Автотема: всё из мира авто-мото

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
shatun
Member

Повідомлення

анти__бот: 15.06.2025 10:39 Акраповичи і Йошімури перейдуть на випуск колонок для мотоциклів, ото буде аудиторія мотоцикліст-аудіофіл :lol:
Не бачив я мотоциклістів, які б так ганьбилися спотворюючи байк. А от скутеристи таке один час робили і досить успішно, бо там купа місця у "поддоні".
І що саме цікаве, то були не підлітки, а люди 30+ на досить дорогих моделях, як для скутерів.
Фіг знає, що там в них у голові, але сама реалізація задуму була досить якісна.
анти__бот
Member

Повідомлення

shatun
я про те що будуть вихлоп з колонок будуть робити бо елбайк не реве на все місто :gigi:

Відправлено через 1 хвилину 38 секунд:
shatun: 15.06.2025 10:52Не бачив я мотоциклістів, які б так ганьбилися спотворюючи байк
ну і якщо ти не на голд вінгу якомось сенсу нуль бо ти не почуєш нічого крім двигуна і вітру
murzik
Member

Повідомлення

інколи в Києві поліція їде з синьо-червоним увімкненим маячком і всім по бую. А ПДР передбачає, що всі повинні зупинитися праворуч або на узбіччі. Але і у поліції претензій до водіїв нема, раз не зупиняють і не карають. То в чому суть червоного?
Hells Angels
Member

Повідомлення

murzik: 15.07.2025 11:33Але і у поліції претензій до водіїв нема, раз не зупиняють і не карають.

зараз дуже часто висять на хвості та перевіряють воділ на розшук від одної організації, тому якщо у списку відразу йде звуковий сигнал
murzik
Member

Повідомлення

Hells Angels
ну я в загальному пишу. або поліція не вміє користуватися люстрою і водії це розуміють, або водії масово ігнорять пдр.
Scoffer
Member

Повідомлення

murzik
Більшість водіїв не здавали теорію. Пам'ятаю на здачу з групи 30+ людей пришов я один, інші навіть не спробували. Це правда було майже 20 років тому, але я сумніваюсь що щось з того часу змінилось. Принаймні на дорозі я не бачу щоб людь вмів в ПДР.

Відправлено через 1 хвилину 15 секунд:
Поліціянти, ймовірно, так само :laugh:
Patruletz
Member

Повідомлення

Scoffer: 15.07.2025 12:08Більшість водіїв не здавали теорію.
тут не то що з теорією погано, там і з правилами все не ок.
зламавсь світлофор, стоїть поліцай регулює ... показує напрям тіло стоїть, ззаду сигналять тіло стоїть, поліцай підходить і волає якого х.. не їде :laugh:
спойлер
але за майже 20 років, тупо керуєшся одним правилом, всі їдуть ти їдеш, всі стали і ти стоїш, головне першим не бути :gigi:
Востаннє редагувалось 15.07.2025 12:33 користувачем Patruletz, всього редагувалось 1 раз.
Scoffer
Member

Повідомлення

Patruletz
Правила як всюди, женевська конвенція і все таке. Якщо хтось їх не осилює, то тому не треба за кермо.
anatolikostis
Member

Повідомлення

murzik: 15.07.2025 11:33 інколи в Києві поліція їде з синьо-червоним увімкненим маячком і всім по бую. А ПДР передбачає, що всі повинні зупинитися праворуч або на узбіччі. Але і у поліції претензій до водіїв нема, раз не зупиняють і не карають. То в чому суть червоного?
работает только когда к люстре добавляется еще и звук: в других случаях - просто себя на дороге обозначают так
Scoffer
Member

Повідомлення

anatolikostis: 15.07.2025 21:18работает только когда к люстре добавляется еще и звук: в других случаях - просто себя на дороге обозначают так
Ні.
У разі наближення транспортного засобу з увімкненим синім проблисковим маячком та (або) спеціальним звуковим сигналом водії інших транспортних засобів, які можуть створювати йому перешкоду для руху, зобов’язані дати йому дорогу і забезпечити безперешкодний проїзд зазначеного транспортного засобу (і супроводжуваних ним транспортних засобів).
За відсутності необхідності додаткового привертання уваги учасників дорожнього руху спеціальний звуковий сигнал може бути вимкнений.
Вивільняти дорогу треба в будь-якому випадку. Але без звуку чисто теоретично можна відморозитись шо не помітив. Недостатньо привернута увага :rotate:

Відправлено через 7 хвилин :
Загалом поліцаї люстрою часто зловживають. Вони не повинні їхати з маячками "по приколу". Навіть без звуку.

