Коли я вчив ПДР (давненько уже...) - там по кольорам було все просто -
Помаранчевий (чи жовтий) - Увага! (позначають вантажівки/ негабарит/ спецтехніка/ тощо) - ніяких переваг - просто бути уважнішим.
Синій - Дати дорогу! (швидка допомога/ пожарні/ міліція коли кудись поспішають)
Червоний - Зупинитись (тут без варіантів - червоний - це вимога зупинки).
.. а потім депутати взнали що можна міняти і ПДР - і почалась якась дикість - там постійно якійсь нові правила придумували, потім їх відміняли і т.д. За цим цирком я вже не слідкував. Із цікавого - законопісці коли робили нову партульну поліцію ввели правило (ну я так чув) щоб коли поліціянти патрулюють - то вони мали тримати включеними сині маячки. Очевидно це придумав той, хто правил навіть не читав... І десь тут я уже перестав слідкувати за цим всім
P.S. Із регулювальником, наскільки напямаю, нескладно - там тільки дві пози - витягнута рука із жезлом вперед і руки всторони/ по швах. При цьому неможна їхати в спину ніколи, в другій позі ( по швах руки) - не можна їхати і в фронт, із торців - рух прямо і направо. Коли рука витягнута на тебе - можеш тільки повернути направо. При цій позиції - коли ти зліва від регулювальника - їдь куда хочеш - а іншим рух заборонено. Якось так. Я можу і помилятися. На словах воно все досить коряво, а от на курсах в автошколі коли інструктор один раз сам показав - там все запамяталося добре - візуал запамятовується сильно краще за просто опис.