Шановне панство, а от підкажіть мені чи є перевага над фантексом тс14ре(2019) у нової останньої нокти NH-U12A?
Зараз вагаюсь що на гарячій та багатоядерний проц навісити. Є на розгляді знову зібрати кастом воду, але хай полежить ще деякий час. Не для того я її розбирав, щоб... ну то таке.
Поки що повітря влаштовує.
Те що я буду брати (другий системний блок) ще один кулер - то вже вирішив, а от який... Вагаюсь між Dark Rock Pro 4 та Noctua NH-U12A. D14 валяється без діла і до неї я охолов дуже давно. На сина системі стоїть NH-U14S, але мене вона теж не влаштувала у свій час. А от фантекс потішив як продуктивністю, так і тишею. Але повторюватися не хочу то ж куплю інше. А от що. Мається на увазі те, що я вже написав: біквеіт чи ноктуа?
TDP камінчика у стоці 150Вт, у розгоні легко перевищує 210-220Вт.
Щоб дуже не гуділо, прям безшумність не є необхідна, якщо буде світитися - плюс, працювати 24/7 в 100% загрузці не буде. Більшу частину часу, звичайна робота ітшника, часом вечером балк обробки raw в PS i щось погратися.
Не хотілося б за декілька років з тим щось робити, міняти рідини, чистити, тому АІО щось не дуже хочу. Дивлюсь під 1700 сокет, майже кулерів немає з кріпленнями....
Навіщо пропонувати заздалегідь поганий варіант? Чи вибір на нього пав тільки через ціну?
TDP у розгоні до 185-190Вт охолоджувати цим кулером дуже сумнівно.
Навіщо пропонувати заздалегідь поганий варіант? Чи вибір на нього пав тільки через ціну?
TDP у розгоні до 185-190Вт охолоджувати цим кулером дуже сумнівно.
Так собі заява про заздалегідь поганий варіант. Накинути адаптивний вольтаж з оффсетом і все там буде гуд, ніяких 190Вт. У нас особливо з штатним 1700 кріпленням й нема що вибирати ) А з приводу "заздалегідь поганий варіант", то по тестам показує результат +- як у Deepcool AS500+, який у свою чергу показує результати як Dark Rock Pro 4, асоціативний ряд можна довго продовжувати.
Хоча тестували на 5950х, так що результат не зовсім об'єктивний.
З того що бачу на хотлайні під 1700 комплектним хіба що AK620 остається.
+/- це як? Тобто цей кулерок, на 4 трубочки показує +/- результат Dark Rock Pro 4? Так? А якщо так, то він показує такі ж результати я і NH-D15 або PH-TC14PE?
Чи +/- це 10 або більше по Цельсію?
Хоч якийсь пруф буде, що це дійсно суперкулер за копійку?
ppop_kh_ua: ↑
28.04.2022 20:52
+/- це як? Тобто цей кулерок, на 4 трубочки показує +/- результат Dark Rock Pro 4? Так? А якщо так, то він показує такі ж результати я і NH-D15 або PH-TC14PE?
Вибачаюсь, фейланув. Дивився огляд на A35, чомусь подумав, що то був i35 (Але по факту кулери ті самі, як я поняв це розділення на платформи чисто ці букви. Проблема в іншому, відвести тепло від чіплетного райзену це не те саме, що від інтела, і на інтелі різниця скоріше всього буде більше.) Ось про цей відос шла мова, можливо й заказуха, хто знає. Та й заміри по дельті, а не по пікових/середніх температурах, так що так, трохи я навів дезінфи.
Якщо не крутити AVX інтенсивні тести по типу лінпаку й п95, то в принципі, виставить і цього арктіка, якщо запаритись й виставити адаптивний вольтаж + оффсет. Якщо ж нема бажання возитись в біосі, то так, потрібно брати щось значно краще. З авто вольтажом і д15 уходить під 100 градусів в п95.
Отправлено спустя 23 минуты 47 секунд:
28.04.2022 20:52
Чомусь думав, що i35 буде щось типу 34, але як виявилось ніфіга подібного. Так що все таки в деякій мірі маєте рацію, i35 далеко не найкращий варіант.
Виглядає непогано, та й відгук практично ідеальний, але я пішов далі та побачив скарги на його шумність. Звісно можна докупити інші кулери, тоді навіщо купувати такий кулер взагалі?
Я може ретроград, але для мене Thermalright це Silver Arrow IB-E.
Востаннє редагувалось 28.04.2022 21:46 користувачем ppop_kh_ua, всього редагувалось 1 раз.
Виглядає непогано, та й відгут практично ідеальний, але я пішов далі та побачив скарги на його шумність. Звісно можна докупити інші кулери, тоді навіщо купувати такий кулер взагалі?
