Автотема: всё из мира авто-мото

Разговоры обо всем
Ответить
Автор
Member

kessel
Ага вычитал про это, завтра гляну
Scoffer
Member

Генеральний директор Renault Лука де Мео закликав європейських автовиробників об’єднатися та сформувати конгломерат для виробництва доступних електромобілів, здатних конкурувати з китайськими моделями.
За словами де Мео, європейським автовиробникам необхідно зробити щось подібне, щоб конкурувати зі зростаючим припливом доступних електроавто з Китаю, який став локомотивом у цьому сегменті.
Ой, а шо трапилось, виходить шо якщо бездумно підвищувати ціну за машину того ж класу то її місце займе хтось інший? :laugh:
Ford F-150 (вічна серія, зручно порівнювати) з подвійною кабіною в 2009 коштував 25к, зараз 40, а електричний 50. Все в штатах стартова. Тобто +100% вартості за 15 років.
zmax
Member

Scoffer
офіційна інфляція бакса майже 42 відсотки, за період з 2009 року. Якщо помножити на 25к, отримаємо 35,5к. Не дуже і відрізняється від 40к.
Пару днів вибираю мастило, мабуть вибрав зік х7, але хочу придбати у офіційного дилера, а списку не знайшов. Самий легкий вариінт в епіцентрі. Що підкажете, довіряти цьому магазину апріорі, чи ні?
Scoffer
Member

zmax
Ну все таки не 40, а 50 ліхтричний, реношний директор же про електрички скаржиться. Шо то тарантайка ф-150, шо то, клас машини ідентичний, а різниця в півтори рази на рівному місці.
zmax
Member

Scoffer: 05.03.2024 17:30 zmax
Ну все таки не 40, а 50 ліхтричний, реношний директор же про електрички скаржиться. Шо то тарантайка ф-150, шо то, клас машини ідентичний, а різниця в півтори рази на рівному місці.
чайна огромная страна с низкой конкуренцией і високім спросом, развивается рінок електричек там очень бістро.
Ну і самим главнім отличием китаймобиля есть полное отсутствие сервиса и почти полное з/ч, что сильно удешевляет окончательний ценник. Вон русня сейчас активно пересаживается на китаймобили и что то они не сильно дешевіе.
Scoffer
Member

zmax
Не знаю який там у чайни сервіс, не звертався до щирих китайців, а от запчастин хоч нову машину збери як конструктор. Все є. Хочеш двигло в зборі - є, хочеш в розборі - теж є, бампер - раз плюнути, всю боковину машини - ноу проблем.
zmax: 05.03.2024 17:46и что то они не сильно дешевіе
Вони намагаються витягнути автотаз загороджувальними митами. Поки що виходить не дуже навіть з врахуванням мит під 100% :lol:
sanya555
Member

kessel: 28.02.2024 10:52фишка(разъем) на аккумуляторе должна быть
Попробовал, ну его нафиг, меня ситроен практически послал сами знаете куда :laugh: Автомобіль несправний, зверніться на сервіс, куча лампочек загорелось, но да, в таком варианте старт стоп не работает
Scoffer
Member

Тобто я не жартую щодо, не знаю як воно називається, силова штука від переднього крила до заднього. Я колись їздив за бампером на склад, і воно лежало, нове в плівочках і все таке. Тупо чверть машини :laugh:
sanya555
Member

Юзает кто адаптеры беспроводные адаптеры для Андроид авто или кар плей? Оно и по шнурку все отлично работает, но думаю в телефоне разъем долго не выдержит, ибо работа приехал - уехал, каждый раз подключать телефон... И вот думаю какой взять, есть разная китайщина от 500 грн, а есть например Motorola MA1, которая стоит на ОЛХ 3200 грн
SergN
Member

sanya555: 10.03.2024 09:57И вот думаю какой взять, есть разная китайщина от 500 грн, а есть например Motorola MA1, которая стоит на ОЛХ 3200 грн
Так 3200 - не межа. Є і дорожче: https://www.pcmag.com/picks/the-best-wi ... droid-auto
Загалом добре, коли нормально запрацює і китайщина за 500, неприємно тоді, коли витратиш кошти на погано/дешево, а воно не влаштує, і потім доведеться купувати якусь із дорогих.
Якщо щось купиш, то не забувай поділитися тут досвідом для тих, хто по цьому шляху піде.
sanya555
Member

