Выбор корпуса для ПК + FAQ

Корпуса и источники питания
Відповісти
Автор
Повідомлення
siruf
Advanced Member

Повідомлення

Данная тема предназначена для выбора и обсуждения конкретных моделей компьютерных корпусов.

Похожие темы, которые могут Вам помочь:
спойлер
Моддинг
Выбор БП
Вентилятор в БП. Выбор обсуждение

Вентиляторы + FAQ. Выбор, обсуждение
Системы воздушного охлаждения + FAQ. Выбор, обсуждение
Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо.
Панели управления и регуляторы (aka реобас) + FAQ
Прежде чем задать свой вопрос в теме, пожалуйста, ознакомьтесь с FAQ

Зображення

Если Вам лень читать FAQ, но Вы желаете задать вопрос по выбору корпуса, пожалуйста, укажите в вопросе:

1. Конфигурацию системы
2. Сумму денег на покупку корпуса
3. Ваш приоритет: А) максимально возможное охлаждение всех компонентов или Б) минимальный уровень шума от всей системы в целом.

Написать отзыв/жалобу/пожелание по действиям куратора можно в теме: Кураторы тем

Игнорирование правил конференции наказывается
Востаннє редагувалось 28.08.2012 16:34 користувачем siruf, всього редагувалось 9 разів.
alextampa
Junior

Повідомлення

GreenMile: 03.02.2024 16:52 Звідки ми знаємо, як вам краще?
Не думали, що може треба написати конфіг ПК, чи тут всі мають здогадатись, що вам потрібно?
Я взагалі питав за принциповий підхід, чи можна так ставити. Мені потрібно було отримати відповідь саме на це, можливо краще не ставити їх разом, а розводити - водянку зверху, 3 вентилі на вдув зпереду.
Корпус Antec DF700 FLUX Gaming
7800x3D, 7900xtx, atx мамка
Enombre de soberano
Member

Повідомлення

alextampa
А водянку вже купили? Бо її необхідність дуже сумнівна.
Щодо встановлення aio бутербродом спереду, то у цьому є сенс тільки якщо в неї товстий радіатор (більше 35 мм). Якщо ні, це сумнівне рішення.
Щодо встановлення спереду, це добре коли проц дуже гарячий, щоб не підігрівати його викидом відеокарти. Але 7800x3d не дуже гарячий.
fludimir
Member

Повідомлення

maxn: 29.01.2024 21:40Собрал под новый год профильную систему:
Всасывание снизу и сзади, выхлоп через вверх.
Jonsbo D41 Mesh Black.
...
Если бы не писк дросселей видухи - можно сказать топ.
А писк дросселей слышно из морды корпуса, которая вся перфорирована и звук никак не приглушает? Или даже если чем-то прикрыть морду то писк все равно слышен?

Весьма нравится как у вас все расположилось в корпусе и что основной вдув снизу, примерно так же я хотел собрать свою систему, но нужно как-то минимизировать писк дросселей.
maxn
Member

Повідомлення

fludimir
Степень перфорированности и на писк никак не влияет, до этого система стояла в fractal design define c mini. Который гораздо более закрытый + покрыт шумкой изнутри . Из отверстий там только были частично морда и выхлоп сзади. - на слышимость высокочастотных завываний дросселей это никак особо не повлияло.
В принципе define можно было сделать гораздо более вентилируемым - там вверх откидывается, и низ открывается для дополнительных вентиляторов, но я не нашёл в продаже нормальный мамы в формате matx. - пришлось купить полноразмерную атх маму, и АТХ корпус джонсбо к ней.

Так что идея минимизировать писк корпусом я считаю провальная. За исключением если купить как ни будь Bequiet SILENT BASE 601 с глухой стенкой- но в нём игровую систему не соберёшь так как он душный, и с увеличением температуры там вентиляторы завоют сильно и внезапно тихий корпус станет громким пылесосом.

У меня компьютер одновременно это и рабочий инструмент, за которым я хочу работать в полной тишине, и игровая станция от которой я хочу также минимальной тишины даже под сильной нагрузкой.
Так что для своего сценария я решил что единственно правильный вариантом будет собрать максимально продуваемый корпус с множеством хороших вентиляторов, чтобы он был тихий под нагрузкой и в простое. Ведь когда вентиляторов много, им чуть повышаешь обороты и продуваемость возрастает сильно но в то же время они всё ещё безшумны.

