Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Ответить
Автор
Junior

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Последний раз редактировалось gehka3 02.06.2015 19:00, всего редактировалось 2 раза.
Z440_User
Member

QFlash: 12.08.2026 18:41 А як по твоєму виконується розробка і створення аудіодевайсів. Що з пальця беруть дані? Все це точні розрахунки і професіоналізм.
Ти слухав Бріг-001 в дерев'яному корпусі?
А Одисей-010?

Ці два підсилювача проектували та розробляли гуру "всєясовок" аудіотехнікі. Ті люди які собсно створювали взагалі весь напрямок HiFi в совку, будучи аудіофілами та інженерами-конструкторами в радіоелектроніці.
Збиралися вони з однакових запчастин (бо інших не було), кожен за своєю схемою. Обидва підглядалися у "best of the best of the world" рішеннях тих часів.

Як гадаєш, у людей достатньо було компетенції, обладнання, доступу до запчастин, вимірювання твоїх графіків, аналізу та наладки при створенні перших зразків, потім предсерійних, потім запуску в серійне виробництво?

От я слухав у себе вдома обидва.
Один так само агресивний по звуку, інший м'який та спокійний. Чому?
Ба більше, агресивний цікавий, але втомлює через деякий час і хочеться вимкнути і "послухати тишу". А спокійний грає настільки нудно, що вимикаєш бо наскучило чи просто ментально мозок відключається і ти взагалі не помічаєш що він включений та щось там грає (ото типу фонової музики в кафе/торгових, наче щось грає, але через деякий час ти тої музики взагалі не помічаєш).
От чого так? Можеш пояснити? АЧХ винувата?
Чи людям які їх створювали не вистачило компетенції?
Filabatya
Member

QFlash
як можна до чогось критично відноситись, якщо цього навіть ніколи не бачити вживу, не те що чути :dontknow:
ховайте ті графіки під спойлери, бо це капзда :facepalm:
Последний раз редактировалось Filabatya 12.08.2026 19:17, всего редактировалось 1 раз.
QFlash
Member

Z440_User
Цікаве питання.
Не заперечую, в тому часі апарат співав. На даний час профілактика, налаштування - і заспіває.
Але тоді не було програм і технологій налаштування. Чи ми топчимось на місці?
Так там будуть різні АЧХ і графіки.
Radio Bay
Member

QFlash: 12.08.2026 19:08$$$$ знищує все інше, і співати не буде бо йому треба кабель за $$$$$$.
Маячня, ось співучий кабель і ось
Знов мімо каси
QFlash
Member

Filabatya
Ага той що бачив електричний струм, чи електричне поле на власні очі.
Хоча... є взаємодія.
Последний раз редактировалось QFlash 12.08.2026 19:22, всего редактировалось 1 раз.
Z440_User
Member

Radio Bay: 12.08.2026 18:57 Твої графіки нічого не поясняють
У нього на графіку класична птичка налаштування еквалайзеру, як народ в 80-90х викручував НЧ/ВЧ в + до упору та ставив V на еквалайзерах з краями до упору в + і завалом середини до упору в -.
"Ласковий Май" та "Міраж", чи "Руки вверх" тоді добре гупають та цикають і після 100грам чудово та атмосферно танцюється.

Так, згідно норм та дослідження людського слуху тонкомпенсація приблизно і має такий графік АЧХ, але він має розпрямлятися в рівну пряму з ростом гучності, причому довольно швидко має стати прямим. А далі (100+дБ по SPL) має початись завал СЧ/ВЧ сегменту, бо так людське вухо реагує на гучний звук.

Але воно жодним чином не стосується сцени, настрою, спокою, агресії, об'єму.
Radio Bay
Member

Z440_User: 12.08.2026 19:20Але воно жодним чином не стосується сцени, настрою, спокою, агресії, об'єму
Ніяк, але QFlash не знає, що це. В цього буває співає чи ні, примітивна уява

Z440_User: 12.08.2026 19:09Ба більше, агресивний цікавий, але втомлює через деякий час і хочеться вимкнути і "послухати тишу".
Буває таке, на твіках стикався, через деякий час откатувався

Відправлено через 5 хвилин 24 секунди:
Z440_User
Я у Schiit Lyr змінив Alps RK27 на D.A.C.T.. Та отримав детальний, але втомлюючий звук. Відкатився
Последний раз редактировалось Radio Bay 12.08.2026 19:37, всего редактировалось 1 раз.
QFlash
Member

Z440_User: 12.08.2026 19:20У нього на графіку класична птичка налаштування еквалайзеру, як народ в 80-90х викручував НЧ/ВЧ в + до упору та ставив V на еквалайзерах з краями до упору в + і завалом середини до упору в -.
"Ласковий Май" та "Міраж", чи "Руки вверх" тоді добре гупають та цикають і після 100грам чудово та атмосферно танцюється.

Так, згідно норм та дослідження людського слуху тонкомпенсація приблизно і має такий графік АЧХ, але він має розпрямлятися в рівну пряму з ростом гучності, причому довольно швидко має стати прямим. А далі (100+дБ по SPL) має початись завал СЧ/ВЧ сегменту, бо так людське вухо реагує на гучний звук.

Але воно жодним чином не стосується сцени, настрою, спокою, агресії, об'єму.
Еквалайзер звичайний не вирішує питання. Має працювати тонкомпенсація.

