Новости
Последние статьи и обзоры
Выбор звуковой карты
-
Z440_User
Member
Ти слухав Бріг-001 в дерев'яному корпусі?QFlash: ↑ 12.08.2026 18:41 А як по твоєму виконується розробка і створення аудіодевайсів. Що з пальця беруть дані? Все це точні розрахунки і професіоналізм.
А Одисей-010?
Ці два підсилювача проектували та розробляли гуру "всєясовок" аудіотехнікі. Ті люди які собсно створювали взагалі весь напрямок HiFi в совку, будучи аудіофілами та інженерами-конструкторами в радіоелектроніці.
Збиралися вони з однакових запчастин (бо інших не було), кожен за своєю схемою. Обидва підглядалися у "best of the best of the world" рішеннях тих часів.
Як гадаєш, у людей достатньо було компетенції, обладнання, доступу до запчастин, вимірювання твоїх графіків, аналізу та наладки при створенні перших зразків, потім предсерійних, потім запуску в серійне виробництво?
От я слухав у себе вдома обидва.
Один так само агресивний по звуку, інший м'який та спокійний. Чому?
Ба більше, агресивний цікавий, але втомлює через деякий час і хочеться вимкнути і "послухати тишу". А спокійний грає настільки нудно, що вимикаєш бо наскучило чи просто ментально мозок відключається і ти взагалі не помічаєш що він включений та щось там грає (ото типу фонової музики в кафе/торгових, наче щось грає, але через деякий час ти тої музики взагалі не помічаєш).
От чого так? Можеш пояснити? АЧХ винувата?
Чи людям які їх створювали не вистачило компетенції?
-
QFlash
Member
Z440_User
Цікаве питання.
Не заперечую, в тому часі апарат співав. На даний час профілактика, налаштування - і заспіває.
Але тоді не було програм і технологій налаштування. Чи ми топчимось на місці?
Так там будуть різні АЧХ і графіки.
Цікаве питання.
Не заперечую, в тому часі апарат співав. На даний час профілактика, налаштування - і заспіває.
-
Radio Bay
Member
Маячня, ось співучий кабель і осьQFlash: ↑ 12.08.2026 19:08$$$$ знищує все інше, і співати не буде бо йому треба кабель за $$$$$$.
Знов мімо каси
-
Z440_User
Member
У нього на графіку класична птичка налаштування еквалайзеру, як народ в 80-90х викручував НЧ/ВЧ в + до упору та ставив V на еквалайзерах з краями до упору в + і завалом середини до упору в -.Radio Bay: ↑ 12.08.2026 18:57 Твої графіки нічого не поясняють
"Ласковий Май" та "Міраж", чи "Руки вверх" тоді добре гупають та цикають і після 100грам чудово та атмосферно танцюється.
Так, згідно норм та дослідження людського слуху тонкомпенсація приблизно і має такий графік АЧХ, але він має розпрямлятися в рівну пряму з ростом гучності, причому довольно швидко має стати прямим. А далі (100+дБ по SPL) має початись завал СЧ/ВЧ сегменту, бо так людське вухо реагує на гучний звук.
Але воно жодним чином не стосується сцени, настрою, спокою, агресії, об'єму.
-
Radio Bay
Member
Ніяк, але QFlash не знає, що це. В цього буває співає чи ні, примітивна уяваZ440_User: ↑ 12.08.2026 19:20Але воно жодним чином не стосується сцени, настрою, спокою, агресії, об'єму
Буває таке, на твіках стикався, через деякий час откатувавсяZ440_User: ↑ 12.08.2026 19:09Ба більше, агресивний цікавий, але втомлює через деякий час і хочеться вимкнути і "послухати тишу".
Відправлено через 5 хвилин 24 секунди:
Z440_User
Я у Schiit Lyr змінив Alps RK27 на D.A.C.T.. Та отримав детальний, але втомлюючий звук. Відкатився
Последний раз редактировалось Radio Bay 12.08.2026 19:37, всего редактировалось 1 раз.
