Новини
Останні статті і огляди
Выбор звуковой карты
-
RoMiLiUs
Member
Не позорся)Feras: ↑ 22.07.2026 19:15Я ж кажу дуже упереджене і вузько лобе твердження - стосовно того який звук можна отримати від навушників та іем, що випущені, скажем у останні 2 роки. В порівнянні з тим що було випущено "за царя гороха" особливо таке як кліпш чи перші етімотіки тільки і вестони ще згадати треба. Ми ж у 2026-му році в інженерному плані нікуди не продвинулись, все ж залишилось таке саме, всі іем як за царя гороха побудовані на моно динамі яку з туалетного паперу склав дядя Ляо, таік драйверів як EST , BCD , MEMS не існує як і іем щ одразу поєднує 4 чи 5 види різних драйверів.
Тому для себе вважаю цей дискус абсолютно безглуздим бо людина своїми вухами уяви не має, що можуть сучасні навушники побудовані інженерами з використанням технологій про які 10 років назад, в споживчому сегменті до 200 доларів тільки мріяти могли. На будь якому аудіо форумі така заява піддасться дуже серйозній критиці і максимум 5 з 100 людей будуть погоджуватись з подібним твердженням.
Існує диспут, ніяких дискусів не існує. Ти ще трошки не доріс до дорослих диспутів. Тим паче зі мною. Не бачу опонента.
Ти ше й читати не вмієш і взагалі не зрозумів про що я писав, тому офнись і не відсвічуй. Ти напевно приблизно як читаєш, так і голосуєш.
1. Природа і принцип роботи внутриканальних моніторів не змінився за останні ні 10 ні 15 років ні з моменту їх винайдення. Не змінився ні на копійку. Так само як не змінився принцип роботи динаміка за останні 50 років. Не змінився.
Від того, що тобі маркетологи насрали у вуха, принцип їх роботи не змінився.
2. Я ні слова не писав про якість звуку. В контексті мого початкового твердження - якість звуку це абсолютно 100000 величина. Читати навчись, клоун.
Ще раз кажу, ти навіть ні на пів відсотка не маєш того досвіду прослуховування, що маю я. В тому числі навушників.
10 раз перечитай що я написав, перед тим як срати в коментарях. Постарайся зрозуміти, а не додумувати те, чого я не писав.
Понарожають ****ів.
Востаннє редагувалось 23.07.2026 00:51 користувачем RoMiLiUs, всього редагувалось 6 разів.
-
feson
Member
Поставити ці ОУ - потім включити цей же трек - і НИФИГА СЕ як Фішери грають....а шо так можна було.... 
-
RoMiLiUs
Member
Якби ви почули як вони там в приміщенні салону грали на тій акустиці, там можна було кон4ити:) Там 6-ти метрові стелі, тому масштаб звуку був неймовірний.Z440_User: ↑ 22.07.2026 22:19P.S. Гучності RoMiLiUs насипав добряче, після першої спроби до мене жінка пришла і попросила зробити тихіше, бо вона на кухні ноутбука не чує. Але і мікрофон порядком хрипіти почав, тож наданий запис то друга спроба як зробив тихіше.
І дякую за прикольний гурт
Gauder Akustik - це вещь) Правда ціною в 34к євро:)
-
Filabatya
Member
feson
А мому старенькому стх заміна оушників щось дасть? Якщо так, то яких, дякую
-
Z440_User
Member
Ну вона у мене як раз стрілялки та кіно і грає. В багатоканалі по аналогу.feson: ↑ 23.07.2026 00:36Ну що казати - ці дві речі несумісні.Z440_User: ↑ 22.07.2026 22:19 DAC: Creative X-Fi Titanium (driver snd_ctxfi, dsp CA20k2, all effects not available in Linux)
Speakers: Fisher STE-1150
З різних свтітів - одна це геймерська приблуда....який нафіг дак це для стрілялок
ігрова карта з куцим цапом CS4382 та дешманськими оу та обвязкою.
Наданий запис з мікрофону то суто фронтальна конфігурація, тилова у мене трохи простіше.
У мене в 99% випадків музику грає вініл або плівка, в залежності від настрою та на що око впало при погляді на шафу з фонотекою. Ліньки мені ото щось в компі шукати та включати.В 2026 році - слухати таке джерело звуку недоречно.
