COVID-19 | Коронавирус 2020

Разговоры обо всем
Закрыто
Автор
Member

Из-за распространения в Европе китайского коронавируса в Украине введен карантин по всей стране.

Его действие начнется с четверга, 12 марта 2020 года

- закрытие учебных заведений;

- запрещение массовых собраний более 200 человек. Это касается и спортивных мероприятий (которые могут проходить без зрителей) и культурных мероприятий;

- закрытие авиасообщения с некоторыми странами.
Истерим и сеем панику в комментариях ниже.

Hotspur:но пока все скорее очень неплохо чем очень плохо
(с)
Последний раз редактировалось gehka3 02.10.2020 17:46, всего редактировалось 1 раз.
SergN
Member

leif:я казав, що якщо йти шляхом жорсткого карантину (так теж можна, питань немає) треба подумати про те як його забезпечити і фінансово і з точки зору інфраструктури. щоб не вийшло як зараз, коли карантин є, але люди все одно не сидять вдома, особливо ті, хто в групі ризику.
а) зараз карантин зовсім не жорсткий.
б) Поки у нас "подумають за фінансово", то група ризику і багато хто поряд може зникнути з дуже болючими наслідками.
Зараз негайно "думати" (діяти стрімголов, а не "думати") треба за медичну інфраструктуру, а з продовольчою можна і силами індивідів з мізками в окремих територіальних випадках розібратися.
com1
Junior

Graveworm:Я вот, например, боюсь ситуации, когда "живые позавидуют мертвым"
А полную фразу прочесть?

Если возвратитесь с победою, то счастливы родители и жены новогородские, которые обнимут детей и супругов; если возвратитесь побежденны, то будут счастливы сирые, бесчадные и вдовицы!.. Тогда живые позавидуют мертвым.

ps: Это не из Библии, это Карамзин о покорении Новагорода. ;)
Так что не бойтесь, не о вас...
SergN
Member

leif:SergN
меседж такий, що в умовах, коли падають доходи, коли зупиняється економіка + в умовах карантину сподіватись на те, що можна розпродати щось і за рахунок цього жити — марна справа. якусь частину куплять спекулянти, так, це правда. але якщо завтра на ОЛХ з'виться 40000 пропозицій "продам райзен 1600", скільки з них куплять? і так з усім іншим.
Тут мова не про "жити", а "вижити". Це різні речі абсолютно. От коли дійде це, тоді і зрозумієш. Може, це через вік і хтось тут кидав фразу, що найближче оточення не в групі ризику. Є ж люди з іншим поглядом на це.
leif
Member

SergN:зараз карантин зовсім не жорсткий.
зараз так, але стає дедалі жорсткішим. і чимало розмов, що так буде і надалі аж до надзвичайного стану.
SergN:а з продовольчою можна і силами індивідів з мізками в окремих територіальних випадках розібратися.
подивимось як воно буде. це не моя спеціалізація, але мені здається ти сильно спрощуєш це питання в наших умовах.
SergN:Зараз негайно "думати" (діяти стрімголов, а не "думати") треба за медичну інфраструктуру
це правда, але тут все ще складніше.

Відправлено через 2 хвилини 13 секунди:
SergN:От коли дійде це, тоді і зрозумієш
давай без хамства. розумний знайшовся
SergN:Тут мова не про "жити", а "вижити".
суть все одно в тому, щоб отримати гроші з продажу чогось. ти робиш висновок, що так буде легко зробити, а мені здається, що ні. подивимось, хто буде правий.
archetype247
Member

Vgamble: А ты сам не боишься потом этот 9900к перепродавать уже по 2к? :laugh:
А какой смысл был покупать 9900к изначально?
Еще раз - с 2014!!!! года все шло уже сильно "не так" и курс валился и с работами было не весело.
Да, была "передышка" с 2016 по 2018 но умные люди уже тогда понимали что это временное потепление и что дальше будет СИЛЬНО ХУЖЕ.