Відправлено через 1 хвилину 7 секунд:
Radio Bay: 12.08.2026 19:31Ніяк, але QFlash не знає, що це. В цього буває співає чи ні, примітивна уява
Радіодеталі биті або криві - от пояснення.
Radio Bay
Member

QFlash: 12.08.2026 19:36Має працювати тонкомпенсація
Нормальні колонки та цап в тебе мають працювати, а не Муму сношаєш :D
Z440_User
Member

QFlash: 12.08.2026 19:17 Z440_User
Цікаве питання.
Не заперечую, в тому часі апарат співав. На даний час профілактика, налаштування - і заспіває.
Але тоді не було програм і технологій налаштування. Чи ми топчимось на місці?
Так там будуть різні АЧХ і графіки.
Ти в курсі що при совку новий апарат мав пройти експертизи та сертифікації на відповідність певним нормам?
Оті програмні комп'ютерні штуки сьогодні, раніше були купою ящиків з кнопками-крутилками-екранчиками. Часто імпортними-забугорними, інакше як робити якісне відчізняне не маючи нормальних інструментів для наладки?

Ти гадаєш що я прослуховував оті апарати як є? Мені щось на ремонт приносили, щось собі підбирав. Воно все було після дотошної профілактики та регулювання в заводські параметри.
Я вже колись писав що перепробував майже весь вищій клас совка. Навіть деякий ексклюзив мацав (найексклюзивніший ексклюзив що мацав Олімп-700)
- ти в курсі що багато голок до картриджів вінілу купувалось за кордоном, бо радянська промисловість не змогла осилити деякі заточки за відсутності обладнання?
- ти в курсі що стеклоферитові голови магнітофонів були Teac, поки не купили лінію і не стали їх робити у себе?
- ти в курсі що було зроблено катушечник Elfa-001 з реверсом та закритим трактом, який вийшов дико дорогим але з недосяжними параметрами і було зроблено малу партію, яка осіла по радіо лабораторіях та всяких гостелерадіо для запису калібровочних тестових стрічок лит. та изм.?
- ти в курсі що всі кінескопи радянських тв це Philips на початку, в після придбання лінії це все одно частково Philips, бо люмінофлор потрібної якості совок не мав обладнання виготовляти, не мав обладнання виготовляти прицезійну решітку через яку пушки бомбардували люмінофлор і це купувалося у Philips, вакуум в трубці був неналежної якості з причин зношеного обладнання і кінескопи сідали через 5-6 років
- а ти знаєш...
;)
QFlash
Member

Z440_User
Так. Знаю про якість і як стежили в совку за тим. Радіодеталі були ніякі, криві, косі, напівбиті і т.д.
Майстер старий (вже помер) розповідав про те. Японського хто мав - то був крутий чувак. Відеомагнітофони - фантастика була.
Круто живем (виживаєм). Особливо тепер.

Відправлено через 11 хвилин 47 секунд:
Давайте будемо сперечатися за якість зображення картинки. :D
Чогось таких дискусій ніде немає. Відаки і монітори всі коцають. :laugh:
Filabatya
Member

там нема що сперичатися, олед на недосяжному рівні і по ціні в великих діагоналях також :gigi:
QFlash
Member

Filabatya: 12.08.2026 20:18там нема що сперичатися, олед на недосяжному рівні і по ціні в великих діагоналях також
Як же глибина кольору та сцени, натуральність та свіжість, перспектива, градація, пікселі некоректні? :gigi:
Завал по RGB? :lol:
Я до чого. На даний час немає якоїсь великої різниці в плані "дешевого Hi-FI" і "дорогущого Ні-FI". Це швидше про статус.
От акустика нормальна вартує вкладень.
Radio Bay
Member

QFlash: 12.08.2026 20:32Я до чого. На даний час немає якоїсь великої різниці в плані "дешевого Hi-FI" і "дорогущого Ні-FI". Це швидше про статус.
Дурня, ти не розумієш, про що кажеш. Просто ти не в темі і фантазуєш.
Ти навіть цапа нормального і колонок ні разу не чув
QFlash
Member

Radio Bay: 12.08.2026 21:46Дурня, ти не розумієш, про що кажеш. Просто ти не в темі і фантазуєш.
Ти навіть цапа нормального і колонок ні разу не чув
В салоні був за твоєю порадою і звучання таке собі на любителя. Акустика всюди типу домашніх кінотеатрів, трифоніки і вцьому дусі.
В музшоп заходив і там слухав на великих АС. На любителя.
Я не кажу що погано.
Але мені то не підходить, бо я люблю зелене :gigi:
Filabatya
Member

https://www.monoandstereo.com/yg-acoustics-rich-green/
жінка від фікуса не відрізнить, тільки скаже: Ого, як вимахав! План капкан :up:
Radio Bay
Member

QFlash: 12.08.2026 22:01На любителя
Хайфай, так, на любителя правильного звуку :)

Сюди зайди
https://dashaus.com.ua/
QFlash
Member

Не хочу більше сперечатися. Кожен має свою думку і обирає те що подобається.
Якось. Тема цікава.
По amplifier я знаю достатньо. Лишилось налаштувати касетну деку. Або візьму якусь з наскрізним каналом. Їх валом продають.
Якось більше вінтаж цікавить, аналогове звучання, з шумами.
Та і сам процес паяння та доопрацювання. Це хобі.
Последний раз редактировалось QFlash 12.08.2026 22:26, всего редактировалось 1 раз.
Radio Bay
Member

QFlash: 12.08.2026 22:17Не хочу більше сперечатися
А що там сперичатися? Tи не в темі, тому зайшов незрозуміло куди, якщо взагалі заходив :)
QFlash
Member

Radio Bay: 12.08.2026 22:25А що там сперичатися? Tи не в темі, тому зайшов незрозуміло куди, якщо взагалі заходив
Так, я не в темі. Підказувати нічого не буду. Краще почитаю літературу.
І даташити.
Ответить