Новости
Последние статьи и обзоры
Выбор звуковой карты
-
Radio Bay
Member
Дурня, загальна картина зрозуміла навіть з мобіли. Якщо грає норм, то це чутно навіть із коридоруS0N1C: ↑ 18.07.2026 11:34то норм записати звичайним мікрофоном шось склдадно і це як по кам ріпу оцінювати кінотеатр
Відправлено через 9 хвилин 22 секунди:
Якщо забажаєш, поколупати про комутацію, пиши у лічку. Публікувати чи ні результати — на твій вибір. Я знімав ефект ковдри комутицією. Тому і пропоную. Запишеш на те, що є. Якщо різниця є, то буде чутно і такZ440_User: ↑ 18.07.2026 11:43Цікаво
-
QFlash
Member
Так то воно так. Чути з коридору і з надвору. От тільки мобіла не пише - пише але там самий бубньож.Radio Bay: ↑ 18.07.2026 11:58Дурня, загальна картина зрозуміла навіть з мобіли. Якщо грає норм, то це чутно навіть із коридору
-
Radio Bay
Member
Петлічний мікрофон. Тут є камради, що шарять. У гілці по навушникам таких бачив, або позови сусіда на коньяк, пиво, що ви тем пьете, але закусювайте. Є бажання — зробиш, але бажання нема, впевнений або пиши як є, я зрозумію єфект ковдри я ж почувQFlash: ↑ 18.07.2026 12:08пише але там самий бубньож
- Huawei P9, так собі мікр
-
QFlash
Member
Radio Bay
Ти хочеш сказати що на тому відосі нормально працює? - воно ніяке. Просто ніяке виконання.
Ти хочеш сказати що на тому відосі нормально працює? - воно ніяке. Просто ніяке виконання.
-
Radio Bay
Member
Ніякої ковдри, чутно же. StLab U-710, Oyaide NEO by Oyaide d+ Сlass S (трохи V-образний дріт, для метлюг, продав за пів ціни), Van den Hul Tinderline → цап → Lyr → sub. Sub → Genelec — здається Neotech NEI-3003 MKIII на Нютріках
Відправлено через 1 хвилину 9 секунд:
Genelec та R2R для нього ніякі, от і все, що ти чуєш. Крапка
До речі, гарний тест, пишіть під спойлерами, якщо не сцикотно. Я вже писав, потім можу повторити, але я пам'ятаю
Відправлено через 1 хвилину 9 секунд:
На твоєй ромашці так ) Ти ж слухаєш на чому знозумій, от і всеQFlash: ↑ 18.07.2026 12:26Ти хочеш сказати що на тому відосі нормально працює?
Genelec та R2R для нього ніякі, от і все, що ти чуєш. Крапка
- Різницю можеш описати?
До речі, гарний тест, пишіть під спойлерами, якщо не сцикотно. Я вже писав, потім можу повторити, але я пам'ятаю
-
QFlash
Member
Це більш менш нормально якось.Radio Bay: ↑ 18.07.2026 12:37Різницю можеш описати?
Але по ютубі нічого нормального не почуєш.
Тому потрібні графічні характеристики. Або йти в салон звукотехніки і слухати.
Правильно налаштований апарат - співає шо торба.
-
Z440_User
Member
Ще ремарка.
Я хотів записати те що я чую коли сідаю на диван послухати музику та відпочити. Тобто з того місця де знаходяться мої вуха.
Рухаючи мікрофон по кімнаті - можна знайти місце для "того самого звуку". Але то місце буде "тим самим" для мікрофону, а не слухача.
Умовно, в моїх записах можна було зняти ковдру зарізавши НЧ на підсилювачі, бо мікрофон їх накидує. Але то що буде в запису збалансовано звучати при реальному звуці з завалом по НЧ вже не є коректним. Це як запис потім прогнати через фільтри-еквалайзери і сказати "осьо, дивіться як у мене грає".
Тоді простіше вже на Hi-Res просто повішати ревербератор, виставити рівень ехо приблизно як в кімнаті і готово. Дивіться як у мене грає. Навіть писати нічого не треба.
Я хотів записати те що я чую коли сідаю на диван послухати музику та відпочити. Тобто з того місця де знаходяться мої вуха.
