Новини
Останні статті і огляди
Выбор звуковой карты
-
aaleksandrenko
Member
не те саме по 110-113 грн від 10 шт?Radio Bay: ↑ 18.08.2026 20:36 Это я прикольно обернулся, выгреб у чувака, у которого покупал лампы, остатки совковых ламп 6Н8С, аналог амерской 6SN7, новые, НЭВЗ (Новосибирский электровакуумный завод). 16шт оптом по 150 грн. Середина 70-х. Долго будет чем Шиитика кормить.
Для сравнения на сайте Шиит продаёт новодел "Made in Russia" по $40 и они сливают совковому винтажу.
Чувак просто написал, что появились лампы на продажу, я почухал репу и забрал все, пусть будут![]()
- 6Н8С
Gemini says:
Радиолампа 6Н8С производства НЭВЗ (Новосибирский электровакуумный завод) — это советский двойной триод с раздельными катодами косвенного накала и октальным цоколем, являющийся аналогом американской лампы 6SN7. Лампа предназначена для усиления напряжения низкой частоты,
широко применяется в предварительных каскадах УНЧ, фазоинверторах и аудиоаппаратуре класса Hi-End.
Особенности ламп НЭВЗ
- Новосибирский завод выпускал 6Н8С преимущественно в 1970–1980-х годах.
- Стеклянный корпус стандартной цилиндрической или «бутылочной» формы (в зависимости от года выпуска) с прочной внутренней конструкцией.
- Ценятся радиолюбителями и аудиофилами за надежность и характерное мягкое звучание в ламповых усилителях.
Такие лаппы еще называют на сленге NOS — New Old Stock, нулёвый винтах
https://prom.ua/p1114741644-radiolampa-6n8s.html
https://prom.ua/p2606689829-6n8s.html
Не дуже розбираюсь в лампах.
Колись був schiit vali, залишилась кастомна лампа Telefunken e88cc tk Black Diamond Series. Цікаво скільки така взагалі коштує
Востаннє редагувалось 18.08.2026 20:51 користувачем aaleksandrenko, всього редагувалось 2 разів.
-
MSiAventador
Member
Не сип сіль на рану, MuseHiFi лише з 22 серпня почнуть розсилати Muse 300 з фальшламповим звуком, я думав вже в дорозі до менеRadio Bay: ↑ 18.08.2026 20:36 Это я прикольно обернулся, выгреб у чувака, у которого покупал лампы, остатки совковых ламп 6Н8С, аналог амерской 6SN7, новые, НЭВЗ (Новосибирский электровакуумный завод). 16шт оптом по 150 грн. Середина 70-х. Долго будет чем Шиитика кормить.
-
Scoffer
Member
Вчити вас ще і вчити обирати лампадні підсилювачі.
6SN7/6Н8С це посередня в звуковому плані лампада з підвищеними спотвореннями, ні риба ні м'ясо. E88CC просто гівняна. А точніше не для того вони обидві створені.
Як розпізнати звукова лампада це чи ні? Дуже просто, відкриваєм даташит, і дивимось вольт-амперні характеристики.
Якщо вони розходяться як пальці віялом, то це гівняна лампада, не підходяща:
Якщо ж рівненькі, паралельні між собою - годнота, наприклад:
6SN7/6Н8С це посередня в звуковому плані лампада з підвищеними спотвореннями, ні риба ні м'ясо. E88CC просто гівняна. А точніше не для того вони обидві створені.
Як розпізнати звукова лампада це чи ні? Дуже просто, відкриваєм даташит, і дивимось вольт-амперні характеристики.
Якщо вони розходяться як пальці віялом, то це гівняна лампада, не підходяща:
- E88CC

