Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Ответить
Автор
Junior

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Последний раз редактировалось gehka3 02.06.2015 19:00, всего редактировалось 2 раза.
Radio Bay
Member

S0N1C: 18.07.2026 11:34то норм записати звичайним мікрофоном шось склдадно і це як по кам ріпу оцінювати кінотеатр
Дурня, загальна картина зрозуміла навіть з мобіли. Якщо грає норм, то це чутно навіть із коридору

Відправлено через 9 хвилин 22 секунди:
Якщо забажаєш, поколупати про комутацію, пиши у лічку. Публікувати чи ні результати — на твій вибір. Я знімав ефект ковдри комутицією. Тому і пропоную. Запишеш на те, що є. Якщо різниця є, то буде чутно і так
QFlash
Member

Radio Bay: 18.07.2026 11:58Дурня, загальна картина зрозуміла навіть з мобіли. Якщо грає норм, то це чутно навіть із коридору
Так то воно так. Чути з коридору і з надвору. От тільки мобіла не пише - пише але там самий бубньож.
Radio Bay
Member

QFlash: 18.07.2026 12:08пише але там самий бубньож
Петлічний мікрофон. Тут є камради, що шарять. У гілці по навушникам таких бачив, або позови сусіда на коньяк, пиво, що ви тем пьете, але закусювайте. Є бажання — зробиш, але бажання нема, впевнений або пиши як є, я зрозумію єфект ковдри я ж почув :)

Huawei P9, так собі мікр
QFlash
Member

Radio Bay
Ти хочеш сказати що на тому відосі нормально працює? - воно ніяке. Просто ніяке виконання.
Radio Bay
Member

Ніякої ковдри, чутно же. StLab U-710, Oyaide NEO by Oyaide d+ Сlass S (трохи V-образний дріт, для метлюг, продав за пів ціни), Van den Hul Tinderline → цап → Lyr → sub. Sub → Genelec — здається Neotech NEI-3003 MKIII на Нютріках

Відправлено через 1 хвилину 9 секунд:
QFlash: 18.07.2026 12:26Ти хочеш сказати що на тому відосі нормально працює?
На твоєй ромашці так ) Ти ж слухаєш на чому знозумій, от і все :)
Genelec та R2R для нього ніякі, от і все, що ти чуєш. Крапка
Різницю можеш описати?
Відправлено через 8 хвилин 11 секунд:
До речі, гарний тест, пишіть під спойлерами, якщо не сцикотно. Я вже писав, потім можу повторити, але я пам'ятаю
QFlash
Member

Radio Bay: 18.07.2026 12:37Різницю можеш описати?
Це більш менш нормально якось.
Але по ютубі нічого нормального не почуєш.
Тому потрібні графічні характеристики. Або йти в салон звукотехніки і слухати.
Правильно налаштований апарат - співає шо торба. :) :super:
Z440_User
Member

Ще ремарка.
Я хотів записати те що я чую коли сідаю на диван послухати музику та відпочити. Тобто з того місця де знаходяться мої вуха.
Рухаючи мікрофон по кімнаті - можна знайти місце для "того самого звуку". Але то місце буде "тим самим" для мікрофону, а не слухача.

Умовно, в моїх записах можна було зняти ковдру зарізавши НЧ на підсилювачі, бо мікрофон їх накидує. Але то що буде в запису збалансовано звучати при реальному звуці з завалом по НЧ вже не є коректним. Це як запис потім прогнати через фільтри-еквалайзери і сказати "осьо, дивіться як у мене грає".
Тоді простіше вже на Hi-Res просто повішати ревербератор, виставити рівень ехо приблизно як в кімнаті і готово. Дивіться як у мене грає. Навіть писати нічого не треба. :laugh:
Последний раз редактировалось Z440_User 18.07.2026 12:52, всего редактировалось 1 раз.
Radio Bay
Member

QFlash: 18.07.2026 12:48Це більш менш нормально якось.
Але по ютубі нічого нормального не почуєш.
Тому потрібні графічні характеристики. Або йти в салон звукотехніки і слухати
Наступний :D

Відправлено через 6 хвилин 36 секунд:
Z440_User: 18.07.2026 12:50Тоді простіше вже на Hi-Res просто повішати ревербератор, виставити рівень ехо приблизно як в кімнаті і готово
Мені навіть у голову такі фейки ліпити не приходить.

