Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
leshk
Junior

Повідомлення

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Востаннє редагувалось 02.06.2015 19:00 користувачем gehka3, всього редагувалось 2 разів.
aaleksandrenko
Member

Повідомлення

Radio Bay: 18.08.2026 20:36 Это я прикольно обернулся, выгреб у чувака, у которого покупал лампы, остатки совковых ламп 6Н8С, аналог амерской 6SN7, новые, НЭВЗ (Новосибирский электровакуумный завод). 16шт оптом по 150 грн. Середина 70-х. Долго будет чем Шиитика кормить.
Для сравнения на сайте Шиит продаёт новодел "Made in Russia" по $40 и они сливают совковому винтажу.
Чувак просто написал, что появились лампы на продажу, я почухал репу и забрал все, пусть будут :)
6Н8С
Зображення

Gemini says:
Радиолампа 6Н8С производства НЭВЗ (Новосибирский электровакуумный завод) — это советский двойной триод с раздельными катодами косвенного накала и октальным цоколем, являющийся аналогом американской лампы 6SN7. Лампа предназначена для усиления напряжения низкой частоты,
широко применяется в предварительных каскадах УНЧ, фазоинверторах и аудиоаппаратуре класса Hi-End.

Особенности ламп НЭВЗ
- Новосибирский завод выпускал 6Н8С преимущественно в 1970–1980-х годах.
- Стеклянный корпус стандартной цилиндрической или «бутылочной» формы (в зависимости от года выпуска) с прочной внутренней конструкцией.
- Ценятся радиолюбителями и аудиофилами за надежность и характерное мягкое звучание в ламповых усилителях.

Такие лаппы еще называют на сленге NOS — New Old Stock, нулёвый винтах
не те саме по 110-113 грн від 10 шт?
https://prom.ua/p1114741644-radiolampa-6n8s.html
https://prom.ua/p2606689829-6n8s.html

Не дуже розбираюсь в лампах.
Колись був schiit vali, залишилась кастомна лампа Telefunken e88cc tk Black Diamond Series. Цікаво скільки така взагалі коштує :rolleyes:
Востаннє редагувалось 18.08.2026 20:51 користувачем aaleksandrenko, всього редагувалось 2 разів.
MSiAventador
Member

Повідомлення

Radio Bay: 18.08.2026 20:36 Это я прикольно обернулся, выгреб у чувака, у которого покупал лампы, остатки совковых ламп 6Н8С, аналог амерской 6SN7, новые, НЭВЗ (Новосибирский электровакуумный завод). 16шт оптом по 150 грн. Середина 70-х. Долго будет чем Шиитика кормить.
Не сип сіль на рану, MuseHiFi лише з 22 серпня почнуть розсилати Muse 300 з фальшламповим звуком, я думав вже в дорозі до мене :weep:
Scoffer
Member

Повідомлення

Вчити вас ще і вчити обирати лампадні підсилювачі.
6SN7/6Н8С це посередня в звуковому плані лампада з підвищеними спотвореннями, ні риба ні м'ясо. E88CC просто гівняна. А точніше не для того вони обидві створені.
Як розпізнати звукова лампада це чи ні? Дуже просто, відкриваєм даташит, і дивимось вольт-амперні характеристики.
Якщо вони розходяться як пальці віялом, то це гівняна лампада, не підходяща:
E88CC
Зображення
6SN7
Зображення
Ну або підходяща в гітарні комбіки де гармоніки не баг, а фіча.
Якщо ж рівненькі, паралельні між собою - годнота, наприклад:
12AY7
Зображення
300B
Зображення
5751
Зображення
ECC99
Зображення
Це звукові лампади. Лінійні. Ну, по лампадним міркам лінійні.
Radio Bay
Member

Повідомлення

MSiAventador
Ти зараз накидав винос собі мозоку. В мене таке бувало, яку довжину буфера на пребуферізації у плеері ставити,
поки мені це не набридло, та я почав слухати у дефолті.
Я загнав плеєр у гіпердетальність, потім якось увімкнув у дефолті, сказав "Ну його у дупу", так і залишив :)
Єдине, я ставлю Load decoded file into memory, тобто він читає не з гвинта, а із пам’яті, є різниця на вухо.

Грає, як з чистого Jriver або Jriver → Aprenderer, шлюз Aplayer, що висить у пам'яті (треї), та виходить, що Jriver грає через Aplayer.
Коли я бажаю змінити звук, вони грають по-різному.

