Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Ответить
Автор
Junior

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Последний раз редактировалось gehka3 02.06.2015 19:00, всего редактировалось 2 раза.
QFlash
Member

Radio Bay: 25.06.2026 18:22Звісно, слухав, бо вважаю, що графіками неможливо описати звук, можна лише зрозуміти, що воно справне чи ні.
Графіки, співає по графіках, ти зробив мій день ))))))))))))))))))))))))))
Виконай умову. Якщо зробиш Ти захочеш слухати всі композиції до кінця.
Послухай дурного у якого є MA8950/
Відпаде бажання в басових ловцях та ін. х-ні
Radio Bay
Member

QFlash: 25.06.2026 18:25Послухай дурного у якого є MA8950
З задоволенням, це крутий коштовний амп, але тракт грає у купі, тому він у твоєму тракті визиває посмішку, Вибачай, це ржавий запор з двигуном від Ферарі. Грає та результує все разом. Тракт грає на рівні найгіршого компонента (запиши). Ліпше продай його, по купи нормальні колонки, амп та цап. Результуючи воно буде грати ліпше, це ж аксіома
QFlash
Member

Radio Bay: 25.06.2026 18:33З задоволенням, це крутий коштовний амп, але тракт грає у купі, тому він у твоєму тракті визиває посмішку, Вибачай, це ржавий запор з двигуном від Ферарі. Греє та результує все разом. Тракт грає на рівні найгіршого компонента (запиши). Ліпше продай його, по купи нормальні колонки, амп та цап. Результуючи воно буде грати ліпше, це ж аксіома
Ні, воно співає одинаково. Що Ромашка що Mcintosh/ Просто Mcintoch розриває Ромашку по потужності і всьо, там начинка шо тріндєц.

Відправлено через 3 хвилини 21 секунду:
Radio Bay: 25.06.2026 18:33Ліпше продай його, по купи нормальні колонки
В мене вже співає...
Radio Bay
Member

QFlash: 25.06.2026 18:36Просто Mcintoch розриває Ромашку по потужності і всьо
Нагадало анекдот про то як слон трахнув мартишку, але коли він кончив вона лопнула :D
Я свою думку виказав, крапка, далі буде чистий флуд на 5 стрінок

Відправлено через 43 секунди:
QFlash: 25.06.2026 18:39В мене вже співає...
Нехай так і буде :)
QFlash
Member

Radio Bay
Ти можеш зайти в салон техніки і послухати. Достатньо 5 хв щоб зрозуміти що воно співає. Можна не брати товар а піти і загуглити параметри і подивитись на частотове зміщення апарата. Виробники і продавани приховують це.
Навіть ті самі активні колонки звучать по різному - чому? У них не витягує по умові. Воно резонує на різних частотах. Тому так.
Брешу, заходив в один салон і одразу почув, запитую що це грає - у****бок. :D
Radio Bay
Member

QFlash: 25.06.2026 18:43Достатньо 5 хв щоб зрозуміти що воно співає
Та 100% — то крутий амп, але не з рачком та роматкою, бо що той, що ті грають лайно. З ним це лайно із смаком фіалок. От і все: результуючи грає тракт. Якість тракту обмежена якістю найгіршого компонента. Тчк. Запиши на стікері до монітора, повторюй перед сном та з ранку. Реально ти із своїм трактом та розповідями про співає виглядаєш ідіотом, і він ще й розповідає тут про звук із встрійкою та ромашкою. Ну реально :D
QFlash: 25.06.2026 18:43Навіть ті самі активні колонки звучать по різному - чому? У них не витягує по умові. Воно резонує на різних частотах. Тому так.
Капець, ще один фізик з печери виповз :lol:
QFlash
Member

Radio Bay: 25.06.2026 19:04Та 100% — то крутий амп, але не з рачком та роматкою, бо що той, що ті грають лайно. З ним це лайно із смаком фіалок.
Що це? Умову виконав. Звісно ні. Чому ні, бо є претензії.

