Новости
Последние статьи и обзоры
Выбор звуковой карты
-
QFlash
Member
Золоті слова.vdemeshko: ↑ 10.06.2026 18:15с прогрессом технологий
-
vdemeshko
Member
а шо там послушаешь если микросхема одинаковая усилителя во всехRadio Bay: ↑ 10.06.2026 19:13Та как же это узнать? Для меня только слушатьvdemeshko: ↑ 10.06.2026 19:04да там если реализовали схему по даташиту к TPA + PPFB микросхеме правильно + питание дали нормальное то в принципе сделать не сложно что то вменяемое если не рукожопый производитель
https://www.audiosciencereview.com/foru ... iew.68882/
сделали класс D c SINAD -50dB
Последний раз редактировалось vdemeshko 10.06.2026 19:20, всего редактировалось 1 раз.
-
Z440_User
Member
А що там сьогодні можна подивитися як апгрейд з X-FI Titanium під наступні вимоги:
- без різниці внутрішнє/зовнішнє;
- отримати звук по PCIE-слот/hdmi/usb/FireWire і видати аналоговий 4.0 (який я потім відправлю на підсилювачі);
- ADC з можливістю запису не нижче 24/96
- нормальна робота з іграми-кіно в плані виводу оточуючого звуку 4.0
- робота під Linux.
- музика в цифровому форматі не в приоритеті.
Наче як і до X-FI питань немає, драйвер в лінуксі ще років 100 буде... Але ж текнолоджія звукова наче як еволюціонує...
- отримати звук по PCIE-слот/hdmi/usb/FireWire і видати аналоговий 4.0 (який я потім відправлю на підсилювачі);
- робота під Linux.
Наче як і до X-FI питань немає, драйвер в лінуксі ще років 100 буде... Але ж текнолоджія звукова наче як еволюціонує...
-
Radio Bay
Member
Так может быть мощнее, но не качественней. Я вообще не понимаю, как всё это можно сложить в кучу вместо того, чтобы просто послушатьvdemeshko: ↑ 10.06.2026 19:15блок питания мощнее и качественней даст больше мощности больше в рамках возможности микросхемы...
-
vdemeshko
Member
ну мой поинт в том что в теории если производитель усилителя все реализовал по даташиту и эталонному дизайну то там нет разницы в звуке ))) плата и микросхема одинаковая )) они же ничего не проектируют - берут готовый дизайн по сутиRadio Bay: ↑ 10.06.2026 19:20Так может быть мощнее, но не качественней. Я вообще не понимаю, как всё это можно сложить в кучу вместо того, чтобы просто послушатьvdemeshko: ↑ 10.06.2026 19:15блок питания мощнее и качественней даст больше мощности больше в рамках возможности микросхемы...
Последний раз редактировалось vdemeshko 10.06.2026 19:24, всего редактировалось 1 раз.
-
Radio Bay
Member
Как ты узнаешь об этом?vdemeshko: ↑ 10.06.2026 19:22ну мой поинт в том что в теории если производитель усилителя все реализовал по даташиту и эталонному дизайну
-
QFlash
Member
Не вірно. В ampliefer використовують різні мікрохи. Як хоче автор так і "dроче".vdemeshko: ↑ 10.06.2026 19:15микросхема одинаковая усилителя во всех
А от інтегроване рішення звукових. Нащо паритись впихнули і є.
Якість повинна перевершити кількість. Ну так би мало бути.
Последний раз редактировалось QFlash 10.06.2026 19:26, всего редактировалось 1 раз.
-
vdemeshko
Member
та фото внутренностей + объективные замеры.. это не транзисторный усилок же.. вся суть в интегрированной микросхеме TPA )))Radio Bay: ↑ 10.06.2026 19:23Как ты узнаешь об этом?vdemeshko: ↑ 10.06.2026 19:22ну мой поинт в том что в теории если производитель усилителя все реализовал по даташиту и эталонному дизайну
-
Radio Bay
Member
Встати, многие производители усилков класса Д ставят усилительный блок модулем. Там есть сами производители модулей, по названиям не вспомню
-
vdemeshko
Member
QFlash
я про класс Д на TPA ))
Отправлено спустя 42 секунды:
я про класс Д на TPA ))
Отправлено спустя 42 секунды:
средний класс IcePower\ICEEdge(B&O) и топ N-CORE, Purify, но TPA + PPFB очень не плохо получился но с учетом что там ограничение по мощности.. по 500Вт на канал вроде нет.. а вот не большие 100-140+Вт есть..Radio Bay: ↑ 10.06.2026 19:25. Там есть сами производители модулей
Последний раз редактировалось vdemeshko 10.06.2026 19:29, всего редактировалось 3 раза.
-
Radio Bay
Member
Если знаний хватает пробуй, у меня их нет, потому я на ухо + умею читатьvdemeshko: ↑ 10.06.2026 19:25та фото внутренностей + объективные замеры.. это не транзисторный усилок же.. вся суть в интегрированной микросхеме TPA )))
Відправлено через 42 секунди:
Наверное, последний помнюvdemeshko: ↑ 10.06.2026 19:26IcePower\ICEEdge , N-CORE, Purify
-
Hotspur
Member
запис складно. все інше самий дорогий Фііо на скільки хватить грошей і не R2Z440_User: ↑ 10.06.2026 19:15А що там сьогодні можна подивитися як апгрейд з X-FI Titanium під наступні вимоги:
- робота під Linux.