Рухаючи мікрофон по кімнаті - можна знайти місце для "того самого звуку". Але то місце буде "тим самим" для мікрофону, а не слухача.
Умовно, в моїх записах можна було зняти ковдру зарізавши НЧ на підсилювачі, бо мікрофон їх накидує. Але то що буде в запису збалансовано звучати при реальному звуці з завалом по НЧ вже не є коректним. Це як запис потім прогнати через фільтри-еквалайзери і сказати "осьо, дивіться як у мене грає".
Тоді простіше вже на Hi-Res просто повішати ревербератор, виставити рівень ехо приблизно як в кімнаті і готово. Дивіться як у мене грає. Навіть писати нічого не треба.
Последний раз редактировалось Z440_User 18.07.2026 12:52, всего редактировалось 1 раз.
-
Radio Bay
Member
НаступнийQFlash: ↑ 18.07.2026 12:48Це більш менш нормально якось.
Але по ютубі нічого нормального не почуєш.
Тому потрібні графічні характеристики. Або йти в салон звукотехніки і слухати
Відправлено через 6 хвилин 36 секунд:
Мені навіть у голову такі фейки ліпити не приходить.Z440_User: ↑ 18.07.2026 12:50Тоді простіше вже на Hi-Res просто повішати ревербератор, виставити рівень ехо приблизно як в кімнаті і готово
Відправлено через 2 хвилини 5 секунд:
Я тобі сказав, не фантазуй. Верогідність, виставимо 50/50, тут тільки практика, інше — маячняZ440_User: ↑ 18.07.2026 12:50Умовно, в моїх записах можна було зняти ковдру зарізавши НЧ на підсилювачі
-
Filabatya
Member
На пресонусах Е8: Айлауди просто чудові враховуючи їх ціну б у на олх 10К і Розмір, середина в них гірша трішки, але це не почути, поки не грають дженелеки, бас кращий, але відчувається що об'єм колонки дуже малий. зажатість в звуці. Дженелеки, як і має грати дорожча і більша акустика відкритіші, акцент на середину, більш студійний звук, рівніший, басу, як на сенхах 600(06хх) 650 нема, він швидкий точний, але його мало, саб обов'язковий. А от мікрам можна і без саба, що дуже смішно, коли на них подивишся. Загалом, чути, що дженелеки дорожча і доросліша акустика, якщо на вокалі, коли не вслуховуватися, це ще не зразу чути, то на важких композиціях, різниця є. З басом все навпаки, дженели рівні знизу і це не всім зайде. По сцені таке відчуття, що дженели ширша сцена, а айлауди вперед виконавця сунуть цим самим її звужають, типу супер ближне поле, кроли дженели ближне средне, що логічно з розміру) Коли включається оригінал, особливо на металі, я чую, що мене обікрали на моїх 8 дюймових лопухах.
No replacement for displacement
Fiio FT1: В цих навушниках краще звучать дженели, бо басу в фііо дофіга і айлауди вже його забагато дають. Зразу чується що дженели це свого роду санхайзери 600, рівні і академічно чисті, хочуть жиру, темного цапа, мікри ж, навпаки, самодостатні, хоча мають нижче розширення, менше деталей, але якщо взяти просту людину, їй я думаю більше мікри зайдуть через панч. Зразу захотілося 6хх мундропні мати для мікр, щоб порівняння було чесне, їм не треба жирного тесмного цапа, навпаки точного і детального мультибіта, щоб підтянути роширення
Висновок простий, нема халяви, дорожча акустика виграла, навіть без басу. Порівняння трішки не чесне, ні по ціні, ні по розмірам
No replacement for displacement
Fiio FT1: В цих навушниках краще звучать дженели, бо басу в фііо дофіга і айлауди вже його забагато дають. Зразу чується що дженели це свого роду санхайзери 600, рівні і академічно чисті, хочуть жиру, темного цапа, мікри ж, навпаки, самодостатні, хоча мають нижче розширення, менше деталей, але якщо взяти просту людину, їй я думаю більше мікри зайдуть через панч. Зразу захотілося 6хх мундропні мати для мікр, щоб порівняння було чесне, їм не треба жирного тесмного цапа, навпаки точного і детального мультибіта, щоб підтянути роширення
Висновок простий, нема халяви, дорожча акустика виграла, навіть без басу. Порівняння трішки не чесне, ні по ціні, ні по розмірам
- спойлер
- слухав на 13 річному сонарі стх і міжблоку югрін, звичайно)
я вже це робив на трішки гірших навушниках, навушники свій світ, сцена інакша, але інші люди, теж люди, в квартирі при цьому
покищо, я на такому рівні з свої бур брауном, тому хочу хороший цап/усь
Последний раз редактировалось Filabatya 18.07.2026 13:36, всего редактировалось 26 раз.
