Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждение

Все связанное с охлаждением и шумопонижением
Ответить
Автор
Advanced Member

Данная ветка посвящена выбору а так же обсуждению различных вопросов связанных с системами воздушного охлаждения.

Прежде чем задать свой вопрос, стоит ознакомиться с FAQ.

Изображение

Похожие темы:
Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
СВО (вода) вопросы, проблемы и их решения, советы

Игнорирование правил конференции наказывается
Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем
Последний раз редактировалось EvGaS 10.11.2011 13:51, всего редактировалось 38 раз.
Enombre de soberano
Member

ALEX-SS
Поищите zalman cnps10x optima/performa. Там должна быть поддержка 1366
Alexiy
Member

Какой самый производительный воздушный кулер для сокет 1700 можно сейчас купить за 1500-1600 грн?
Enombre de soberano
Member

Alexiy
ID-Cooling SE-206-XT без вариантов
Если ражать бюджет до 2К:
Vinga CL3021
Silverstone Hydrogon D120 ARGB V2 (этот больше про компактность и совместимость)
PCcooler G6
Или смотрите термалрайтовские двухбашенники, на вторичке
Alexiy
Member

Спасибо!
Тоже думал про 206XT. Из того, что нашел, он самый интересный, но тестов почти нет.
Vinga CL3021 - вообще никакой информации нет. Кто-нибудь с форума его покупал, делился результатам?
Enombre de soberano
Member

Alexiy
Вроде кто-то его на am5 брал, поищите по названию
Alexiy
Member

Ага, нашел
viewtopic.php?f=6&t=4833&p=3721357&hili ... 1#p3721357

Відправлено через 1 годину 2 хвилини 13 секунд:
Дурацкий вопрос, но он тоже про системы охлаждения: 1 г термопасты - это на сколько нанесений? На тот же сокет 1700 с его большой крышкой, например. Я никогда не следил за расходом, а теперь не пойму, какую расфасовку покупать.
Enombre de soberano
Member

Alexiy: 14.04.2024 20:241 г термопасты - это на сколько нанесений? На тот же сокет 1700 с его большой крышкой, например. Я никогда не следил за расходом, а теперь не пойму, какую расфасовку покупать.
Покупайте упаковку на 2-4 г (1 г это на пару нанесений +/-). Покупайте хорошую тп, чтобы пары нанесений хватало на жизненный цикл платформы.
Messerschmitt
Member

Вітаю!
Маю невеличке питання. На проці райзен 5 4600g встановлено старенький Scythe Shuriken Rev.B на три мідні трубки горизонтально розташвання. Трубки у підошву не врізані, сама підошва просто відполірована. Задумався його змінити на кулер до 1000грн. Знайшов модельку ID-Cooling SE-224-XTS Mini Black баштою. Питання: чи буде відчутна різниця по температурі на ЦП від нового кулера? Чи то буде шило на мило? Корпус ПК провітрюється добре: на передній панелі дві 120ки, позаду 120ка на видув. Відеокарти нема, користуюсь процесорною графікою. На новому кулері 4 трубки також мідні, врізані у підошву. Нещодавно змінив корпус на добряче провітрюваний і температура на ЦП впала на 3-4 градуси. Якщо ось цей баштовий поставити буде результат на пониження температури і чи на багато?
спойлер
мій Scythe Shuriken Rev.B - http://www.modshop.com.ua/product13.html
ось такий придивився - https://hard.rozetka.com.ua/id-cooling- ... 390690777/

ще накидав табличку по основним характеристикам кулерів
Изображение
Rhizone
Member

Enombre de soberano
Member

Messerschmitt
Різниця буде, башти завжди продуктивніші за топфлоу, за інших рівних. Але якщо зберетеся міняти кулер, беріть краще SE-224-XTS / XT (не міні). На 4-6° можете розраховувати (можливо більше). Або зможете розігнати графіку, з невеликим виграшем.
Messerschmitt
Member

Enombre de soberano
Дякую за відгук!
В мій корпус можливо встановити максимум 150мм башту. Кулер, який ви вказали, не міні, має висоту 151мм. От тепер думаю, чи буде критичним той 1мм :insane: :)
Міні модель має висоту 136 здається... Звісно, що вищий буде краще охолоджувати. Проблемка :)

Отправлено спустя 34 минуты 12 секунд:
З цим я розберусь. Інформація по максимальній висоті кулера ЦП різниться. Є три цифри: 150 (вказано на сайті корпусу), 155 (відповідь предсиавника) і 160 (вказано на коробці від корпусу) мм :insane: :gigi:
Буду сам якось лінійкою приблизно міряти :D
Pathfinder
Member
Откуда: Кожне покоління геймерів повинно отримати свого чекалкера

