Новости
Последние статьи и обзоры
Выбор звуковой карты
-
Scoffer
Member
А нашо його слухати? Ну от серйозно.StTechnik: ↑ 28.07.2026 08:24Продолжаем тупую шизофрению про аудиофилов
Особисто мені вистачило коли його першей раз сюди в тред скинули там де він викрутив гучність шо всі мало не поглохли а потім питав чи гарно його система грає. Та звичайно гарно, до крові з вух
-
MSiAventador
Member
Цей пудЄль вже давно поїхав кукухою, саме тоді коли портрет леніна в кадр поставив.
-
QFlash
Member
Z440_User
Вітаю. У мене залишилось питання налаштування касетної деки Романтики MЭ-222. Позитивний момент - плата електроніки виконана на текстоліті.
Всі конденсатори електролітичні давно поміняв на звичайні китайські, та транзистори 315/361 на нові 2n5551/2n5401.
Деякі мікрохи посадив на панельки - операційні підсилювачі. Там мікрох валом.
І виконано все на одній платі - щось схоже в імпортних деках.
Для такого апарата вистачить.
Відтворює чудово оскільки стоїть рідна в адекватному стані 3D24.080/
Кінематика ЛПМ перебрана і почищена там майже ідеально.
Запис на плівку хриновий. Кажуть потрібно касету для виставлення рівня на лінійному виході 500mV 0dB/
Якось по REW виставляв: на вхід 500mV індюк в 0dB - на виході 500mV.
На різних касетах по різному пише і рівень занижений. Але касети 20-30 річної давності. Може через то.
Також є варіанти ставити КиТаЙ-бошку. Але без циклопа - це важко виконати.
Можна купити якусь деку з наскрізним каналом і не паритись. Так то воно так.
Вітаю. У мене залишилось питання налаштування касетної деки Романтики MЭ-222. Позитивний момент - плата електроніки виконана на текстоліті.
Всі конденсатори електролітичні давно поміняв на звичайні китайські, та транзистори 315/361 на нові 2n5551/2n5401.
Деякі мікрохи посадив на панельки - операційні підсилювачі. Там мікрох валом.
І виконано все на одній платі - щось схоже в імпортних деках.
Для такого апарата вистачить.
Запис на плівку хриновий. Кажуть потрібно касету для виставлення рівня на лінійному виході 500mV 0dB/
На різних касетах по різному пише і рівень занижений. Але касети 20-30 річної давності. Може через то.
Також є варіанти ставити КиТаЙ-бошку. Але без циклопа - це важко виконати.
Можна купити якусь деку з наскрізним каналом і не паритись. Так то воно так.
-
StTechnik
Member
Да его никто не слушает. Тем более я. Просто алгоритм мне его подкидывает в ротацию на ютубе - и только. Решил поделиться для осознания маразма.Scoffer: ↑ 28.07.2026 09:35А нашо його слухати? Ну от серйозно.
-
Radio Bay
Member
Так алгорітми ЮТ підкидують те, що ти слухаєш, він так працює. От мені щось таке не залітаєStTechnik: ↑ 28.07.2026 09:57Да его никто не слушает. Тем более я. Просто алгоритм мне его подкидывает в ротацию на ютубе - и только
-
Z440_User
Member
Тримай сервісний мануал по ремонту та наладці деки Вільма-102QFlash: ↑ 28.07.2026 09:49 Z440_User
Вітаю. У мене залишилось питання налаштування касетної деки Романтики MЭ-222.
На різних касетах по різному пише і рівень занижений.
Читати з пункта 6.2.8. Використовувати як методику для налаштування та загального алгоритму дій.
Без вимірювальних стрічок то налаштування в сліпу, на рівні "приблизно десь так". Ад для внутрішнього перфекціоніста
Я використовував дільники та генератори, ліцензійні фірмові аудіокасети, по ітогу купив на ібеї вимірювальні стрічки і закрив питання (так, довелося долаштовувати по отриманих стрічках).
У мене Вільма навіть МК-60 прописує мама не горюй. Але так, трапляються касети які хрін нормально запишеш - дітям на конфеті віддаються.Але касети 20-30 річної давності. Може через то.
П.С. Optonica RT-7000 пише відчутно скромніше Вільми, грає ну 50/50, але Вільма більш всіядна як по плівках так і по музиці.
