Новини
Останні статті і огляди
Выбор звуковой карты
-
Filabatya
Member
Кожух прийдеться знімати, вони дуже високі)
-
Radio Bay
Member
Я давно топлю за звийну USB карту на НЕКівському чипы переробити на зовнішне живлення,
бо радити Jcat не візьмуся, дофіга коштує
бо радити Jcat не візьмуся, дофіга коштує
-
feson
Member
Доречі це працює також і на дешманських цапах з алієкпресу....... 
-
Radio Bay
Member
А ставлятьfeson: ↑ 23.07.2026 09:34Бурсони ставити туди - не потрібно........
https://bursonaudio.com/shop/asus-xonar ... rade-pack/
Відправлено через 7 хвилин 27 секунд:
До річі, Дакмастер твікає ці Асусі. В мене у зайомого є такий твік. Норм лупашить.
Він там і живлення переробляє
-
Feras
Member
Ааа, перехід на особистості, як же це знайомо. Якщо нема аргументів нормальних, завжди починають розказувати про свій великий дуже дорогий досвід. Тут точно нема про що вже розмовляти. Слухайте і насолоджуйтесь тим, що вважаєте краще для вас, може колись послухаєте щось достойне з іем, хоча б Prisma Lumen і відчуєте, що сучасні внутрішньо канальні навушники можуть видавати.RoMiLiUs: ↑ 23.07.2026 00:38Не позорся)Feras: ↑ 22.07.2026 19:15Я ж кажу дуже упереджене і вузько лобе твердження - стосовно того який звук можна отримати від навушників та іем, що випущені, скажем у останні 2 роки. В порівнянні з тим що було випущено "за царя гороха" особливо таке як кліпш чи перші етімотіки тільки і вестони ще згадати треба. Ми ж у 2026-му році в інженерному плані нікуди не продвинулись, все ж залишилось таке саме, всі іем як за царя гороха побудовані на моно динамі яку з туалетного паперу склав дядя Ляо, таік драйверів як EST , BCD , MEMS не існує як і іем щ одразу поєднує 4 чи 5 види різних драйверів.
Тому для себе вважаю цей дискус абсолютно безглуздим бо людина своїми вухами уяви не має, що можуть сучасні навушники побудовані інженерами з використанням технологій про які 10 років назад, в споживчому сегменті до 200 доларів тільки мріяти могли. На будь якому аудіо форумі така заява піддасться дуже серйозній критиці і максимум 5 з 100 людей будуть погоджуватись з подібним твердженням.
Існує диспут, ніяких дискусів не існує. Ти ще трошки не доріс до дорослих диспутів. Тим паче зі мною. Не бачу опонента.
Ти ше й читати не вмієш і взагалі не зрозумів про що я писав, тому офнись і не відсвічуй. Ти напевно приблизно як читаєш, так і голосуєш.
1. Природа і принцип роботи внутриканальних моніторів не змінився за останні ні 10 ні 15 років ні з моменту їх винайдення. Не змінився ні на копійку. Так само як не змінився принцип роботи динаміка за останні 50 років. Не змінився.
Від того, що тобі маркетологи насрали у вуха, принцип їх роботи не змінився.
2. Я ні слова не писав про якість звуку. В контексті мого початкового твердження - якість звуку це абсолютно 100000 величина. Читати навчись, клоун.
Ще раз кажу, ти навіть ні на пів відсотка не маєш того досвіду прослуховування, що маю я. В тому числі навушників.
10 раз перечитай що я написав, перед тим як срати в коментарях. Постарайся зрозуміти, а не додумувати те, чого я не писав.
Понарожають ****ів.
Тепер я розумію чому карма майже - 900, приєднуюсь до інших в ігнор і все, так для всіх буде краще.
-
Radio Bay
Member
Muse ще ствалять на цю Асусь, але на Алі трапляюсься підробки
https://www.olx.ua/uk/elektronika/q-muses/
https://www.olx.ua/uk/elektronika/q-muses/
-
Filabatya
Member
-
MSiAventador
Member
Дакмайстер вже став справжнім даком ("форсував річку" в Румунію).Radio Bay: ↑ 23.07.2026 09:47А ставлятьfeson: ↑ 23.07.2026 09:34Бурсони ставити туди - не потрібно........