-
Radio Bay
Member
Можете навіть у лічку писати різницю, — я потім опублікую, можу за бажанням без імен.
Це дуже важливо вміти описати різницю словами, це і є розуміння
Відправлено через 1 хвилину 27 секунд:
Filabatya
О, перший відважився, респект, потиснув руку
Бути першим завжджди складно, але процює накласти болт
Це дуже важливо вміти описати різницю словами, це і є розуміння
Відправлено через 1 хвилину 27 секунд:
Filabatya
О, перший відважився, респект, потиснув руку
Бути першим завжджди складно, але процює накласти болт
Последний раз редактировалось Radio Bay 18.07.2026 13:23, всего редактировалось 1 раз.
-
Z440_User
Member
Це я в розрізі того, що підкручувати підсилювач чи редагувати запис після для того щоб вирівняти звук запису до схожого в реальності - простіше вже зліпити файл без будь-якого запису взагаліRadio Bay: ↑ 18.07.2026 12:59 Мені навіть у голову такі фейки ліпити не приходить.
Я ж хотів записати саме той звук, саме в тому місці на дивані, де я слухаю музику і що я там чую.
Наявними апаратними засобами (мікрофони) у мене не виходить...
Я можу сказати теж саме. Я знаю як поводяться мікрофони коли звук підходить до їх меж по АЧХ. А тут ще й вбудований АЦП в мікрофон наклався на це все.Radio Bay: ↑ 18.07.2026 12:59 Я тобі сказав, не фантазуй. Верогідність, виставимо 50/50, тут тільки практика, інше — маячня
В мене є конденсатора Октава яка жиииирно пише тарілки та голос, але ніяка в НЧ, ще й хрипіти на ВЧ може коли йде перебор по НЧ.
Є звичайна вокальна/дикторська Октава, жирний мікрофон, але ВЧ на ньому десь до 10кГц. Хоча в іншому вогонь.
Можу приперти в кімнату ці 2 мікрофони, мікшера, нарулити ними звук та записати краще ніж воно звучить в реальності.
- Підкинути вч та вирізати нч конденсаторному.
- Вирізати ВЧ та підкинути НЧ+СЧ звичайному, скоригувати чуйку по кожному мікрофону окремо, виставити рівень запису по кожному мікрофону окремо
По ітогу вивести захвачене мікрофонами приблизно на схожий в реальності звук, або взагалі виправити провальні місця.
І шо? Наскільки це буде коректний запис?
Тому я і написав, що викладене на попередній сторінці - мабуть найкраще що я можу поточними доступними засобами в "as is".
Последний раз редактировалось Z440_User 18.07.2026 13:26, всего редактировалось 1 раз.
-
Radio Bay
Member
Але ти не знаєш, як поводить себе Oyaide Explorer 2.0 проти ОдесакабелюZ440_User: ↑ 18.07.2026 13:22Я знаю як поводяться мікрофони коли звук підходить до їх меж по АЧХ
-
Z440_User
Member
Не на стільки щоб бути спроможним завалити 100-300Гц на більше ніж 15ДБ щоб прибрати бубньож, який з'їв зону десь в районі від 8кГц, що сприйнято як ковдра.Radio Bay: ↑ 18.07.2026 13:25Але ти не знаєш, як поводить себе Oyaide Explorer 2.0 проти ОдесакабелюZ440_User: ↑ 18.07.2026 13:22Я знаю як поводяться мікрофони коли звук підходить до їх меж по АЧХ![]()
-
Radio Bay
Member
"Ковдра" від АЧХ не залежить, ковдра — це муть та почлинання деталейZ440_User: ↑ 18.07.2026 13:29Не на стільки щоб бути спроможним завалити 100-300Гц на більше ніж 15ДБ щоб прибрати бубньож, який з'їв зону десь в районі від 8кГц, що сприйнято як ковдра
Відправлено через 5 хвилин 44 секунди:
Ковдра - це як blur
- Blur
-

Я потім відпишусь з цього приводу, почекаємо сміливцівFilabatya: ↑ 18.07.2026 13:16В цих навушниках краще звучать дженели
-
Z440_User
Member
Слухав на Realme 6 Pro, навушники Huawei FreeBuds 4i.Radio Bay: ↑ 18.07.2026 12:37До речі, гарний тест, пишіть під спойлерами, якщо не сцикотно. Я вже писав, потім можу повторити, але я пам'ятаю
- Різницю можеш описати?
