Системы водяного охлаждения. Выбор и обсуждение. ЧаВо

Все связанное с охлаждением и шумопонижением
Відповісти
Автор
Повідомлення
Sanьka
Member

Повідомлення

Freem-freem:Светится, но не так как всем хочется,
да не светится, отражает немного и все.
Когда уф светится (реагирует) это совсем другой эффект.
nazar-pc
Member

Повідомлення

Для початку: шукав відповіді в пошукових системах, в тому числі англійською - однозначної відповіді не знайшов.
Маю контур з силіконовими трубками і рідиною на базі пропіленгліколю (Еконорд, для контурів опалення).

Проблема в тому, що на стінках шлангів та резервуару постійно утворюються бульбашки, в основному на участку після другого водоблоку та трохи менше одразу після радіатора. Якщо на резервуарі вони, здається, статичні, то на трубках точно з'являються нізвідки і ростуть в розмірі (потужності помпи не вистачає відірвати маленькі з самого початку від стінок. Здається що бульбашок більше там, де вентилятори продувають тепле повітря з радіатора (на цій стороні резервуара їх набагато більше).

Контур трохи більше доби як зібрав, комп'ютер весь час увімкнений і під навантаженням, тобто рідина далеко не холодна.
Компоненти мідні + рідина з антикорозійними добавками, тому ніякої корозії бути не повинно, тим більше лише доба пройшла. З водоблоків і радіатора повітря точно витравив, тому питання також не в них.

Кастомний контур збираю перший раз, може хтось підкаже на скільки це нормально і чи пройде з часом?

Пару фото:
спойлер
IMG_20171221_083948.jpg
IMG_20171221_083857.jpg
_SerGe_
Member

Повідомлення

1. система повністю герметична?
2. хім. реакції рідини з добавками або трубками
gogixai7
Member

Повідомлення

думаю ничего старашного, подними обороты помпы побольше, думаю сами уйдут

Отправлено спустя 55 секунд:
ЗЫ. есть же тема для таких вопросов
nazar-pc
Member

Повідомлення

_SerGe_:1. система повністю герметична?
2. хім. реакції рідини з добавками або трубками
1. Так
2. Теж про це думаю, але в специфікації рідини написано що з силіконом все має бути ОК :-/
gogixai7:ЗЫ. есть же тема для таких вопросов
Чесно кажучи мені зручніше завести окрему тему зі своїм заголовком, ніж потім шукати відповідь в темі на кілька сотень сторінок, та й іншим буде простіше знайти якщо матимуть подібне питання.
gogixai7
Member

Повідомлення

ну я так понял используются простые силиконовые шланги? может они не совсем гладкие, воздух легче держится за стенки

Отправлено спустя 47 секунд:
ЗЫ. у вас на один радиатор 280мм? на проц и видеокарту
Daemon74
Member

Повідомлення

nazar-pc
Помпу на полные обороты на пару суток. Периодически открывать верхнюю крышку резервуара для нормализации давления. Все.
nazar-pc
Member

Повідомлення

gogixai7:ну я так понял используются простые силиконовые шланги? может они не совсем гладкие, воздух легче держится за стенки

Отправлено спустя 47 секунд:
ЗЫ. у вас на один радиатор 280мм? на проц и видеокарту
В simAnt взяв який був, наче звичайний. Повітря може й тримається, але в мене основне питання звідки воно там взагалі береться.

Так, поки один радіатор. Все в профілі вказано.
gogixai7
Member

Повідомлення

nazar-pc: Повітря може й тримається, але в мене основне питання звідки воно там взагалі береться.
Так, поки один радіатор. Все в профілі вказано.
Ну в радиаторе может быть воздух, не полностью выгнали
AScity
Member

Повідомлення

nazar-pc
У меня так происходит постоянно, после профилактики контура (разбор очистка итд.) обычно через пару тройку дней проходит, и как сказал Daemon74 "Периодически открывать верхнюю крышку резервуара для нормализации давления."
nazar-pc
Member

Повідомлення

AScity:nazar-pc
У меня так происходит постоянно, после профилактики контура (разбор очистка итд.) обычно через пару тройку дней проходит, и как сказал Daemon74 "Периодически открывать верхнюю крышку резервуара для нормализации давления."
Супер, саме на такий коментар і сподівався :)
Dimentoza
Member

Повідомлення

Помпу качественную выкинули в продажу.
За 1к можно брать.
https://www.olx.ua/obyavlenie/pompa-dly ... de9552a19c
nazar-pc
Member

Повідомлення

nazar-pc:
AScity:nazar-pc
Супер, саме на такий коментар і сподівався :)
Пройшло 2.5 дні - постійно нові бульбашки в трубках, ніяких натяків на зникнення бульбашок в резервуарі :-/
Вирішив розбавити пропіленгліколь приблизно на половину з дистильованою водою - через 6 годин ніяких бульбашок в трубках і лише кілька лишилось в резервуарі - загалом повністю прозорий.
Тому як хтось буде мати подібні проблеми - розбавляйте рідину на базі пропіленгліколю водою і все буде ОК.

Отправлено спустя 56 минут 7 секунд:
UPD: в трубках все-таки з'являються бульбашки:(
Daemon74
Member

Повідомлення

nazar-pc
Возможно что у тебя шланг таки вступает в реакцию с жидкостью с выделением газиков. Другого объяснения я не вижу. это при условии что контур у тебя герметичен.
nazar-pc
Member

Повідомлення

Daemon74:nazar-pc
Возможно что у тебя шланг таки вступает в реакцию с жидкостью с выделением газиков. Другого объяснения я не вижу. это при условии что контур у тебя герметичен.
Точно герметичний, спробую інший ланг купити.
gogixai7
Member

Повідомлення

nazar-pc:Точно герметичний, спробую інший ланг купити.
Mayhems Ultra Clear Tubing, думаю многие посоветуют купить его
Daemon74
Member

Повідомлення

gogixai7:Mayhems Ultra Clear Tubing,
Поддерживаю. Отличный и недорогой (сравнительно) шланг.
Sanьka
Member

Повідомлення

nazar-pc:Точно герметичний, спробую інший ланг купити.
Пробовал уф активный прозрачный шланг аквакомпьютер на симАнте. Пожелтел буквально за год, не рекомендую.
Профильный PrimoChill Advanced LRT не изменился в цвете (правда он не прозрачный).
В принципе ним доволен. Немного тяжело надевается (решается моканием края шланга в горячую воду), но очень качественный.
nightkain
Member

Повідомлення

По шлангам - брал Masterkleer tubing PVC clear - очень быстро пожелтел, страшно смотреть, никому не советую. Mayhems Ultra Clear Tubing намного качественнее :) .
Dimentoza
Member

Повідомлення

...но тоже мутнеет.
Где то через месяц с фритермом.
Відповісти