на кілька секунд до 100%. От і вирішив що раз за 8 років пора взятися за нього. Про N660 я як раз і питав у початковому пості.

Отправлено спустя 5 минут 44 секунды:
avail12
Дякую за відгук)
anatolikostis
Member

YAYA
это не ноут виноват, что новые приложения едят ресурсы, как не в себя, и сайты тянут весь проц на себя за счет жабы, флеша и прочей "полезной нагрузки" (uBlock+ghostery обычно решают проблему таких "сайтів-ненажер").
в какой-то момент времени апгрейда леновчика я понял, что проще было взять новую и более свежую платформу, но было уже поздно: поменяны проц, опера, хард, матрица, корпус, петли и аккум (это намек) :laugh:
самому в замену моста лучше не играть - найдите авторизованного, кто даст хотя бы 3-6 месяцев гарантию
Vsirf
Junior

YAYA
Так то ж амде.
Хочете продуктивності в роботі? Ставте ССД, з ним ноутбук набагато ефетивніше працюватиме.
Для прегляду відео в титрубі достатньо і 2 ядра, оперативки бажано щоб було 4гб.
4 ядра амд, воно ж як пічка, мало того що сам по собі гарячий, так ще й собою північ перегріватиме, чим самим пришвидчуватиме його смерть.

На рахунок профілактики:
Тут уже треба дивитись по ситуації, якщо розбираючи кожних пів року і СО не забита, можна чуть збільшувати терміни профілактики, але не рідше 1 разу на рік

Північ куплений на аліекспресі - не фат що новий приїде, або гарно відмитий буде.
Треба буде вам в ноутбуці поміняти північ, присилайте - зробим, ще й гарантію дамо :) .
YAYA
Member

Vsirf
Ви мабуть не дуже уважно читали мій перший пост. ССД вже стоїть більше як півроку в усіх моїх компах, після того як його поставив батькам в ПК старий, відразу на всіх інших теж замінив, побачивши різницю в швидкодії.
Поки для ютуба вистачає, так. СО не забита, бо вона ледь працює, чутно стає тільки вже коли навантаження за 70 %. В простої біля 40-45 гр, вже точно не пам'ятаю,але дивився і все було в нормі. Вирішив зробити апгрейд щоб вистачило ще на кілька років, але тепер перше доцільно розібратися з північним мостом, а тоді вже розуміти що і по чому. Щодо 2 ядра 25 W і 4 ядра 35 W- різниця аж в 10 Вт, СО яке не напрягаючись з 25 W думаю має справитися з 35 W, щодо різниці в навантаженні на північний міст не знаю. Якщо не важко-киньте в ПП ціну за роботу заміни моста з самим чіпом, щоб розуміти чи заморочуватися з пересилкою.Дякую.
anatolikostis
Згоден щодо заміни на свіжішу модель, але поки є робочий hp і сенсу викидати 15-20 тисяч на новий ноут немає. Продавати теж немає сенсу, а коли лежить несправна техніка, яка потроху помирає, мене то бісить. От і вирішив зайнятися. А з північним мостом запара. Зрозумів, лізти крутити його не буду, дякую за пораду.
Crong
Member

YAYA, продайте его пока он ещё включается. Про ремонт или апгрейд забудьте, нет смысла вкладывать деньги в это говно мамонта, они никогда не окупятся.
Последний раз редактировалось Crong 20.11.2018 13:11, всего редактировалось 1 раз.
YAYA
Member

Crong
Дякую за вашу думку. ЛОгіка є. Але немаю бажання впарити, щоб мене потім проклинали))) я не барига, хоча й пов'язаний частково в бізнесі з продажами. Коли я щось продаю, мені має бути за те не соромно, або ж сказати як є і отримати копійки. Взагалом ситуацію зрозумів. ;) :super:
Andrey2005
Member

Якщо буде цікаво, то можу продати N850 3 ядра, 2,2Ггц. Але в будь якому випадку спочатку розберіться з мостом.
jimbo
Member

Andrey2005:Але в будь якому випадку спочатку розберіться з мостом.
че там разбираться - 2001 либо работает, либо под замену :)
YAYA
Member

Ще раз всім привіт.
Щоб не заводити нову тему, тут же й запитаю: чи можливо на північний міст в ноутбук поставити якийсь радіатор, щоб він не перегрівався та служив довго?

П.С. типу такого https://ru.aliexpress.com/item/Ultra-th ... 1c4df4d-38
Fishnya
Alex

YAYA:щоб він не перегрівався та служив довго?
чтоб он не перегревался и служил долго нужно правильно собирать СО с правильными прокладками и регулярно их менять, а СО обслуживать.
YAYA:чи можливо на північний міст в ноутбук
нет, там нет места - раз, не поможет - два
YAYA
Member

Зрозумів) питань нема) :D
дякую)
Andrey2005
Member

Fishnya:не поможет - два
Почему не поможет?
Fishnya
Alex

Andrey2005
на компалах 5911/6552 кроме правильно собранной и рабочей СО ничего не надо делать
даже на деллах 5010 делать ничего не надо, только раскошелиться на дорогую прокладку.

ну и встречный вопрос - как и почему оно должно помочь? :)
Andrey2005
Member

Если радиатора вообще нет (как в очень старых) то должно помочь.
Если накрыто общим радиатором, то тот мелкий радик уложится в погрешность.

Я в свой древний ноут приколхозил теплотрубку с ребрами (от кусок охлада другого ноута), трубка одной стороной контактирует с основным радиатором, а второй конец с ребрами просто торчит внутри корпуса. Итого стало тише и видяха стала холодней на 3-4 градуса.
Fishnya
Alex

Andrey2005:Если радиатора вообще нет (как в очень старых) то должно помочь.
Если накрыто общим радиатором, то тот мелкий радик уложится в погрешность.
зачем говорить "если", когда есть конкретный ноутбук с конкретной задачей? :rotate:
и покажи хоть один мост 700-800 маркет. серии без радиатора вообще :rotate:
южники есть, но у них и потребление пару ватт всего, им то и не нужно
YAYA
Member

Результат по факту:
1. Знайшов за 14 баксів один N660 в Україні. N970 поки не попадався, тільки з Китаю за 40 баксів. Забив, вирішив по мінімалці вкластися доки не розберуся з північним мостом і купив-поставив N660 3.0 Ghz
2. Купив однієї серії ще плашку 2Гб ОЗП Samsung. Тепер коректно працює в дуалі.
3. Кілька днів зайняло зробити петлю монітора. На цій серії ноутів вони реально тендітні і ломаються, чуть поколхозив і зробив.
4. Прогрів північний міст добряче. Надіюсь ще послужить правдою :super:
5. замінив на термопасту Arcitc- MX4 і прокладки Arctic Thermalpad. Ніколи не розбирав ноути, тільки в цій темі дізнався що в ноутах і термопрокладки є :D , цікавий досвід.
6. Стресс тести проходить нормально, вище 69-71 град. ЦП не піднімається.
7. Включається нормально, вантажиться ще швидше, сек. 10-14 десь з нуля, браузер і проги літають дуже шустро. Працює вже 3й тиждень-все ок.
8. Так як ноут зараз працює нормально то замовив нову батарейку на 6600 мАч, попередня прослужила (неоригінал) 5 років.

Так що попрацює ще старичок на благо батьківщини)))) МОже з часом знайду N970 "занідорага" то ще чуть прокачаю, благо досвід вже є))
Ще раз всім дякую за підказку. :beer:
Ответить