В этой теме выбираем звуковые карты
Пофилософствовать на тему звука можно там
Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Новини
Останні статті і огляди
Выбор звуковой карты
-
Z440_User
Member
Єдине місце в домашньому сетапі де кабель дійсно має вплив, це міжблок між вініловою вертушкою та фонокоректором.
Бо однією із складових АЧХ вінілової системи є опір навантаження та ємність навантаження.
От в ці "опір та ємність навантаження" як раз входять кабелі від головки до фонокоректора.
А виробник головки вказує в паспортних даних на який опір (зазвичай 47кОм), та ємність (коливається в межах від 100пФ до 400пФ) має працювати головка, щоб не було завалу/горбів АЧХ.
Наприклад, головка хоче 47кОм та 100пФ для лінійної АЧХ. У вас міжблок 1,5м з 80пФ/метр + під 0.5 метрів проводів в самій вертушці + ємність вхідного контуру в фонокоректора до першого транзистора/лампи = от ви вже вилізли за межі паспортних 100пФ головки і маєте горба на 16кГц і завал після 18кГц.
Ріжете міжблок до довжини 1м, переставляєте апарат щоб укорочений міжблок дістав до фонокоректора = 100пФ ємності присутні = лінійна АЧХ в межах 20-20тис. Гц.
Все інше то в межах похибки/настрою/самопочуття/десь біля placebo.
Але я не кажу що воно не має вплив. Просто він дуже незначний.
Бо однією із складових АЧХ вінілової системи є опір навантаження та ємність навантаження.
От в ці "опір та ємність навантаження" як раз входять кабелі від головки до фонокоректора.
А виробник головки вказує в паспортних даних на який опір (зазвичай 47кОм), та ємність (коливається в межах від 100пФ до 400пФ) має працювати головка, щоб не було завалу/горбів АЧХ.
Наприклад, головка хоче 47кОм та 100пФ для лінійної АЧХ. У вас міжблок 1,5м з 80пФ/метр + під 0.5 метрів проводів в самій вертушці + ємність вхідного контуру в фонокоректора до першого транзистора/лампи = от ви вже вилізли за межі паспортних 100пФ головки і маєте горба на 16кГц і завал після 18кГц.
Ріжете міжблок до довжини 1м, переставляєте апарат щоб укорочений міжблок дістав до фонокоректора = 100пФ ємності присутні = лінійна АЧХ в межах 20-20тис. Гц.
Все інше то в межах похибки/настрою/самопочуття/десь біля placebo.
Але я не кажу що воно не має вплив. Просто він дуже незначний.
-
MSiAventador
Member
Просто купуй самий дешевий 6N OCC . Конхвуцій.konb999: ↑ 09.08.2026 12:55Дріт не зробить сигнал краще, він максимум що може то передати сигнал максимально неушкодженим на між пунктом а та пнктом б. І я дійсно не придаю особливого значення дротам, але, в той самий час коли користуєшся якісними джерелом звука і засобами відтворення різниця між дротами дійсно є але досить не суттєва. І чим дорожчий дріт(як акустичний так і міжблок) тим меньше цю різницю моєливо відчути вухом звичайної люжини. Тобто на мій погляд є розумна межа витрачання коштів на дроти! І знов таки але відверто блювотний і дешевий дріт може спотворити звук досить суттєво. Ну і звісно залежність потужності від опіру відповідно до закону ома.QFlash: ↑ 08.08.2026 17:08
Ні. Не так.
Опір має відношення до потужності. Дроти і шнурки хороша ідея для малолеток.
-
QFlash
Member
MSiAventador: ↑ 09.08.2026 15:19Просто купуй самий дешевий 6N OCC
- спойлер
На акустику Ромашки
Так задумано. Нанотехнології.
Відправлено через 4 хвилини 10 секунд:
Так.Z440_User: ↑ 09.08.2026 14:31Єдине місце в домашньому сетапі де кабель дійсно має вплив, це міжблок між вініловою вертушкою та фонокоректором.
Відправлено через 12 хвилин 44 секунди:
Z440_User
Ти брав тестову плівку 250нВб ? Чи пофігу в наші часи.
-
Radio Bay
Member
Тут фанаты Одесса-кабеля )MSiAventador: ↑ 09.08.2026 15:19Просто купуй самий дешевий 6N OCC . Конхвуцій.
-
Z440_User
Member
QFlash у мене кіт з декількох плівок.
315Гц / 250 нВб по ГОСТ / DIN
400Гц / 200 нВб по ANSI
Дві касети Fer Type I та дві касети Cr. Тобто 4 шт для виставлення рівня відтворення. А ще інші плівки. Загалом там кіт щось в 6 чи 8 касет. Брав на ebay щось біля 100-150$
+ є теж саме на бобіника, але там мені плівку писали на замовлення. Плівка RTM, писали на Studer A810. Там просто 315Гц з рівнем 0дб записано по індикаторах того Studer. Писав дружбан, коли працював на студії в Німеччині та мав доступ до апарату. Він мені там всяких вкусняшок понаписав як подарунок до днів народження
315Гц / 250 нВб по ГОСТ / DIN
400Гц / 200 нВб по ANSI
Дві касети Fer Type I та дві касети Cr. Тобто 4 шт для виставлення рівня відтворення. А ще інші плівки. Загалом там кіт щось в 6 чи 8 касет. Брав на ebay щось біля 100-150$
+ є теж саме на бобіника, але там мені плівку писали на замовлення. Плівка RTM, писали на Studer A810. Там просто 315Гц з рівнем 0дб записано по індикаторах того Studer. Писав дружбан, коли працював на студії в Німеччині та мав доступ до апарату. Він мені там всяких вкусняшок понаписав як подарунок до днів народження
-
Radio Bay
Member
Капец, гілка дискусії старих больних бздунів
Один спамить, інщі иноді реагують
Один спамить, інщі иноді реагують
-
Z440_User
Member
Radio Bay, всі ми такі. Але я теж ще раз хочу графоманства підкинути.
І мені цікаво буде почути твою думку. Бо попередні мої питаня до запису співпали з твоїми зауваженнями
І в принципі після того посту що накатаю, питання запису системи та оглядів на ютубчику можна буде закрити
І мені цікаво буде почути твою думку. Бо попередні мої питаня до запису співпали з твоїми зауваженнями
І в принципі після того посту що накатаю, питання запису системи та оглядів на ютубчику можна буде закрити
-
QFlash
Member
Z440_User
Ок. Зрозуміло.
Ок. Зрозуміло.