-
vdemeshko
Member
судя по ТТХ они не осилили качественную реализацию PFFB - SINAD с качественной реализацией PFFB в усилках класса D с TPA микросхемой - на 10dB лучше (то есть на порядок).. там -101..-105dB что около того.. а тут -93dB.. справедливости ради - без PFFB SINAD до -90db в 99.99% случаев не дотягивает.. то есть - эффект как бы есть, но реализация так себе.. но это скорее уже вопрос перфекционизмаRadio Bay: ↑ 27.07.2026 23:43Згоден, але девайс цікавийS0N1C: ↑ 27.07.2026 23:41це не ревью а реклама...
https://www.aiyima.com/products/aiyima-a20-mono
Але, увага, йому ще потрібен БЖ на 48V/5A і це та ще подлянка
-
QFlash
Member
Z440_User
Дякую за Вільму. Такого сервіса не маю.
Знаю що без вимірювальних стрічок важко налаштувати/
Нормальні касети "голі" навіть по 250-500 грн. продають.
Хіба для налаштування бошок і виставляння частоти резонансу. Чогось я вже передумав бошку міняти
Дякую за Вільму. Такого сервіса не маю.
Знаю що без вимірювальних стрічок важко налаштувати/
Як думаєш я що використовую. Але там для дек вольтаж мізерний.Z440_User: ↑ 28.07.2026 10:55Я використовував дільники та генератори
Хіба для налаштування бошок і виставляння частоти резонансу. Чогось я вже передумав бошку міняти
-
Radio Bay
Member
Да, учитывая, что туда еще что туда еще БП нужен, вообще больше интересно как забавка. Они предлагают БП за $75 (х2), качество этого импульсника - вопрос, ЛБП станет долларов в 150 х 2. Итого имеем огород из 4-х коробочек, кучу проводов и цену 600+. Как забавка интересно, но, как подумаешь, то ну его.vdemeshko: ↑ 28.07.2026 10:56то есть - эффект как бы есть, но реализация так себе.. но это скорее уже вопрос перфекционизма
-
Z440_User
Member
QFlash: ↑ 28.07.2026 11:04 Знаю що без вимірювальних стрічок важко налаштувати/
Мені комплект вимірювальних стрічок (АЧХ, азімут, вихідний рівень, швидкість) вийшов щось біля 100$ з доставкою. З них ото хіба що швидкістю не користувався, бо сам собі зробив таку касету (стара касета+лезо+рулетка/лінійка = фіксований відрізок стрічки, який має пройти за певний час = потрібна швидкість ЛПМ).
Як думаєш я що використовую. Але там для дек вольтаж мізерний.
Я тобі того сервісного мануала як алгоритм дій скинув, що за чим та як, з поправкою на властивості конкретного магнітофону. Тобто читаєш та думаєш як це зробити на своєму.
-
QFlash
Member
Z440_User
Детонація касетної деки на запис-відтворення. Положення бобишок намотки по середині.
Не ідеал - але якось.
Детонація касетної деки на запис-відтворення. Положення бобишок намотки по середині.
Не ідеал - але якось.
-
Hotspur
Member
це відомий дурачокStTechnik: ↑ 28.07.2026 08:24Что он чет возьми несет?
-
Radio Bay
Member
Дурачків, зазвичай, дивляться ті, хто хоче довести собі та навколишнім, що вони не дурачки 
-
QFlash
Member
Z440_User
Під час проведення експериментальних робіт було виявлено таки непоганий вплив роботи роутера на касетну деку. Девайси близько розташовані. Чутно перешкоди та фоновий шум, який зникає після вимкнення роутера. Цікаво...
На роботу amplifier, робота роутера в плані якогось вираженого відчутного впливу не спостерігається.
Під час проведення експериментальних робіт було виявлено таки непоганий вплив роботи роутера на касетну деку. Девайси близько розташовані. Чутно перешкоди та фоновий шум, який зникає після вимкнення роутера. Цікаво...
На роботу amplifier, робота роутера в плані якогось вираженого відчутного впливу не спостерігається.
Последний раз редактировалось QFlash 28.07.2026 13:13, всего редактировалось 1 раз.
-
Radio Bay
Member
А NAD повністю перейшов на класс D і це, на відміну від китайців, ніфіга не дешево