На Рун дивився, багато головняка для мене, тим більш, в мене все на CUE, а він, тупа дупа, їх не розуміє,
а перепіляти колекцію, де є варіанти однофайлових альбомів на CUE, я не готовый
StTechnik
Member

Повідомлення

Radio Bay: 18.08.2026 21:38в мене все на CUE
Может ты не в курсе, но CUE можно встроить прямо внутрь FLAC или WAV. По типу картинки альбома. Foobar это прекрасно умеет. В свое время задолбался иметь отдельно flac, отдельно cue к нему.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Scoffer: 18.08.2026 21:13Дуже просто, відкриваєм даташит, і дивимось вольт-амперні характеристики
В дупу даташіти, грає класно та підтримка невибаглива. Я ж неправильній аудіфіл, мені аби грало кайфово :)
Це грає класно
Зображення
Зображення
Порівння крутості ламп, то до аудіофілів. Schiit Lyr — зашибістий апарат, як попередній підсилювач, так і вушний. Це факт.
Особливо у моєму комп'ютерному сепапі.
Scoffer
Member

Повідомлення

І одразу забігаючи наперед щодо питання вигляду "а хтось там наміряв лампаду ххх в режимі ууу і вона виявилась достатньо лінійною". Це якраз той випадок коли міряти не треба. На приклад сімейства ECC88 їх і зараз виготовляють 5 заводів, а історично робили всі 25, а може і 55. А це розхідник. Переставите на іншу і все попливе. Треба враховувати режим з даташита як середній по лікарні. Щоб не було сюрпризів :rotate:
Radio Bay
Member

Повідомлення

StTechnik: 18.08.2026 21:43Может ты не в курсе, но CUE можно встроить прямо внутрь FLAC или WAV. По типу картинки альбома. Foobar это прекрасно умеет. В свое время задолбался иметь отдельно flac, отдельно cue к нему.
Не буду колотить понты, нет, не делал так и не задумывался, и не слышал, как скачиваю, так и слушаю, бывает только кьюху в CueCorrector подправлю. Про картинки знаю.
Это ты перебивал всю коллекцию?

Відправлено через 2 хвилини 22 секунди:
Scoffer: 18.08.2026 22:05Щоб не було сюрпризів
Та які там сюрпризи у моєму випадку? Я цей звук знаю. Що буде не так почую
StTechnik
Member

Повідомлення

Radio Bay
Это ты перебивал всю коллекцию?
Не всю. Может процентов 20. У меня до сих пор есть куча материала которая лежит в двух версиях. И как dsd (dst иногда) и флак, сделаный по всем канонам из этого dsd. Места занимает конечно, но так лень что то удалять. Теже 12 альбомов Депеш Мод лежит в dst + flac.
Scoffer
Member

Повідомлення

Radio Bay
Мало що ти там знаєш. Довоєнні 6SN7 і післявоєнні 6SN7 навіть в рамках одного заводу це різні вироби різної конструкції. Після сильно спрощені. В 70х на фоні переходу на транзистори пройшла друга ітерація спрощення. А між різними заводами там різне все, починаючи від матеріалів і закінчуючи конструктивом. Не було ніякої такої "специфікації на виготовлення 6SN7", котрі всі дотримувались, кожен ліпив з чого було.
Востаннє редагувалось 18.08.2026 22:40 користувачем Scoffer, всього редагувалось 1 раз.
Radio Bay
Member

Повідомлення

StTechnik: 18.08.2026 22:27Места занимает конечно, но так лень что то удалять
От это основное демотиватор, понимаю :)
Читну потом. Опять же, у меня чёткие правила структурирования коллекции, вплать до именования папок/файлов: Artist/Artist - Album (Year).
Раз придумал, просто поддерживаю такой порядок

Відправлено через 13 хвилин 2 секунди:
Scoffer: 18.08.2026 22:39Мало що ти там знаєш
А що мені потрібно знати? Ліпше новоделу — мене влаштовує. Дискусії лампадників знаю.
Особливо з приводу усяких багатолампових підсилювачів, де одна лампа коштує $100–200, — не моя тема.
До речі, оті твої суперлінейні лампи, мабуть так і коштують

https://www.ebay.com/itm/327267648950?_ ... R7jCzuaCaA
https://www.ebay.com/itm/158148001432?_ ... R7jCzuaCaA
https://www.ebay.com/itm/185502689132?_ ... R7jCzuaCaA
https://www.ebay.com/itm/287437623660?_ ... BMusLO5oJo

Звісно, проти лампи за $3.5 можна пальці веєрами покрутити
StTechnik
Member

Повідомлення

Radio Bay
Опять же, у меня чёткие правила структурирования коллекции, вплать до именования папок/файлов: Artist/Artist - Album (Year).
Раз придумал, просто поддерживаю такой порядок
Да таже фигня. Приучили на одном трекере, где иногда помогал релизы делать. Но оно как то прижилось и сам привык.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Scoffer: 18.08.2026 22:39Не було ніякої такої "специфікації на виготовлення 6SN7"
Так, якість від року від року може трохи плавати, але, у моєму випадку, грає зашибісто, тим більш, в мене гібридник

От на це я не полізу
https://www.ebay.com/itm/287409120296?_ ... R4CxkOeCaA
Сілванію мацав, 2 за 80, так ліпше, але грошей дофіга.