Відправлено через 2 хвилини 5 секунд:
Z440_User: 18.07.2026 12:50Умовно, в моїх записах можна було зняти ковдру зарізавши НЧ на підсилювачі
Я тобі сказав, не фантазуй. Верогідність, виставимо 50/50, тут тільки практика, інше — маячня
Filabatya
Member

На пресонусах Е8: Айлауди просто чудові враховуючи їх ціну б у на олх 10К і Розмір, середина в них гірша трішки, але це не почути, поки не грають дженелеки, бас кращий, але відчувається що об'єм колонки дуже малий. зажатість в звуці. Дженелеки, як і має грати дорожча і більша акустика відкритіші, акцент на середину, більш студійний звук, рівніший, басу, як на сенхах 600(06хх) 650 нема, він швидкий точний, але його мало, саб обов'язковий. А от мікрам можна і без саба, що дуже смішно, коли на них подивишся. Загалом, чути, що дженелеки дорожча і доросліша акустика, якщо на вокалі, коли не вслуховуватися, це ще не зразу чути, то на важких композиціях, різниця є. З басом все навпаки, дженели рівні знизу і це не всім зайде. По сцені таке відчуття, що дженели ширша сцена, а айлауди вперед виконавця сунуть цим самим її звужають, типу супер ближне поле, кроли дженели ближне средне, що логічно з розміру) Коли включається оригінал, особливо на металі, я чую, що мене обікрали на моїх 8 дюймових лопухах.
No replacement for displacement

Fiio FT1: В цих навушниках краще звучать дженели, бо басу в фііо дофіга і айлауди вже його забагато дають. Зразу чується що дженели це свого роду санхайзери 600, рівні і академічно чисті, хочуть жиру, темного цапа, мікри ж, навпаки, самодостатні, хоча мають нижче розширення, менше деталей, але якщо взяти просту людину, їй я думаю більше мікри зайдуть через панч. Зразу захотілося 6хх мундропні мати для мікр, щоб порівняння було чесне, їм не треба жирного тесмного цапа, навпаки точного і детального мультибіта, щоб підтянути роширення :up:

Висновок простий, нема халяви, дорожча акустика виграла, навіть без басу. Порівняння трішки не чесне, ні по ціні, ні по розмірам :shuffle:
спойлер
слухав на 13 річному сонарі стх і міжблоку югрін, звичайно)
я вже це робив на трішки гірших навушниках, навушники свій світ, сцена інакша, але інші люди, теж люди, в квартирі при цьому :up:
покищо, я на такому рівні з свої бур брауном, тому хочу хороший цап/усь :rolleyes:
Последний раз редактировалось Filabatya 18.07.2026 13:36, всего редактировалось 26 раз.
Radio Bay
Member

Можете навіть у лічку писати різницю, — я потім опублікую, можу за бажанням без імен.
Це дуже важливо вміти описати різницю словами, це і є розуміння

Відправлено через 1 хвилину 27 секунд:
Filabatya
О, перший відважився, респект, потиснув руку :)
Бути першим завжджди складно, але процює накласти болт
Последний раз редактировалось Radio Bay 18.07.2026 13:23, всего редактировалось 1 раз.
Z440_User
Member

Radio Bay: 18.07.2026 12:59 Мені навіть у голову такі фейки ліпити не приходить.
Це я в розрізі того, що підкручувати підсилювач чи редагувати запис після для того щоб вирівняти звук запису до схожого в реальності - простіше вже зліпити файл без будь-якого запису взагалі :D

Я ж хотів записати саме той звук, саме в тому місці на дивані, де я слухаю музику і що я там чую.
Наявними апаратними засобами (мікрофони) у мене не виходить...
Radio Bay: 18.07.2026 12:59 Я тобі сказав, не фантазуй. Верогідність, виставимо 50/50, тут тільки практика, інше — маячня
Я можу сказати теж саме. Я знаю як поводяться мікрофони коли звук підходить до їх меж по АЧХ. А тут ще й вбудований АЦП в мікрофон наклався на це все.

В мене є конденсатора Октава яка жиииирно пише тарілки та голос, але ніяка в НЧ, ще й хрипіти на ВЧ може коли йде перебор по НЧ.
Є звичайна вокальна/дикторська Октава, жирний мікрофон, але ВЧ на ньому десь до 10кГц. Хоча в іншому вогонь.
Можу приперти в кімнату ці 2 мікрофони, мікшера, нарулити ними звук та записати краще ніж воно звучить в реальності.
- Підкинути вч та вирізати нч конденсаторному.
- Вирізати ВЧ та підкинути НЧ+СЧ звичайному, скоригувати чуйку по кожному мікрофону окремо, виставити рівень запису по кожному мікрофону окремо

По ітогу вивести захвачене мікрофонами приблизно на схожий в реальності звук, або взагалі виправити провальні місця.
І шо? Наскільки це буде коректний запис? B-)

Тому я і написав, що викладене на попередній сторінці - мабуть найкраще що я можу поточними доступними засобами в "as is".
Последний раз редактировалось Z440_User 18.07.2026 13:26, всего редактировалось 1 раз.
Radio Bay
Member

Z440_User: 18.07.2026 13:22Я знаю як поводяться мікрофони коли звук підходить до їх меж по АЧХ
Але ти не знаєш, як поводить себе Oyaide Explorer 2.0 проти Одесакабелю :)
Z440_User
Member

