Выбор корпуса для ПК + FAQ

Корпуса и источники питания
Ответить
Автор
Advanced Member

Данная тема предназначена для выбора и обсуждения конкретных моделей компьютерных корпусов.

Похожие темы, которые могут Вам помочь:
спойлер
Моддинг
Выбор БП
Вентилятор в БП. Выбор обсуждение

Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждение
Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо.
Панели управления и регуляторы (aka реобас) + FAQ
Прежде чем задать свой вопрос в теме, пожалуйста, ознакомьтесь с FAQ

Изображение

Если Вам лень читать FAQ, но Вы желаете задать вопрос по выбору корпуса, пожалуйста, укажите в вопросе:

1. Конфигурацию системы
2. Сумму денег на покупку корпуса
3. Ваш приоритет: А) максимально возможное охлаждение всех компонентов или Б) минимальный уровень шума от всей системы в целом.

Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем

Игнорирование правил конференции наказывается
Последний раз редактировалось siruf 28.08.2012 16:34, всего редактировалось 9 раз.
Melki
Member

Yurius: 20.07.2026 18:44Melki в тебе там 2тб хдд 3.5?
2.5 7мм
Yurius: 20.07.2026 18:44при умові СФХ бп
физически место есть, но ты же захочешь еще и видеокарту?
на данный момент, у меня куплен переходник под второй 2.5 а ставить его некуда, потому что сверху видяха с зазором 2-3мм

ЮСБ карман и внешним его
Yurius
Member

Melki: 20.07.2026 19:36физически место есть, но ты же захочешь еще и видеокарту?
на данный момент, у меня куплен переходник под второй 2.5 а ставить его некуда, потому что сверху видяха с зазором 2-3мм
Дякую,так карта 305 мм
Melki
Member

Yurius: 20.07.2026 19:39карта 305 мм
важнее её высота, у меня была 100мм и я планы строил по ХДД, а теперь 130мм и в притирочку
Yurius
Member

Melki: 20.07.2026 19:48
Yurius: 20.07.2026 19:39карта 305 мм
важнее её высота, у меня была 100мм и я планы строил по ХДД, а теперь 130мм и в притирочку
312 на 130 на 50 :-/
Melki
Member

Yurius: 20.07.2026 20:11312 на 130 на 50
намучаешься, но желаю удачи

и я тебе чуть приврал с моими размерами, я 130 мерял линейкой, а сайт говорит 300 x 150 x 40mm (они то наверное с текстолитом меряют а я по корпусу вентиляторов), т.е. у тебя будет на 20 мм больше в обсуждаемом месте, а это уже целый ХДД большой в теории должен влезть, но опять-же - температуры, бо лежать он будет прям на выхлопе карты
Untegental
Member

Добрий вечір.
Зацікавив мене форм-фактор корпусу по типу Deepcool CH270, чи вірно я розумію, що таке положення відеокарти можна вважати найкращим, і охолодження має бути в порядку, і рівномірне навантаження на текстоліт карти?
Які ще є альтернативні корпуси такого форм-фактора, можливо, з тих, що в нас не продаються?

В цьому не подобається наявність скла, цифрової панельки. Подобається, вертикальна позиція корпусу з малим футпрінтом, можливість великої AIO, матх мамка, I\O вгорі.
daesz
Member

Untegental
ssupd meshroom S
ssupd meshilicious
shiny snake l300
shiny snake l400
acat abox one
corsair 2000d
lancer l1 mesh
oversteve
Member

Untegental
деякі карти вертикальне положення не люблять і СО може гірше працювати, ніж у горизонтальному, так що треба все до уваги приймати
Melki
Member

Yurius
скорее всего, 3.5 не влезет вообще - там внизу крепление прям посередине и 3.5 просто не влезет по длине
Untegental
Member

daesz
Треба під мАТХ, і бажано без райзера. Поточно дивлюсь або на CH270, або новий ліанлі B4.

oversteve
І як таке визначити? Уточню, що вертикальне розміщення часто називають розміщенням через райзер перевернуте текстолітом до мамки, я ж питаю про розміщення роз'ємами вниз.
Графіка поточна: Зотак 3080 Ti базова. Неспішно планую заміну, коли буде щось нове на ринку, може, нвідіа таки підвезуть цікаві супер.
oversteve
Member

Untegental
я знаю що таке сн270 і як там карта торчить, конкретно про цю нічого не скажу, були просто огляди-порівняння купи 5070 та 5070ті від китайців і там вони всі карти тестили в стандартному положенні і вертикальному, в другому випадку у всіх карт були вище температури і оберти вентиляторів вище, бо як вони пояснювали не всі теплотрубки працюють нормально у будь якій орієнтації

загалом чогось прям зовсім критичного там скорше за все не буде, але чи дійсно то найкраще положення - от це під питанням
Untegental
Member

oversteve
Я бачив англомовний тест де 4090 fe показувала в такому положенні помітно нижчі температурки.
Припущу, що в ідеалі треба дивитись, щоб трубки моделі карти були спроєктовані в напрямку від роз'ємів, а не навпаки , щоб в даному положенні теплота нагору піднімалася.

Отправлено спустя 1 минуту 31 секунду:
Якщо пом'ятаєте назву відео китайців, підкажіть, я б подивився.
Yurius
Member

Хто знаэ через яку країну дешевше притарабанити корпус Meshroom D\Meshroom S V2 з офіційного сайту?
oversteve
Member

Yurius: 21.07.2026 14:55 Хто знаэ через яку країну дешевше притарабанити корпус Meshroom D\Meshroom S V2 з офіційного сайту?
їх магазин на амазоні або новояйцях в Штатах і потім до нас морем
Ответить