Что касательно писка дросселей, если откинуть вариант поиска не пищащей видео карты ( не у всех есть время желание покупать\возвращать карты и тд, всё-таки вещь дорогая). То правильный вариантом будет даунвольт видухи, чуть снижение её бустовой частоты - от этих действий снижение производительности будет в районе погрешности, и выставить лимит по фпс скажем около 100, вместо 144. В результате видуха будет пищать гораздо меньше. Разницы в игровом процессе между 100 и 144 фпс я не ощущаю, но сидеть в тишине для меня бесценно, так как я очень раздражительный в плане посторонних звуков.

Была бы возможность я был системный блок вообще вынес в соседнюю комнату через стенку, а кабеля прокинул через розетку :gigi:
alextampa
Junior

Повідомлення

Enombre de soberano: 03.02.2024 19:06 alextampa
А водянку вже купили? Бо її необхідність дуже сумнівна.
Щодо встановлення aio бутербродом спереду, то у цьому є сенс тільки якщо в неї товстий радіатор (більше 35 мм). Якщо ні, це сумнівне рішення.
Щодо встановлення спереду, це добре коли проц дуже гарячий, щоб не підігрівати його викидом відеокарти. Але 7800x3d не дуже гарячий.
Ще не купив. Сам не дуже хотів водянку, але треба вже йти в майбутнє :) Плюс, може у амд в 8-тисячній серіії ще один топ-проц вийде х3d, руки до такого автоматично потянуться, і скоріш за все, жерти буде як дурний, з запасом в майбутнє беру водянку. А по суті, дякую, це саме те що хотів почути, чи принципово можливий "бутерброд" зпереду. Але ж в ідеалі не краще водянку поставити зпереду, а декілька кулерів на верх корпусу на видув? Просто перфекціоніст по життю, хочеться щоб макс продув був
AndP
Member

Повідомлення

alextampa: 04.02.2024 06:20
і скоріш за все, жерти буде як дурний, з запасом в майбутнє беру водянку.
Але ж в ідеалі не краще водянку поставити зпереду, а декілька кулерів на верх корпусу на видув?
Интеловцы, выпускают новый проц, 14900Т, с ТДП 35 Вт. АМД, после выхода Райзена7, с бешеным тепловыделением, всю линейку, кроме 7950Х, выпустили с пониженным ТДП. Так что, будущее не совсем понятно.

Крутиляторы на верху, особой погоды не делают. Хоть ставь, хоть нет, температура критично не изменится. Там по-моему и до 5 градусов разница не доходит.
Enombre de soberano
Member

Повідомлення

alextampa: 04.02.2024 06:20з запасом в майбутнє беру водянку.
А Ви розумієте, що у aio "запас на майбутнє" це 3 роки. Тобто для безпроблемної експлуатації, aio потрібно міняти раз на 3 роки, з поверненням залишкової цінності.
alextampa
Junior

Повідомлення

Enombre de soberano: 04.02.2024 09:20 А Ви розумієте, що у aio "запас на майбутнє" це 3 роки. Тобто для безпроблемної експлуатації, aio потрібно міняти раз на 3 роки, з поверненням залишкової цінності.
Ні, чесно кажучи вперше чую про 3 роки :insane: Десь колись чув, що вони невічні, але не знав, що так мало
oversteve
Member

Повідомлення

AndP: 04.02.2024 07:37
alextampa: 04.02.2024 06:20
і скоріш за все, жерти буде як дурний, з запасом в майбутнє беру водянку.
Але ж в ідеалі не краще водянку поставити зпереду, а декілька кулерів на верх корпусу на видув?
Интеловцы, выпускают новый проц, 14900Т, с ТДП 35 Вт. АМД, после выхода Райзена7, с бешеным тепловыделением, всю линейку, кроме 7950Х, выпустили с пониженным ТДП. Так что, будущее не совсем понятно.

