Останні статті і огляди
Новини
Выбор ИБП/UPS
-
corzza
Member
Батареек нет, упсов нормальных в продаже нет - пока ждал ответ от начальника под носом увели два последних иатона 2-х кило ваттных (времени прошло 10-ть минут). Все батареи везут из Польши. Вчера привезли партию ЦБС (22.08 выпуск). Более-менее живучие гелиевые аккумуляторные батареи. Всё остальное шлак.
-
Timedemo
Member
закажите знакомым из Польши, новая почта прекрасно все возит.
-
corzza
Member
Я именно так и поступил. О чем выше написал. Читайте внимательно.
-
Timedemo
Member
Я прочитал внимательно. Прочитайте внимательно сами, что написали.corzza: ↑ 27.11.2022 21:40 Я именно так и поступил. О чем выше написал. Читайте внимательно.
-
moonlight49
Member
Кто нибудь знает реально ли доработать ИБП PowerCOM BNT-600A чтобы он заряжал АКБ током в 5А, а лучше 10А?
Если это невозможно, какой простейший ИБП можно взять с неправильным синусом и 5-10А зарядкой?
Если это невозможно, какой простейший ИБП можно взять с неправильным синусом и 5-10А зарядкой?
-
tablestikus
Member
moonlight49
так наче ДБЖ як би не розраховані на потужну зарядку, вони про інше
так наче ДБЖ як би не розраховані на потужну зарядку, вони про інше
-
nikelamoc
Junior
День добрый.
А кто-то юзал аккумы на 21700 Panasonic елементах от електрокаров ?
Это вообще рабочая тема ?
-
Барбарис
Member
moonlight49, поміняти повністю бж в УПСі. Там же немає окремої плати лише для зарядки, зазвичай. А який акум хочете угробити?
nikelamoc, для чого? Від тесли бачив. Якщо бу з авто, треба перевірити ємність, акуратно розбирати, щоб не замкнути. Це звичайні акуми, просто без плати захисту.
nikelamoc, для чого? Від тесли бачив. Якщо бу з авто, треба перевірити ємність, акуратно розбирати, щоб не замкнути. Це звичайні акуми, просто без плати захисту.
-
moonlight49
Member
100Aч EFBБарбарис: ↑ 28.11.2022 05:12 moonlight49, поміняти повністю бж в УПСі. Там же немає окремої плати лише для зарядки, зазвичай. А який акум хочете угробити?
-
Timedemo
Member
лучше заряжать самостоятельно в такой ситуации. например купив dc-dc преобразователь, можно использовать ноутбучный блок питания.moonlight49: ↑ 27.11.2022 22:49 Кто нибудь знает реально ли доработать ИБП PowerCOM BNT-600A чтобы он заряжал АКБ током в 5А, а лучше 10А?
5-10а зарядные в ибп, это уже дорогие вещи. либо брать ибп с 4ю батареями, у них такой же ток заряда как и у 12в. только получаем в 4 раза больше мощности заряда. соответственно заряд потраченный восстанавливатся будет быстрее.
и еще момент, если батарейки малыши, около 7ампер, они очень плохо переносят быстрый заряд снизу. тобеж если акб разряжен в ноль, его нельзя сразу заряжать большим током. он будет перегреватся и деградировать внутри, снаружи этого будет не видно.
Відправлено через 43 секунди:
да. только нужно контроллировать заряд и разряд.nikelamoc: ↑ 28.11.2022 02:18 День добрый.
-
mult
Member
Підскажіть будь ласка які виробники безперебійників дивитись на покупку?
Хочу чистий синус, під 1000 ват і щоб тихий був під час стандартної роботи, ну коли світло є.
Від батарей вони я так зрозумів всі шумні, але я не збираюсь їх так використовувати.
Мені потрібен просто вимкнути ПК.
Зараз з бесперебійниками туго і дуже дорого.
Я просто на майбутнє питаю.
Коли ажіотаж спаде, щоб купити.
Але виробників багато, а які якісні не зрозуміло.
Я так зрозумів серверні варіанти, ті що тонкі такі і в стійку для дому не підуть?
В них безшумність не стоїть в пріорітеті, адже серверним пофіг.
Хочу чистий синус, під 1000 ват і щоб тихий був під час стандартної роботи, ну коли світло є.
Від батарей вони я так зрозумів всі шумні, але я не збираюсь їх так використовувати.
Я так зрозумів серверні варіанти, ті що тонкі такі і в стійку для дому не підуть?
-
tablestikus
Member
mult
APC
Ну я собі купив Еаton стоєчний з двума зовнішніми блоками, але він шумний завжди, ховається в гардеробі.
APC
Ну я собі купив Еаton стоєчний з двума зовнішніми блоками, але він шумний завжди, ховається в гардеробі.
-
Dremjke
Member
mult
А навіщо для вимкнення компа чиста суносоїда та ще й 1000вт?
А навіщо для вимкнення компа чиста суносоїда та ще й 1000вт?