Відправлено через 7 хвилин 27 секунд:
До річі, Дакмастер твікає ці Асусі. В мене у зайомого є такий твік. Норм лупашить.
Він там і живлення переробляє
Відправлено через 7 хвилин 13 секунд:
Відгук власника нового K17 R2R ... після заміни першого придбаного екземпляра у якого через 20 годин роботи почав вигорати запобіжник живлення. З заміненим вторим екземпляром K17 R2R все ОК :
https://www.head-fi.org/threads/fiio-k1 ... t-19202234
Гаразд, я повернувся додому зі своєю заміною K17 R2R близько полудня і
- спойлер
- замість того, щоб налаштувати його з динаміками відразу, як я зробив з першим блоком. Я очистив свій ланцюг SR11/K11 R2R/Buf/GIGAS 1 зі свого робочого столу і вискочив K17 R2R на їх місці і підключив FT7...і слухав більше години. Він не тільки бездоганно функціонував, але й звучав дуже добре на 95% матеріалу, який я в нього кинув. Єдина пісня тієї години, яка не була чудовою, це пісня Cantopop у виконанні Лілі Чан. Це було на яскравій і шиплячій стороні, але це був буквально єдиний трек, який я відчував таким чином. Все інше, що я слухав, звучало добре збалансовано. Потім я помінявся HD 480 Pro замість FT7 і знову слухав, і вся музика, яку я йому кинув, звучала добре, нічого надто яскравого чи шиплячого. HD 480 Pro, з мого досвіду, в основному добре поєднується майже з будь-яким джерелом, тоді як FT7 може бути трохи вибагливішим.
Я б сказав, що з HD 480 Pro K17 R2R дійсно перевершив ланцюг SR11/K11 R2R/GIGAS 1. K17 R2R представив себе чистішим (навіть з відключеним Buf в бюджетному ланцюжку), витягуючи більш тонкі деталі і представляючи їх абсолютно природно. K13 R2R насправді не долає цю прогалину змістовно, також (навіть за допомогою Darkside Pro)--K17 R2R's Pro R2R драбина є змістовно чистішим і дає слухачеві більше з точки зору технічних деталей. Якщо вам цікаво, я використовував точно таку ж конфігурацію для порівняння K11 R2R, K13 R2R і K17 R2R; всі три ЦАП в режимі NOS, з Roon відправкою музики біт-ідеально (до SR11 у випадку K11 R2R і K13 R2R, і безпосередньо до K17 R2R в його випадку).
Дозвольте мені також скористатися цією можливістю, щоб згадати, що реалізація Roon від FiiO є скороченням вище норми! Переважна більшість мостів Roon, які я пережив (включно з мостами Audalytic DR70 і Gustard R26 II, а також обидва, RoPieee і Volumio на Raspberry Pi), не мають можливості контролювати гучність кінцевого пристрою (скоріше, здатний лише до цифрового регулювання гучності) та/або навіть не підтримує керування відтворенням (відтворення/пауза/наступна доріжка/остання доріжка). SR11 і K17 R2R, з іншого боку, не тільки підтримують керування відтворенням кінцевої точки, але навіть дозволяють пряме регулювання гучності (лише дещо корисно з SR11, але надзвичайно корисно на K17 R2R при налаштуванні в ланцюжку динаміків!). Пульт дистанційного керування, який поставляється з K17 R2R, здатний безпосередньо керувати відтворенням під час прослуховування через Roon, і я можу регулювати гучність самого K17 R2R віддалено через додаток Roon!
Прослухавши протягом години планарні та динамічні банки із закритою спинкою водія з відкритою спинкою, я нарешті набрався сміливості від’єднати її та перемістити на медіастійку, інтегрувавши її в свій ланцюжок динаміків, як я робив учора перший блок. Він почався відразу без проблем і зараз грає.
