Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Ответить
Автор
Member

Alexsandr: 12.01.2026 08:59такие тесты я уже приводил в этой теме
може пропустив, якщо можете повторіть ще раз
Alexsandr: 12.01.2026 08:59Кстати, как там результаты в Cinebench 2026?
ще не бачив

Відправлено через 4 хвилини 35 секунд:
0F: 12.01.2026 08:59Я задав конкретне питання "в чому проблема?", а ти починаєш як вуж на пательні "поки нема", "якщо ви фанат"
я не зобов'язаний купувати все АРМ який є на ринку
і я фанат прогресу, а не АРМ
0F: 12.01.2026 08:59Якщо твій код парсить текст в один потік - ти лайно, а не програміст.
знаєте як парсувати текст в паралель?
може заодно підкажете чому PostgreSQL, Apache - однопотокові процеси? все на серверах працює
це TDP, реальне споживання проца в рази вище, а всієї системи ще вище
заміряйте від розетки
Евгений King
Member

yuriy_dd: 12.01.2026 10:16
це TDP, реальне споживання проца в рази вище, а всієї системи ще вище
заміряйте від розетки
Ви клоун чи так?
Це скрін споживання з app Bluetti, в його AC розетку включений ноут.
Це споживання всієї системи. Сходіть таблетки випийте.
AntonyKandaurov
Member

:laugh: :laugh:
Я ж кажу що Юра сліпошарий, а він абідєлсо
0F
Member

yuriy_dd: 12.01.2026 10:16 може заодно підкажете чому PostgreSQL, Apache - однопотокові процеси? все на серверах працює
Я ж сказав, що ти лайно, а не програміст. Це пояснює чому ти цілі дні проводиш на форумі, передьоргуючи в кутку на епол, а не робиш щось корисне.
На, вивчай:

https://httpd.apache.org/docs/2.4/mod/worker.html
https://www.postgresql.org/docs/current ... works.html

P.S. З тебе $20 за консультацію, переводь еквівалент в гривнях в фонд ПЖ і скидуй квитанцію. Кожна наступна консультація буде дорожче.
RoMiLiUs
Member

Евгений King: 12.01.2026 10:28Ви клоун чи так?
тільки в тебе MIPS-ів в 2.5 раза більше при 35в))) Оце зрада)))

В нього 80, в тебе 208)) В мене на M1pro - 55.

Оце зальот в йоріка
yuriy_dd
Member

Евгений King: 12.01.2026 10:28Це скрін споживання з app Bluetti, в його AC розетку включений ноут.
чого так псіхуєте? звідки я маю знати що там за екран ви показали
тоді ще раз питання - я так розумію що це миттєве споживання а не максимальне під час тесту. ви зможете отримати максимальне споживання під час тесту? ваша штука вміє таке показувати?
ваші знання дуже поверхневі. ви явно не знаєте що там запускаються нові процеси але кожен процес все рівно всередині має один потік

я так розумію що відповіді на питання як парсувати текст декількома потоками - ви не знаєте?
підкажу з чого починати - для початку давайте вирішимо задачу як розділити текст на декілька фрагментів щоб їх можна було парсувати в паралель? наприклад xml чи json
yuriy_dd
Member

Евгений King: 12.01.2026 10:28Це скрін споживання
а що там в стані спокою робиться? чи коли відео показує?
0F
Member

yuriy_dd: 12.01.2026 11:41 ваші знання дуже поверхневі. ви явно не знаєте що там запускаються нові процеси але кожен процес все рівно всередині має один потік

я так розумію що відповіді на питання як парсувати текст декількома потоками - ви не знаєте?
підкажу з чого починати - для початку давайте вирішимо задачу як розділити текст на декілька фрагментів щоб їх можна було парсувати в паралель? наприклад xml чи json
Скріншот транзакції на еквівалент $20 в фонд ПЖ, тоді продовжуємо консультацію. Навчись читати, що тобі пишуть.
Евгений King
Member

RoMiLiUs: 12.01.2026 11:26
Евгений King: 12.01.2026 10:28Ви клоун чи так?
тільки в тебе MIPS-ів в 2.5 раза більше при 35в))) Оце зрада)))

В нього 80, в тебе 208)) В мене на M1pro - 55.

Оце зальот в йоріка
Юрій вирішив вийти за рамки зручних тестів, котрі форсять всі мамкині маководи, отримав незручні результати :gigi:
Тепер він швидко зіллється з обговорення тестів 7z і буде всима силами їх ігнорувати, шукати виправдання і можливості зіскочити в інше русло, на інший більш зручний тест
Хоча, реальної цінності ВСІХ тестів на техніці Apple нуль. Це техніка для домохазяйок, дивитись ютубчик, постити фоточки в мережу, або лайтово працювати, коли нема потреби в специфічному софті та/або високій продуктивності, продуктивності GPU, etc. Все що додатково техніка Apple вміє - не погано працювати з фотожопом і обробкою відео, останнє без суттєвих фільтрів і корекції, бо як навісиш багато, то карета в тикву перетворюється :rotate:
Евгений King
Member

yuriy_dd: 12.01.2026 11:42
Евгений King: 12.01.2026 10:28Це скрін споживання
а що там в стані спокою робиться? чи коли відео показує?
До 5-7W
Евгений King
Member

yuriy_dd: 12.01.2026 11:41
Евгений King: 12.01.2026 10:28Це скрін споживання з app Bluetti, в його AC розетку включений ноут.
тоді ще раз питання - я так розумію що це миттєве споживання а не максимальне під час тесту. ви зможете отримати максимальне споживання під час тесту? ваша штука вміє таке показувати?
Там хоч графік добовий споживання можна зробити
Але ради вашої гнилої особи я витрачати час не буду :tomat:
yuriy_dd
Member

