Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Ответить
Автор
Junior

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Последний раз редактировалось gehka3 02.06.2015 19:00, всего редактировалось 2 раза.
Radio Bay
Member

StTechnik: 09.07.2026 18:04Обьясните кто нибудь мамкиному аудиофилу что OFC (Oxygen Free Cuprum) это медь, а ПВХ это пластик
Только тупой трорль не мог понять, что я говорил о качестве меди внутри.
Иди встройку слушай. Причем возбудились только троли-встроечники :)
S0N1C
Member

StTechnik: 09.07.2026 18:04 что OFC (Oxygen Free Cuprum) это медь
Oxygen Free Copium :gigi:
Feras
Member

Radio Bay: 09.07.2026 16:10
І як воно?
Це мій перший ламповий донгл і я прям не маю "аудіофіських" вух. Честно я думав, що звук буде більш схожий на те як описують лампові джерела, але Мюз вирішили "вивернутись" і зробити не повністю аналоговий теплий звук - баси він накидує, це зрозуміло бо тут ще імпеданс 3,5мм - 15 ом б 4,4мм - 8 ом але бас не тільки додає в кількості, але і в якості, середні аналогові, як повинно бути теплі, приємні, проте трохи висунутий вперед вокал проте приємний, а от де вони зробили фінт вухами і вирішили випендритись - це верхні частоти - загалом тут М3 переходить вже до тепло-нетрального звуку, бо він не гасить сильно високі (так, намагається прибрати піки але яскраві навушники не стають теплими, так я б сказав 2 неділі тому назад) проте у високих є більше повітря, звукова сцена у глибину і ширину більшого розміру яка не повинна бути у аналогового пристрою і технічність вища за пристрої які налаштовані на аналоговий звук (у порівнянні з моїм плеером який налаштований на нейтральний звук, що б нічого не додавати) - високі вони зробили цифровими - хай-фай на відміну від середніх і низьких які аналогові - теплі. Вирішили що б у них було не як у всіх, у перший час мені такі приколи з високими не сподобались, але за неділю-дві користування чи я звик, чи якийсь прогрів М3 Ultra треба було пройти, однак високі стали для мене м'якішими, більш спокійними і приємними при тому первинні особливості хай-фай звуку не пішли. Та що, на даний момент я вже задоволений цим донглом, 2 неділі тому назад я б сказав: це цікава річ для експериментів, але мою основну задачу допомогти "слухати" довго і спокійно яскраві іем він не виконував, тепер же він покриває весь спектр - я більшість часу тестував з Artti T10 і Kiwi Ears Quintet бо з Aful Explorer і так було добре.

Це цікавий пристрій, який аудіо ентузіастам, по скидкам на великих розпродажах можна взяти, думаю він не розчарує - але намагатись його використовувати з "тугими" навушниками то погана ідея він може і не впоратись.
StTechnik
Member

Radio Bay: 09.07.2026 18:07Иди встройку слушай.
Прими таблетки для памяти. У меня "встройки" (дебильный лексикон конечно) уже лет так 13 как нет. Поскольку ты бухаешь, и нифига не помнишь - перечитай тему как ты живо интересовался моими звуковыми и пытался хвалить. Только получалось так себе конечно :lol:
Z440_User
Member

Radio Bay: 09.07.2026 17:21 Ні, OFC у будь-якому разі краще за ПВХ :)
Ем-м-м...
Я вірно зрозумів що Oxygen-Free Copper (безкиснева мідь) краще за ПоліВнілХлорід? :spy:
А коли ПВХ навчився проводити електричний струм та сигнали і навіщо тоді мідні жили в нього "загортають"? :think:

Radio Bay: 09.07.2026 17:21 Порівняльних відгуків не знайшов.
Ну то ж просто кабель, без стрілочок та іншого розпису що видно за 100км неозброєним оком.
Radio Bay: 09.07.2026 17:21 Працює й працює, але з дешевих я взяв би Klotz
А чим він буде краще?
Ось що Одеса-кабель пропонує з мікрофонних кабелів. Чудово йдуть на міжблочники
Кабель мікрофонний малогабаритний КММ
Навіть з повністю розписані параметри кабелю (і вони підтверджуються в реальності навіть з запасом)
А ось варіанти для підключення АС:
1. Домашніх АС
2. Всякого потужного
3. Навіть для автозвука є.
Якщо що, в змаганнях з автозвуку є дисципліни SPL (хто більше дБ видав та не розірвав кузов і не розбив вікна - той молодець) та Якість звука (де вже слухають як воно грає, а не оре до фізичного болю у вухах)

Ну да, Klotz бренд, а хто такі Одеса-кабель? Якась конторка, яка клепає різні кабелі з 1949 року, та має європейську сертифікацію...

