leif:SergN:Будемо мірятися? Я прекрасно знаю і про "інфраструктуру" в 0,5тис-10тис. населених пунктах, бо буваю регулярно. Про них насамперед і мова.
давай. в моєму рідному місті Бердянськ (100 тис населення), навколо ринків там взагалі немає продовольчих крамниць в радіусі кілька кілометрів. на ринках роблять закупи всі пенсіонери міста, їдучи туди часто з приватного сектору, який у місті величезний. 5-10км. що їм робити?
у Львові на шуварі і базарах роблять закупи величезна частина пенсіонерів міста і там дійсно набагато дешевше. тут мережа "крамниця на районі" розвинена дивним чином (дуже часто це як раз вищий ціновий сегмент) і ціни у них реально високі. у багатьох пенсіонерів немає кому привезти продукти. що їм робити?
Ти зараз про обмеження під час карантину чи взагалі розвів соціальні соплі про стан життя малозабезпечених пенсіонерів? Про це я прекрасно знаю, можу як жаліти, так і висловитися більш нейтрально (комусь не сподобається), тому це минаємо. Людям, що прямують до продовольчих магазинів, не забороняється пересуватися, тому не зміниться нічого. Заборонили роботу непродуктових крамниць. От зараз майже вся та торгівля продуктами просто перейде в приміщення, або ж в режимі доставки. Так, бізнесмен, що торгував на ринку 100-тисячника на розкладці і чекав, поки до нього прийдуть з усього приватного сектору, зараз поїде доставляти під двір, якщо хоче реалізації і не хоче знімати якийсь ларьок.
SergN:відсутність покупців на залізяки і інші матеріальні блага
ти по собі самому зробив висновок, що є покупці? круто.
SergN:А що трапилося?
нічого не трапилось, твоя пропозиція мене не цікавить, шукай далі.
Якраз я тобі на твоєму ж прикладі доводжу, що це ти зробив хибний висновок про відсутність покупців на будь-які матеріальні блага. Питання лише в ціні, за яку згодні з ними розпрощатися. Якщо такими обростає людина в звичайному житті, а потім при скруті буде голодна, але з цими благами не розлучиться, то ніяк вона не голодна, або ж скрута в неї не настільки велика, щоб всі її до "виживаючих" відносили. А буде це Ай-9, мерседес, сяомі чи праска - це вже особливості масштабу конкретних випадків.