Флудилка! и Фанатский закуток. Intel, AMD, Nvidia кто синее/краснее/зеленее ?

Разговоры обо всем
Закрито
Автор
Повідомлення
Dark-seer
Member

Повідомлення

_clawfinger_:ід вечір майже по 25 штовхають.
завтра будет 26, по инсайдам :-/
_clawfinger_
Member

Повідомлення

Dark-seer я в цьому не сумніваюсь, враховуючи який старт взяли сьогодні. Мене цікавить інше, що саме спонукало курс так стрибнути?
OverPow
Member

Повідомлення

Так что там с Исмусом, ацм все же покусал или мне кажется? :D
Maxhope
Member

Повідомлення

OverPow:Так что там с Исмусом, ацм все же покусал или мне кажется?
я думаю или его кинули в АМД, типа не дали работу или закрыли доступ к информации , а то он что то жаловался что они тайно там что то промышляли с Риперами на Зен2 , обиделся он вообщем... Ну или Интел связались и предложили бабок , я так понял это у них сейчас основная стратегия :D
Dark-seer
Member

Повідомлення

_clawfinger_:Dark-seer я в цьому не сумніваюсь, враховуючи який старт взяли сьогодні. Мене цікавить інше, що саме спонукало курс так стрибнути?
все как обычно наживаются те кто в курсе, рост вполне ожидаем, только не так резко, меня больше интересует почему он начал расти сейчас а не 1.5 месяца назад как последние 5 лет :dontknow:
все прошлые года - летом 26, на новый год 30
Zombie
Member

Повідомлення

Dark-seer:все как обычно наживаются те кто в курсе, рост вполне ожидаем, только не так резко, меня больше интересует почему он начал расти сейчас а не 1.5 месяца назад как последние 5 лет :dontknow:
Имхо, веселуха с продажей ОВГЗ нерезидентам подходит к концу, вот и доллары в таком количестве вливать в страну уже не будут.
Dark-seer
Member

Повідомлення

я уже дергатся не буду, те 5-10 тысяч которые можно поднять на скачке курса меня не спасут, но люди которые в теме и кто может вкинуть шестизначные суммы в валютные операции, подымут конечно неплохо :-/
_clawfinger_
Member

Повідомлення

Dark-seer:все как обычно наживаются те кто в курсе, рост вполне ожидаем, только не так резко, меня больше интересует почему он начал расти сейчас а не 1.5 месяца назад как последние 5 лет :dontknow:
Тут справа в проф інвесторів з закордону. Вони всі тут пасуться, особливо європейські. В Європі дуже низькі ставки, а ще євро падає через брекзіт (вихід Великобританії з ЄС) через це тримати в європейських облігаціях й євро не вигідно. Тому у них зараз Святий Грааль. Взяти кредит в євро, продати ті євро й купити гривні, й затаритися українськими облігаціями номінованих в євро. Тобто вони в гривнях, але прив'язані до євро. Наприклад одна облігація коштує 1000євро, в гривнях 27230 грн (курс євро до гривні 27.23 приблизний, у даному прикладі значення не має) й тримають облігації. Коли у облігації термін вийшов, вони назад отримують 1000 євро по курсу в гривнях. По суті їм немає значення який курс, чи 25 грн за євро, чи 30 грн. Вони усе одно отримають свою умовну 1000 євро. А їхній заробіток це виплати по відсоткам. Відсотки коливаються 4-5% річних в середньому, залежно від довготривалості обігу облігацій, по долару від 5-7%. Отримавши гроші, після сплати кредиту, різниця є чистим прибутком, який більше ніж відсоток у депозиті в європейських банках. Це й спонукає їх до таких спекуляцій.

Приток капіталу менше не стає, а ще заробітчани привозять валюту, плюс бізнес. Разом це створює прес на курс. Якби НБУ не проводив аукціони по скупці валют, то курс вже давно усі 20 пробив би, й в районі 18 грн за бакс був би. :D

Відправлено через 5 хвилини 31 секунди:
Dark-seer:я уже дергатся не буду, те 5-10 тысяч которые можно поднять на скачке курса меня не спасут, но люди которые в теме и кто может вкинуть шестизначные суммы в валютные операции, подымут конечно неплохо :-/
Дарма, навіть якщо мова про 100 баксів йде, усе одно. Різниця буде, якраз один раз на пиво сходити. :D Якщо усе одно нема бажання, то вкладатися в товар, тільки не захоплюватися непотребом. Мова йде тільки про те, що можна легко продати, навіть з мінімальною накруткою.
Zombie:Имхо, веселуха с продажей ОВГЗ нерезидентам подходит к концу, вот и доллары в таком количестве вливать в страну уже не будут.
Тільки що дивився на сайті Мінфіну, продажі йдуть без проблем. Усі обліги що виставлені, продані й гроші залучені в бюджет. Ну й звісно на сплату по попереднім боргам. Ось подробиці https://mof.gov.ua/uk/ogoloshennja-ta-r ... -aukcioniv
Zombie
Member