Radio Bay: 18.07.2026 13:25
Z440_User: 18.07.2026 13:22Я знаю як поводяться мікрофони коли звук підходить до їх меж по АЧХ
Але ти не знаєш, як поводить себе Oyaide Explorer 2.0 проти Одесакабелю :)
Не на стільки щоб бути спроможним завалити 100-300Гц на більше ніж 15ДБ щоб прибрати бубньож, який з'їв зону десь в районі від 8кГц, що сприйнято як ковдра. ;)
Radio Bay
Member

Z440_User: 18.07.2026 13:29Не на стільки щоб бути спроможним завалити 100-300Гц на більше ніж 15ДБ щоб прибрати бубньож, який з'їв зону десь в районі від 8кГц, що сприйнято як ковдра
"Ковдра" від АЧХ не залежить, ковдра — це муть та почлинання деталей

Відправлено через 5 хвилин 44 секунди:
Ковдра - це як blur
Blur
Изображение
Изображение
Відправлено через 15 хвилин 50 секунд:
Filabatya: 18.07.2026 13:16В цих навушниках краще звучать дженели
Я потім відпишусь з цього приводу, почекаємо сміливців :)
Z440_User
Member

Radio Bay: 18.07.2026 12:37
Різницю можеш описати?
До речі, гарний тест, пишіть під спойлерами, якщо не сцикотно. Я вже писав, потім можу повторити, але я пам'ятаю
Слухав на Realme 6 Pro, навушники Huawei FreeBuds 4i.
Загально: iLoud micro сподобалися більше.

Якщо коротко:
- обидві ас грають наче в них гайморит. Тобто з провалом в районі 200-300Гц
- Genelec "щіпить" :laugh: (на сильному видиху казати букву "Щ"), тобто підйом в зоні 8-12кГц, завал після 15-17кГц.
- iLoud "шипить" (кажемо букву "Ш") + вуха прикриваємо долонями aka "мушля". Тобто не такий підйом в зоні 8-12кГц + вона рівніша після 15кГц.

P.S. Зі стримерським мікрофоном малого ще побавлюся. Послухав оте своє що викладав на осуд спільноти... :shuffle:
MSiAventador
Member

Ну що панове свідки ФііО, СноуСкай і ДжедайАудіо , хто ризикне придбати FIIO K17 R2R ? B-)

... і підсилювач, підсилювач до нього не відходячи від каси. :gigi:
Filabatya
Member

Фііорно :gigi:
Пасив на стіл поліз, жах :eek:
vdemeshko
Member

Radio Bay
пишіть під спойлерами
в живую вот слушаю - играют отлично :gigi: мне и те и те нравятся.. обьема больше в Genelic что естественно для колонок большего размера, но в целом мне они всегда нравились кроме цены и размера :lol: я брал из-за компактности именно iLoud + под мою фоновую музыку - эмбиент как раз приятно чуть большая отдача по низам
Radio Bay
Member

Z440_User: 18.07.2026 14:55обидві ас грають наче в них гаймори
От і QFlash слухає на усякій параші, ти теж. У Дженелек гаймори, може в тебе? :)

Й ті, й ті, на мій вух, грають схоже, і це Айлаудам респект. Особливо при їх ціні.
Обертонів на Дженелах більше, вони грають більше звуків, інтелигенти, обережно з ними поводяться, Айлауди грають простіше, але картину гарно малюють. Слухайте деталі, якщо є чим та на чому. Упс, Genelec обростає деталями на перемиканні, але не критично, Айлауди моцно тримаються. Я давно за Мікри топлю, як the real sound. Топити за Genelec на компьютерному форумі — це снобізм :)
Ostin
Member

Послухав на старому ноуті, бо влом було щось підключати) Ну, особисто для мене з моїми уподобаннями в звуці, тест за кінчився на другій пісні на 1:50. Якщо перший варіант - це те, що я слухаю, то перемикання на iloud - це те, що я не слухаю) Маю на увазі в навушниках, бо зараз я більше там.
Загалом, я послухав усе, і iloud звучать перевантажено і не вільно. І так як я до басу байдужий за своєю суттю (і ноут його не грає :D ), то звернув увагу на високі. На дженелах вони є, але не заважають. На iloud мені не подобається. Перехід на 5 хвилині теж їм не на користь.
Загалом, якщо хтось любить такий щільненький звук - то iloud може зайти. В навушниковій темі є купа людей, які люблять вкладиші баксів за 20, які от саме так навалюють рокешник.
Особисто я не люблю і при перемиканні ніби дихати стає легше)
P.S. Імовірно, у відриві від порівнянь, воно непогано. А до особливостей звуку дуже швидко звикаєш і приймаєш їх як належне.
Ответить