-
QFlash
Member
Інтегроване рішення це добре.vdemeshko: ↑ 10.06.2026 19:25та фото внутренностей + объективные замеры.. это не транзисторный усилок же.. вся суть в интегрированной микросхеме TPA )))
Але коли інтегрують ampliefer в мікросхему - таке собі. Там великі струми протікають, тепло потрібно відводити. А також робочі точки Ви ніяк не налаштуєте в мікросхемі.
Може я задрот трохи.
Мікросхемне рішення для preamp чи самої звукової - супер. Но ніяк для ampliefer/
Последний раз редактировалось QFlash 10.06.2026 19:34, всего редактировалось 1 раз.
-
vdemeshko
Member
Audient ID14 MKII ))Z440_User: ↑ 10.06.2026 19:15 А що там сьогодні можна подивитися як апгрейд з X-FI Titanium під наступні вимоги:
- робота під Linux.
Отправлено спустя 48 секунд:
class D КПД высокоеQFlash: ↑ 10.06.2026 19:32Там великі струми протікають, тепло потрібно відводити.
-
Radio Bay
Member
Навчись писати словоQFlash: ↑ 10.06.2026 19:32ampliefer
-
QFlash
Member
Radio Bay
Відправлено через 27 секунд:
Можна по простому УНЧ. але можуть не зрозуміти.
Хоча це УНЧ "Усилитель низкой частоты"
Сучасне УМЗЧ "Усилитель мощности звуковой частоты"
Є варіант "poweramp" - силовий (кінцевий) та "preamp" - попередній.
Відправлено через 27 секунд:
Путую педаль. Сліпак.Radio Bay: ↑ 10.06.2026 19:33Навчись писати слово
Можна по простому УНЧ. але можуть не зрозуміти.
Хоча це УНЧ "Усилитель низкой частоты"
Сучасне УМЗЧ "Усилитель мощности звуковой частоты"
Є варіант "poweramp" - силовий (кінцевий) та "preamp" - попередній.
Последний раз редактировалось QFlash 10.06.2026 19:41, всего редактировалось 5 раз.
-
Radio Bay
Member
Запис - якийсь проф, зовнішнійvdemeshko: ↑ 10.06.2026 19:33Audient ID14 MKII ))
-
vdemeshko
Member
Radio Bay
так надо 2 на вход и 4 на выход )) вот - должно удовлетворять..
https://linuxmusicians.com/viewtopic.php?t=22694
под линуксом вроде работает но там твик конфига надо + у них микшер есть свой и конечно лучше в винде или макос его подключать
так надо 2 на вход и 4 на выход )) вот - должно удовлетворять..
https://linuxmusicians.com/viewtopic.php?t=22694
под линуксом вроде работает но там твик конфига надо + у них микшер есть свой и конечно лучше в винде или макос его подключать
-
QFlash
Member
Можливо кому буде цікаво. В силовому poweramp аудіофіли підвищують струм спокою вихідного каскада. Це має місце в міру.
Звучання на НЧ пом'якшується.
Але - нагрів вихідних транзисторів в простої - більше споживання - перехід каскаду в клас А.
При високих струмах спокою звук замилюється. (залежить від транзистора).
Зміщення струму спокою - тільки щоб забрати сходинку (я того не спостерігав, немає циклопа) і все. Навіщо перенасищувати транзистор.
В preamp - система корекції та тонкомпенсації.
Якщо хороша аудіокарта - можна не паритись і подавати з неї сигнал на poweramp (На MA8950 є така функція), (всі налаштування тембру та гучності програмно).
Ну якось я так пробував.
Карточки нормальної немаю. Тільки драний Rачок. Тому використовую preamp/
По іншому у мене не співає.
Звучання на НЧ пом'якшується.
Але - нагрів вихідних транзисторів в простої - більше споживання - перехід каскаду в клас А.
При високих струмах спокою звук замилюється. (залежить від транзистора).
Зміщення струму спокою - тільки щоб забрати сходинку (я того не спостерігав, немає циклопа) і все. Навіщо перенасищувати транзистор.
В preamp - система корекції та тонкомпенсації.
Якщо хороша аудіокарта - можна не паритись і подавати з неї сигнал на poweramp (На MA8950 є така функція), (всі налаштування тембру та гучності програмно).
Ну якось я так пробував.
Карточки нормальної немаю. Тільки драний Rачок. Тому використовую preamp/
По іншому у мене не співає.
-
Z440_User
Member
Щось я не бачив фііо яке може вивести по аналогу квадрофонію (фронт+тил, щоб в іграх монстри за спиною ричали, та в кіно хтось з-за спини на вухо шепотів).Hotspur: ↑ 10.06.2026 19:32 все інше самий дорогий Фііо на скільки хватить грошей і не R2
А як вона зможе справитися з квадрофонічним звуком? Чи не буде вона вивалювати фронтальне стерео мені на фронт і тил з ігор та кіно?vdemeshko: ↑ 10.06.2026 19:33 Audient ID14 MKII
Колись мав справу з Terratec Producer та Focusrite. Ігри та кіно не бачили куди багатоканал відправляти. Ото хіба що відеоплєра вдалося вмовити що оцей стереовихід на пульту це фронт, а оцей стереовихід це тил. Ігоря так і не вмовив видати мені квадро звук. Максимум - стерео в 4 канали гнав.