SAV:Reinmar:Парни, какие впечатления от изогнутых? Хочется попробовать, но если я играю только 10% времени,а 90% серфинг,просмотр видео, иногда работа с таблицами, стоит ли для такого применения? Так как в отзывах все всегда пишут что гнутые классно для погружения в играх,а как обычном применении неясно мне. Нет ли обратного эффекта?
У менят примерно аналогичная программа использования монитора. Завтра буду тестить Odyssey G7 27", если интересно, отпишусь.
На рахунок Black Crush. Цитую:
"Еще одна проблема угла обзора вылезает на больших широкоформатных экранах. Чем он шире и чем ближе вы находитесь к такому экрану, тем под большим углом идут лучи от его углов. При некоторых размерах экрана падение контрастности в его углах становится хорошо заметным — и этим чаще страдают как раз экраны на основе VA-матрицы. Называется этот эффект «Black Crush»".
- спойлер

По факту це стосується практично 99% моніторів і буквально більшість телевізорів. Відсутє Тільки в ОЛЕД панеліях із за технології ОЛЕДИ можна переглядати без інверсії та втрати контрастності буквально під 176% (що являється практично прямим кутом).
Інженери побороли Black Crush банально гнутимою матрицею, тому рібятки меріться цим. Гнутий дісплей це не просто маркетинговий хід який фам навязали техноблогери, мол ефект присутності і тд, це банально вирішує проблему Black Crush при користуванні на моніторах. Оскільки я чимало читав сказочних ідіотів що кривизна потрібна тільки для великих понелей щоб створити ефект присутності і тд. Ніякого ефекту занурення чи пристітності ви не отримаєте це банально для коректного зображення, щоб максимально правільно відобразити кольори та уникнути Black Crush.
На рахунок гнутих матриць. Звикання до гнутої матриці є дуже адаптивне і буквально за пару днів Ви не будете відчувати різницю за яким монітором ви працюєте. Я особисто працюю в графічних редакторах і маю справу із прямими лініями для мене це мало би значно критичніші наслідки чим просто у середньо статистичного юзера у браузері, но запевняю із особистого досвіду, працювати навіть в графічних редакторах типу AutoCAD та ArchiCAD дуже комфортно і якщо чесно різниці ти не відчуваєш чи у тебе плоска діагональ чи викревлина. Більше того скажу що при гнутій матриці зображення видається значно коректніше. І це потрібно розуміти із за дистанції анатомії очного яблука. Плоский чи гнутий монітор це остання критерія на яку потрібно звирати увагу повірте ви до неї звикните відразу. А вже через 2-3 дні взагалі забудете що у вас монік гнутий.