- 6SN7

Якщо ж рівненькі, паралельні між собою - годнота, наприклад:
- 12AY7

- 300B

- 5751

- ECC99

-
Radio Bay
Member
MSiAventador
Ти зараз накидав винос собі мозоку. В мене таке бувало, яку довжину буфера на пребуферізації у плеері ставити,
поки мені це не набридло, та я почав слухати у дефолті.
Я загнав плеєр у гіпердетальність, потім якось увімкнув у дефолті, сказав "Ну його у дупу", так і залишив
Єдине, я ставлю Load decoded file into memory, тобто він читає не з гвинта, а із пам’яті, є різниця на вухо.
Грає, як з чистого Jriver або Jriver → Aprenderer, шлюз Aplayer, що висить у пам'яті (треї), та виходить, що Jriver грає через Aplayer.
Коли я бажаю змінити звук, вони грають по-різному.
На Рун дивився, багато головняка для мене, тим більш, в мене все на CUE, а він, тупа дупа, їх не розуміє,
а перепіляти колекцію, де є варіанти однофайлових альбомів на CUE, я не готовый
Ти зараз накидав винос собі мозоку. В мене таке бувало, яку довжину буфера на пребуферізації у плеері ставити,
поки мені це не набридло, та я почав слухати у дефолті.
Я загнав плеєр у гіпердетальність, потім якось увімкнув у дефолті, сказав "Ну його у дупу", так і залишив
Єдине, я ставлю Load decoded file into memory, тобто він читає не з гвинта, а із пам’яті, є різниця на вухо.
Грає, як з чистого Jriver або Jriver → Aprenderer, шлюз Aplayer, що висить у пам'яті (треї), та виходить, що Jriver грає через Aplayer.
Коли я бажаю змінити звук, вони грають по-різному.
На Рун дивився, багато головняка для мене, тим більш, в мене все на CUE, а він, тупа дупа, їх не розуміє,
а перепіляти колекцію, де є варіанти однофайлових альбомів на CUE, я не готовый
-
StTechnik
Member
Может ты не в курсе, но CUE можно встроить прямо внутрь FLAC или WAV. По типу картинки альбома. Foobar это прекрасно умеет. В свое время задолбался иметь отдельно flac, отдельно cue к нему.Radio Bay: ↑ 18.08.2026 21:38в мене все на CUE
-
Radio Bay
Member
В дупу даташіти, грає класно та підтримка невибаглива. Я ж неправильній аудіфіл, мені аби грало кайфовоScoffer: ↑ 18.08.2026 21:13Дуже просто, відкриваєм даташит, і дивимось вольт-амперні характеристики
- Це грає класно
-