Але ж своє то гівно, нічого кращого за імпорт не існує, то ж всім відомо.
А якщо в ціннику багато нулів та купа всякого super/clear/amazing/magic в назві та опису... То всьо, ховайся.
Z440_User: 09.07.2026 16:49Отаку хрінь "Nordost QRT Qk1", тільки щось із попередніх версій продукту, бачив як народ розбирає.
Там в середині: Вилка де до одного контакту припаяний діод, який припаяний до світлодіода, який припаяний до резистора 1вт, який припаяний до іншого контакту вилки + якийсь баласт для ваги (гайки, камінці, пісочок, тощо...) і все залито епоксидкою щоб було важко розколупати.
Ну, розбирає і розбирає. Нагадую, у них чудово працює "30 днів повернення грошів". Взяв, не сподобалося, повернув, так що скепсіс тут зайвий.
[/quote]
По перше: Хрінь яка вставляється в сусідню з апаратом розетку апріорі не може повпливати на мережу живлення, бо вона включена паралельно.
По друге: вілка до якої припаяно резистор, світлодіод та звичайний діод нічого окрім світіння світлодіоду робити не може.
Звичайний діод потрібен щоб зрізати зворотню полярність змінного струму та зробити типу постійний струм, резистор потрібен щоб погасити 220В до 3В інакше світлодіод згорить від 220В.
Який, нахрін, скепсис?
Z440_User: 09.07.2026 16:49і все залито епоксидкою щоб було важко розколупати.
Тобто не зрозуміло, що там.[/quote]
В сенсі не зрозуміло? Народ розколупав та поржав виклавши фото начинки. Опис тої начинки читай вище.
Нова хрінь яка позіціонується виробником для тогож самого що й перша, вмикється так само як і перша (в паралельну розетку переноски/подвіной розетки в стіні), але має чомусь робити щось інше? Яким чином? :spy:
Radio Bay
Member

Z440_User: 09.07.2026 21:06Я вірно зрозумів що Oxygen-Free Copper (безкиснева мідь) краще за ПоліВнілХлорід?
Я вже відповів місцевим тролякам, що мав на увазі якість нутрощів і ти туди ж :)
До речі, я знаю, як то грає
Z440_User: 09.07.2026 21:06Ну то ж просто кабель, без стрілочок та іншого розпису що видно за 100км неозброєним оком.
Ну, грає і грає, ліпше за ПВХ бо то трешак для звуку.
Я так розумію, він призначений компанією, здебільшого, для монтажу.
Наприклад, розведення під час ремонту. Ти ж Oyaide Explorer у стіну не закладеш, а хто знає, що до чого, сам специфікацію на розведення звуку напише, який-небудь MT-Power, хоча і Неотек робить кабелі по ціні под закладку. Інталяційні кабелі, то окрема тема, там не про понти, коли йде закладка під тилові колонки і довжина 20-30м
Z440_User: 09.07.2026 21:06Ну да, Klotz бренд, а хто такі Одеса-кабель? Якась конторка, яка клепає різні кабелі з 1949 року, та має європейську сертифікацію...
Вони не про звук, то не їх тема. Єлектричні, кажуть якісні. Я, як патріот міста, використовую кабелі Південкабелю :)
StTechnik: 09.07.2026 19:10перечитай тему как ты живо интересовался моими звуковыми
Заполняй профиль, пустой, значит встойка, буду я еще помнить и тем-более перечитывать )
Hotspur
Member

Z440_User: 09.07.2026 12:43І про обробку кабелів спреєм Nordost Eco 3x кожні 2 тижні не треба забувати.
:lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol: :lol:

Відправлено через 2 хвилини 4 секунди:
S0N1C: 09.07.2026 17:27замість рейок повинні були бути дроти мідні
срібні
Z440_User
Member

Radio Bay: 09.07.2026 21:44
Z440_User: 09.07.2026 21:06Ну да, Klotz бренд, а хто такі Одеса-кабель? Якась конторка, яка клепає різні кабелі з 1949 року, та має європейську сертифікацію...
Вони не про звук, то не їх тема. Єлектричні, кажуть якісні. Я, як патріот міста, використовую кабелі Південкабелю :)
Завод все своє життя спеціалізується на кабелях для зв'язку паралельно з електричними.

Подивився каталог Klotz що у них є на сайті, а саме розділ мікрофонних кабелів, та порівняв з кабелем КММ (Кабель мікрофонний малогабаритний) від Одеса-кабель. Ну логічно ж що треба мікрофоний кабель порівнювати з мікрофоним.
Отже по параметрам, кабель КММ з жилою 0.35 лежить між "Klotz M5 supreme microphone cable" та "Titanium supreme microphone cable". Але по конструкції він ближче до Titanium.
Екран краще у КММ, але він про "проклав та забув", а от Klotz таскають туди-сюди.
Одеса-кабель сама плете жили з OFC нитки, Klotz з великою долею купує замовлене.
Ну і
Структура кабелю
1. Струмопровідна жила - мідна багатодротяна з перетином 0,12 мм 2 (від 1 до 7 жил) або 0,35 мм 2 (від 2 до 7 жил).
2. Ізоляція жил - поліетилен (ПЕ), суцільна.
3. Поверх скручених жил накладена скріплююча обмотка з ПЕТ-Е плівки.
4. Екран - обплетення з мідних дротів.
5. Оболонка - полівінілхлоридний пластикат (ПВХ).
і нудна таблиця з омами, пікофарадами, та іншими фізичними величинами, ніяких тобі clear/amazing/pure...
та Titanium
features
• Outstanding, excellent sound quality
• Interference-free sound transmission due to 4 conductor
StarQuad wiring
• High-quality 99.95% pure ETP copper
• Optimized conductor cross section with the lowest
capacitance
• Extremely dense spiral shield for best rejection of any
external sources
• Ultra-flexible
• Super dynamic
• Ultra-low signal compression
• Crystal-clear sound transmission
• maximum transients
спойлер
Знімок_20260709_231313.png
Стосовно кабелів для АС, то ось цей кабель по характеристикам трошки кращий за ось цей.
Вітчизняний продукт має кращий опір і нижчу індуктивність, поступаючись лише на кілька пФ/м по ємності.
Ответить