З точки зору продуктивності, немає дисперсії вибірки до вибірки. Цей другий блок звучить так само дивовижно, як і перший вчора, коли грає через мої динаміки. Для налаштування динаміка я дотримуюся режиму NOS, але я використовую Roon для підвищення вибірки PCM за потужністю від 2 до 352, 8KHz або 384KHz (залежно від того, чи є вихідний матеріал доменом 44, 1KHz або якщо це домен 48KHz), використовуючи фільтр Precise, лінійної фази. DSD Я фактично протестував рідний 1-бітний режим декодування на K17 R2R, і він працює бездоганно, тому я доставляю DSD біт-ідеальний до K17 R2R для прослуховування. З іншого боку, я помітив дивні, низькорівневі шуми під час відтворення рідного DSD в чистому 1-бітному режимі декодування з K13 R2R (у мене були точно такі ж непарні проблеми з шумом з DR70 і R26 II при включенні їх рідних 1-бітових труб для прослуховування DSD, але ця проблема не виникає з DX9 Discrete!).
Дискретний DX9, який я слухав на своїх динаміках, забезпечує чудовий, гострий, як бритва, фокус зображення - навіть краще сфокусований, ніж R26 II. Однак дещо про тембр із DX9 Discrete не на рівні R26 II. Коли я заплющив очі на R26 II, я міг чесно повірити, що виконавці були зі мною в кімнаті, тоді як з DX9 Discrete я не міг. З K17 R2R, поки що, я виявляю, що я отримую кращий фокус зображення, ніж R26 II, але тембр знаходиться на одному рівні з R26 II. На відміну від DX9 Discrete, я більше не нарікаю на втрату чудового тембру R26 II--K17 R2R, по суті, дає мені найкраще з обох світів!
Я продовжуватиму більше слухати, тож більше буде. Це тільки ранні дні, володіючи цією дивовижною новою машиною від FiiO, і я не переконаний в будь-якому випадку, "згоріти", з R2R драбини, тому я дозволю собі продовжувати слухати і надавати додатковий зворотний зв'язок ще через кілька днів (деякі кажуть, що ці речі потребують вигорання, інші кажуть, що це фігня або що це просто наше власне слухання, яке коригуєтьс Особисто я не знаю жодного способу, тому я просто надам більше відгуків із більшим прослуховуванням).
-
S0N1C
Member
так ось навіщо аудіофіли рекомендують "прогрівати" нове обладнанняMSiAventador: ↑ 23.07.2026 12:18 у якого через 20 годин роботи почав вигорати запобіжник живлення
Відправлено через 5 хвилин 9 секунд:
і доречі там не 20 годин, а 20 хвилин
Unfortunately after 20 or so minutes into listening, the unit cut out and refused to turn back on. Checked fuse, it’s burnt. Swapped in a replacement fuse, plugged into a different plug in my house with a different power cable and immediately fried the second fuse.
-
MSiAventador
Member
20 хвилин - це все міняє : недогрів прогріву!S0N1C: ↑ 23.07.2026 12:47так ось навіщо аудіофіли рекомендують "прогрівати" нове обладнанняMSiAventador: ↑ 23.07.2026 12:18 у якого через 20 годин роботи почав вигорати запобіжник живлення
Відправлено через 5 хвилин 9 секунд:
і доречі там не 20 годин, а 20 хвилин
Unfortunately after 20 or so minutes into listening, the unit cut out and refused to turn back on. Checked fuse, it’s burnt. Swapped in a replacement fuse, plugged into a different plug in my house with a different power cable and immediately fried the second fuse.
-
Radio Bay
Member
Аудіо компоненти через деякий час виходять на задані характеристики: кондери и т.д. Інформація від дружбана з ВО по РЕ. Працювали разомS0N1C: ↑ 23.07.2026 12:47так ось навіщо аудіофіли рекомендують "прогрівати" нове обладнання
-
Hotspur
Member
так
Відправлено через 1 хвилину 21 секунду:
чому ніFilabatya: ↑ 23.07.2026 10:45Останній пост в темі
-
Radio Bay
Member
- Ідея, як зробити зовнішнє живлення для USB карти

https://audiophilestyle.com/forums/topi ... usb-cards/
Відправлено через 9 хвилин 26 секунд:
Ох, у когось пригорає, агрументів нема, залишається гадити втихарець
-
Hotspur
Member
можна ще кондерів на стабілізацію докинутиRadio Bay: ↑ 23.07.2026 15:49Ох, у когось пригорає, агрументів нема, залишається гадити втихарець
-
Radio Bay
Member
Не зрозумів на цитату )Hotspur: ↑ 23.07.2026 18:52можна ще кондерів на стабілізацію докинути
-
RoMiLiUs
Member
Ще раз питаю, клоун. Ти читати і усвідомлювати написане вмієш чи ні? Я ні слова не писав про якість звуку, взагалі срати на це в розрізі мого початкового твердження. Ти можеш цей факт усвідомити? Чого ти мені вже 4 пост намагаєшся шось про якість звуку втирати.Feras: ↑ 23.07.2026 10:20хоча б Prisma Lumen і відчуєте, що сучасні внутрішньо канальні навушники можуть видавати.
