Выбор звуковой карты

Звуковые карты, акустика, гарнитуры
Відповісти
Автор
Повідомлення
leshk
Junior

Повідомлення

В этой теме выбираем звуковые карты

Пофилософствовать на тему звука можно там

Флуд наказуем и преследуется по всей строгости правил
Востаннє редагувалось 02.06.2015 19:00 користувачем gehka3, всього редагувалось 2 разів.
Radio Bay
Member

Повідомлення

tablestikus: 22.06.2026 12:02мені до речі цікаво спробувати зовнішній БЖ від FIIO
Цікаво. Я б пошукав, куди можна прийти послухати або взяти під заставу. Ліпше останнє, щоб на пару днів. На вихідні
https://hifisalon.com.ua/liniinyi-blok- ... pro-black/ - Київ

Відправлено через 5 хвилин 26 секунд:
tablestikus: 22.06.2026 12:02І щось між розеткою та аудіостійкою поставити для фільтрації нормальної
Не усі фільтри однаково корисні

Прайси кінські
S0N1C
Member

Повідомлення

S0N1C: 22.06.2026 00:10 чому ще не рокомендують літієві банки без бмс - для мене загадка, отам електрони будуть чисті і звучати буде божествено

Відправлено через 2 хвилини 40 секунд:
(насправді може і був би якийсь толк, на інших даках)
тільки хімічні електрони локального походження :teacher:
все інше - то напівміри
tablestikus
Member

Повідомлення

Radio Bay: 22.06.2026 12:17
tablestikus: 22.06.2026 12:02мені до речі цікаво спробувати зовнішній БЖ від FIIO
Цікаво. Я б пошукав, куди можна прийти послухати або взяти під заставу. Ліпше останнє, щоб на пару днів. На вихідні
https://hifisalon.com.ua/liniinyi-blok- ... pro-black/ - Київ
Так, я цей і думав, тіки срібний.

Відправлено через 25 секунд:
Radio Bay: 22.06.2026 12:17
tablestikus: 22.06.2026 12:02І щось між розеткою та аудіостійкою поставити для фільтрації нормальної
Не усі фільтри однаково корисні

Прайси кінські
За кінські прайси я в курсі.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Radio Bay: 22.06.2026 12:17або взяти під заставу
Хайфайні контори здебільшого дають під заставу

Відправлено через 1 хвилину 7 секунд:
https://hifisalon.com.ua/liniinyi-blok- ... ro-silver/

Відправлено через 5 хвилин 55 секунд:
Я б на Headfi.org почитав були гарні відгуки, але проти Топпінга, за Fiio не скажу
https://portativ.ua/ua/product_35393.html

Відправлено через 2 хвилини 3 секунди:
Але iFi iPower X обережно не відкриєш
vdemeshko
Member

Повідомлення

S0N1C: 22.06.2026 12:17
S0N1C: 22.06.2026 00:10 чому ще не рокомендують літієві банки без бмс - для мене загадка, отам електрони будуть чисті і звучати буде божествено

Відправлено через 2 хвилини 40 секунд:
(насправді може і був би якийсь толк, на інших даках)
тільки хімічні електрони локального походження :teacher:
все інше - то напівміри
интересно какая разница в звуке при питании от LiFePo , NMC, NCA, Na-Ion :spy: это тоже надо опыт иметь прослушивания :rotate:
S0N1C
Member

Повідомлення

взагалі то для справді теплого звуку треба брати залізо-нікелевий акумулятор Едісона :learn:

Відправлено через 7 хвилин 44 секунди:
хоча ШІ каже шо АГМ та ЛТО :rolleyes:
Зображення
Scoffer
Member

Повідомлення

S0N1C
Патефон треба брати для найтепліших звуків :D
Radio Bay
Member

Повідомлення

S0N1C: 22.06.2026 13:25взагалі то для справді теплого звуку треба брати залізо-нікелевий акумулятор Едісона
Автомобільні акумулятори вже дають гарний профіт, але й геморой. Зустрічав експерименти. Онлайн упс життєзнатніше.
Є регенератори напруги, але це коштовно. Типа $3000

https://hifisalon.com.ua/ru/merezhevyi- ... -20-black/
https://futureaudiophile.com/ps-audio-s ... -reviewed/
https://acousticbuy.com.ua/product/sete ... r-plant-p3
Hotspur
Member

Повідомлення

Radio Bay: 22.06.2026 01:30Опять фантазии от недостатка опыта. Ну, подключи цап принтерным шнурком, а колонки ПВС
воно буде нормально працювати :D особливо якщо ПВС товстий :D . Скофер все правильно каже просто беріть товстий мідний провод

Відправлено через 1 хвилину 7 секунд:
vdemeshko: 22.06.2026 01:43я представляю его лицо когда ему видео скидывают сходки аудиофилов на прослушивании кабелей и там - "вот тут воздуха больше стало", "вокал прорезался" миссия его компании внести 0 изменения в звук - "не навреди"
кабель може погіршити. навіть USB чи оптика
vdemeshko
Member

Повідомлення

Hotspur
улучшить не может ))) идея в том что он не должен влиять :) то есть - он не должен ничего ухудшать..
feniks_tm
Member

Повідомлення

Radio Bay: 22.06.2026 01:30 Опять фантазии от недостатка опыта.
Недостатку аудіофільної шизи :gigi: :rotate:
Radio Bay
Member

Повідомлення

Hotspur: 22.06.2026 16:22кабель може погіршити
Оце правильне розуміння
Hotspur: 22.06.2026 16:22Скофер все правильно каже просто беріть товстий мідний провод
Спробуй Клотз 2,25 проти ПВС 4, росповіш, бо одні фаптазії
vdemeshko: 22.06.2026 16:26идея в том что он не должен влиять
Гарна ідея, але не працює

