Автотема: всё из мира авто-мото

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
mumu
Member

Повідомлення

У Києві в розпал снігопаду стелили асфальт:
спойлер
Зображення
https://24tv.ua/kyivnews/kiyevi-rozpal- ... i_n1824548
:mad:
Rabbit-kms
Junior

Повідомлення

а шо заводские Enkei уже не катируются на зиму шоб катать?

Отправлено спустя 1 минуту 21 секунду:
сталька же идет как бомж пакет комплектации...
Scoffer
Member

Повідомлення

zmax
В тому і справа, що диски з литтям під тиском (в народі - ковка, хоча ніхто їх не кує :D ) стартують десь з 300 баксів за малі діаметри і закінчуються на 600-700 кацапського походження. Японські-німецькі одразу х2 до ціни.
А лиття без тиску особисто я не поважаю. Ну і не сильно воно дешеве: комплект оригінальних на рав4 - кілобакс.

По місту звісно дуже важко погнути колеса, і там можна кататись на чому завгодно, але на трасі в незнайомих місцевостях я ловив такі ями, котрі не видно за рельєфом, що домав що машину зараз розполовинить. Але ні, фірмова австрійська сталюка витримала всі знущання. Навіть до спуску колеса ні разу не доходило, тільки по факту на балансуванні кілька раз підрівнювали.

Відправлено через 29 секунд:
Rabbit-kms: 21.12.2021 13:32сталька же идет как бомж пакет комплектации
Так, доводиться нормальну сталь докупляти за свої бабки :laugh:
Rabbit-kms
Junior

Повідомлення

Scoffer
https://j-point.od.ua/item-category/diski/
норм цена на японскую "ковку" за комплект...

так нечего лететь по незнакомой трассе сломя голову...

https://bu-koleso.com.ua/catalog/оригин ... x1143.html
про какую штуку за 17е оригиналы на рав4 :laugh:
Scoffer
Member

Повідомлення

Rabbit-kms
"Не биті, не варені" :lol: Приблизно такі ж як машини не биті, не топлені з 10 тишь пробігу зі штатів.
Я про нові. Купляти б/в диски - зашквар.

Відправлено через 3 хвилини 44 секунди:
Це розхідник з лімітним ресурсом. Ти ще маслофільтр з невеликим пробігом піди купи. :laugh:
Rabbit-kms
Junior

Повідомлення

Scoffer
а в чем профит новых перед б.у.?

какой нафиг расходник "диски" с лимитным ресурсом? десятилетиями ездят...

Отправлено спустя 2 минуты 16 секунд:
ты быстрее жопой тряпку на сидушке сотрешь, чем диски износ получат...
Scoffer
Member

Повідомлення

Rabbit-kms
В тому, що втому металу ще ніхто не відміняв, а диски це напряму твоя безпека. Шини, гальма, диски і рульове повинні бути в ідеальному стані. А не до тебе хтось 40 років накатав і ти ще 40 плануєш. Їх навіть бити не обов'язково щоб з не нульовою ймовірністю з часом розірвало. Особливо якщо каталось на машині без гідротрансформатору.
Rabbit-kms: 21.12.2021 14:45так нечего лететь по незнакомой трассе сломя голову...
Я і не ганяю. Але буває їдеш собі по прям нормальній дорозі на під'йом свої 110-120, а за пагорбом рівчак на всі 4 полоси, котрий знизу ну ніяк не побачиш.
Востаннє редагувалось 21.12.2021 15:00 користувачем Scoffer, всього редагувалось 1 раз.
Rabbit-kms
Junior

Повідомлення

и да японские диски ты точно новые у нас не купишь ибо они не продаются у нас, только на аукционе или если кто-то привезет тебе из страны восходящего солнышка...

Отправлено спустя 6 минут 10 секунд:
Scoffer
бывает едешь 120 и на спуске залатали ямку так что сделали трамплин, да такой шо 2тонны подлетели... и ниче олдскульная японская заводская штамповка выдержала на ура, которой было лет 25...

а шо не учили в ямках на тормоз не давить шоб диски не гнуть?

