Новини
Останні статті і огляди
Вело овери?
-
isshin
Member
xt.ht
-
leif
Member
отже, чорний — 54 рама, білий — 58.
чорний підійшов прекрасно, стендовер оптимальний, посадка по нозі взагалі супер, при положенні шатуна на 90 градусів коліно чітко над віссю педалі при тому що сидіння по центру свого горизонтального регулювання.
підсиділ висунутий десь на середину для того щоб нога в нижньому положенні була на 1.5 градуси зігнута, тобто майже пряма, але не до кінця, щоб не перевантажувати коліна.
от виніс, можливо, треба буде замінити з стокових 90мм на 100мм або навіть на 110мм, але це вже скатаюсь до місцевих байк фітерів і тоді буду вирішувати, поки зовсім не критично, їхати зручно. тобто через короткі ноги і довгий тулуб моя ідеальна рама це десь 54 по seat tube і 56 по ETT, але брати за таких умов 56 я не став і абсолютно правильно зробив, бо встановити довший виніс це взагалі не проблема, сісти добре по ногах (і стати по стендоверу) — набагато важливіше.
p.s.
1) зробив безкамерку — по півгодинному тесту це мега круто, одразу відчувається, виправдала сподівання.
2) тіагра таки сходу по відчуттях гірше ніж 105. може якось ще долаштується, по перших враженнях так. треба замінити.
Відправлено через 3 хвилини 1 секунду:
якщо що, 54 рама домане по версії виробника йде на зріст 168 - 174см
шо трек там собі думає взагалі неясно
чорний підійшов прекрасно, стендовер оптимальний, посадка по нозі взагалі супер, при положенні шатуна на 90 градусів коліно чітко над віссю педалі при тому що сидіння по центру свого горизонтального регулювання.
підсиділ висунутий десь на середину для того щоб нога в нижньому положенні була на 1.5 градуси зігнута, тобто майже пряма, але не до кінця, щоб не перевантажувати коліна.
от виніс, можливо, треба буде замінити з стокових 90мм на 100мм або навіть на 110мм, але це вже скатаюсь до місцевих байк фітерів і тоді буду вирішувати, поки зовсім не критично, їхати зручно. тобто через короткі ноги і довгий тулуб моя ідеальна рама це десь 54 по seat tube і 56 по ETT, але брати за таких умов 56 я не став і абсолютно правильно зробив, бо встановити довший виніс це взагалі не проблема, сісти добре по ногах (і стати по стендоверу) — набагато важливіше.
p.s.
1) зробив безкамерку — по півгодинному тесту це мега круто, одразу відчувається, виправдала сподівання.
2) тіагра таки сходу по відчуттях гірше ніж 105. може якось ще долаштується, по перших враженнях так. треба замінити.
Відправлено через 3 хвилини 1 секунду:
вище писав, але повторюсь: інсім 82.5, зріст 185.dead_rat:И ради интереса твой рост и инсин
якщо що, 54 рама домане по версії виробника йде на зріст 168 - 174см
-
dead_rat
Member
При моих 177, мне идеально подходит 54 рама. Инсим примерно 82.leif:якщо що, 54 рама домане по версії виробника йде на зріст 168 - 174см шо трек там собі думає взагалі неясно
Очень странный подседел у треков, это продолжение рамы такое длинное?
-
3-14
Member
Ну так у leif инсим такой-же самый, видно туловище и шея длиннее обычного, бывает. У меня на рост 184, ноги на 5 см длиннее.dead_rat:При моих 177, мне идеально подходит 54 рама. Инсим примерно 82.
Мені теж так здавалось, рівно до моменту, коли приїхала 105leif: тіагра таки сходу по відчуттях гірше ніж 105. може якось ще долаштується, по перших враженнях так.
110 норм буде. Яка висота рульових стаканів на першому і другому велосипедах? Який стек і річ?leif:от виніс, можливо, треба буде замінити з стокових 90мм на 100мм або навіть на 110мм
-
dead_rat
Member
3-14:Мені теж так здавалось, рівно до моменту, коли приїхала 105 Потім почало здаватися що гроші я викинув на вітер
Именно. Покатавшись на Ультегре, я полностью удостоверился, что не отличаю ее от 105.
-
leif
Member
ага, можливо, це якось пов'язано з конструкцією IsoSpeed. а це в купі з карбо-рамою топова штука : по бруківці тут в центрі Львова валиш вниз — таке враження, що по рівному асфальту катиш. до слова, оце зараз катався, гравелкінги сліки на мокрій бруківці тримають дуже солідно, здивували.dead_rat:Очень странный подседел у треков, это продолжение рамы такое длинное?