0F: 12.01.2026 11:51Скріншот транзакції на еквівалент $20 в фонд ПЖ, тоді продовжуємо консультацію.
мені не потрібні консультації людини, яка не знає елементарних речей, та й ще так дешево бере :lol:
0F: 12.01.2026 11:51Навчись читати, що тобі пишуть
а ви вже?
якщо це ноут - то там може йти на підзаряд батареї
Евгений King: 12.01.2026 11:58Там хоч графік добовий споживання можна зробити
він дуже не точний. Найточніше з мені доступних - це пристрій як на моїх фото
Alexsandr
Member

yuriy_dd: 12.01.2026 10:16
ще не бачив
Пошукайте. 50% кудись зникли. а багатопотік і подавно
tornadox
Member

yuriy_dd: 11.01.2026 19:23так я взагалі не розумію хто купує дорогі макбук про - краще купити 2 пристрої - макбук ейр + мак студіо - і дешевше буде і більше потужно і без тротлінгу.
Це класична логіка бідності з серії "краще купити два дешевих смартфони замість одного нормального".
"Air + Studio" - це не лайфхак, це ніщєбродська оптимізація, коли не тягнеш один нормальний пристрій і намагаєшся це раціоналізувати.
RoMiLiUs: 10.01.2026 05:05Погромізд з 15-ти річним хламом і самим базовим маком. О даааа)))) Досить позоритись. В сенсі знань ти нуль. Абсолютний нуль. Ти не знаєш нічого окрім тестів на ютубі.
Розмовляєш рекламними лозунгами як папуга. Аргументів в тебе нуль. Немає. Явні признаки дислексії і проблеми з читанням та/або розумінням прочитаного.
Я вже писав на цю тему - під спойлер заглянь viewtopic.php?t=292795#p4075763
Останні перлини:
"30+ років досвіду з БД" - дав "професійне питання" про SQL оптимізацію з OFFSET, стверджуючи що "індекси не допоможуть". Базове питання яке легко розв'язується composite index + cursor pagination. Інші учасники форуму одразу ж вказали на його некомпетентність.
tornadox
Member

AntonyKandaurov: 12.01.2026 08:29Ля, ну має людина поко ф5, розказує про топові сенсори і камери а фотки наробив неначе фоткав на мильницю 2010 року :laugh:
ага, самий дешевий показометр, головне що плівочка на екрані в пристрою за менше ніж $10
спойлер
Изображение
Ще й монітор запльований :lol:
Евгений King
Member

yuriy_dd: 12.01.2026 12:09
якщо це ноут - то там може йти на підзаряд батареї
Евгений King: 12.01.2026 11:58Там хоч графік добовий споживання можна зробити
він дуже не точний. Найточніше з мені доступних - це пристрій як на моїх фото
В батарею нічого не йде
Точність вимірювання з похибкою до 0.5W, округлює в більшу сторону, перевіряв, до точності вимірів там претензій нуль
Більш того додам, це зарядна станція, її ОСНОВНА задача правильно рахувати споживання, бо при низькій коректності даних вона буде криво заряджати власні Lifepo4 комірки, тому там все вивірено на достатньому рівні, не переймайтесь
А от ваш найточніший пристрій я б додатково перевірив, бо не маю до нього жодної довіри
0F
Member

yuriy_dd: 12.01.2026 12:09 мені не потрібні консультації людини, яка не знає елементарних речей, та й ще так дешево бере :lol:
Ціна виставлена з поправкою на клієнта, немає сенсу очікувати від бомжа з мак міні нормальної кількості монет.
Елементарних речей не знаю я, а розпарсити текст в декілька потоків не можеш ти. Ще й дзявкаєш щось про потоки, апач і постгре, що свідчить про те, що слова "атомарна операція", "консистентність" і "дедлок" для тебе - щось неосяжне. Ну ти не переживай, твоя задачка про парсинг - це діло десь 30 хвилин, тобто гіперразуміст твого рівня справиться за пару років.
yuriy_dd
Member

Евгений King: 12.01.2026 11:55отримав незручні результати
а чому не зручні?
а результати тестів інших - не зручні для х86?
yuriy_dd
Member

tornadox: 12.01.2026 12:24Базове питання яке легко розв'язується composite index + cursor pagination
вам згенерувати тестові дані щоб довести як повільно буде працювати ваш підхід?
tornadox: 12.01.2026 12:33ага, самий дешевий показометр, головне що плівочка на екрані в пристрою за менше ніж $10
у вас хоч таке є?
Евгений King: 12.01.2026 12:39Більш того додам, це зарядна станція
якщо готове то собі я маю делта 2 про
Евгений King: 12.01.2026 12:39бо при низькій коректності даних вона буде криво заряджати власні Lifepo4 комірки
ну це ви маячню пишете бо зупинка заряду йде не по досягненню ємності, а по вольтажу банок для LFP - 3.65В
ще є багато термінів, може про балансування чули
yuriy_dd
Member

хоч я у своїх збірках ставлю Макс напругу до 3:45
Ответить