Флудилка! и Фанатский закуток. Intel, AMD, Nvidia кто синее/краснее/зеленее ?

Разговоры обо всем
Закрито
Автор
Повідомлення
tcpdump
Member

Повідомлення

leif:психологічно легше. це ж інтел!
именно что психологически) ну и похоже там плата меньше завесила. можеш собсно по классике нефонатов подождать пока устаканятся цены, собсно как я делаю)
Grinnie Jax
Member

Повідомлення

leif:ті, де 1 поток сильніше навантажений чи вже ігри 12+ потоків утилізують?
Конкретно видел, что 3900Х лучше в Войне Миров З и Одиссее, в остальных результаты в пределах погрешности.

Отправлено спустя 1 минуту 7 секунд:
leif:не збираюсь точно, треба встигнути вхопити шось пристойне на x470 , а то розкуплять всі на хайпі :spy:
Бери тогда стрикс Х470 итх :up: супер плата.

Отправлено спустя 1 минуту 22 секунды:
Сколько в Украине выйдет 3900Х + ASUS Strix X470-I? Или же Strix B450-I
leif
Member

Повідомлення

Grinnie Jax:стрикс Х470 итх

хмм дійсно, непоганий варіант, мабуть візьму ASUS ROG STRIX X470-I GAMING + 3600Х. разом за 12к, норм.

Відправлено через 1 хвилину 5 секунди:
Grinnie Jax:Сколько в Украине выйдет 3900Х + ASUS Strix X470-I? Или же Strix B450-I
900 доларів майже
Grinnie Jax
Member

Повідомлення

leif:900 доларів майже
Не, намного дороже, чем в ГК. Я бы тогда тоже лучше взял 3600Х + STRIX X470-I
odessitmws
Member

Повідомлення

leif:ASUS ROG STRIX X470-I GAMING + 3600Х. разом за 12к, норм.
зачем это чудо нужно? за 12к уже можно взять 8700+з370
на попробовать зайди в гости к рязаниводу на вечерок да поюзай
рузен3 сырой кусочек без настройки вольтажа и даже мизерного разгона брать такое за аналогичное деньги не фонтан
разве что 3600 + простая с радиаторами б450 за 2к (даже такой платы с головой)
leif
Member

Повідомлення

odessitmws: за 12к уже можно взять 8700+з370
за цією логікою я так міг би і 6700к не продавати, різниця з 8700 дуже незначна у моїх тасках.
odessitmws:на попробовать зайди в гости к рязаниводу на вечерок да поюзай
немає у мене друзів з райзеном, тим паче з моніторами 144+. та і за один вечір нічого не зрозуміло буде.

мені спробувати цікаво, погратись-покрутити. якщо раптом нормальна система вийде, апну дружині комп, що зараз на 4790к. якщо ні — потестую і продам.
odessitmws
Member

Повідомлення

leif:різниця з 8700 дуже незначна у моїх тасках.
+50% к количеству потоков и к частоте вместо 4,6 можно 5-5,2 это совсем не мало
просто не могу понять зачем пробовать если есть заведомо лучший\проверенный вариант в те же деньги, ты так любишь амд что хочешь дать ему шанс на пустом месте? или наоборот привселюдно его обосрать? (так у тебя после такого обзора никто него не купит) опять же косяки с вольтажом\разгоном\температурой\агесой я тебе и заранее могу сказать нормального не выйдет (ты почитай профильную там люди прыгают на старые агессы высчитывая межъядерный задержки :gigi: )
leif
Member

Повідомлення

odessitmws
це не раціональний споживчий вибір, залізяки для мене в даному випадку це хобі і тільки заради цього я придумав продати систему на 6700к і купити райзен. тільки заради свого власного фану :D
Maxhope
Member

Повідомлення

leif
бери 3700х, сравнишь с 9900к по честному
Grinnie Jax
Member

Повідомлення

Maxhope:бери 3700х
По мне так он самый неоптимальный выбор. Прилично дороже, чем 3600 и 3600Х, но профита там нет на эти деньги. 3900Х имеет право быть как максимум на данный момент на АМ4, а вот 3700Х и 3800Х ни туда ни сюда - ни экономии, ни максимализма)
Ivan Ivanov
Member

Повідомлення

Scoffer:Ivan Ivanov
GF не назбирала достатньо заявок на людський техпроцес щоб його втілити в реальність, а на 7нм взагалі ні на який не назбирала. Це не інтел, котрий може робити під себе що захоче. А GF треба реалізувати модні техпроцеси для мобілок, так само як і TSMC. Замовлення від AMD (причому тільки CPU, GPU прекрасно на мобільних техпроцесах працюють) - крапля в морі, і не вартують того щоб хоч якось ворушитись. Інженерія тут зовсім не при справах, чиста комерція.
А у AMD після продажу фабрик взагалі ніяких варіантів немає окрім як жрати що дають.

