Прогрес ARM процесорів

Обсуждение всего, что связано с CPU
Ответить
Автор
Member

yuriy_dd: 04.01.2026 09:45там напевно ще більше, хто ці всі люди
yuriy_dd: 04.01.2026 09:45ну якраз ноутбуки АРМ є
При цьому девайсів від епл там 10%, ноутів на арм з віндовс ще менше - 0.8%. Після релізу арм проців частка яблука виросла на 2.5% за 4 роки (десь як і у леново, тільки там приблизно з 23% до 25%, але вони 99% на застарілому х86). Ось саме цим арм можна спокійно нехтувати.
0F
Member

yuriy_dd: 04.01.2026 09:45 Поко Ф1
камера там і досі топ
:lol:
Я загалом мав уяву, що ти дитина сонця, але ти щоразу доводиш, що все ще гірше.
yuriy_dd
Member

AssayMAS: 04.01.2026 10:02так у смартов и ноутов проблема - только первые несколько минут быстрые - пока не нагреются
так гріються але лише ті які на пасивному охолодженні
AssayMAS: 04.01.2026 10:02а в обычный ПК х86 можно засунуть килограммовые радиаторы с 3 кулерами и проблемы нагрева нет.
ну в ноут ви таке не засунете

Відправлено через 1 хвилину 37 секунд:
0F: 04.01.2026 11:46Я загалом мав уяву, що ти дитина сонця, але ти щоразу доводиш, що все ще гірше
але якби ви трішки розбирались в темі - то могли би знайти що в pokо f1 сенсор камери такий точно як google ставив свої пікселі багато років підряд

питання до вас - якщо google цей сенсор ставив багато років підряд то він хороший чи не хороший?

пс: ваших знань достатньо лише щоб когось образити
AntonyKandaurov
Member

yuriy_dd: 04.01.2026 00:40може тому що це потрібно дуже малому % користувачів, якими можна легко знехтувати?
Чергова брехня від конченого хронічного брехуна.
Mumik
Member

але якщо вам дійсно треба і у вас не дві ліві руки - то ви можете купити SSD на 2 ТБ за $300 і самостійно встановити
або можете продовжувати нити про дорого
Угу, і ще один мак, щоби прошити, плюс гарантія злетить скоріше всього. До того ж ви говорили що користувачам потрібні готові рішення, а тепер навпаки пропонуєте костилі по апгрейду.

Я не нию, це просто моя думка на рахунок абсурдного ціноутворення пристроїв Apple. А ціну грошам не знає тільки ледар.. ну або це просто понторіз.
pelia
Member

yuriy_dd: 04.01.2026 11:50
0F: 04.01.2026 11:46Я загалом мав уяву, що ти дитина сонця, але ти щоразу доводиш, що все ще гірше
але якби ви трішки розбирались в темі - то могли би знайти що в pokо f1 сенсор камери такий точно як google ставив свої пікселі багато років підряд

питання до вас - якщо google цей сенсор ставив багато років підряд то він хороший чи не хороший?

пс: ваших знань достатньо лише щоб когось образити

Але якби ви трішки розбирались в темі, то зрозуміли б що сенсор зараз не так вже і важливий як софт, який по дефолту лайно на хлаомі і гугл камера рулить, тільки давайте не говорити про милиці з установкою недопортів
yuriy_dd
Member

pelia: 04.01.2026 12:29сенсор зараз не так вже і важливий як софт, який по дефолту лайно на хлаомі і гугл камера рулить
звичайно google камера по замовчуванню
а через те, що сенсор такий самий на як на пікселях то сумісність максимальна

Відправлено через 2 хвилини 10 секунд:
Mumik: 04.01.2026 12:25ви говорили що користувачам потрібні готові рішення, а тепер навпаки пропонуєте костилі по апгрейду.
це якщо комусь задорого і він хоче зекономити
можливість є
Mumik: 04.01.2026 12:25це просто моя думка на рахунок абсурдного ціноутворення пристроїв Apple
якщо ви подивитесь на ціноутворення наприклад dell то там не сильно і дешевше а іноді може і дорожче
artko
Member

yuriy_dd: 04.01.2026 11:50але якби ви трішки розбирались в темі - то могли би знайти що в pokо f1 сенсор камери такий точно як google ставив свої пікселі багато років підряд
у вас риторика так і не міняється, знов моління на "авторитети", та "гугл знає" :)
yuriy_dd: 04.01.2026 11:50питання до вас - якщо google цей сенсор ставив багато років підряд то він хороший чи не хороший?
питання до вас - чому гугл піксель тих років відсутній у топах якості камер смартфонів, (poco f1 теж відсутній, якщо що)?
https://www.dxomark.com/the-best-smartp ... of-2019-2/