Повідомлення

_clawfinger_:Тільки що дивився на сайті Мінфіну, продажі йдуть без проблем. Усі обліги що виставлені, продані й гроші залучені в бюджет. Ну й звісно на сплату по попереднім боргам. Ось подробиці
Да, идут, но каков объем привлеченных средств, по сравнению с предыдущими продажами? Впрочем, будем посмотреть.
_clawfinger_:Дарма, навіть якщо мова про 100 баксів йде, усе одно. Різниця буде, якраз один раз на пиво сходити. Якщо усе одно нема бажання, то вкладатися в товар, тільки не захоплюватися непотребом. Мова йде тільки про те, що можна легко продати, навіть з мінімальною накруткою.
Я уже слышал о хитрых планах „снять все кредитные деньги с карт и вложиться в бакс, а обменять назад - когда будет грейс период заканчиваться”, ага. Кто хочет — пусть рискует, безумству храбрых и всё такое.
_clawfinger_
Member

Повідомлення

Zombie:Да, идут, но каков объем привлеченных средств, по сравнению с предыдущими продажами? Впрочем, будем посмотреть.
По обсягам там нормально. Є інша проблема більшість облігацій мають короткий термін. Від валютних відмовляються, тільки гривневі, по ним дуже високі ставки 15-17% річних в середньому. Таким чином обсяги виплат зростають все більше й більше. Ось на наступний рік в бюджеті кожна 3-я гривня піде на сплату боргу, це дуже багато й погано.
А в цілому згоден, будемо дивитися що й як.
Zombie:Я уже слышал о хитрых планах „снять все кредитные деньги с карт и вложиться в бакс, а обменять назад - когда будет грейс период заканчиваться”, ага. Кто хочет — пусть рискует, безумству храбрых и всё такое.
Я про кредитні кошти нічого не казав. Взагалі не раджу таким займатися, бо сам цього не роблю, хоча маю кредитку з великим лімітом в гривнях. Нікому не раджу цього робити, тільки за свої гроші й ніяк інакше. Я власне ризикую своїми коштами, але ні в якому разі кредитними.
Dark-seer
Member

Повідомлення

_clawfinger_
я весной уже перевел деньги в доллар, а потом надо было сдать -12к грн ;) хватит пока с меня валютных махинаций :laugh:
_clawfinger_
Member

Повідомлення

Dark-seer буває :laugh:
Ось тому це ризик, й я не раджу користуватися для цього кредитками, навіть з великими пільговими періодами. Адже думаєш що 2 місяці вистачить, а насправді хто зна.

У мене інша дилема:
Кожного разу коли я проводив апгрейд, або оновлював свій пк, починалася чергова девальвація.
Тепер боюся оновлювати систему. :laugh:
Kozakevich
Member

Повідомлення

Главой нового семейства стал 18-ядерный чип Core i9-10980XE, функционирующий на частоте от 3,0 до 4,8 ГГц в режиме Turbo Boost Max 3.0. Этот CPU корпорация Intel оценила в $979, в два раза дешевле, чем прошлогодний Core i9-9980XE (18 ядер/36 потоков, 3,0/4,5 ГГц) из семейства Skylake-X Refresh.
Нифига себе откат по цене.Что же будет дальше? :popcorn:
Scoffer
Member

Повідомлення

Kozakevich
Нічого, все так і залишиться.
10-ядерник на 1200 буде навіть дорожче на 5-10 баксів за аналог на 2066.
Sanьka
Member

Повідомлення

Maxhope:я думаю или его кинули в АМД, типа не дали работу или закрыли доступ к информации
он слишком близко подлетел к Солнцеликой

Отправлено спустя 2 минуты 39 секунд:
Dark-seer:я весной уже перевел деньги в доллар, а потом надо было сдать -12к грн хватит пока с меня валютных махинаций
Как в анекдоте про зайца, что доллар толкал ниже закупки. Заработок не считал но оборот бешенній :lol:
Scoffer
Member

Повідомлення

Maxhope
Так що, АМД таки жлоби?
Sanьka
Member

Повідомлення

Scoffer:АМД таки жлоби?
нет

Отправлено спустя 50 секунд:
Но что то щедрость Интол меня настораживает. Неужели 1200 сокет будет нормальній по цене?
Maxhope
Member

Повідомлення

Scoffer
Не оценили как им вылизывали , вот уксус и обиделся , решил попробовать с другими :shuffle:
Scoffer
Member

Повідомлення

Sanьka: Но что то щедрость Интол меня настораживает. Неужели 1200 сокет будет нормальній по цене?
Scoffer: 10-ядерник на 1200 буде навіть дорожче на 5-10 баксів за аналог на 2066.
Maxhope
Member

Повідомлення

Sanьka:Неужели 1200 сокет будет нормальній по цене?
Получается что да
Закрито