Відправлено через 3 хвилини 30 секунд:
Вище було про сині, а синьо-червоні і без звуку в повній мірі працюють, ніяких оговірок
Якщо на такому транспортному засобі увімкнено проблискові маячки синього і червоного або лише червоного кольору, водії інших транспортних засобів зобов’язані зупинитися біля правого краю проїзної частини (на правому узбіччі).
Patruletz
Member

Повідомлення

Scoffer: 15.07.2025 21:56Загалом поліцаї люстрою часто зловживають.
якщо взяти 10 поліцейських тачок, то без маяків їздить 3-4, всі інші валять на синіх маячках і плювати вони хотіли на ПДР
Scoffer
Member

Повідомлення

Patruletz
Можливо, але це не значить шо треба бути :censoured: і брати з них приклад.
Alexsandr
Member

Повідомлення

Patruletz: 15.07.2025 21:59
Scoffer: 15.07.2025 21:56Загалом поліцаї люстрою часто зловживають.
якщо взяти 10 поліцейських тачок, то без маяків їздить 3-4, всі інші валять на синіх маячках і плювати вони хотіли на ПДР
Синие же без звука вроде бы не дают никаких преимуществ, исключение наверное когда на обочине стоят, нужно скинуть скорость.
Patruletz
Member

Повідомлення

Alexsandr: 15.07.2025 23:06Синие же без звука вроде бы не дают никаких преимуществ
коли вони на маячках то ти хочеш не хочещ надаєш їм перевагу у русі, пропускаєш типу щоб їхали, а вони і далі сидять на сраці у тебе.
Rex
Member

Повідомлення

Блакитні маячки, зазвичай, вони використовують просто для привертання уваги, по типу помаранчевого маячка на спецтехніці. І в цьому випадку, коли вони просто їдуть непоспішаючи, їх можна не пропускати - вони всерівно їдуть як правило або зі швидкістю, або повільніше потока.
Інший випадок - коли вони їдуть швидше потоку і от тоді вже треба поступитися. Не кажучи вже про те, коли вони врубають сирену і червоні ліхтарі - тут все зрозуміло.
Ці два випадки треба розрізняти інтуїтивно, на досвіді
Timedemo
Member

Повідомлення

Синій маячок просто позначає авто
Синій значок і сирена потрібно надати проїзд
Красний маячок в томуж напрямку прийняти вправо, зменшити швидкість, якщо безпосередньо за Вами, то треба зупинитись
Красний маячок з ішного напрямку, знизити швидкість та прийняти вправо.
murzik
Member

Повідомлення

ПДР - просто існує :lol:
Ostin
Member

Повідомлення

murzik: 15.07.2025 11:56поліція не вміє користуватися люстрою
Так. Вони ледь повзуть з маячком, стоять на світлофорі, можуть призупинитись і повтикати на "ухилянтів". Якщо б весь потік став і пропускав їх, коли вони синім миготять - то на роботу вранці не доїхав би.
З іншого боку, для поліцаїв завжди працююча відмазка в разі дтп - "я був з маячком, а воно не пропустило" :D

Відправлено через 3 хвилини 27 секунд:
Rex: 16.07.2025 08:31треба розрізняти інтуїтивно, на досвіді
Вся суть пдр на практиці :rotate:

Насправді, нічого доброго в цьому немає. Коли всі масово звикають до маячків і починають вважати, що вони нічого не варті. І винуваті в цьому насамперед мусора, бо абсолютно незрозуміло, чому вони повзають постійно з мигалкою.
Rex
Member

Повідомлення

Ostin
Насправді, нічого доброго в цьому немає. Коли всі масово звикають до маячків і починають вважати, що вони нічого не варті. І винуваті в цьому насамперед мусора, бо абсолютно незрозуміло, чому вони повзають постійно з мигалкою.
Згоден, то є так. Але ж я кажу, інтуїтивно тут треба навчитися розрізняти ці дві ситуації.
У Михайла Автоінструктора є непогане відео на цю тему. Пошукайте на Ютубі
ddO
Member

Повідомлення

Коли я вчив ПДР (давненько уже...) - там по кольорам було все просто -
Помаранчевий (чи жовтий) - Увага! (позначають вантажівки/ негабарит/ спецтехніка/ тощо) - ніяких переваг - просто бути уважнішим.
Синій - Дати дорогу! (швидка допомога/ пожарні/ міліція коли кудись поспішають)
Червоний - Зупинитись (тут без варіантів - червоний - це вимога зупинки).
.. а потім депутати взнали що можна міняти і ПДР - і почалась якась дикість - там постійно якійсь нові правила придумували, потім їх відміняли і т.д. За цим цирком я вже не слідкував. Із цікавого - законопісці коли робили нову партульну поліцію ввели правило (ну я так чув) щоб коли поліціянти патрулюють - то вони мали тримати включеними сині маячки. Очевидно це придумав той, хто правил навіть не читав... І десь тут я уже перестав слідкувати за цим всім :mad:
P.S. Із регулювальником, наскільки напямаю, нескладно - там тільки дві пози - витягнута рука із жезлом вперед і руки всторони/ по швах. При цьому неможна їхати в спину ніколи, в другій позі ( по швах руки) - не можна їхати і в фронт, із торців - рух прямо і направо. Коли рука витягнута на тебе - можеш тільки повернути направо. При цій позиції - коли ти зліва від регулювальника - їдь куда хочеш - а іншим рух заборонено. Якось так. Я можу і помилятися. На словах воно все досить коряво, а от на курсах в автошколі коли інструктор один раз сам показав - там все запамяталося добре - візуал запамятовується сильно краще за просто опис.
Відповісти