А те кто обновлялись на топовые пэка по 1-2-3 тысячи долларов в 2019ом это люди очень недалекие.
Каждый чайник на ютубе орал в два горла, что либо война, либо кризис, либо вирус, либо ЧТО-ТО но сломает всю мировую систему хорошей жизни.
Hells Angels
Member

SergN:треба за медичну інфраструктуру
медична инфраструктура.. этого когда есть государственная программа где часть цены за курс компенсирует государство, а часть оплаты за пациентом. Приходишь такой в онкоцентр и тебе говрят что слышат про нее первый раз, а звонишь в соседнюю область и те просят только указать удобную для пациента дату это как?
Hotspur
Member

В Италии 651 умерший в сутки, больных 59 138
Последний раз редактировалось Hotspur 22.03.2020 19:44, всего редактировалось 1 раз.
Vgamble
Member

leif:я не проти карантину взагалі, на мене він ніяк не впливає. я проти того, щоб був недіючий карантин. коли нічого не працює, економіка входить в піке, а люди все одно хворіють і загроза нових хвиль епідемії не зменшується.
Действующим его могут сделать сами люди или уже менты и военные. Я за первый вариант. Мой вопрос все равно актуальный.
Предлагаю всем, кто против карантина озвучивать свой род деятельности.
Очень интересно, чем занимается/планирует продолжать заниматься весь тот народ, который не хочет карантина в текущих и будущих условиях?
SergN
Member

leif:
SergN:От коли дійде це, тоді і зрозумієш
давай без хамства. розумний знайшовся
Які ми вразливі... Але нічого від цього не змінилося.
SergN:Тут мова не про "жити", а "вижити".
суть все одно в тому, щоб отримати гроші з продажу чогось. ти робиш висновок, що так буде легко зробити, а мені здається, що ні. подивимось, хто буде правий.
Тоді дотримуйся своєї "правої" позиції і поспішай розпродатися, поки хоч якісь гроші запропонували за ті матеріальні речі, що не цінуються в режимі "вижити".
leif
Member

SergN: поспішай розпродатися
ще раз кажу, у мене такої потреби немає. моя діяльність від України не залежить, від карантинів також. але я не хочу хаосу і криміналу на вулицях, до яких може призвести економічний колапс від карантинів в режимі карго-культу.
SergN
Member

leif:
ще раз кажу, у мене такої потреби немає. моя діяльність від України не залежить, від карантинів також.
Ти взявся опротестувати мій аргумент, я тобі навів у відповідь контраргумент поближче до твоєї "власної шкіри". Ну щоб ближче тобі дійшла слабкість твого аргументу.
але я не хочу хаосу і криміналу на вулицях, до яких може призвести економічний колапс від карантинів в режимі карго-культу.
У нас варіанти:
1) зберегти більше життів українців ціною падіння економіки (жертв буде багато, але менше, ніж в варіанті 2)
2) падіння економіки уповільнити ціною життів додаткових (десятків, може сотень) тисяч українців.
Який варіант підтримуєш ти персонально? Тут немає інших варіантів, і бути "за все хороше проти всього поганого" все одно не вдасться.
Последний раз редактировалось SergN 22.03.2020 20:00, всего редактировалось 1 раз.
archetype247
Member

leif:
ще раз кажу, у мене такої потреби немає. моя діяльність від України не залежить, від карантинів також. але я не хочу хаосу і криміналу на вулицях, до яких може призвести економічний колапс від карантинів в режимі карго-культу.
Очень не правильная позиция.
Если ты живешь в Украине то твоя жизнь на 146% зависит от того что в Украине происходит.
Позиция "моя хата с краю" работает только в головах фрилансеров, которые забыли что бывают и другие НУЖНЫЕ работы кроме программистов.
Uliss
Member

вот ключевой аргумент сторонников карантина "главное выжить". Звучит красиво и за этим всем как-то забывается то, что до преклонного возраста люди от этого вируса умирают редко.
никто так и не дал внятный ответ - почему нельзя попытаться сделать так, чтобы каждый гражданин сам позаботился о своих возрастных родственниках (по возможности изолировал их, сделал запас продуктов для них и т. д.) и продолжать жизнь без жестких мер, но с максимальным упором на безопасность (маски, антисептическая обработка поверхностей в людных местах и т. д.). ну ввести частичный карантин, например, для людей 60+...