Особливо у моєму комп'ютерному сепапі.
-
Scoffer
Member
І одразу забігаючи наперед щодо питання вигляду "а хтось там наміряв лампаду ххх в режимі ууу і вона виявилась достатньо лінійною". Це якраз той випадок коли міряти не треба. На приклад сімейства ECC88 їх і зараз виготовляють 5 заводів, а історично робили всі 25, а може і 55. А це розхідник. Переставите на іншу і все попливе. Треба враховувати режим з даташита як середній по лікарні. Щоб не було сюрпризів 
-
Radio Bay
Member
Не буду колотить понты, нет, не делал так и не задумывался, и не слышал, как скачиваю, так и слушаю, бывает только кьюху в CueCorrector подправлю. Про картинки знаю.StTechnik: ↑ 18.08.2026 21:43Может ты не в курсе, но CUE можно встроить прямо внутрь FLAC или WAV. По типу картинки альбома. Foobar это прекрасно умеет. В свое время задолбался иметь отдельно flac, отдельно cue к нему.
Это ты перебивал всю коллекцию?
Відправлено через 2 хвилини 22 секунди:
Та які там сюрпризи у моєму випадку? Я цей звук знаю. Що буде не так почуюScoffer: ↑ 18.08.2026 22:05Щоб не було сюрпризів
-
StTechnik
Member
Radio Bay
Не всю. Может процентов 20. У меня до сих пор есть куча материала которая лежит в двух версиях. И как dsd (dst иногда) и флак, сделаный по всем канонам из этого dsd. Места занимает конечно, но так лень что то удалять. Теже 12 альбомов Депеш Мод лежит в dst + flac.Это ты перебивал всю коллекцию?
-
Scoffer
Member
Radio Bay
Мало що ти там знаєш. Довоєнні 6SN7 і післявоєнні 6SN7 навіть в рамках одного заводу це різні вироби різної конструкції. Після сильно спрощені. В 70х на фоні переходу на транзистори пройшла друга ітерація спрощення. А між різними заводами там різне все, починаючи від матеріалів і закінчуючи конструктивом. Не було ніякої такої "специфікації на виготовлення 6SN7", котрі всі дотримувались, кожен ліпив з чого було.
Мало що ти там знаєш. Довоєнні 6SN7 і післявоєнні 6SN7 навіть в рамках одного заводу це різні вироби різної конструкції. Після сильно спрощені. В 70х на фоні переходу на транзистори пройшла друга ітерація спрощення. А між різними заводами там різне все, починаючи від матеріалів і закінчуючи конструктивом. Не було ніякої такої "специфікації на виготовлення 6SN7", котрі всі дотримувались, кожен ліпив з чого було.
Востаннє редагувалось 18.08.2026 22:40 користувачем Scoffer, всього редагувалось 1 раз.
-
Radio Bay
Member
От это основное демотиватор, понимаюStTechnik: ↑ 18.08.2026 22:27Места занимает конечно, но так лень что то удалять
Читну потом. Опять же, у меня чёткие правила структурирования коллекции, вплать до именования папок/файлов: Artist/Artist - Album (Year).
Раз придумал, просто поддерживаю такой порядок
Відправлено через 13 хвилин 2 секунди:
А що мені потрібно знати? Ліпше новоделу — мене влаштовує. Дискусії лампадників знаю.Scoffer: ↑ 18.08.2026 22:39Мало що ти там знаєш
Особливо з приводу усяких багатолампових підсилювачів, де одна лампа коштує $100–200, — не моя тема.
До речі, оті твої суперлінейні лампи, мабуть так і коштують
https://www.ebay.com/itm/327267648950?_ ... R7jCzuaCaA
https://www.ebay.com/itm/158148001432?_ ... R7jCzuaCaA
https://www.ebay.com/itm/185502689132?_ ... R7jCzuaCaA
https://www.ebay.com/itm/287437623660?_ ... BMusLO5oJo
Звісно, проти лампи за $3.5 можна пальці веєрами покрутити
-
StTechnik
Member
Radio Bay
Да таже фигня. Приучили на одном трекере, где иногда помогал релизы делать. Но оно как то прижилось и сам привык.Опять же, у меня чёткие правила структурирования коллекции, вплать до именования папок/файлов: Artist/Artist - Album (Year).
Раз придумал, просто поддерживаю такой порядок
-
Radio Bay
Member
Так, якість від року від року може трохи плавати, але, у моєму випадку, грає зашибісто, тим більш, в мене гібридникScoffer: ↑ 18.08.2026 22:39Не було ніякої такої "специфікації на виготовлення 6SN7"
От на це я не полізу
https://www.ebay.com/itm/287409120296?_ ... R4CxkOeCaA
Сілванію мацав, 2 за 80, так ліпше, але грошей дофіга.
Що ти мені хочеш довести? Що я лох бо в мене лампи не по $100?
-
Scoffer
Member
Ні, я хочу довести що лампові конструкції це non penis canina, і при проектуванні онного необхідно враховувати багато варіантів розвитку подій. Ти зі своїм шиітом нічого особливо не зробиш, а на майбутнє варто обрати конструкцію на з самого початку звукових лампадах бо це єдине застосування де намагались зберегти лінійність на етапі розробки. Їх не так вже й багато. Японці оно наярюють на 300b роблячи підсилювачі виклюно з 300b. І насправді там є на що наярювати. Але якщо ти не японець, то можна знайти підсилювач де в драйвері чи гібриднику юзають наприклад 12AY7, дуже достойна лампада.Radio Bay: ↑ 18.08.2026 23:02Що ти мені хочеш довести? Що я лох бо в мене лампи не по $100?
-
Radio Bay
Member
Да, привыкаешь, залетел альбом с кривыми именами. 2, ну 3 мин поправить, бывает и одна. Вообще не проблема.StTechnik: ↑ 18.08.2026 23:01Но оно как то прижилось и сам привык
Тем более, у меня не так чтоб часто коллекция пополняется. Сейчас дофига лежит, руки не доходят оформить и так музона дофига и тяну отборное, не всё подряд, могу послушать и грохнуть. Бывает пару вещей заглавных норм, остальное печаль.
У меня есть папка, куда накидываю, есть папка для "оформления" (залил, поправил сразу, но обязательно сразу, чтоб бардака не было) и только потом она залетает в коллекцию и добавляется в плеер. Кстати, теги тоже посматриваю, поправить 30 сек — TagScanner. Хотя и забываю
Відправлено через 11 хвилин 7 секунд:
Та я знаю, що бувають круті лампадники за овергроші і 6SN7 там не місце. Я гарно маю уяву, як виглядають круті лампові підсилювачі і скільки вони коштують. Я брав кайфовий гібридник у мультимедійний сетап.Scoffer: ↑ 18.08.2026 23:16я хочу довести що лампові конструкції це non penis canina
В мене був вибір Lyr або Jotunheim. Я обрав Lyr. Мені подобається. Тепленько, жирненько
Відправлено через 8 хвилин 4 секунди:
Те саме, але це новодел якийсь, навіть не маю уяви, хто зараз робить. Треба на маркування дивитися.aaleksandrenko: ↑ 18.08.2026 20:43не те саме по 110-113 грн від 10 шт?
Відправлено через 29 хвилин 21 секунду:
Scoffer
От круті лампадники Manley. Можеш зацінити ламповий зоопарк.
StTechnik
Подчитал. Только Foobar читает embed cuesheet. Ривер не читает.
-
StTechnik
Member
Ну есть такое. Всунуть то можно - важно же что бы читалось. Я пробовал Ривер, т.к. он типа тоже читает DSD напрямую, но мне он прям вот органически не зашел. Фубар в общем то в плане допов (плагинов), и открытой архитектуре намного обширнее. Да и на мобильном я на него перешел тоже.Radio Bay: ↑ 19.08.2026 00:06Только Foobar читает embed cuesheet
-
Radio Bay
Member
Да, бывает такое, он либо заходит, либо нет. Мне нравится, что всё продумано из коробки, только копай + интерфейс хорошо проработан, хороший саппорт, прям быстро на форуме отвечают.StTechnik: ↑ 19.08.2026 00:14Я пробовал Ривер, т.к. он типа тоже читает DSD напрямую, но мне он прям вот органически не зашел
Я на нём очень давно, после него на Фубар смотришь с сожалением, но на вкус и цвет. По звуку есть нюансы, Фубар для меня слишком стерильный.
- спойлер