Відправлено через 5 хвилин 9 секунд:
Radio Bay: 25.06.2026 18:33це крутий коштовний амп
Для чого таку х-ну строчиш? Ти прослідкував момент?
Обережно...
Filabatya
Member

Я думаю що це якийсь проф непригодний троляка аудіосалону і там або все більш ніж в порядку, або взагалі нічого нема крім рачка і ромашки :gigi:
спойлер
Слон не годуй троля :gigi:
Z440_User
no replacement for displacement
Последний раз редактировалось Filabatya 25.06.2026 19:33, всего редактировалось 1 раз.
Z440_User
Member

QFlash: 25.06.2026 16:53 Z440_User
Цікаво. Де вперше почули звучання (спів) апарата? Я саме таке "правильне" почув на драній Ромашці в 2001 році.
В салонах аудіо якось не то, а в Ромашці - шикарне виконання.
:facepalm:
Мати грала на фортепіано, по якому потім я катав машинки. Тож звук справжніх клавіш я знаю з пелюшок.
Потім я захопився гітарою і у мене була акустика на нейлоні, на ній я навчився грати, звук справжньої гітари я також вивчив до стану рефлексів.
Потім у мене з'явилася електрогітара і захотілося жужжання, тож паяло в зуби та вперед ваяти різні фузи-драйви-дисторшени, бо на місто 2 магазини, в яких або ціна як номер телефону, або радянський хлам. Звук мого дісторшена на якому я граю останні 20+ років я викладав в топіку.
Потім у мене 15 років був метал-гурт, звук справжніх акустичних барабанів важко не вивчити до стану рефлексів (барабани досі є і складені на горищі, можу розставити та повеселити сусідів.)
Сюди ще додати походи по різних концертах, реп.базах з прослуховуванням різних груп в різних жанрах. Живий оркестр в цирку, походи в муз.іліще/муз.школи на концерти, інше.

Отже я знаю як мають звучати справжні інструменти. Мене тут не обманеш.
Іноді я навіть можу сказати на якій гітарі воно грається. Умовно Фендер екшн бас має характерний дзвінкий фанковий звук, а Варвіківськи баси приглушені але м'ясисті, Рікенбейкер баси мають плотний тягучий звук і щось фанкове на них не звучить. Так само Фендер стратокастер має скляний дзвінкий звук, а Гібсон більш бархатний з меншим верхом, джексони/ібанези більш такі "дж-дж-дж"...

Стосовно апарату, повністю відреставрована стійка Фенікс-005+Електроніка 100АС-060 у знайомого мені показала що таке чіткий центр, 3Д об'єм на стерео, прозорість, мікс, дискретність звуку замість каши, як має по справжньому звучати широка стереобаза, віртуальну реальність яку він створював. До того ж я почув як має грати та записуватись аудіокасета, що таке хром-касета, та як має грати вініл (при тому що у мене в той час був відреставрований батьківський Арктур-004+Амфітон 50АС-022). Це був суто аналоговий звук з касет та вінілу. І було це десь в 1998-2000році. З того моменту у мене понеслася карусель радянських апаратів "0" класу в пошуках того самого, правильного звуку. Я шукав саме той звук що почув у Фенікса в плані мікса та іншого, звучання інструментів весь радянський "0" клас передає як треба, питань немає до цього. Далі вже просто була еволюція з набором досвіду крізь апарати що пройшли через мене.

Оце з тих двох складових я і оцінюю звук. Вірю-не вірю звучанню інструментів, далі що в нас з міксом.

Ваша ромашка (АС) на 10ГДШ на 95% теж саме що й кубіки від маяка на тих самих динаміках. Ромашку в живу не чув, а кубиків цих начувся вдосталь, тож що там грає в СЧ-ВЧ я добре знаю, а от по НЧ різниця може бути, корпуси різні. Але все одно, бюджетні свен будуть в ВЧ-СЧ грати значно краще за ромашку, хоча по НЧ у них шансів не буде.

Якось так.
QFlash
Member

Filabatya
Цікаве життя у Вас. Читати ніхто не хоче, подай інформацію - закоцають.
Ок. я далі буду придурком.