Крутиляторы на верху, особой погоды не делают. Хоть ставь, хоть нет, температура критично не изменится. Там по-моему и до 5 градусов разница не доходит.
це ж по суті той самий 14900к без можливості розгону і з трохи обрізаними частотами, якщо зняти ліміти, то він буде жерти значного більше заявленого ТДП
або навпаки на 14900к/13900к виставити пл1 і пл2 на 35 і 105вт відповідно і буде шось типу 14900т
Enombre de soberano
Member

Повідомлення

alextampa: 04.02.2024 10:26Ні, чесно кажучи вперше чую про 3 роки Десь колись чув, що вони невічні, але не знав, що так мало
AIO може працювати і 6 років, якщо пощастить, але саме безпроблемний варіант це 3 роки. І можна ще й частину грошей повернути.
GreenMile
Member

Повідомлення

alextampa: 03.02.2024 17:40
GreenMile: 03.02.2024 16:52 Звідки ми знаємо, як вам краще?
Не думали, що може треба написати конфіг ПК, чи тут всі мають здогадатись, що вам потрібно?
Я взагалі питав за принциповий підхід, чи можна так ставити. Мені потрібно було отримати відповідь саме на це, можливо краще не ставити їх разом, а розводити - водянку зверху, 3 вентилі на вдув зпереду.
Корпус Antec DF700 FLUX Gaming
7800x3D, 7900xtx, atx мамка
Принципово - можна, у мене так встановлено. Як краще - залежить від конкретного конфіга і корпусу, в першу чергу, що у вас більш гаряче проц чи відяха. У вашому випадку вода взагалі не потрібна, але якщо вже купили, то краще ставити зверху на видув.

Відправлено через 8 хвилин 24 секунди:
Enombre de soberano: 04.02.2024 09:20
alextampa: 04.02.2024 06:20з запасом в майбутнє беру водянку.
А Ви розумієте, що у aio "запас на майбутнє" це 3 роки. Тобто для безпроблемної експлуатації, aio потрібно міняти раз на 3 роки, з поверненням залишкової цінності.
Нащо її міняти раз в три роки? Ось у мене валяється кораср водянка icue115 чи щось таке, працювала нонстоп 5 років в режимі 24/7, які проблеми в ній мали початися після трьох років?
Enombre de soberano
Member

Повідомлення

GreenMile: 04.02.2024 11:50працювала нонстоп 5 років в режимі 24/7, які проблеми в ній мали початися після трьох років?
У aio це частіше за все помпа. 3 роки, це якась гарантія, що він ще буде валідний для продажу б/в
Скільки Вам коштував цей корсар (у $)? А ще на скількох конфігах він стояв?
GreenMile
Member

Повідомлення

Enombre de soberano: 04.02.2024 13:09
GreenMile: 04.02.2024 11:50працювала нонстоп 5 років в режимі 24/7, які проблеми в ній мали початися після трьох років?
У aio це частіше за все помпа. 3 роки, це якась гарантія, що він ще буде валідний для продажу б/в
Продаж на вторинному ринку не має жодного відношення до необхідності її зміни через три роки.
Сама помпа конструктивно вічна, можуть бути відмови електроніки, що нею керує, звісно, але поки воно не відригне, міняти її не потрібно, ви ж не міняєте кожні три роки монітор чи процессор.
Enombre de soberano: 04.02.2024 13:09Скільки Вам коштував цей корсар (у $)? А ще на скількох конфігах він стояв?
Не знаю, скільки він коштував, все життя стояв на 8700к. Хотів поставити на 7800х3д, навіть кріплення під АМ5 з алі купив, але вона не вліз в корпус через довжину ВК.
Enombre de soberano
Member

Повідомлення

GreenMile
Не знаю, скільки він коштував, все життя стояв на 8700к. Хотів поставити на 7800х3д, навіть кріплення під АМ5 з алі купив, але вона не вліз в корпус через довжину ВК.
Коштувала вона десь у районі 150-200$ і це дуже велика ціна, як для СО (тим паче 280 aio). Тобто це був один з найкращих вариантів на ринку (у т.ч. за надійністю).
Продаж на вторинному ринку не має жодного відношення до необхідності її зміни через три роки.
Сама помпа конструктивно вічна, можуть бути відмови електроніки, що нею керує, звісно, але поки воно не відригне, міняти її не потрібно, ви ж не міняєте кожні три роки монітор чи процессор
Щодо бв ринку, це спірне питання, наприклад я завжди хочу повернути залишкову вартість свого заліза.
Вічна помпа aio, це смішний жарт :up: . І там вже нема різниці гавкнула електроника чи підшипник. Або ремонт, або повна заміна, а це додаткові витрати.
0kie
Member