В корпуси, куди не лізе наприклад D15, як у мому випадку. Та й в загальному не така махіна як д15. Вертушки так, особливою тихістю не відрізняються, але завтра побачим як воно. Думаю до 1200 будуть не сильно шумшніше моїх арктиків П12 на 1500. А вот статика у них набагато краще чим у арктиків, тому при условних 1200 вони будуть тримати такі ж температури, як арктики на фул 1800. Благо, буде можливість переконатися в цьому на власному досвіді, та й заодно з SE-226-XT порівняю, виграю щось чи ні. Хотілось би ще фуму 2 рев. б затестити, судячи з оглядів ну дуже годна вийшла, навіть промайнула ідея не продавати свою фуму 2 рев. а, а просто десь найти кріплення під неї, але все таки думаю на стокових вертушках термалрайт повинен бути цікавіше, та й візуально білий кайфовий
P.S. В США їх взагалі можна було впіймати за смішні 35$, зараз 45 звичайний й 50 кольорові.
ppop_kh_ua
У продажу не так багато компактних та продуктивних двовежників. Цей один з них. А шумність вирішується налаштуванням кривої.
А ось з IB-E із шумністю халепа 2/140 на 2500 об/хв
Востаннє редагувалось 28.04.2022 21:53 користувачем Enombre de soberano, всього редагувалось 1 раз.
З випуклою пяткою На FC140/FS140/PA120 пишуть, що вже майже ідеальні) Був у мене True Spirit 140 Power й міністріла Silver Arrow 130, всі по своєму кайфові)
Я якось випустив з поля зору тісні корпуси, тому так і писав. Знову ж таки - цей бородатий прямий контакт. Ну немає в нього переваг перед товстенькою (відносно) терморосподільчою пластиною, яка припаяна до ТТ. Навпаки - пластина має переваги. Але це дорожче.
Виглядає непогано, та й відгук практично ідеальний, але я пішов далі та побачив скарги на його шумність. Звісно можна докупити інші кулери, тоді навіщо купувати такий кулер взагалі?
Я може ретроград, але для мене Thermalright це Silver Arrow IB-E.
Он що китаєць натестив )) Чи не китаєць, тапками не кидайтесь, не шарю за азіатські мови
Востаннє редагувалось 28.04.2022 21:54 користувачем feniks_tm, всього редагувалось 1 раз.
Enombre de soberano: ↑
28.04.2022 21:49ppop_kh_ua
У продажу не так багато компактних та продуктивних двовежників. Цей один з них. А шумність вирішується налаштуванням кривої.
Enombre de soberano: ↑
28.04.2022 21:49ppop_kh_ua
Не заперечую. Курву можна як хоч налаштувати.
По питанню шуму в відосі якраз протестовано на макс оборотах й в режимі фіксованого шуму, правда 43дб це він загнув. Треба було десь під 38-40 орієнтуватись, не більше. Хоча тоді оберти були б нижче 1000, а на нокті походу взагалі нижче 800. Скоріш за все фоновий шум у нього на порядок вище звичайного, або ще якісь особливості вимірювання.
Та ті NF-A15 вентилі у нокти зовсім швах. Лежать в мене від Д15 ці лопухи і я їх нікуди не можу втулити, бо вони дуже шумні. Зовсім інше діло з вентилями типу NF-P14s.
28.04.2022 22:03
Та ті NF-A15 вентилі у нокти зовсім швах. Лежать в мене від Д15 ці лопухи і я їх нікуди не можу втулити, бо вони дуже шумні. Зовсім інше діло з вентилями типу NF-P14s.
А меній в свій час подобалась тушки 147А, але до 700-800об )) На 1200 шо вони, шо нокта то ахтунг походу)
28.04.2022 22:03
Для мене насправді достатньо того, що йде в рівень або краще U12A, бо на нього я й орієнтувався. А U12A з склом мені якраз й не влазить, а PA120 повинен з більшим шансом. Єдине невирішене питання це висота ОЗУ, скоріш за все доведеться ставити кастомні радіатори більш низькі, або пробувати ставити слім вертушку назад, якщо встане ) Думаю з одною зовсім н екамільфо буде, особливо враховуючи тей фактор, що в моєму корпусі башні видають кращі температур на вдув, а не на видув.
Отправлено спустя 1 минуту 44 секунды:
28.04.2022 22:08
Так. Колись набрав собі 147х. Так десь вони і лежать собі. Гімно-гімном. З легендарним ТУ-140 ніякогго порівняння.
Ну не сказав би щоб прям гівно, але дуже багато браку було. Одна була така, що в горизонтальнмоу положенні все ок, а в вертикальному трохи зачепи і як буд-то набирає світлову швидкість й взлітає на орбіту Тіж FD Dynamic й silent series взагалі якісь ненормальні були, здається не дешеві вертушки, а рівень шуму якийсь неадекватний при відносно низьких обертах.
Не треба плутати просто IB-E та IB-E Extreme. У простого все однаково, окрім кулерів. Замість (TY-147) 1300rpm там (TY-143) 2500rpm.
Але і ті 147мі тех не ідеал, хоть і косять під TY-140 формою.