Відправлено через 5 хвилин 29 секунд:
Z440_User: 25.06.2026 19:26Ваша ромашка (АС) на 10ГДШ на 95% теж саме що й кубіки від маяка на тих самих динаміках. Ромашку в живу не чув, а кубиків цих начувся вдосталь, тож що там грає в СЧ-ВЧ я добре знаю, а от по НЧ різниця може бути, корпуси різні. Але все одно, бюджетні свен будуть в ВЧ-СЧ грати значно краще за ромашку, хоча по НЧ у них шансів не буде.
Вся суть.
Radio Bay
Member

Z440_User: 25.06.2026 19:26Мати грала на фортепіано, по якому потім я катав машинки. Тож звук справжніх клавіш я знаю з пелюшок.
Потім я захопився гітарою і у мене була акустика на нейлоні, на ній я навчився грати, звук справжньої гітари я також вивчив до стану рефлексів.
Потім у мене з'явилася електрогітара і захотілося жужжання, тож паяло в зуби та вперед ваяти різні фузи-драйви-дисторшени, бо на місто 2 магазини, в яких або ціна як номер телефону, або радянський хлам. Звук мого дісторшена на якому я граю останні 20+ років я викладав в топіку.
Потім у мене 15 років був метал-гурт, звук справжніх акустичних барабанів важко не вивчити до стану рефлексів (барабани досі є і складені на горищі, можу розставити та повеселити сусідів.)
Сюди ще додати походи по різних концертах, реп.базах з прослуховуванням різних груп в різних жанрах. Живий оркестр в цирку, походи в муз.іліще/муз.школи на концерти, інше.
Отак і народжується розуміння звуку, коли живий звук на вухо сів
QFlash
Member

Я привів розрахунки під дешевий апарат, який витягує до Hi-END і воно працює просто чудово.
Кращий варіант - виконайте умову. Забудьте про фізику - просто виконайте умову...
Всьо я в осаді.
Чому у світі стільки придурків.?
Radio Bay
Member

Z440_User
А ми ще їздили дикунами до Криму з палатками та акустичними інструментами, а там вже відомі табори таки же, в Криму ще ростуть деякі природні засоби розширення свідомості, тому грати можно довго, та все народжується само собой, особливо, коли ти стоїш у бухті, яка оточена скелями :)
QFlash
Member

Покажіть мені рішення краще, тих що я приводив по графіках.???
Покажіть, власники крутих систем...
Я багато надав інформації - які саме мікросхеми і що потрібно.
Будь-ласка прошу доповнити чи оновити.
Може у кого є рішення тонкомпенсації геніальне - на Нобеля.
..........
Да ладно - гоню собі.
Я ходив на морозиво. :D
Z440_User
Member

QFlash: 25.06.2026 10:19 Ще по своєму Raчку покопався з найшов це:
HI-END - ПОВНИЙ. :lol: :lol: :lol:
спойлер
Screenshot 2026-06-25 094551.png
Там якщо отак подавати на poweamp - то звук як у трубі.
Користуюся двома плеєрами. Один просто швидко щось увімкнути (+ підтримує мій ІК пульт керування від старого VHS), другий - комбайн з бібліотекою та іншим.

Налаштування такі:
простий Audacious, плеєр "швидкоруч"
1.png
На скріншоті системний мікшер + налаштування плеєру.
В Linux на карті X-FI ефекти обробки звуку (Crystaliser та інше від Creative) не доступні, з усього що може карта під віндою, в систему надається тільки її апаратний мікшер, фейдери якого на скріншоті.
Сам плеєр відкриває контейнер flac та відправляє його на PCM пристрій hw0.0, у мене в системі це hardware 0 (основна карта X-FI) . 0 (пристрій на карті, який відповідає за фронтальний вихід). Керування гучністю "Мікшер" де вибрано "Direct control device фронтального виходу", нижче "елемент" - там показано що за фейдер в системному мікшері відповідає за фронт та він і буде рухатись при регулюванні гучністю. Це апаратна гучність, не софтова.
Плеєр напряму шле РСМ-потік в драйвер карти, який вже гоне його в залізо. Система ніяк не впливає на звук бо звернення йде на hardware (hw), а не софт чи дефолт чи ще щось там.
Налаштування еквалайзерів та іншої софтової обробки звуку на фото нижче:
2.png
Медіа-комбайн Strawberry Player
:
Знімок_20260625_194345.png
все так само, пряме звернення до hw0.0
ALSA то звукова система в OS, вона зв'язує драйвери карт та ПЗ, але майже нічого не вміє робити сама, між Програмним Забезпеченням та ALSA зробили всякі прошарки які міксують, ресемплять та зводять купу одночасних звуків від різних програм в один PCM-потік і відправляють його в ALSA, яка передає в драйвер, який шле в залізо.