так, ти б взагалі непогано мав би сісти на 54. коротше я так зрозумів, що основне це інсім, формула підбору рами шосера inseam * 0.663 працює доволі непогано, з того, що я поки зрозумів. хоча залежить від виробника\моделі\конкретної людини і т.д.dead_rat:При моих 177, мне идеально подходит 54 рама. Инсим примерно 82.
reach: на 58 — 38 , на 54 — 37.4.3-14:Яка висота рульових стаканів на першому і другому велосипедах? Який стек і річ?
stack: на 58 — 61, на 54 — 57.5
висота стакану: 16 на мешному, 19 на більшому
Відправлено через 46 секунди:
та я ж з ранку покатався на 105 на 58 рамі, а ввечері на тіагрі, якось відчув, хоча треба побільше ще потестувати3-14:Мені теж так здавалось, рівно до моменту, коли приїхала 105
-
3-14
Member
leif
Ну от дивись, моя орка 2019 року. Розмір 55
reach 387 мм, stack 581 мм. Рульовий стакан 175 мм. Для мене рама в цілому досить комфортна, стек хотілося б трохи менший, але в цілому можна ще прибрати 5 мм підкладку під виносом.
Якщо на треку в 58 розмірі stack — 610, то це взагалі величезний велосипед виходить. Десь на 190+, якщо дивитись на більш спортивну посадку.
Чисто для прикладу, у мене дружина 158 см. Велосипед у неї 44, або 46, точно не пам'ятаю. При цьому, я цілком комфортно можу проїхатись на цьому велосипеді. Не супер комфортно, але 20-30 км проїхати можно без напрягу. Але при цьому навпаки, моя дружина взагалі не може їхати на моєму велосипеді, тупо ноги не достають до педалей.
Ну от дивись, моя орка 2019 року. Розмір 55
reach 387 мм, stack 581 мм. Рульовий стакан 175 мм. Для мене рама в цілому досить комфортна, стек хотілося б трохи менший, але в цілому можна ще прибрати 5 мм підкладку під виносом.
Якщо на треку в 58 розмірі stack — 610, то це взагалі величезний велосипед виходить. Десь на 190+, якщо дивитись на більш спортивну посадку.
тут скоріше те, що шоссер і взагалі не-мтб велосипеди (про мтб я просто не впевнений, може і там так само) треба завжди брати в меншу сторону, якщо вагаєшся між двома розмірами.leif: коротше я так зрозумів, що основне це інсім, формула підбору рами шосера inseam * 0.663 працює доволі непогано
Чисто для прикладу, у мене дружина 158 см. Велосипед у неї 44, або 46, точно не пам'ятаю. При цьому, я цілком комфортно можу проїхатись на цьому велосипеді. Не супер комфортно, але 20-30 км проїхати можно без напрягу. Але при цьому навпаки, моя дружина взагалі не може їхати на моєму велосипеді, тупо ноги не достають до педалей.
-
leif
Member
+1. вагався між 56 і 54 після 58, взяв 54 — все правильно зробив.3-14:тут скоріше те, що шоссер і взагалі не-мтб велосипеди (про мтб я просто не впевнений, може і там так само) треба завжди брати в меншу сторону, якщо вагаєшся між двома розмірами.
гарний приклад, треба написати треку листа-пропозицію, щоб про такі приклади писали після своїх прекрасних "порад" в сайз гайді.3-14:Чисто для прикладу, у мене дружина 158 см. Велосипед у неї 44, або 46, точно не пам'ятаю.
який у неї велосипед, до речі?
я вже місяць дивлюсь на оцей для своєї дружини під зріст 164 см, як раз залишились тільки XS:
https://www.decathlon.ua/ru/p/302724-15 ... hen.html#/
ніби і норм, але чи брати таке як перший велосипед людині
Відправлено через 1 хвилину 17 секунди:
гігантський! читав на редіті не одну і не дві історії як його купували люди зі зростом 180см в фірмових крамницях треку, бо там продавці кажуть що це "як раз", "так і має бути"3-14:Якщо на треку в 58 розмірі stack — 610, то це взагалі величезний велосипед виходить.
-
Hotspur
Member
если про зависит от трассы погоды и вида гонок. матрасу абсолютно все равно в пределах + - 1 размер3-14:тут скоріше те, що шоссер і взагалі не-мтб велосипеди (про мтб я просто не впевнений, може і там так само) треба завжди брати в меншу сторону, якщо вагаєшся між двома розмірами.
-
3-14
Member
Нічого особливого — міський\туристичний McKinley на хромолевих трубах. Куплений за 150 євро щоб іздити на роботу та невеличкі покатушки вихідного дня 100-150 км.leif:який у неї велосипед, до речі?
Я би взяв (насправді би взяв, якби тупо було місце, так у мене 4 велосипеди в квартиріleif:я вже місяць дивлюсь на оцей для своєї дружини під зріст 164 см, як раз залишились тільки XS:
https://www.decathlon.ua/ru/p/302724-15 ... hen.html#/
-
Hotspur
Member
да3-14:велосипеди декатлонівські по відношенню ціни до якості просто офігенні.
