Автотема: всё из мира авто-мото

Разговоры обо всем
Ответить
Автор
Member

спойлер
Видання Warsaw Point оприлюднило розслідування про групу компаній OKKO, зареєстровану у Львівській області. Ця мережа з понад 400 заправками — гігант українського ринку пального, який під час війни оперативно переналаштував логістику через західні кордони. Але за блиском бренду ховаються тіньові схеми, які пахнуть не пальним, а фіктивним ПДВ.
Що виявили аналітики?
За 2022–2023 роки група OKKO задекларувала податкові кредити на 34 мільярди гривень, але майже всі — це внутрішні операції між її фірмами. Наприклад, одна компанія заявила 23,9 мільярда, з яких 22,8 мільярда — від пов’язаних структур. Закупівлі, як добрива чи електроенергія, для паливного бізнесу виглядають дивно і схожі на схему для завищення ПДВ-кредитів, щоб зменшити податки. Керує бізнесом Віталій Антонов через кіпрську GNG Retail (90% акцій).
Проблема з пальним.
Розслідування вказує на маніпуляції з білоруським пальним. Є підозри, що OKKO перемарковує дешевий бензин (як Pulls 95) і дизель із Мінська, видаючи їх за польське чи литовське, щоб обійти санкції. Це пальне через посередників потрапляє в Україну, а частина експортується до Європи. Такі оборудки не лише порушують санкції, а й б’ють по економіці, адже податки осідають не в Україні.
Спроби отримати ПДВ-відшкодування за сумнівними документами викликають питання про податкову прозорість. У воєнний час, коли бюджет критично важливий, це привертає увагу. Чи це схеми, чи конкурентні розбірки — неясно. Очікуємо відповіді OKKO для ясності.
https://warsawpoint.com/news/80109-okko ... tonov.html
вот вам сотня fpv в "повернись живим": отстаньте только и не мешайте.

Сережка Куюн, который на подсосе, все никак не соберется с духом, чтобы написать хоть что-то в оправдание кормящей его руки.

ЗЫ Топливные талоны в продаже везде от окко, вох тоже не зря - как часть схемы под НДС
Scoffer
Member

anatolikostis
Ти краще скажи чий бенз купувати бо я якось пару раз на вог так заправлявся шо машина ледве їхала, наче 5 мішків картоплі в багажнику. Відбило бажання експериментувати.
anatolikostis
Member

нет бенза, только солярка - чаще армейская :rotate:
но сейчас много вариантов, кроме двух гигантских налоговых помоек типа вохи и очка, которые круто переобуваются в турбопатриотов в воздухе, чтобы побольше в Киприотский оффшор отправить.
ну и мультипакеты от басф и интрон добавлять прям каждый раз.
там вообще смена топливного фильтра раз в 2-3т км - простая практика, все идет с колес, в канистрах откуда угодно. пока не было такого, чтобы вообще не поехало, кроме севшего аккума.
Последний раз редактировалось anatolikostis 23.04.2025 23:27, всего редактировалось 1 раз.
Alexsandr
Member

anatolikostis: 23.04.2025 17:04 окко - это та контора, которая смешивает белоруское топливо и пром.присадки с себестоимостью 30коп./1литр, потом догоняет до +4 грн. на стелле за Pulls, и прикрывает все это дело сбором на зенитные дроны? :idea:
Не в курсе про бензин, а газ у них интересный. У меня все время полный балон показывает до конца газа в балоне.

Отправлено спустя 39 секунд:
Ray2000gt: 23.04.2025 09:13 Просто я завжди думав, що від спирту страждають в першу чергу насоси, тому і не лив ніколи. Але то було раніше. Зараз заливаю Супер Е10 та й їжджу собі.
Як то кажуть, не для того я брав атмосферного японця, щоб ще й за бензин думати.
Мне интересно что будет с 2105 которым лет 40 как уже.
anatolikostis
Member

лично мне нравится, как изо всех сил пыхтит Укрнафта (хотя заправлялся там редко ДП, но проблем не ощутил) - они сильно стараются, когда выплыли из-под опеки "бени", а его "личная" сеть анп-авиас давно как померла, кинув клиентов на бабло в талонах, персонал на зп, а бюджет на налоги.
v200971v
Member

anatolikostis: 23.04.2025 23:32 лично мне нравится, как изо всех сил пыхтит Укрнафта (хотя заправлялся там редко ДП, но проблем не ощутил) - они сильно стараются, когда выплыли из-под опеки "бени", а его "личная" сеть анп-авиас давно как померла, кинув клиентов на бабло в талонах, персонал на зп, а бюджет на налоги.
Дійсно правда з приводу Укрнафти, дизель непоганий витрата палива менше ніж на ОККо,динаміка краще і мотор працює тихіше.
анти__бот
Member

аж цікаво стало, треба буде на різних заправках спробувати, якраз укр нафта не так далеко

Відправлено через 1 хвилину 39 секунд:
і шо воно мені від іншої заправки дасть 0.1-0.2с до сотні) як думаете?