Messerschmitt
Тільки заміряйте від кришки ЦП а не від мп.
Messerschmitt
Member

Дякую, так і думав, але це треба кулер повнісю знімати. Або, як варіант, взяти висоту старого кулера і від нього міряти не знімаючи :)
Enombre de soberano
Member

Messerschmitt
А який у Вас корпус?
Ось такий варіант знайшов https://www.olx.ua/d/obyavlenie/kuler-d ... W4lEs.html
Але треба впевнитися, що є кріплення
Messerschmitt
Member

Enombre de soberano
Корпус Prologix E110 - https://prologix.ua/korpus-prologix-e110-black
Виміряв. Висота старого кулера 64мм, від його верху до корпусу де прилягає кришка 100мм, можна пхати башту 164мм, тобто на коробці все правильно написали. Отой кулер (не міні) висотою в 151мм чудово зайде. Всім дякую за відгук та поради :)
Messerschmitt
Member

Замовив собі башту ID-COOLING SE-224-XTS висотою 151мм. Читав до неї комент одного добродія, у якого проц райзен 5 3600 (3.6 GHz, максимум 4.2 GHz) , пише шо у нього у стрес тесті максимум 55-65 градусів. Тільки не відомі умови (скільки часу та який корпус ПК та чи фіксував він вольтаж, аби бусту не було). В мене райзен 5 4600G (3.7 GHz, автобуст 4.2 GHz). Корпус в мене провітрюваний, кулер Scythe Shuriken Rev.B на три мідні трубки висотою 64мм (топфлоу), температура в стрес тесті через аіду - 71 градус, вольтаж не чіпав, все стоїть по стоку тобто автобуст працює і при ньому було максимум 1.45 вольт на проці (середній 1.37). Тест тривав 10 хвилин. От тепер питання, при втановленні нової башти показники впадуть? Звичайно, що я його так не навантажую як у цьому тесті. Максимум це батла 5та, де проц використовується на 58-63 проценти, при цьому температура у середньому 57-59 градусів, або гта 5 при температурі 49-50 градусів на моєму древнючому кулері. В іграх впаде? Корпус, як я вище писав у своїх постах, я замінив на добре провітрюваний, він дуже короткий, попереду дві 120ки які стоять на невеликій відстані від майбутньої башти, позаду 120ка на видув.
alexey13341
Junior

Всем привет. У мене є корпус Vinga CS210B та стара вертушка від діпкул. Хочу поставити 3 нові вертушки від Arctic. Наприклад P/F12. Тільки я не знаю яку саме серію купляти на вдув та видув. Кажуть F для вдува а P для видува. Підскажіть будь ласка. В корпус можна поставити 2 на вдув та 1 на видув. :)
VladimirV
Member

спойлер
Изображение
В таком варианте размещения вертушек, как на фото. С учетом что боковины отсека БП, и низ корпуса, продуваемые.
Нижний корпусной вентиль лучше поставить в варианте A или в варианте B? С учетом что он крепится к перфорированной металлической пластине, которая делит отсек БП от остального корпуса. А так же, что ни одному из вариантов не мешает ни БП, ни материнка.
Как думаете, в каком положении нижняя вертушка должна меньше шуметь? Я подозреваю что пофигу :D ?
oversteve
Member

VladimirV: 21.04.2024 13:50
спойлер
Изображение
В таком варианте размещения вертушек, как на фото. С учетом что боковины отсека БП, и низ корпуса, продуваемые.
Нижний корпусной вентиль лучше поставить в варианте A или в варианте B? С учетом что он крепится к перфорированной металлической пластине, которая делит отсек БП от остального корпуса. А так же, что ни одному из вариантов не мешает ни БП, ни материнка.
Как думаете, в каком положении нижняя вертушка должна меньше шуметь? Я подозреваю что пофигу :D ?
я би напевно ставив знизу (В) і обов'язково якийсь вентилятор з високим статичним тиском, щоб нормально тягнув в такому положенні
VladimirV
Member

oversteve: 21.04.2024 13:58 я би напевно ставив знизу (В) і обов'язково якийсь вентилятор з високим статичним тиском, щоб нормально тягнув в такому положенні
Тоже решил в этом ставить. Вариант A походу подойдет, только если лопасти реверсные и мордой вверх ставить (для RGB варианта сборки). А если лопасти не реверсные то B,
Посмотрим что будет в наличии.
Ответить