Тепер я розумію чому карма майже - 900, приєднуюсь до інших в ігнор і все, так для всіх буде краще.
Видно покоління тіктокерів.Feras: ↑ 23.07.2026 10:20що сучасні внутрішньо канальні навушники можуть видавати.
Я почитав твої дописи. То ж видно, що ти нічого нормального в житті не слухав окрім кітай-підвал мусора за 100 доларів з переклееним шильдиком і розказує мені щось. Надивився якіхось додіків в ютубах і вважає що воно шось з себе представляє.
Допоки не навчишся читати і усвідомлювати прочитане, в тебе завжди будуть проблеми по життю.
-
Radio Bay
Member
- Дослідження USB - DIY
-
Для вывода качественного цифрового сигнала с компьютера на внешний ЦАП (DAC) через USB действительно важна плата расширения с независимым питанием и качественным клок-генератором. Это позволяет полностью изолировать аудиопоток от электрических шумов материнской платы и импульсного блока питания ПК.
Помимо редкой и дорогой оригинальной платы **Paul Pang v4** с вашего фото, в мире аудиофилии ценятся несколько проверенных альтернатив и решений.
Популярные альтернативы для аудио-вывода USB
- **S.O.t.M. tX-USBexp / tX-USBultra**: Культовые корейские платы расширения PCI-E. Имеют встроенные фильтры питания, отключаемую подачу 5V на USB-порт (если вашему ЦАП не нужно питание по шине) и разъем для подключения внешнего линейного блока питания на 6.5–9В.
- **Matrix Audio Element H**: Высококлассная PCI-E плата с фемто-клоком Crystek и мощными фильтрами. На задней панели есть физический тумблер переключения питания: от внутреннего БП компьютера или от внешнего линейного источника 5В.
- **JCAT USB Card XE**: Одно из самых дорогих бескомпромиссных решений на рынке с ультра-низким уровнем шума и разъемом для внешнего питания 5В.
Вариант без замены платы: USB-изоляторы
Если вы не хотите устанавливать плату внутрь ПК, можно использовать внешнее устройство фильтрации, которое ставится «в разрыв» между обычным USB-портом компьютера и ЦАП:
- **Topping HS01 / HS02**: Компактные изоляторы, полностью обрывающие земляную петлю. Имеют вход для чистого внешнего питания 5В.
- **iFi iPurifier3 / iGalvanic3.0**: Устройства для регенерации сигнала, очистки его от шумов и перетактования.
Какое питание использовать?
Для раскрытия потенциала любой такой платы категорически не рекомендуется использовать стандартный хвост Molex от компьютерного БП. Лучше всего подавать **5V от внешнего линейного блока питания (ЛБП)** на базе хорошего тороидального трансформатора (например, _Teradak, Studer_ или кастомных мастеров). Это уберет высокочастотные наводки и сделает звук более аналоговым, детальным и сфокусированным в нижнем регистре.
Расскажите, какой **ЦАП** вы планируете подключать и критично ли для него **наличие питания 5V по USB-кабелю** (некоторые ЦАП не видят сигнал, если на шине нет 5 вольт, а другим это питание только вредит)?
------------------------------
Да, вы абсолютно правы! Многие аудиофилы и DIY-энтузиасты покупают обычные недорогие платы расширения PCI-E на USB (ценой до $30-40) и самостоятельно дорабатывают их до аудиофильского уровня.
Результат такой переделки часто вплотную приближается к дорогим брендовым картам вроде вашей Jcat Femto.