-
QFlash
Member
Еквалайзер звичайний не вирішує питання. Має працювати тонкомпенсація.Z440_User: ↑ 12.08.2026 19:20У нього на графіку класична птичка налаштування еквалайзеру, як народ в 80-90х викручував НЧ/ВЧ в + до упору та ставив V на еквалайзерах з краями до упору в + і завалом середини до упору в -.
"Ласковий Май" та "Міраж", чи "Руки вверх" тоді добре гупають та цикають і після 100грам чудово та атмосферно танцюється.
Так, згідно норм та дослідження людського слуху тонкомпенсація приблизно і має такий графік АЧХ, але він має розпрямлятися в рівну пряму з ростом гучності, причому довольно швидко має стати прямим. А далі (100+дБ по SPL) має початись завал СЧ/ВЧ сегменту, бо так людське вухо реагує на гучний звук.
Але воно жодним чином не стосується сцени, настрою, спокою, агресії, об'єму.
Відправлено через 1 хвилину 7 секунд:
Радіодеталі биті або криві - от пояснення.Radio Bay: ↑ 12.08.2026 19:31Ніяк, але QFlash не знає, що це. В цього буває співає чи ні, примітивна уява
-
Radio Bay
Member
Нормальні колонки та цап в тебе мають працювати, а не Муму сношаєшQFlash: ↑ 12.08.2026 19:36Має працювати тонкомпенсація
-
Z440_User
Member
Ти в курсі що при совку новий апарат мав пройти експертизи та сертифікації на відповідність певним нормам?QFlash: ↑ 12.08.2026 19:17 Z440_User
Цікаве питання.
Оті програмні комп'ютерні штуки сьогодні, раніше були купою ящиків з кнопками-крутилками-екранчиками. Часто імпортними-забугорними, інакше як робити якісне відчізняне не маючи нормальних інструментів для наладки?
Ти гадаєш що я прослуховував оті апарати як є? Мені щось на ремонт приносили, щось собі підбирав. Воно все було після дотошної профілактики та регулювання в заводські параметри.
Я вже колись писав що перепробував майже весь вищій клас совка. Навіть деякий ексклюзив мацав (найексклюзивніший ексклюзив що мацав Олімп-700)
- ти в курсі що багато голок до картриджів вінілу купувалось за кордоном, бо радянська промисловість не змогла осилити деякі заточки за відсутності обладнання?
- ти в курсі що стеклоферитові голови магнітофонів були Teac, поки не купили лінію і не стали їх робити у себе?
- ти в курсі що було зроблено катушечник Elfa-001 з реверсом та закритим трактом, який вийшов дико дорогим але з недосяжними параметрами і було зроблено малу партію, яка осіла по радіо лабораторіях та всяких гостелерадіо для запису калібровочних тестових стрічок лит. та изм.?
- ти в курсі що всі кінескопи радянських тв це Philips на початку, в після придбання лінії це все одно частково Philips, бо люмінофлор потрібної якості совок не мав обладнання виготовляти, не мав обладнання виготовляти прицезійну решітку через яку пушки бомбардували люмінофлор і це купувалося у Philips, вакуум в трубці був неналежної якості з причин зношеного обладнання і кінескопи сідали через 5-6 років
- а ти знаєш...
-
QFlash
Member
Z440_User
Так. Знаю про якість і як стежили в совку за тим. Радіодеталі були ніякі, криві, косі, напівбиті і т.д.
Майстер старий (вже помер) розповідав про те. Японського хто мав - то був крутий чувак. Відеомагнітофони - фантастика була.
Круто живем (виживаєм). Особливо тепер.
Відправлено через 11 хвилин 47 секунд:
Давайте будемо сперечатися за якість зображення картинки.
Чогось таких дискусій ніде немає. Відаки і монітори всі коцають.