Х-Fi дістається ігри, кіно, іноді ютуб-мюзік під пилосос зі шваброю по хаті
Трошки більше, 45 рочків, мій екземпляр 1981 року (але йому в Німеччині робили реставрацію в якомусь ательє, паспорт ремонту разом з АС був).Друга - все ж таки була зроблена для звуку 30 років тому.
Відправлено через 8 хвилин 27 секунд:
Я чув що приміщення велике по об'єму і звуку є де розігнатись + іпхон все ж таки краще пише звук на мікрофон ніж дешевий ріалми.RoMiLiUs: ↑ 23.07.2026 00:43 Там 6-ти метрові стелі, тому масштаб звуку був неймовірний.
Я на весь свій поточний сетап витратив щось біля 2к$ правда забігом приблизно на років 15 по барахолках/об'явах + реставрації/обслуговування своїми силами. Хіба що Фішери дісталися "підключай та слухай"Gauder Akustik - це вещь) Правда ціною в 34к євро:)
-
Hotspur
Member
так. але акустика специфічна. кіна може не бутиfeson: ↑ 23.07.2026 00:36З різних свтітів - одна це геймерська приблуда....який нафіг дак це для стрілялок
ігрова карта з куцим цапом CS4382 та дешманськими оу та обвязкою.
В 2026 році - слухати таке джерело звуку недоречно.
Дофіга зараз цапів які по звучанню в два або більше рази кращі....
-
SERGBILL
Member
так, чисто прикол, сьогодні бачив серед афінажного хламу Asus Xonar DG, зовнішньо абсолютно ідеальна, мабуть треба було дати чуваку 20грн за неї? 
-
Radio Bay
Member
І що? Вумні слова вивчив?S0N1C: ↑ 22.07.2026 23:50у одеси при тому ж опіру меньше ємність та індуктивність
https://iprostir.com/kabeli-v-buxtax/ak ... cross_3000
Відправлено через 23 хвилини 51 секунду:
Була в мене мамка Asrock Extreme 4, там реально спотворення у звуці, порти на мамци.feson: ↑ 22.07.2026 00:14Я колись писав раніше чому таке підключення видає кращі виміри RMAA ніж будь який порт USB на мат платі.
Мабуть видає і звук кращій - хоча з мордою системніка USB 2.0 не порівнював
Лікував так
Потім так
І так — переробили на зовнішнє живлення. Зовнішнє живлення рулить.
Нажаль, не додумався StLab переробити заради цікавості. Десь з рік тому побачив такі експерименти. Повинно працювати. І кондюки на картках міняють.
Щось типа Нічиконів. Блек Гейти — жирно буде, та і чи є сенс?
Мабуть назбирає лайна по шляхухоча з мордою системніка USB 2.0 не порівнював
-
Ostin
Member
Що сталось при переході з "Потім так" на "І так" ? Чисто суб'єктивно.
-
Radio Bay
Member
Кажен наступний крок ліпшеOstin: ↑ 23.07.2026 08:07Що сталось при переході з "Потім так" на "І так" ? Чисто суб'єктивно.
-
Ostin
Member
Ну в даному випадку мова про більш чисте живлення, чи дані теж якось в цьому беруть участь? Бо зовнішні приблуди зачасту вмикаються зі своїм живленням, тому і перепитую про суб'єктивні враження.Radio Bay: ↑ 23.07.2026 08:09ліпше
Гугол-ШІ, наприклад, каже, що зовнішнє живлення це вже на 90% вирішення проблеми шуму від usb, а дані можна і не помітити, змінюючи вихід.
-
Radio Bay
Member
Зовнішне живлення — це геймчейнджер.Ostin: ↑ 23.07.2026 08:11 Бо зовнішні приблуди зачасту вмикаються зі своїм живленням, тому і перепитую про суб'єктивні враження.
Експериментував на Jcat Femto: живлення від компового БЖ, БЖ від мобіли. iFi iPower, iFi iPowerX.
Перші 2 варіанти не мають сенсу. Трохи поліпше, аде не по ціні профит.
iFi iPower одразу відчутно. iPowerX - те що треба.