типовий індекс по тестах топів тіх років ~120 марків. поко ф1 має аж 92.
https://www.dxomark.com/xiaomi-pocophon ... ra-review/

p.s. сідайте, ваших знань у камерах смартфонів не вистачає навіть на те, щоб знайти тестування. не кажучи вже про розуміння, що камера смартфону це апаратно-програмний комплекс та одного сенсору замало. вже мовчимо що фізику не обдурити і отримати дійсно якісний знімок на смартфоні просто неможливо без програмних покращувачів.
yuriy_dd
Member

artko: 04.01.2026 12:41питання до вас - чому гугл піксель тих років відсутній у топах якості камер смартфонів, (poco f1 теж відсутній, якщо що)?
ви дуже гарно запитали, і у мене є для вас відповідь - у сліпому тесті найбільш відомого YouTube оглядача зверніть увагу який телефон зайняв почетне друге місце?

artko: 04.01.2026 12:41сідайте, ваших знань у камерах смартфонів не вистачає навіть на те, щоб знайти тестування
якщо поко на лайновому софті від xiaomi заняв друге місце - то якщо на нього поставити google камеру як ви думаєте яке в нього буде місце?
пс: я вам ще раз кажу - краще готуйтесь перед тим як починати зі мною сперечатись

Відправлено через 1 хвилину 2 секунди:
artko: 04.01.2026 12:41вас риторика так і не міняється, знов моління на "авторитети", та "гугл знає"
якщо ви щось не знаєте то дійсно краще подивитись як це роблять професіонали або принаймні подивитись огляди відгуки і так далі
хіба не так?
Z440_User
Member

Юрій, як знавець ARM'у, запропонуйте варіант десктопу на цій чудовій архітектурі.
На що можна глянути, щоб воно було потужніше за мою наявну Е5-2690v4 з 64GB DDR4 в чотири канали?
А краще щось веселіше ніж пропозиції на АМ5 платформі. З можливістю дискретної відеокарти або вбудованої графіки рівня хоча б RTX 4060 чи AMD RX 7800 щоб в ігоря можна було побігати. Використання з OS Linux, Gentoo якщо більш конкретно.

Реально дивився, але щось не виходить знайти хоча б якийсь варіант. :-/

Може ви підкажете варіант, як знавець теми?
artko
Member

yuriy_dd: 04.01.2026 12:53якщо ви щось не знаєте то дійсно краще подивитись як це роблять професіонали або принаймні подивитись огляди відгуки і так далі
хіба не так?
звісно так. але, на жаль, ви це не робите :) бо лінки вище з моїх сповіщень ведуть саме на самий відомий в світі сайт по професиональним оглядам камер смартфонів :)
ваших знань недостатньо, щоб сперечатись. ви навіть не знаєте хто вміє тестувати камери.

Відправлено через 3 хвилини 6 секунд:
Z440_User: 04.01.2026 12:54З можливістю дискретної відеокарти
ось було нещодавно
https://www.overclockers.ua/ua/news/min ... -r1-pcie4/
але там дуже все погано з ПЗ, якщо на вбудованій графиці (дистрибутив тільки від вендора), з дискреткою трохи краще. ну і швидкодія самого cpu теж не найкраща.
AntonyKandaurov
Member

yuriy_dd: 04.01.2026 12:53ви дуже гарно запитали, і у мене є для вас відповідь - у сліпому тесті найбільш відомого YouTube оглядача зверніть увагу який телефон зайняв почетне друге місце?
Галіма суб'єктивщина - комусь подобається червоний, комусь зелений а хтось в захваті від сірого. Як розсудиш хто більш правий?