-
konb999
Member
Это да - FiiO M27 используется усилительный каскад на базе операционных усилителей Texas Instruments OPA2211.(Вот сила познания оверов как работает!), в отличие от готовых микросхем THX AAA в М17. Весь каскад в сборе имеет маркетинговое погоняло "HYPER DRIVE".
"В аналоговой части FiiO указывает:
- 2 × OPA2211 — операционные усилители;
- 2 × NJU72315 — электронные регуляторы громкости;
- реле в сигнальном тракте;
- 8 × ELNA аудиоконденсаторов;
- 20 × Rubycon плёночных конденсаторов;
- отдельные цепи питания цифровой и аналоговой частей. Fiio
А силовая часть HYPER DRIVE использует MOSFET и мощную систему питания, способную отдавать очень большой ток. FiiO отдельно указывает 40-ваттную силовую преобразующую часть, 65-А MOSFET power path и большие накопительные конденсаторы.
Ну а пофакту характер звука прямо очень похожи, но эволюция чувствуется.
-
Radio Bay
Member
Солидно, не стали жлобиться, понимали зачем, такие вещи просто так не делаются
-
QFlash
Member
Солідно. Саме то. Але чогось тепер розробники в нових чипаках графіків АЧХ не показуюють. Жлоби.konb999: ↑ 19.08.2026 02:202 × NJU72315 — электронные регуляторы громкости