-
leif
Member
Я ніколи сам не стикався, але по відгуках і оглядах за свою ціну якість у них дійсно відмінна, саме цим цей triban і приваблює, а зі знижкою за 16 кілогривень взагалі топчик. Але тут питання більше в тому, що для себе, наприклад, я не впевнений, що хотів би шосер у якості першого велосипеду, на якому я б вчився кататись. От і думаю, якщо людина ще навіть їздити не вміє, може їй першим краще взяти оцей:3-14:Як на мене — велосипеди декатлонівські по відношенню ціни до якості просто офігенні.
https://extremstyle.ua/ru/product/sirru ... 8818581757
Теоретично, має бути простіше втягнутись-навчитись, а потім вже і шосер взяти, якщо тема сподобається.
-
3-14
Member
я б оцей і взяв. Классичний шосер як перший і, тим більше, єдиний велоспед, це так собі ідея. Тут підійде більш релаксовий гравел, або щось подібне до того що ти скинув. Хоча якщо вдвох катати, то два шосера більш естетично виглядаютьleif:може їй першим краще взяти оцей:
В моєму розумінні, у велосипеда, який грає роль універсального, має бути можливість встановити повні крила і багажник + бажано динамка і відсутність амортизаторів. Якщо при цьому ще й планетарка + ремінь, то взагалі топ.
-
mumu
Member
Якщо шосер з декатлона, то цікавіший https://www.decathlon.ua/ru/p/302301-15 ... ami.html#/
дискові гальма, гума більш придатна для міста і мтб система
але я б узяв для першого велосипеда і/або катання містом http://www.decathlon.ua/ru/p/300906-241 ... 500.html#/
"М" там підходить на зріст від 160см. єдиний мінус в ньому - ободні гальма.
Відправлено через 17 хвилини 3 секунди:
у Львові є Boomerang Boardshop, не знаю, як зараз, а колись в їх магазинах були норм продавці і вибір товару, можна піти посидіти на схожих моделях(посадку хоч порівняти на різних типах велосипедів), якщо повезе, може в них є велосипеди для тест-драйвів
дискові гальма, гума більш придатна для міста і мтб система
але я б узяв для першого велосипеда і/або катання містом http://www.decathlon.ua/ru/p/300906-241 ... 500.html#/
Відправлено через 17 хвилини 3 секунди:
у Львові є Boomerang Boardshop, не знаю, як зараз, а колись в їх магазинах були норм продавці і вибір товару, можна піти посидіти на схожих моделях(посадку хоч порівняти на різних типах велосипедів), якщо повезе, може в них є велосипеди для тест-драйвів
-
leif
Member
так, це направду норм крамниця й зараз і майстерня також. але відчуття від того як людина посидить на різних велосипедах, якщо вона не уявляє собі сам процес руху (а особливо більше години за один підхід) на велосипеді, воно ні про що їй не скаже.mumu:у Львові є Boomerang Boardshop, не знаю, як зараз, а колись в їх магазинах були норм продавці і вибір товару, можна піти посидіти на схожих моделях(посадку хоч порівняти на різних типах велосипедів), якщо повезе, може в них є велосипеди для тест-драйвів
наперед можна бути певним, що більш пряма посадка здається зручнішою, більш горизонтальна — менш зручною, але наскільки в окремих випадках це буде важливо важко сказати, оскільки неясно чи буде дружина зі мною катати хоча б на Брюховичі і назад чи далі повільних покатух по паркам справа не піде
логічніше було б, звичайно, взяти спеш, більш safe choice, на ньому і в парк норм і на Брюховичі норм, а от на шосері по парку і по місту не так весело буде
17 кг це жостко, я б такий по сходах задовбався таскати, а ліфту у нас немає. ~ 9.7 кг дектлонівського шосеру на другий з половиною поверх закинути для жінки було б набагато легше, але і 12кг спеш теж в принципі має бути не сильно складно, хоча навіть 2 кг різниці по вазі в плані підйому по сходах відчуваються чітко.mumu:але я б узяв для першого велосипеда і/або катання містом http://www.decathlon.ua/ru/p/300906-241 ... 500.html#/
Відправлено через 3 хвилини 2 секунди:
нє нє, не настільки універсальний потрібен. на разі виключно для фітнесу і того щоб разом можна було зі мною час від часу кататись. не для пересування містом, перевезення чогось і т.д.3-14:В моєму розумінні, у велосипеда, який грає роль універсального, має бути можливість встановити повні крила і багажник + бажано динамка і відсутність амортизаторів. Якщо при цьому ще й планетарка + ремінь, то взагалі топ.