-
Timedemo
Member
при возврате к свету, подзаряд аккумов будет всеравно сопровождатся шумом(в случае, если зарядное реально мощное)mult: ↑ 28.11.2022 13:32 Підскажіть будь ласка які виробники безперебійників дивитись на покупку?
https://in-green.com.ua/istochnik-bespe ... 1fEALw_wcB
я таким пользуюсь уже 10 лет. выглядит по козлячи немного. но тем не менее работает давно, и сейчас работет иногда по 6 часов от 200ач акб.
раньше они назывались ФОРТ. сейчас леотон. он шумит при разряде батареи, и при заряде батареи, когда все устаканивается, он безшумный. самый главный плюс, он не двух фазный, а однофазный, имеющий сквозной ноль. тобеж он пробрасывает Ноль напрямую, а фазу свою подбрасывает, когда свет рубят.
если просто для выключения ПК. купите любой под свою мощностью. синус компу правильный не нужен, да и 80ти процентам техники он не нужен.
-
mult
Member
Dremjke
Timedemo
Ну під 1000 ват для ігрового компа, може 900-1000 забагато, може і 700 вистачить.
1000 це так із запасом
На майбутні апгрейди, думаю брати новий проц і відюху, а зараз залізо добре жере, плюс вроді треба щоб запас був, ну щоб безперебійник не нагружався на 100 відсотків.
А по синусоїді.
Скрізь же пишуть, що для сучасних блоків живлення в компі, бажано чистий синус.
Особливо для дорогих.
У мене платиновий 850 ватний.
Але в майбутньому буду брать новий блок, АТХ 3.0
Вони вже почали виходити в продажу.
Відправлено через 2 хвилини 26 секунд:
tablestikus
АРС хороша фірма, я їх найперших розглядаю.
Просто зараз ажіотаж, то нові вони коштують просто космічних грошей.
Надіюсь ціни устаканяться колись
Просто думав може ще є якісь нормальні фірми.
Timedemo
Ну під 1000 ват для ігрового компа, може 900-1000 забагато, може і 700 вистачить.
1000 це так із запасом
На майбутні апгрейди, думаю брати новий проц і відюху, а зараз залізо добре жере, плюс вроді треба щоб запас був, ну щоб безперебійник не нагружався на 100 відсотків.
А по синусоїді.
Скрізь же пишуть, що для сучасних блоків живлення в компі, бажано чистий синус.
Особливо для дорогих.
У мене платиновий 850 ватний.
Але в майбутньому буду брать новий блок, АТХ 3.0
Вони вже почали виходити в продажу.
Відправлено через 2 хвилини 26 секунд:
tablestikus
АРС хороша фірма, я їх найперших розглядаю.
Просто зараз ажіотаж, то нові вони коштують просто космічних грошей.
Надіюсь ціни устаканяться колись
Просто думав може ще є якісь нормальні фірми.
-
Барбарис
Member
Timedemo, леотон же конкретно під котли заточені, одна розетка. Просто треба тоді ще гарний фільтр яи подовжувач. В пк треба для бп з APFC чи серверів.
mult, АРС(але їхній софт це ще той послід, пропрієтарні кабелі), Еаton(у цих вже також вентилятори часто постійно маслають), будь який онлайн дбж(переважно завжди синус). Або просто дбж із запасом відносно бп та на гарантії, щоб перевірити конкретну роботу з БП.
mult, АРС(але їхній софт це ще той послід, пропрієтарні кабелі), Еаton(у цих вже також вентилятори часто постійно маслають), будь який онлайн дбж(переважно завжди синус). Або просто дбж із запасом відносно бп та на гарантії, щоб перевірити конкретну роботу з БП.
-
mult
Member
Барбарис
Дякую
Дякую
-
Timedemo
Member
естественно фильтр. но к нему можно цеплять любой АКБ. и у него зарядное 7 ампер.. у него больше диапазон применения, чем обычный ИПБ. его не для котлов делают, его для всего делают. просто он для котлов подходит из коробки. а обычные дешевые ибп, нужно делать зануление одной фазы на землю, тогда котел будет работать от любого ибп. но не знающим людям в электрике, таким заниматься самостоятельно НАСТОЯТЕЛЬНО НЕ РЕКОМЕНДУЕТСЯ.Барбарис: ↑ 28.11.2022 16:12 Timedemo, леотон же конкретно під котли заточені, одна розетка. Просто треба тоді ще гарний фільтр яи подовжувач. В пк треба для бп з APFC чи серверів.
у меня БП с АПФЦ и пашет ибп с ним прекрасно, конфиг мой 12600к и 3090. еще от него запитан холодильник, электро ворота, освещение в доме, охрана, видео, интернет.
-
Барбарис
Member
Timedemo, я не про те. Просто головним чином брали для цього, їх популярність була саме в такому середовищі.
mult, сам використовую онлайн АРС.
-
Timedemo
Member
++++Барбарис: ↑ 28.11.2022 19:05 Timedemo, я не про те. Просто головним чином брали для цього, їх популярність була саме в такому середовищі.