Так. Знаю про якість і як стежили в совку за тим. Радіодеталі були ніякі, криві, косі, напівбиті і т.д.
Майстер старий (вже помер) розповідав про те. Японського хто мав - то був крутий чувак. Відеомагнітофони - фантастика була.
Круто живем (виживаєм). Особливо тепер.
Відправлено через 11 хвилин 47 секунд:
Давайте будемо сперечатися за якість зображення картинки.
Чогось таких дискусій ніде немає. Відаки і монітори всі коцають.
-
Filabatya
Member
там нема що сперичатися, олед на недосяжному рівні і по ціні в великих діагоналях також 
-
QFlash
Member
Як же глибина кольору та сцени, натуральність та свіжість, перспектива, градація, пікселі некоректні?Filabatya: ↑ 12.08.2026 20:18там нема що сперичатися, олед на недосяжному рівні і по ціні в великих діагоналях також
Завал по RGB?
Я до чого. На даний час немає якоїсь великої різниці в плані "дешевого Hi-FI" і "дорогущого Ні-FI". Це швидше про статус.
От акустика нормальна вартує вкладень.
-
Radio Bay
Member
Дурня, ти не розумієш, про що кажеш. Просто ти не в темі і фантазуєш.QFlash: ↑ 12.08.2026 20:32Я до чого. На даний час немає якоїсь великої різниці в плані "дешевого Hi-FI" і "дорогущого Ні-FI". Це швидше про статус.
Ти навіть цапа нормального і колонок ні разу не чув
-
QFlash
Member
В салоні був за твоєю порадою і звучання таке собі на любителя. Акустика всюди типу домашніх кінотеатрів, трифоніки і вцьому дусі.Radio Bay: ↑ 12.08.2026 21:46Дурня, ти не розумієш, про що кажеш. Просто ти не в темі і фантазуєш.
Ти навіть цапа нормального і колонок ні разу не чув
В музшоп заходив і там слухав на великих АС. На любителя.
Я не кажу що погано.
Але мені то не підходить, бо я люблю зелене
-
Filabatya
Member
https://www.monoandstereo.com/yg-acoustics-rich-green/
жінка від фікуса не відрізнить, тільки скаже: Ого, як вимахав! План капкан
жінка від фікуса не відрізнить, тільки скаже: Ого, як вимахав! План капкан
-
Radio Bay
Member
Хайфай, так, на любителя правильного звукуQFlash: ↑ 12.08.2026 22:01На любителя
Сюди зайди
https://dashaus.com.ua/
-
QFlash
Member
Не хочу більше сперечатися. Кожен має свою думку і обирає те що подобається.
Якось. Тема цікава.
По amplifier я знаю достатньо. Лишилось налаштувати касетну деку. Або візьму якусь з наскрізним каналом. Їх валом продають.
Якось більше вінтаж цікавить, аналогове звучання, з шумами.
Та і сам процес паяння та доопрацювання. Це хобі.
Якось. Тема цікава.
По amplifier я знаю достатньо. Лишилось налаштувати касетну деку. Або візьму якусь з наскрізним каналом. Їх валом продають.
Якось більше вінтаж цікавить, аналогове звучання, з шумами.
Та і сам процес паяння та доопрацювання. Це хобі.
Последний раз редактировалось QFlash 12.08.2026 22:26, всего редактировалось 1 раз.
-
Radio Bay
Member
А що там сперичатися? Tи не в темі, тому зайшов незрозуміло куди, якщо взагалі заходивQFlash: ↑ 12.08.2026 22:17Не хочу більше сперечатися
-
QFlash
Member
Так, я не в темі. Підказувати нічого не буду. Краще почитаю літературу.Radio Bay: ↑ 12.08.2026 22:25А що там сперичатися? Tи не в темі, тому зайшов незрозуміло куди, якщо взагалі заходив
І даташити.