Люди ведь не тупые. Все беспокоятся за своих родителей/бабушек/дедушек, при должном информировании населения старики бы сейчас сидели дома думаю, а остальные работали. не было бы этого транспортного коллапса и прочих прелестей
leif
Member

archetype247:работает только в головах фрилансеров, которые забыли что бывают и другие НУЖНЫЕ работы кроме программистов
так сталось, що це як раз мій випадок.
SergN:У нас варіанти:
1) зберегти більше життів українців ціною падіння економіки (жертв буде багато, але менше, ніж в варіанті 2)
2) падіння економіки уповільнити ціною життів додаткових (десятків, може сотень) тисяч українців.
Який варіант підтримуєш ти персонально? Тут немає інших варіантів, і бути "за все хороше проти всього поганого" все одно не вдасться.
Якщо ставити питання таким чином, то звичайно перший варіант. але є нюанс, що якщо перший варіант організувати погано (як це відбувається зараз), то отримаємо і гірше падіння економіки і більшу кількість жертв.

Відправлено через 53 секунди:
Uliss:Люди ведь не тупые. Все беспокоятся за своих родителей/бабушек/дедушек, при должном информировании населения старики бы сейчас сидели дома думаю, а остальные работали. не было бы этого транспортного коллапса и прочих прелестей
підтримую
SergN
Member

leif:Якщо ставити питання таким чином, то звичайно перший варіант. але є нюанс, що якщо перший варіант організувати погано (як це відбувається зараз), то отримаємо і гірше падіння економіки і більшу кількість жертв.
Навіть при поганому карантині кількість жертв буде меншою, ніж без нього. І тут знову має бути пофіг, на скільки % це краще для економіки. Вона відновиться на той же рівень за рік-два, вижили б люди.
archetype247
Member

Вобщем начинайте понемногу без паники готовиться к худшему, и между топовой пэкой с 2080superTI и своим здоровьем выбирать ЗДОРОВЬЕ.
Последний раз редактировалось archetype247 22.03.2020 20:09, всего редактировалось 1 раз.
fastneed
Member

тут родилась гениальная идея, для всех умалишенных, кто не воспринимает угрозу в всерьёз, либо жалуется на что-то нарушая при этом карантин - сделать бесплатный тур в италию, естественно с запретом на возвращение в ближайшем будущем.
Мне кажется это будет более дешевле, чем держать всю страну под строжайшим карантином из-за парочки "умных" людей.
leif
Member

SergN:при поганому карантині кількість жертв буде меншою, ніж без нього.
це теж логічно, якщо розглядати в розрізі невеликого відрізку часу. якщо взяти всі жертви, які можна отримати внаслідок колапсу економіки країни (до стану коли не буде чим платити пенсії) — не все так однозначно. а я вважаю, що така перспектива теж цілком реальна.
Uliss
Member

SergN:Навіть при поганому карантині кількість жертв буде меншою, ніж без нього. І тут знову має бути пофіг, на скільки % це краще для економіки. Вона відновиться на той же рівень за рік-два, вижили б люди.
нифига себе ты оптимист.

циничная ремарка - если карантин кого-то и спасет, то по большей части пенсионеров, так как для них вирус опаснее всего. Каким образом пенсионеры потом будут способствовать поднятию экономики? Это исключительно с точки зрения чисел. Понятно что это чьи-то мамы и папы, и все жизни важны.
archetype247
Member

SergN:Навіть при поганому карантині кількість жертв буде меншою, ніж без нього.
Без карантина могут уйти в мир иной сразу "не только лишь все" (с)
Зато перед уходом получат свои последние зарплаты и оплатят коммуналку, посмертно.
Закрыто