Повідомлення

Сейчас тот же Арктик стоит от сотки зелени. Ну ляжет через 3-4 года - заменю на другое водяное охлаждение. Тоже мне цена и проблема.
GreenMile
Member

Повідомлення

Enombre de soberano: 04.02.2024 13:49 Вічна помпа aio, це смішний жарт :up: . І там вже нема різниці гавкнула електроника чи підшипник. Або ремонт, або повна заміна, а це додаткові витрати.
Якій підшипник в помпі? Там стоїть шпиндель, на який надіта крильчатка з магнітом і все це знаходиться в охолоджувальній рідині. Там немає підшипника як такого, на довговічність впливає лише матеріал в парі тертя (деякі ставлять типу керамічний шпиндель), але то курям на сміх, у мене помпа в акваріумі, що працює рівно за тим самим принципом - шпиндель і ротор на ньому, вже 15 років нонстоп крутиться і нічого їй не робиться :) При тому що це китай китайский.
В цілому то ясно, що з повітряним менше приколів може бути, здох вентиль - поміняв і все, новий кулер вважай, але в водянці там блок керування всередині, ну і може раз на 5 років тре розібрати прочиситити канали. Але, сорі, 3 роки це ви трохи перегнули.
Enombre de soberano
Member

Повідомлення

GreenMile: 04.02.2024 14:48Якій підшипник в помпі? Там стоїть шпиндель, на який надіта крильчатка з магнітом і все це знаходиться в охолоджувальній рідині.
Правда ваша, винен.
3 роки це ви трохи перегнули
А я ось пом'ятаю чоловіка з kraken x63 з хрустом у помпі, котрий брав в мене на тимчасову заміну повітряний кулер, після 3-х років експлуатації. А x63 за ціною як ваш i115, тільки з гіршими вентиляторами
0kie
Member

Повідомлення

Enombre de soberano: 04.02.2024 15:03пом'ятаю чоловіка з kraken x63 з хрустом у помпі,
Один на миллион? Серьёзно? Ну тогда у меня тоже есть история. Знакомый воду Энермакса ещё до войны отправлял на сервисное обслуживание, где родную жижу заменили на качественную. С тех пор работает отменно. И до этого у немцев работала. И потом у знакомого пару лет работала, пока в сервис не поехала. До сих пор ничего не потекло и не затрещало.
alextampa
Бутерброды лепить не нужно. Просто надо отдавать отчёт, что 120 вода мимо, 240 вода для еле тёплых процессоров и для красоты, 280 вода в исполнении Арктика уже подходит для горячих процессоров за счёт толстого радиатора, а 360 и 420 вода для современных печек. Ставить лучше сверху. Для этого надо корпус, способный спокойно вместить нужный радиатор. Лично для себя взял Арктик 280 и корпус Jonsbo D41. Его размер по высоте аналогичен обычному matx ящику, но при этом влезает полноценная atx плата, что хорошо для видеокарты и не будет проблем с кабелями, подключаемым к нижней части материнки, и нижними вентиляторами. Как это будет примерно выглядеть, есть на прошлой странице: viewtopic.php?p=3752711#p3752711. Там воздух, но сверху предостаточно места для 240, 280 и 360 водянки. :up:
Enombre de soberano
Member

Повідомлення

0kie: 04.02.2024 16:16Один на миллион? Серьёзно?
Вы мне льстите :gigi:
А если серьёзно я это к тому, что даже на самых дорогих и качественных aio возможны отказы. И чтобы избежать их, формула раз в 3 года валидна.
AndP
Member

Повідомлення

oversteve: 04.02.2024 10:31
це ж по суті той самий 14900к без можливості розгону і з трохи обрізаними частотами, якщо зняти ліміти, то він буде жерти значного більше заявленого ТДП
або навпаки на 14900к/13900к виставити пл1 і пл2 на 35 і 105вт відповідно і буде шось типу 14900т
я немного к другому веду. У меня 7900х с заводским лимитом 95 градусов, под воздухом. Из изменений в БИОСе, только профиль ХМР, в нужных мне задачах, при нагрузке 100% набирает 91 - 93 градуса, не тротлит, но при этом работает на частоте меньшей чем при Курве -30 и лимите 80*С. Что мне не совсем понятно, как так происходит. Но точно понятно, что в лимите работает продуктивнее.
Відповісти