Що ти мені хочеш довести? Що я лох бо в мене лампи не по $100? :laugh: :laugh: :laugh:
Scoffer
Member

Повідомлення

Radio Bay: 18.08.2026 23:02Що ти мені хочеш довести? Що я лох бо в мене лампи не по $100?
Ні, я хочу довести що лампові конструкції це non penis canina, і при проектуванні онного необхідно враховувати багато варіантів розвитку подій. Ти зі своїм шиітом нічого особливо не зробиш, а на майбутнє варто обрати конструкцію на з самого початку звукових лампадах бо це єдине застосування де намагались зберегти лінійність на етапі розробки. Їх не так вже й багато. Японці оно наярюють на 300b роблячи підсилювачі виклюно з 300b. І насправді там є на що наярювати. Але якщо ти не японець, то можна знайти підсилювач де в драйвері чи гібриднику юзають наприклад 12AY7, дуже достойна лампада.
Radio Bay
Member

Повідомлення

StTechnik: 18.08.2026 23:01Но оно как то прижилось и сам привык
Да, привыкаешь, залетел альбом с кривыми именами. 2, ну 3 мин поправить, бывает и одна. Вообще не проблема.
Тем более, у меня не так чтоб часто коллекция пополняется. Сейчас дофига лежит, руки не доходят оформить и так музона дофига и тяну отборное, не всё подряд, могу послушать и грохнуть. Бывает пару вещей заглавных норм, остальное печаль.
У меня есть папка, куда накидываю, есть папка для "оформления" (залил, поправил сразу, но обязательно сразу, чтоб бардака не было) и только потом она залетает в коллекцию и добавляется в плеер. Кстати, теги тоже посматриваю, поправить 30 сек — TagScanner. Хотя и забываю

Відправлено через 11 хвилин 7 секунд:
Scoffer: 18.08.2026 23:16я хочу довести що лампові конструкції це non penis canina
Та я знаю, що бувають круті лампадники за овергроші і 6SN7 там не місце. Я гарно маю уяву, як виглядають круті лампові підсилювачі і скільки вони коштують. Я брав кайфовий гібридник у мультимедійний сетап.
В мене був вибір Lyr або Jotunheim. Я обрав Lyr. Мені подобається. Тепленько, жирненько

Відправлено через 8 хвилин 4 секунди:
aaleksandrenko: 18.08.2026 20:43не те саме по 110-113 грн від 10 шт?
Те саме, але це новодел якийсь, навіть не маю уяви, хто зараз робить. Треба на маркування дивитися.

Відправлено через 29 хвилин 21 секунду:
Scoffer
От круті лампадники Manley. Можеш зацінити ламповий зоопарк.

StTechnik
Подчитал. Только Foobar читает embed cuesheet. Ривер не читает.
StTechnik
Member

Повідомлення

Radio Bay: 19.08.2026 00:06Только Foobar читает embed cuesheet
Ну есть такое. Всунуть то можно - важно же что бы читалось. Я пробовал Ривер, т.к. он типа тоже читает DSD напрямую, но мне он прям вот органически не зашел. Фубар в общем то в плане допов (плагинов), и открытой архитектуре намного обширнее. Да и на мобильном я на него перешел тоже.
Radio Bay
Member

Повідомлення

StTechnik: 19.08.2026 00:14Я пробовал Ривер, т.к. он типа тоже читает DSD напрямую, но мне он прям вот органически не зашел
Да, бывает такое, он либо заходит, либо нет. Мне нравится, что всё продумано из коробки, только копай + интерфейс хорошо проработан, хороший саппорт, прям быстро на форуме отвечают.
Я на нём очень давно, после него на Фубар смотришь с сожалением, но на вкус и цвет. По звуку есть нюансы, Фубар для меня слишком стерильный.
спойлер
Зображення
konb999
Member

Повідомлення

MSiAventador: 17.08.2026 21:39 konb999
OPA2211 перемагають THX AAA-788+ :think:
Это да - FiiO M27 используется усилительный каскад на базе операционных усилителей Texas Instruments OPA2211.(Вот сила познания оверов как работает!), в отличие от готовых микросхем THX AAA в М17. Весь каскад в сборе имеет маркетинговое погоняло "HYPER DRIVE".
"В аналоговой части FiiO указывает:
- 2 × OPA2211 — операционные усилители;
- 2 × NJU72315 — электронные регуляторы громкости;
- реле в сигнальном тракте;
- 8 × ELNA аудиоконденсаторов;
- 20 × Rubycon плёночных конденсаторов;
- отдельные цепи питания цифровой и аналоговой частей. Fiio
А силовая часть HYPER DRIVE использует MOSFET и мощную систему питания, способную отдавать очень большой ток. FiiO отдельно указывает 40-ваттную силовую преобразующую часть, 65-А MOSFET power path и большие накопительные конденсаторы.
Ну а пофакту характер звука прямо очень похожи, но эволюция чувствуется.
Radio Bay
Member

Повідомлення

konb999: 19.08.2026 02:20 - 8 × ELNA аудиоконденсаторов;
- 20 × Rubycon плёночных конденсаторов;
Солидно, не стали жлобиться, понимали зачем, такие вещи просто так не делаются
QFlash
Member

Повідомлення

konb999: 19.08.2026 02:202 × NJU72315 — электронные регуляторы громкости
Солідно. Саме то. Але чогось тепер розробники в нових чипаках графіків АЧХ не показуюють. Жлоби.
Відповісти