SergN
Брать буду точно, потому что не хочется убивать батарею и разъем в телефоне, пока изучаю вопрос))
На Али за 4 косаря есть вообще с полноценным ведром, плеймаркетом 8/128 по памяти, что то типа тв приставки
https://www.aliexpress.com/item/1005006240057322.html
SergN
Member

sanya555: 11.03.2024 12:08На Али за 4 косаря есть вообще с полноценным ведром, плеймаркетом 8/128 по памяти, что то типа тв приставки
А чи таке треба?
Ось якраз в тему відосік в ютубі підтягнуло:
https://www.youtube.com/watch?v=ADG_6vIHTcU
sanya555
Member

SergN: 11.03.2024 17:53А чи таке треба?
та может и не надо, но от возможности смотреть видео на экране авто я бы не отказался
SergN
Member

sanya555: 11.03.2024 19:07
SergN: 11.03.2024 17:53А чи таке треба?
та может и не надо, но от возможности смотреть видео на экране авто я бы не отказался
Під час руху таке точно небезпечно, а якщо в машині регулярно проводиться куча часу в очікуванні, то взяв би просто зручний планшет під перегляд відео, аніж косити шию/очі на екран в авто. Тож як на мене, тут основна цінність в швидкому і безгеморному підключенні навігації з телефону.
Yaroslav
Member

Народ, хтось чув, що знову збираються підвищити акцизи на бензин та дизель?
https://enkorr.ua/uk/news/kabmn_shvaliv ... ne_/258531
Автогаз "не чіпають" знову, як і минулого "підвищення", хоча нинішні акцизи фактично дискрімінаційні вже для власників бензинок та дизеляк :down:
Просто бляха якийсь "сюр".... там напевне сильне газове лоббі, раз таху херь пропонують.
SergN
Member

Yaroslav: 22.03.2024 17:57Просто бляха якийсь "сюр".... там напевне сильне газове лоббі, раз таху херь пропонують.
Це ще про алко-лоббі згадати варто, бо там теж акцизи підозріло довго заморожені.
Короче, підштовхують на батарейку як тільки можуть, але зважаючи на те, що кацапня сьогодні відновила енерготерор, то це стримуючий фактор.
The_Rusik
Member

А потом электричество по 8грн… а потом еще дороже, и выйдет электричка дороже газа. Уже сейчас электричка должна стоить как бензин а не два раза дороже как продают.
SergN
Member

The_Rusik: 22.03.2024 19:15А потом электричество по 8грн… а потом еще дороже, и выйдет электричка дороже газа.
По 8 вигідніше, зараз по 15 на комерційних і все ще не гірше. А для тих, хто заряджається по пільговому домашньому тарифу, то взагалі шара.
The_Rusik: 22.03.2024 19:15Уже сейчас электричка должна стоить как бензин а не два раза дороже как продают.
Що скільки має коштувати, вирішує баланс попиту і пропозиції. А ми є взагалі прайстейкерами в питанні автівок, тож залежимо насамперед від тенденцій на світовому ринку (ну і місцевого оподаткування).
Negatuve
Member

Подскажите украинский автофорум (живой). Присматриваю первую машину для покупки, некоторые варианты отобрал по разным критериям, но много сомнений, посоветоваться не с кем :think:
Hells Angels
Member

Negatuve: 02.04.2024 17:39некоторые варианты отобрал по разным критериям, но много сомнений
ютуб и коменты в видосах.
а вообще основной фактор это кошелек, цена машины и цена ее обслуживания. Ибо первой может быть как 10 летний гольф так и нулевая Тесла икс :D
Ответить