Відправлено через 1 хвилину 53 секунди:
Z440_User
Ну він вам скине посилання на чорно-червоний гроб на 160 ядер який вже де тільки не тулив ;)
yuriy_dd
Member

artko: 04.01.2026 13:00бо лінки вище з моїх сповіщень ведуть саме на самий відомий в світі сайт
відео напевне ви подивитись не змогли
тесту з google камерою ви не надали
можливості порівняти ну наприклад з останніми айфонами у вас нема
Z440_User
Member

artko, я бачив це, але платформа АМ5 чи навіть інтол 14 сімейства цікавіше за той варіант.
Applе теж не підходить, я не хочу MacOS, а іншого варіанту там немає.
Коробочка від System76 занадто дорого, я дві нових АМ5 збірки можу взяти за ціну тієї коробочки і вони будуть значно веселіші в десктопний мультимедії. А іншого мені вдома від ПК і не потрібно.

Тож які ще є варіанти? Бо щось сумно поки що виглядає той ARM для home-user.
artko
Member

yuriy_dd: 04.01.2026 13:03відео напевне ви подивитись не змогли
тесту з google камерою ви не надали
можливості порівняти ну наприклад з останніми айфонами у вас нема
тест, напевно, ви не подивились. пердолінг з прошивками ніхто робити не буде на 99,999% - тестувати не має сенсу. порівняння з останніми айфонами (раптово!) там теж (на сайті dxomark.org) можна зробити. але, схоже, у вас не вистачає знань знайти це, та зробити висновок.

Z440_User: 04.01.2026 13:08Тож які ще є варіанти? Бо щось сумно поки що виглядає той ARM для home-user.
це тут всі розуміють, знань вистачає, окрім пана Юрія :)
Z440_User
Member

AntonyKandaurov, я той гроб бачив вже. Те що в відео - дохле по мультимедіа використанню відносно AM5/intel 14xxx
Нове що вони пропонують (аж одна машина на arm серед купи інших х86 від них) - можна мінімум 2 збірки взяти на АМ5 , що будуть значно веселіші в десктопній мультимедї (про ігри не кажу).
Але на той System76 наче як хоча б можна любий aarch64 Linux сунути, на відміну від Apple. Але це не точно.
yuriy_dd
Member

artko: 04.01.2026 13:12пердолінг з прошивками ніхто робити не буде на 99,999%
в загальному випадку google камеру можна поставити без ніяких перепрошивань просто як додаток
artko
Member

yuriy_dd: 04.01.2026 13:15в загальному випадку google камеру можна поставити без ніяких перепрошивань просто як додаток
відкрив Play Market, набрав у пошуку Google Camera. нічого. нема такого додатку. підкажіть, як він називається у маркеті? саме гугл камера для будь-якого телефону?

p.s. про васяно-збірки, виколупані з прошивок пікселів з вимкнутим захистом та глюками на інших телефонах я в курсі, не треба їх радити. також включно з сайтом 4pda, де їх викладають.
waryag
Member

pelia: 04.01.2026 12:29Але якби ви трішки розбирались в темі, то зрозуміли б що сенсор зараз не так вже і важливий як софт, який по дефолту лайно на хлаомі і гугл камера рулить, тільки давайте не говорити про милиці з установкою недопортів
Цей бренд практично гарантує, що десь буде насрано.
Можливо, це буде софт. Чи ОС, сама по собі, чи реклама в ній, навіть в доволі дорогих моделях. Або на хороший сенсор поставлять погану оптику, чи зекономлять на охолодженні або припої. Чи ще якась інша унікальна подлянка.
Z440_User
Member

То ж що ми маємо з придатного до мультимедіа десктопу?
1.) Apple з їх MacOS - не підходить, Mac софт мені нафіг не потрібен, іншого не сунути. Апаратно нічого не додати/змінити.

2.) System76 - занадто дорогий відносно АМ5 чи intel 14xxx при сумнівній десктоп мультимедіа віддачі.

Які ще є варіанти? Гугл далі пропонує малинку та рекові сервери, що дуже далеко від десктопної мультимедіа... Не кажучи про фінансову складову (armv9 від гігабайт формату 1U за 19 тис євро :laugh: )
Ответить