Відправлено через 1 хвилину 14 секунд:
чи буде 0.2+ коли в тебе 10+ до сотні :gigi:
zmax
Member

анти__бот: 25.04.2025 15:35і шо воно мені від іншої заправки дасть 0.1-0.2с до сотні) як думаете?
Главные плюсы хорошего дт - штатные режимы работы топливной. Заливая шмурдяк есть шанс попасть на дорогой ремонт.
анти__бот
Member

та мене пензин цікавить
leif
Member

анти__бот: 25.04.2025 17:59та мене пензин цікавить
купи дизельний мотоцикл :gigi:
Filabatya
Member

leif
на автоматі)
анти__бот
Member

leif
ліпше мотоблок, хоть копійку можна заробить буде
leif
Member

А якщо серйозно, то по заправках, особисто мій погляд, наступний розклад:
- найкраща кава — на вог
- найкращі ходдоги — на окко (на сокарі краща сосиска але не прикольна булка, тому лише друге місце)
- найкращий бенз — на сокарі, але якщо що, можна і на окко заправитись, головне не на вог :write:
Timedemo
Member

leif: 27.04.2025 12:51 А якщо серйозно, то по заправках, особисто мій погляд, наступний розклад:
- найкраща кава — на вог
- найкращі ходдоги — на окко (на сокарі краща сосиска але не прикольна булка, тому лише друге місце)
- найкращий бенз — на сокарі, але якщо що, можна і на окко заправитись, головне не на вог :write:
як би Ви бачили чиї бензовози стоять на кременчугському нпз, то більше б не думали про якість, бо вона всюди однакова.

Відправлено через 52 секунди:
і якість всьюди нормально, що на бенз, що на дт.
leif
Member

Timedemo: 28.04.2025 10:31і якість всьюди нормально, що на бенз, що на дт.
я кажу лише свою думку, нікого не маю наміру в чомусь переконувати. якщо вам нормально всюди -- чудово, так набагато зручніше заправлятись.

єдине, що забув написати досить важливий момент, що на сокарі я заливаю сотку, тому тут не зовсім чесне порівняння виходить з пульсом і мустангом 95, адже сотка на ~12% дорожче.
Scoffer
Member

Timedemo: 28.04.2025 10:31і якість всьюди нормально
Це неправда. Може сировину розливають і з одних і тих же нафтозаводів, а от присадки точно ні. І дотримання логістичних правил теж різне. Особливо це стосується вищезгаданого спиртового бензу, котрий смокче воду як не в себе.
Timedemo: 28.04.2025 10:31на кременчугському нпз
Хіба його не розбили раз надцять вже?
Timedemo
Member

Scoffer: 28.04.2025 10:41
Timedemo: 28.04.2025 10:31і якість всьюди нормально
Це неправда. Може сировину розливають і з одних і тих же нафтозаводів, а от присадки точно ні. І дотримання логістичних правил теж різне. Особливо це стосується вищезгаданого спиртового бензу, котрий смокче воду як не в себе.
Timedemo: 28.04.2025 10:31на кременчугському нпз
Хіба його не розбили раз надцять вже?
він працює.
я з 2004 року інтенсивно за кермом, і маю різну техніку. за більше ніж мільон км пробігу на бензинах і деизелях, так і не знайшов поганої якості паливо. ні бензин ні дизель. хоча дизелі були і французи, останні німці. Ніколи ні чеків не було, ні якихось проблем з запуском. заправлявся і на вог, і на амік, і на сокарі, і на укранафтах, брсми і т.д. ніколи не відчував жодних змін в витратах, динаміці і т.д.
Scoffer
Member

Timedemo: 28.04.2025 10:49він працює.
Радий чути.
А в іншому або у тебе техніка з розряду зіл 131, або дуже сильно пощастило, або хтось чогось недоговарює ;)
Timedemo
Member

Scoffer: 28.04.2025 11:13
Timedemo: 28.04.2025 10:49він працює.
Радий чути.
А в іншому або у тебе техніка з розряду зіл 131, або дуже сильно пощастило, або хтось чогось недоговарює ;)
з останніх дизелів гольф 6 гольф 7, а в загаольному всі авто практично були новими з салону. можливо тому і проблем не було, бо обслужені, не змотані і т.д.
Scoffer
Member

Timedemo
Я нічого не знаю про дизелі, не моя тема. А бенз всюди різний, і це відчувається буквально через кілька км післа заправки.
Ответить