Загально: iLoud micro сподобалися більше.
Якщо коротко:
- обидві ас грають наче в них гайморит. Тобто з провалом в районі 200-300Гц
- Genelec "щіпить"
- iLoud "шипить" (кажемо букву "Ш") + вуха прикриваємо долонями aka "мушля". Тобто не такий підйом в зоні 8-12кГц + вона рівніша після 15кГц.
P.S. Зі стримерським мікрофоном малого ще побавлюся. Послухав оте своє що викладав на осуд спільноти...
-
MSiAventador
Member
Ну що панове свідки ФііО, СноуСкай і ДжедайАудіо , хто ризикне придбати FIIO K17 R2R ?
... і підсилювач, підсилювач до нього не відходячи від каси.
... і підсилювач, підсилювач до нього не відходячи від каси.
-
Filabatya
Member
Фііорно 
Пасив на стіл поліз, жах
Пасив на стіл поліз, жах
-
vdemeshko
Member
Radio Bay
мне и те и те нравятся.. обьема больше в Genelic что естественно для колонок большего размера, но в целом мне они всегда нравились кроме цены и размера
я брал из-за компактности именно iLoud + под мою фоновую музыку - эмбиент как раз приятно чуть большая отдача по низам
в живую вот слушаю - играют отличнопишіть під спойлерами
-
Radio Bay
Member
От і QFlash слухає на усякій параші, ти теж. У Дженелек гаймори, може в тебе?Z440_User: ↑ 18.07.2026 14:55обидві ас грають наче в них гаймори
Й ті, й ті, на мій вух, грають схоже, і це Айлаудам респект. Особливо при їх ціні.
Обертонів на Дженелах більше, вони грають більше звуків, інтелигенти, обережно з ними поводяться, Айлауди грають простіше, але картину гарно малюють. Слухайте деталі, якщо є чим та на чому. Упс, Genelec обростає деталями на перемиканні, але не критично, Айлауди моцно тримаються. Я давно за Мікри топлю, як the real sound. Топити за Genelec на компьютерному форумі — це снобізм
-
Ostin
Member
Послухав на старому ноуті, бо влом було щось підключати) Ну, особисто для мене з моїми уподобаннями в звуці, тест за кінчився на другій пісні на 1:50. Якщо перший варіант - це те, що я слухаю, то перемикання на iloud - це те, що я не слухаю) Маю на увазі в навушниках, бо зараз я більше там.
Загалом, я послухав усе, і iloud звучать перевантажено і не вільно. І так як я до басу байдужий за своєю суттю (і ноут його не грає
), то звернув увагу на високі. На дженелах вони є, але не заважають. На iloud мені не подобається. Перехід на 5 хвилині теж їм не на користь.
Загалом, якщо хтось любить такий щільненький звук - то iloud може зайти. В навушниковій темі є купа людей, які люблять вкладиші баксів за 20, які от саме так навалюють рокешник.
Особисто я не люблю і при перемиканні ніби дихати стає легше)
P.S. Імовірно, у відриві від порівнянь, воно непогано. А до особливостей звуку дуже швидко звикаєш і приймаєш їх як належне.
Загалом, я послухав усе, і iloud звучать перевантажено і не вільно. І так як я до басу байдужий за своєю суттю (і ноут його не грає
Загалом, якщо хтось любить такий щільненький звук - то iloud може зайти. В навушниковій темі є купа людей, які люблять вкладиші баксів за 20, які от саме так навалюють рокешник.
Особисто я не люблю і при перемиканні ніби дихати стає легше)
P.S. Імовірно, у відриві від порівнянь, воно непогано. А до особливостей звуку дуже швидко звикаєш і приймаєш їх як належне.