-
leif
Member
перекинув 100 мм виніс з більшого треку на менший замість 90 — стало однозначно зручніше
хоча здавалось би — всього 1 см різниці, а відчувається добряче. порадили покататись якийсь час так, звикнути до посадки на шосері, а потім, як рекомендував на попередній сторінці 3-14, дійсно взяти 110мм виніс, хоча б спробувати, бо в принципі мені зараз здається, що більше не треба. з 110мм довжиною я маю практично ідеально по всім канонам сидіти. остаточно переконався, що навіть 56 (L) рама домане була б для мене завелика і не така зручна як 54. з моїми пропорціями правильний конфіг це менша рама + довгий виніс.
сьогодні було більш-менш сухо і +2, катнув трохи, задоволений як слон. на безкамерці підбирав тиск, зупинився на 35psi: і катить файно і м'яко їдеш. висновки фахівців-теоретиків про те, що на гравійниках і ендурансах неможливо їздити по наших дорогах тепер видаються ну зовсім смішними, хоча я і сам не так давно теоретизуючи на повному серйозі вважав, що шосерам в Україні не місце і це просто понти. але у своє виправдання я тоді не знав що таке ендуранс і думав, що там максимум 28 гума стає і то рідко, а більшість катає на 25
тепер спробувавши переконаний, що для міста-асфальту-бруківки навіть 32-35 гуми може бути абсолютно достатньо, а на 38 як стоїть у мене, можна вже і з асфальту з'їжджати спокійно на щось більш жорстке а-ля гравійка. особливо якщо замість сліку трохи більш гравійну гуму встановити (рама дозволяє).
а от амортизаційна вилка це взагалі нафіг не потрібна в місті балалайка, яка тільки додає ваги і знижує задоволення від катання
принаймні для мене і в такому місті як Львів-Київ.
ще пару фоток після заміни виносу:
сьогодні було більш-менш сухо і +2, катнув трохи, задоволений як слон. на безкамерці підбирав тиск, зупинився на 35psi: і катить файно і м'яко їдеш. висновки фахівців-теоретиків про те, що на гравійниках і ендурансах неможливо їздити по наших дорогах тепер видаються ну зовсім смішними, хоча я і сам не так давно теоретизуючи на повному серйозі вважав, що шосерам в Україні не місце і це просто понти. але у своє виправдання я тоді не знав що таке ендуранс і думав, що там максимум 28 гума стає і то рідко, а більшість катає на 25
тепер спробувавши переконаний, що для міста-асфальту-бруківки навіть 32-35 гуми може бути абсолютно достатньо, а на 38 як стоїть у мене, можна вже і з асфальту з'їжджати спокійно на щось більш жорстке а-ля гравійка. особливо якщо замість сліку трохи більш гравійну гуму встановити (рама дозволяє).
а от амортизаційна вилка це взагалі нафіг не потрібна в місті балалайка, яка тільки додає ваги і знижує задоволення від катання
ще пару фоток після заміни виносу:
-
dead_rat
Member
Скорее качество - грусть, зато дешево.3-14:Як на мене — велосипеди декатлонівські по відношенню ціни до якості просто офігенні.
У товарища был шоссер от них, пойдет, если слаще морковки ничего не пробовал.
Ну или матрасить потихоньку.
-
Hotspur
Member
можно тему так и назватьdead_rat:Ну или матрасить потихоньку.
-
dead_rat
Member
Дело не столько в спорте, сколько в удовольствии от езды и обладании им.Hotspur:можно тему так и назватьdead_rat:Ну или матрасить потихоньку.ну спортсменов я не вижу
-
3-14
Member
У меня вот тожже у знакомого шоссер декатлоновский есть, купил за 900 евро, на фулл 105. при этом групсет 105 стоит сам по-себе 500 евро.dead_rat:Скорее качество - грусть, зато дешево.
У товарища был шоссер от них, пойдет, если слаще морковки ничего не пробовал.
От декатлона там были рама, вилка, вынос, руль, подседел и седло. Ездит на нем в любительских гонках только в путь.
У меня самого есть их треккинговый велосипед riverside 900, который, можно сказать, выдали мне на работе. Норм машина. 1x, при этом переклюк и манетка от микрошифта (брендированные битвином) и тормоза гидра от промеха кажется. В целом китай какой-то. Откатал на этом уже 2 сезона, в общем около 4к км. Из сервиса было только мытье, одна замена цепи и вилку перебирал. В общем полет абсолютно нормальный. На раме написано "сделано в Португалии"
Что у декатлона действительно плохо, так это качество сборки, но в Польше в декатлонах часто работают студенты на пол ставки, так что это в общем-то ожидаемо. Очень желательно после покупки вел перебрать или сдать в мастерскую для сервиса. А в остальном: рамы и вилки — полностью ок, тяжеловатые немного, но там 300-400 граммов, пофиг. Выноса, рули и подседелы — стандартные китайские. Обвеска соответствует цене.