На X-FI є свій DSP з мікшером та ресемплером, тож я викинув з системи всі прошарки і налаштував що всі програми шлють свій аудіопотік як є в ALSA, яка транзитом його передає в драйвер, який передає в DSP карти, яка вже на залізному рівні займається тими потоками і виплювує зі свого апаратного DSP в свої ЦАПи.
Єдиний момент логіки роботи драйвера, якщо першим відкритим потоком буде 24/96, всі інші звуки від програм карта буде тягнути до 24/96, якщо першим відкритим звуком буде 16/44, то фонові 24/96 завалить до 16/44.

Але у мене комп якщо грає музику на X-FI та аудіосистему у вітальні, малий грає в комп.іграшки/дивиться ютуб/кіно моніторі у себе в кімнаті, то звук воно виводить по HDMI на вбудовані динаміки монітору. В системі звук монітору бачиться як hw1.0 (1 - друга "аудіокарта") і звернення до цієї аудіокарти відбуваєтся в форматі 24/48 (максимум що підтримує монітор), в ALSA для цієї "аудіокарти" забито все софтово ресемплить в 2канали 24/48 та міксувати всі звуки від програм софтово. На звук з X-FI воно жодним чином не впливає, бо для системи то зовсім інший пристрій який живе своїм життям.

Вся фірмова обробка звуку від Creative апаратними потужностями та ефектами чіпа CA2K2 в Linux не доступна (всякі еквалайзери, кристалайзери, створення багатоканалу зі стереозвуку та інше).

Отже маю схему:
1.) любе аудіо -> розпаковка РСМ-потоку плеєром -> відправка в аудіосистему ОС (ALSA) -> транзит без будь яких дій в аудіодрайвер -> залізо X-FI -> LineOUT
2.) любе аудіо -> розпаковка РСМ-потоку плеєром -> відправка в аудіосистему ОС (ALSA) -> перетворення софтом ALSA в 2ch 24/48 -> відправка підготовленого РСМ з ALSA в аудіодрайвер -> HDMI відеокарти -> звук з динаміків монітора.

Якось так...
QFlash
Member

Z440_User
Мені нічого вище сказаного не потрібно.
Система працює просто чудово.
Жінка оцінила :D
PS/ головне симетрія.
Последний раз редактировалось QFlash 25.06.2026 20:56, всего редактировалось 1 раз.
Radio Bay
Member

QFlash: 25.06.2026 20:52Система працює просто чудово.
Жінка оцінила
Тоді інша справа, можна спати спокйно :gigi:
Z440_User
Member

QFlash: 25.06.2026 19:57 Покажіть мені рішення краще, тих що я приводив по графіках.???
Я тобі декілька сторінок назад давав service manual від двох своїх оптонік. Від топової та предтопової. Там були і графіки, і схеми, і опис. :D
QFlash
Member

Як мене всьо достало.
Я показав неправильну роботу тонкомпенсації на драному рачку.
Покажіть як у кого працює. Там не треба паяти. Ж....п....а.....

Відправлено через 1 хвилину 56 секунд:
Z440_User
Ні. Дай графіки СВОЇ, СВОЇ, СВОЇ
Z440_User
Member

QFlash: 25.06.2026 21:16 Я показав неправильну роботу тонкомпенсації на драному рачку.
Покажіть як у кого працює. Там не треба паяти. Ж....п....а.....
Що в мене на пк, дивись повідомлення на цій сторінці трошки вище, яка тонкомпенсація в преампі - гортай сторінки назад і дивись service manual від Optonica SO-9100. :gigi:
Ответить