Експериментували із знайомим
Відправлено через 1 хвилину 3 секунди:
Воно ліпше, коли обговорити можеш
Відправлено через 2 хвилини 37 секунд:
А дані перезапитає — там же перевірка даних. Звук не перезапитуєOstin: ↑ 23.07.2026 08:11а дані можна і не помітити
-
Ostin
Member
Radio Bay
То я до чого веду. Якщо в USB вмикати лише задля отримання даних, а цап живиться чимось своїм напряму (тим же ipower) - то на якість передачі даних оці всі платки якось впливають за суб'єктивними відчуттями? Зараз повно способів розділити лінії даних і живлення, різні аудіофільські приблуди-кабелі, де лінія даних один кабель, живлення інший. Причому цікавить різниця не зі стоковим варіантом мамки, а між якоюсь нековською платкою за десятку і чимось за сотні баксів.
Щодо чистоти живлення по USB питань немає, тут якби вже давно ніхто не сперечається, що якість живлення дає свій буст відносно стокових компових імпульсів. Але це живлення можна прибрати взагалі і живити приблуду окремо.
То я до чого веду. Якщо в USB вмикати лише задля отримання даних, а цап живиться чимось своїм напряму (тим же ipower) - то на якість передачі даних оці всі платки якось впливають за суб'єктивними відчуттями? Зараз повно способів розділити лінії даних і живлення, різні аудіофільські приблуди-кабелі, де лінія даних один кабель, живлення інший. Причому цікавить різниця не зі стоковим варіантом мамки, а між якоюсь нековською платкою за десятку і чимось за сотні баксів.
Щодо чистоти живлення по USB питань немає, тут якби вже давно ніхто не сперечається, що якість живлення дає свій буст відносно стокових компових імпульсів. Але це живлення можна прибрати взагалі і живити приблуду окремо.
-
Radio Bay
Member
Ostin
Цап в мене від мережі, USB карта від iFi iPowerX
До речі, яксь давно обговорювали мій StLab на одному форумі. Там у хлопця такаж карта та ліппше,
а от у іншого камрада була топова Асусівська материнка за дурні гроші, каже, нема різниці.
Мабуть якісно зроблено
Цап в мене від мережі, USB карта від iFi iPowerX
До речі, яксь давно обговорювали мій StLab на одному форумі. Там у хлопця такаж карта та ліппше,
а от у іншого камрада була топова Асусівська материнка за дурні гроші, каже, нема різниці.
Мабуть якісно зроблено
-
Ostin
Member
То при такій комутації є різниця між способом живити USB вихід? Тобто цап з своїм живленням, а різний спосіб живлення даних USB дають різний звук?Radio Bay: ↑ 23.07.2026 08:57Цап в мене від мережі, USB карта від iFi iPowerX
-
Radio Bay
Member
- Живлення 5V

Так, спеціально затестивOstin: ↑ 23.07.2026 09:02а різний спосіб живлення даних USB дають різний звук?
Ще ставлять ЛБЖ, але не хочу ще одну коробочкуRadio Bay: ↑ 23.07.2026 08:42Експериментував на Jcat Femto: живлення від компового БЖ, БЖ від мобіли. iFi iPower, iFi iPowerX.
Перші 2 варіанти не мають сенсу. Трохи поліпше, аде не по ціні профит.
Відправлено через 2 хвилини 59 секунд:
Коштовно, але э дешевше, можна пошукати
Відправлено через 12 хвилин 52 секунди:
БЖ від мобіли — трешак. Взагалі не має сенсу, це ж дешевий імпульсникOstin: ↑ 23.07.2026 09:02а різний спосіб живлення даних USB дають різний звук?
-
Ostin
Member
Radio Bay
Цікаво, дякую.
Цікаво, дякую.
-
feson
Member
Вам AD8052 на стх не підійдуть бо вони 5В. А на стх - 12В.Filabatya: ↑ 23.07.2026 00:48 feson
По стх оу - десятки форумів та тисячі повідомлень - обирайте на свій смак.
-
Radio Bay
Member
З Алі 5В ЛБЖ таскають або з Єбея
https://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=5v ... &_osacat=0
Aune поупулярні, але вони на 9В+
https://www.ebay.com/sch/i.html?_nkw=5v ... &_osacat=0
Aune поупулярні, але вони на 9В+
-
feson
Member
Найбільший єффект ВАУ - буває коли міняються оу на дешманській платі типу X-FI з JRC4556-4558 на щось нормальне.
У стх там 3 оу I/U та фільтр - тому комбінації звучання просто неосяжні - треба дивитися тільки вартість та наявність оу.
Бурсони ставити туди - не потрібно........
У стх там 3 оу I/U та фільтр - тому комбінації звучання просто неосяжні - треба дивитися тільки вартість та наявність оу.
Бурсони ставити туди - не потрібно........