Відправлено через 1 хвилину 38 секунд:
feniks_tm: 22.06.2026 16:29Недостатку аудіофільної шизи
Візьми ПВС та Клотз, розповіш, одне балабольство та фантації, свого досвіду нема
Feras
Member

Повідомлення

Ostin: 21.06.2026 17:53
Feras: 19.06.2026 11:25Онікс Альфа ХІ 1
Оця штукенція геть не зручна як безпосередньо донгл для смартфона в дорогу, але цілком годиться в якості "пересувного" пристрою по хаті чи кудись із собою взяти. І якщо навантаження прикладати якесь серйозне, то дуже гарно реагує на роздільне підключення живлення до якогось павербанка, наприклад, або іншого джерела. А не безпосередньо брати живлення від смарта чи якогось мініплеєра.
У мене в якості плеєра-транспорта для цих забав виступає Hidizs AP80 Pro-X, то на DSD сесії (128-256) я відразу беру павербанк і цап, бо батарея висаджується на очах.
Буде цікаво почитати відгуки про звук, але, загалом, там +\- все очікувано, бо в оглядах все давно розписано. І так воно і є. А от порівняти з лампадками буде цікаво, бо я теж дивився на ці мініштукенції розжарення, чисто взяти задля експерименту та нового досвіду. Бо такий шлях :D
У Hidizs AP80 Pro-X слабка батарейка, здається на 1,200 + Онікс Альфа ХІ 1 невеликого розміру він менший за М3 Ультра, стосовно довговічності JAN ламп я кидав назви пристроїв в яких вони вже використовуються, можете піти перевірити інформацію ці скаржаться власники, що з часом звук почав погіршуватись і мінятись.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Feras: 22.06.2026 17:59що з часом звук почав погіршуватись і мінятись
Так завжди з лампами, це витратний матеріал
Ostin
Member

Повідомлення

Feras: 22.06.2026 17:59скаржаться власники, що з часом звук почав погіршуватись і мінятись
Це ж відносно нові пристрої, здається. Як швидко прийшло погіршення там якось зазначали? Бо відкатати півроку на 200-300 годин і воно вже "не ой" - геть не надихає.
Radio Bay: 22.06.2026 18:56це витратний матеріал
Але хитрі китайці запаяли їх мертво і законопатили силіконовими підвісами, бо очікують, що людина прийде за новим девайсом)
Я в принципі згоден раз на 5 років таке провернути. Або хоча б на 3, якщо гарантовано свою тисячу-другу відбігає. Але за рік - ніт.
Radio Bay
Member

Повідомлення

Ostin: 22.06.2026 19:17Але за рік - ніт
Зайти в майстерню та запаяють на 15 хвилин. Справа звички, але тут на свій смак
Ostin
Member

Повідомлення

Radio BayА лампи де брати?
Radio Bay
Member

Повідомлення

Ostin: 22.06.2026 19:30А лампи де брати?
Марка, щоб я довго не шукав, та не помилився? А то я вже заплутався
Ostin
Member

Повідомлення

Radio Bay
JAN6418
Feras
Member

Повідомлення

Як я вже казав це не прості лампи. Навіть перепитав у двох ШІ моделей (Гат ГПТ та Геміні) стосовно скарг на погіршення звуку у плеерах і чому саме в 2024-ому році почало все більше пристроїв виходити :
"У старих пристроях (до 2022 року) була велика проблема: якщо плеєр покласти в кишеню або просто постукати по ньому пальцем, у навушниках було чутно сильний металевий дзвін (мікрофонний ефект). У 2024 році компанії (зокрема Cayin та Muse HiFi) розробили нові силіконові амортизатори та підвіси для цих ламп, що дозволило носити пристрої в кишені без жодних сторонніх шумів." я подивився і правда більшість джерел які я називав почали з'являтись після того як вони вирішили проблему з "дзвенінням" трубок : Cayin N3 Ultra (2024), Muse HiFi M5 Ultra & M6 Double (2024-2025), ONIX Beta XI2 (2025), Shanling UA7 & EC Zero T (2025) та Muse HiFi M3 Ultra (2026).

"Ні, масових скарг від власників на те, що звук пристроїв випуску 2024–2026 років «здеградував» або лампи почали працювати гірше через кілька років, на аудіофорумах немає. Чутки про швидке псування ламп JAN6418 часто виникають через теоретичні розрахунки радіоаматорів, але реальна практика використання цих ламп у Hi-Fi пристроях (наприклад, у популярних Cayin N3 Pro або новіших Cayin N3Ultra) доводить протилежне."

"Реальна статистика надійності: Представники компанії Cayin ділилися сервісною статистикою: за 4–5 років масового продажу пристроїв на JAN6418 (починаючи ще з моделі N3 Pro) масових звернень через «вигорання» ламп не зафіксовано. Переважна більшість рідкісних відмов трапляється або в перший місяць через заводський брак (такі випадки покриваються гарантією), або через сильне фізичне падіння пристрою на асфальт."

Плеєр Cayin N8 (2018 рік) та Cayin N3 Pro (2020 рік): Бренд Cayin почав експериментувати з портативними лампами задовго до N3Ultra. У легендарному N3 Pro 2020 року вони використали схожу військову міні-лампу JAN6418 (іноді маркувалася як JAN6418/5718) і реалізували перемикання між тріодним та ультралінійним ламповими режимами.

Час покаже як воно буде працювати, бо власників Muse HiFi M3 Ultra буде більше ніж попередніх пристроїв на JAN6418, можливо доволі більше.
Востаннє редагувалось 22.06.2026 19:44 користувачем Feras, всього редагувалось 1 раз.
Відповісти