Странные вопросы и точные ответы

Разговоры обо всем
Відповісти
Автор
Повідомлення
Alex+
Member

Повідомлення

Панове інженери або електрики зі стажем, поділіться своїми думками що до підключення автоматів.
Історія така - в щитку радянського типу автомати АП. Аж на 83 ампери. Тобто по суті захисту нема, бо при короткому горять дроти, а він думає що все Ок і не вимикає.
Завдання переробити на сучасні. Але в щитку ввід в автомат іде на рухомий контакт, хоча по нормам повинен йти на нерухомий.
Я теж завжди підвід роблю на нерухомий. Але щоб тут таке зробити треба подовжувати дроти (чого б не хотілося робити), або ставити автомат догори ногами (що взагалі не припустимо).
Тож поділіться думками, що може трапитися, якщо і нові автомати я поставлю "радянським" методом - ввід на рухомий контакт (знизу)?
Теоретично розмірковую - що нічого, а правило пуе більше для стандартизації метода заживлення, щоб кругом було однаково.
Якщо воно чисто естетичний момент, то хай йому грець, щиток в приватному домі, ніхто туди заглядати не буде
Але може у кого є інший досвід, поділіться :beer:
murzik
Member

Повідомлення

ніколи цим не переймався.
Alex+: 14.08.2023 16:26по нормам повинен йти на нерухомий
нерухомий це зверху?
Alex+
Member

Повідомлення

murzik
ага
Andrey2005
Member

Повідомлення

1) В будь якому випадку автомат ставити нормально, а не догори ногами
2) Деякі виробники (хагер, авв) в доках прямо пишуть, що можна підключати і так і так. Гуглити ще раз лінь, але колись я це сам читав. Просто перед покупкою автомата почитати док на конкретну серію.
3) Теоретично перевірка може приколупатись, тому треба щоб була можливість ткнути носом в док що таке підключення теж можливе.
4) Я так розумію, що однополюсним автоматам взагалі все рівно як підключати, а деякі багатополюсні в самому корпусі можуть не мати ізоляції між фазами у вигляді герметичних перегородок, і при відключенні є невеликий шанс що виникнуть іскри і через іонізоване повітря замкнуть на сусідню жилку.
Alex+
Member

Повідомлення

Andrey2005
Дуже дякую! Читання паспорту на автомат все поставило на свої місця. Начебто не дурень, всім таке раджу але сам ось полінився.
В паспорті написано, що підключення можна і таке і друге, тож питання знято остаточно.

:beer:
Hiden
Member

Повідомлення

подскажите, существует какой либо карман для привода dvd rom 5,25 (не ноутбучный) ?
Engineer_1988
Member

Повідомлення

Hiden: 16.08.2023 11:09 подскажите, существует какой либо карман для привода dvd rom 5,25 (не ноутбучный) ?
Не бачили, з області динозаврів)
Scoffer
Member

Повідомлення

Hiden
https://www.amazon.com/5-25-drive-enclo ... +enclosure
рентабельність сумнівна, як на мене простіше звичайний зовнішній двд взяти
Hiden
Member

Повідомлення

Scoffer
благодарю
Mr_Volan
Member

Повідомлення

Hiden: 16.08.2023 11:09подскажите, существует какой либо карман для привода dvd rom 5,25 (не ноутбучный) ?
якщо є потреба саме в використанні 5,25" приводу - найдешевше взяти 3,5" sata-usb адаптер з зовнішнім живленням. але воно буде без корпусу, просто на роз'ємі
код товару 1005004575051636 (вбити в пошук алі)
Зображення
Engineer_1988
Member

Повідомлення

Це вчорашній день , я цей адаптер мав колись, чудово палить диски ))).
Йому дешевше зібрати зовнішній з приводом від ноутбука . Є готові корпуса, копійки коштує.
Engineer_1988
Member

Повідомлення

Где активность? Народ соскучился ...
murzik
Member

Повідомлення

Engineer_1988
платну підписку оформи, буду за*бувать 24-7. номер в лс пиши
Engineer_1988
Member

Повідомлення

murzik: 19.08.2023 22:20 Engineer_1988
платну підписку оформи, буду за*бувать 24-7. номер в лс пиши
Создай уже телеграмм группу Мурзика
murzik
Member

Повідомлення

хто шарить, як cisco 7942 зареєструвати на SIP сервері? застряг на формуванні xml файлу
Mr_Volan
Member

Повідомлення

Engineer_1988: 16.08.2023 20:10я цей адаптер мав колись, чудово палить диски
сперечатися не буду, саме цього не мав. Користуюсь usb to Sata 2.5" Orico та dock-station 3.5" з додатковим живленням цієї ж фірми, нарікань в мене не було. Часто копіюю дані з різних жорстких/твердотільних 2,5"/3,5" накопичувачів. Думаю про usb Orico M.2 NVMe Enclosure придбати, вже пішли такі накопичувачі
EuGENiy
Member

Повідомлення

Нарешті озадачився збереженням відеотеки з дитсадочковими ранками записаних на двд. Диски з захистом від перезапису. Підкажіть якою програмою це ліпше зробити. А то гугл нічого толкового не пропонує. Спробував Video Byte- зберігає папку з купою файлів, нарізаних відео.
murzik
Member

Повідомлення

EuGENiy: 21.08.2023 21:17 з купою файлів, нарізаних відео.
ого, школу згадав. nero burning rom таке було
треба образ диска зробити, будуть файли у форматі VOB, пара об'ємних, а інші незначні. а потім вже відеоредакторами конвертуєш в інші формати, тобі потрібні лише ті файли, що об'ємні. ті малі файли це може бути типу меню, логотипиі т.д. зазвичай воно не треба.
конвертувати теж треба правильно, бо можна втратити в якості.

можна залишити у VOB

цеякщо по пам'яті :D
і скоріш за все відео буде 4х3

є відеоредактори, які зберігають рідний формат і конвертують дуже швидко. бо якщо йде конвертація зі зміною кодека і інших параметрів, це дуже довгий процес.
п.с: можна музику накласти

а я от часто мрію купити на aliexpres касетний програвач, який підключається до комппа для оцифровки. у мене купа касет із записами з радіо, може щось цікаве знайду. викидати шкода, купа касет. ще МАяк лежить.
типу такого https://www.aliexpress.com/item/1005004 ... 1UA%21%21A
Востаннє редагувалось 21.08.2023 21:37 користувачем murzik, всього редагувалось 1 раз.
Sachem
Member

Повідомлення

EuGENiy: 21.08.2023 21:17Підкажіть якою програмою це ліпше зробити
Лет десять тому назад занимался сборкой и пересборкой DVD. Нет единого рецепта, диски "собирались" десятками способов. Отсюда и способов "разобрать" тоже десятки. Пользовался кучей программ, сейчас бы не взялся. Папка с софтом осталась, листинг папок ниже
спойлер
AviSynth 2.54\
ChapterXtractor\
CloneDVD 2094\
DGIndex 1.4.4\
DVD Decrypter 3.5.4.0\
DVD Ghost\
DVD Identifier 4.0.1\
DVD Shrink 3.2.0.15\
DVD2avi 1.77\
DVDFab 2.28\
DVDlabPro2.5\