Как переделывают простые платы расширения
Анатомия такой доработки состоит из трех основных шагов:
- **Изоляция от шины PCI-E:** На плате физически перерезают дорожки, по которым идет питание +5В и +3.3В от материнской платы. В результате плата начинает получать питание **только через внешний разъем** (Molex или SATA).
- **Установка внешнего питания:** К разъему Molex/SATA припаивают качественный круглый разъем DC (5.5x2.1 мм) или Type-C. Это позволяет подключить к дешевой плате тот же блок питания **iFi iPower** или линейный БП на 5 Вольт.
- **Замена клок-генератора (клока):** С платы выпаивают стандартный копеечный кварцевый резонатор на 24 МГц. Вместо него припаивают отдельную маленькую платку с высокоточным генератором (TCXO или даже OCXO, как на самом первом фото с Paul Pang). Для этого клока организуют свое, сверхочищенное питание.
На каких чипах собирают такие «самоделки»
Если вы хотите поэкспериментировать или собрать вторую систему, для аудио лучше всего подходят платы на двух контроллерах:
- **NEC / Renesas uPD720202:** Абсолютная классика. Именно этот чип стоит в Jcat Femto, Paul Pang и Matrix Audio. Он ценится за самую стабильную и «чистую» передачу аудиопотока без задержек.
- **VIA VL805:** Более современный чип, часто встречается на дешевых платах. Звучит неплохо, но требует чуть больше внимания к фильтрации питания.
Стоит ли это делать, имея Jcat Femto?
Имеет смысл только ради спортивного и инженерного интереса. Ваша **Jcat Femto** изначально спроектирована профессионалами: на ней разведены ультра-низкошумящие линейные регуляторы, установлены дорогие аудиоконденсаторы и тот самый фемто-секундный клок Crystek, который вручную припаять к дешевой плате очень сложно.
Если вы хотите собрать или купить такой «самодельный» USB-транспорт, расскажите, **какой чип** у вас на примете или какую **конкретную схему переделки** вы видели?
----------------------
Понял вас! Если вы собираете или подбираете решение для знакомого, то создание «аудиофильского USB-выхода» на базе бюджетной платы — это отличный способ получить 80-90% звука дорогой Jcat Femto за вменяемые деньги.
Вот готовый алгоритм, как сделать или подсказать человеку правильный и простой вариант.
Вариант 1. Минимальные усилия (без пайки)
Если товарищ не хочет глубоко лезть с паяльником, можно купить обычную плату расширения, которая **изначально правильно спроектирована**:
- **Искать плату на чипе NEC/Renesas uPD720202**. Это принципиально, так как под него написаны самые стабильные аудиодрайверы, и именно он стоит в вашей Jcat.
- **Выбирать плату с разъемом питания Molex (4-pin)**, а не SATA. К Molex намного проще подключить внешний блок питания.
- **Как подключить:** Покупается переходник «Molex на круглый разъем DC 5.5x2.1 мм» (они продаются готовыми). В этот разъем втыкается тот же iFi iPower 5V или любой линейный БП. Главное — **не подключать** плату к блоку питания компьютера.
Вариант 2. С доработкой (для энтузиастов)
Если ваш знакомый дружит с паяльником, то из дешевой платы за 10–15$ делается «убийца» брендовых карт:
- **Выпаивается родной кварц (24 МГц)**. Вместо него за пару долларов на AliExpress покупается модуль **TCXO (0.1 ppm)** на ту же частоту и впаивается на коротких ножках. Это дает тот самый прирост в детальности и сцене (как фемто-клок).
- **Перерезается дорожка питания +5В**, идущая от слота PCI-Express материнской платы. Это на 100% изолирует карту от «грязной» земли и шумов процессора/видеокарты.
Самый простой «коробочный» путь
Если человек вообще не хочет возиться с картами внутри ПК (например, у него ноутбук или мини-ПК), посоветуйте ему купить внешний изолятор **Topping HS01** или **HS02**.
Он включается в любой стандартный USB-порт, полностью обрывает земляную петлю ПК, а сбоку у него есть вход Type-C для подачи чистого питания 5В. По звуку это часто выходит даже чище, чем базовая PCI-E плата.
Я їх куколдами називаю. Лише можуть фігню без досвіду писати і мінусовати, спостерегачіRoMiLiUs: ↑ 24.07.2026 00:47Видно покоління тіктокерів