Виходи на класичних ДБЖ навмисне роблять з "незвичайним" конектором-розеткою, щоб домогосподарки, чи швидше офісні прибиральники/прибиральниці не вмикали туди свої пилососи і т.п. техніку. Для свого робочого місця - купляється подовжувач на кілька гнізд (4-5) і відповідною вилкою до ДБЖ. (Можу зробити, задорого, але вони є в продажі).Earanak: ↑ 17.10.2023 00:15 Эт получается мне нужно покупать пачку таких штук, ну как я понял.
https://rozetka.com.ua/ua/cablexpert_pc ... p43475104/
Ну или подключу тогда самое нужное а не все подряд.
Блин ну и духота...
Відправлено через 9 хвилин 58 секунд:
Для сучасних потужних ПК важко порекомендувати ДБЖ, бо типові сучасні потужні БЖ АТХ - всі з APFC на вході, яке створює проблеми у взаємодії з виходом UPS.Earanak: ↑ 17.10.2023 00:15 Погонял рабочий софт, игры, рендер в UE5 MRQ (Lumen) даже поменьше выходит чем я писал 500-550вт на Ваттметре. С редкими пиками до 600вт.
Можна лише дати загальні поради:
1) номінальна потужність ДБЖ (у ватах, а не ВА) має бути мінімум удвічі вища за пікову робочу потужність ПК. Якщо дивитися на ВА-рейтинг ДБЖ (який типово вказується в назві моделі) - то утричі вище. Наприклад, 1000 ВА - для ПК 330 Вт. Це правило забезпечуює мініиальну кількість проблем при переході з мережі на інвертор (але не гарантує їх відсутність).
2) ДБЖ з модифікованою синусоїдою (найдешевші) - типово, найгірше дружать з APFC.
3) ДБЖ з чистим синусом - краще, але теж нічого не можна гарантувати (що конкретна пара БЖ + ДБЖ буде працювати гладко, без миттєвого вимикання при переході на акумулятор)
4) онлайн-ДБЖ (звісно, з чистим синусом, самі дорогі) - можливо, самий безпроблемний варіант, але я теж не можу нічого гарантувати.