вот за диски не заливай, если это не турецкий ширпотреб или не варенные, а нормальные даже заводские, то и ходить они будут долго и счастливо...
Hells Angels
Member

Повідомлення

Scoffer де ти таке вичитав що колісні диски мають термін експлуатації ? Тут чисто попав в яму, сильно погнув викинув, легко прокатав та поставив, в дорозі було вистукував загнутий борт двома молотками, підкачав і поїхав далі ... вже після прокатав на станку, і нічого йому за 3 роки не сталось.
Rabbit-kms
Junior

Повідомлення

Scoffer
а к чему "гидространсформатор" приплел?
SergN
Member

Повідомлення

Rabbit-kms: 21.12.2021 15:04бывает едешь 120 и на спуске залатали ямку так что сделали трамплин, да такой шо 2тонны подлетели...
То кирпичи от предыдущего летуна. Я так один раз отложил на 200+ , добавил в кучку для следующего
Rabbit-kms
Junior

Повідомлення

SergN: 21.12.2021 15:22
Rabbit-kms: 21.12.2021 15:04бывает едешь 120 и на спуске залатали ямку так что сделали трамплин, да такой шо 2тонны подлетели...
То кирпичи от предыдущего летуна. Я так один раз отложил на 200+ , добавил в кучку для следующего
нее то дорожники отличились))) вместо ямки бугор, у нас же не умеют в ровень латать дорогу... а так да адреналин хапануть то шо дохтор прописал...
tcpdump
Member

Повідомлення

Scoffer: 21.12.2021 11:07Тим паче ви ж не купляєте пристойне лиття, те що по кілобаксу за колесо, а берете якісь ноунейми, котрі за межами України і не гугляться навіть

аа, так от шо то за чувак в пальто стояв в мене за спиною, на пиво просив, коли я купляв лиття за 50 баксів на розборці, то ж Scoffer
нє, не підгорило, просто Scoffer завжди Scoffer, він точно знає що в мене за диски, краще за мене)
Rabbit-kms
Junior

Повідомлення

я ваще на не знаю каких щас катаю, такие как на видео - наверное китай полный...
tcpdump
Member

Повідомлення

Rabbit-kms: 21.12.2021 15:20а к чему "гидространсформатор" приплел?
пушо так епічніше
Scoffer
Member

Повідомлення

Rabbit-kms
А ти при покупкі б/в як визначаєш що вони норм? Ренгенографію у продавця замовляєш? :laugh: Ні корозія, ні розслоювання від втоми люмінію ззовні не видно аж поки не стане занадто пізно.
tcpdump: 21.12.2021 15:43пушо так епічніше
пушо гідра сильно збільшує ресурс всього іншого що крутиться в автомобілі
Rabbit-kms
Junior

Повідомлення

Scoffer
а ты фрукты как покупаешь и офощи? знаешь шо там внутри?

:lol: алюминий и коррозия? втома алюминию? быстрее рассыпиться машина из железа чем алюминий устанет, особенно если это ковка...

нефига не будет нормальному диску сделанному при соблюдении технологии и состава материала...

ваще литые и кованные диски - это эстетика, более легкий вес, меньший расход, стойкий к ржавчине и перепадам температур...
tcpdump
Member

Повідомлення

Scoffer: 21.12.2021 16:10гідра сильно збільшує ресурс всього іншого що крутиться в автомобілі
особливо дисків, а також виступає амулетом від потрапляння в ями та дтп
Scoffer
Member

Повідомлення

Rabbit-kms
Ох вже ці казки. Люміній - один з самих реакційних металів. Алюмінієвий пил сам собою загоряється тупо в повітрі. Єдине що його рятує - супертоненька оксидна плівка, котру легко здерти і механічно, і хімічно.
А от що робить з бруском люмінію солона вода
Алюмінієва рама лісапеда під фарбою теж ні разу не гниє
Зображення
Та і в алюмінієвих обшивках літака дірок ніколи не буває
Зображення
Запчастина з іншого популярного домашнього механізму
Зображення
Відправлено через 16 хвилин 38 секунд:
А саме погане, що на відміну від чорнини, котра починає ржавіти зверху, де її по-перше видно, а по-друге можна здерти-відрихтувати, алюміній активно гниє в товщину, а на поверхні може бути всього парочку незначних цяток.

Відправлено через 10 хвилин 2 секунди:
Осьо взагалі класна картинка як алюміній начебто ззовні був норм, і нічого не передвіщало... поки його не порвало
Зображення
:laugh:
anatolikostis
Member

Повідомлення

вы мне покажите диски, сделанные из чистого аллюминия, сказочники :lol:
Відповісти