Відправлено через 57 хвилини 37 секунди:
Мені цікаво що в цій всій ситуації робитиме IBM. Фабрику продати - продали, контракт з GF на випуск протягом надцяти років заключили, GF злилась.
7nm low-power TSMC для відносно малоядерних (всього лише 170 ядер на цілу шафу в макс версії, 30 ядер в мінімалках) але дуже частотних мейнфреймів підходить приблизно ніяк. Вони не зможуть прийти і сказати клієнтам "ось вам вдвічі більше ядер, але з в 1.5 рази меншою частотою/продуктивністю на ядро", мейнфреймний бізнес на місці закопають. Там софт писаний 50 років тому зустрічається. Ще й банківський сектор. Багатопоточність там не в моді.

Відправлено через 5 хвилини 33 секунди:
У інтела закупляться чи що :laugh:
Получается, что АМД вынужденно пошли на шаг с двумя техпроцессами, и даже возможно - с раздельной компоновкой. Будучи повязанными контрактами с глофо, которые не потянули 7нм, пришлось придумать разделение на "передовые" 7нм ядра и "отсталый" и/о кристалл, зато и ТМСК. и глофо при деле. Действительно - АМД едят то, что им дают, и даже говорят, что вкусно :D

Возможно, ИБМ будет доить свой 14нм техпроцесс у глофо, как сейчас интел :laugh:

У интела они смогут лишь купить кошерные хеоны, а размещать заказы повера у интела - ИБМ вряд ли будет, из-за маловостребованности повера и дороговизны размещения заказа у интела. К тому же кошерный техпроцесс - только кошерному процу, хеону :gigi:
Scoffer
Member

Повідомлення

Ivan Ivanov
В мейнфреймах не павери, там одноімені з мейнфреймами проци лінійки z: z10, z196, zEC12, z13, z14. Дуже, дуже жирні штуки з апаратною підтримкою всього, що власникам мейфреймів тільки в голову прийде, причому сопроцесори можуть бути окремими чіпами і втикатись в процесорні сокети. Там і java-акселератори, і компресори-декомпресори, і шифрувальні модулі, і контролери транзакційної пам'яті, і арифметичні сопроцесори з підтримкою комплексної алгебри, і ще купа всякого цікавого.
А павери це просто звичайні процесори загального призначення, котрі гарно працюють під багатопоточним навантаженням, типу обробки мережевого трафіку, і не здихають по перевантаженню конвеєрів, як х86. Їх можна і на 7нм TSMC випустити, не велика трагедія.
Востаннє редагувалось 12.08.2019 14:00 користувачем Scoffer, всього редагувалось 2 разів.
SergN
Member

Повідомлення

leif:це не раціональний споживчий вибір, залізяки для мене в даному випадку це хобі і тільки заради цього я придумав продати систему на 6700к і купити райзен. тільки заради свого власного фану :D
Тоді тобі точно не до 3600(Х). Старша модель "для фану" підійде більше. Особливо, якщо ще свій фан будеш викладати в цю гілку ;)
HappyBird
Member

Повідомлення

Товарищи, а есть способ заставить работать геймпад от хбокса в Винде вместо мышки?
jimbo
Member

Повідомлення

HappyBird:Товарищи, а есть способ заставить работать геймпад от хбокса в Винде вместо мышки?
Xpadder и прочие костыли.
У меня, например, при настройке в стиме контроллеров(он подхватывает даже ноунейм джой суперфирмы sven, не говоря уже о дуалшоках/майкоподелках) с запущеным стимом - курсором с джоя можно рулить в системе, и кнопочками клацать, без прочего стороннего софта.
HappyBird
Member

Повідомлення

jimbo
Вооо, спасибо не люблю кучу лишнего софта, а Стим в авторане :super:
Dark-seer
Member

Повідомлення

Зображення
карта рабочая, но определятся вот так :facepalm:
че посоветуете?
HappyBird